دیوار حائل را به نمایشگاه کتاب آوردیم
خبرگزاری میزان - طبق اعلام روابط عمومی نمایشگاه کتاب تهران، معاذ دخیل، دانشجوی ارشد معماری دانشگاه هنر اصفهان گفت: غرفه دانشجویان فلسطین برای تبیین مسئله فلسطین با حضور دانشجویان فلسطینی اداره میشود. اینجا بهطور نمادین دیوار حائل را در نوار غزه ایجاد کردیم.
او ادامه داد: این دیوار در غزه با ارتفاع ۴ متر و پوشش سیمهای متصل به برق در لایه اول مشاهده میشود. در غزه این دیوار بتنی است و پشت آن یک لایه دیوار آهنی متصل به برق است و باز دیوار بتنی دیگری برپاست و این دیوارها مثل یک زندان هستند.
این دانشجوی فلسطینی تامین برق بخشی از دیوار حائل را که به برق متصل است از طریق کشور مصر دانست و گفت: تعاملاتی میان مصر و فلسطین اشغالی وجود دارد. اینجا روی دیوار نمادی مثلثیشکل به رنگ قرمز از پرچم فلسطین را طراحی کردیم که بر نماد پرچم رژیم اشغالگر صهیونیستی فرود آمده است.
به گفته دخیل، در طوفان الاقصی مبارزین همواره از این نماد قبل از نابودی هدف استفاده میکنند.
سوال مردم درباره فلسطین
این دانشجوی فلسطینی درباره دیگر فعالیتهایی که در غرفه دانشجویان فلسطینی در نمایشگاه کتاب انجام میشود، گفت: اینجا ماکت نقشه فلسطین را به نمایش گذاشتیم و مردم درباره آن از ما سوال میپرسند و با مناطق مختلف فلسطین آشنا میشوند.
دخیل با اشاره به اینکه مردم میپرسند رفح کجاست که ۲ میلیون نفر از مردم فلسطین در آن آواره شدهاند، ادامه داد: ما روی نقشه مناطق مختلف و مهم فلسطین از جمله محل قدس و مسجد الاقصی را به مردم نشان میدهیم.
او طوفان الاقصی را عامل سقوط اسرائیل دانست و افزود: تصاویر طوفان الاقصی را هم در این غرفه به بازدیدکنندگان نشان میدهیم.
تاثیر عملیات وعده صادق
این دانشجوی فلسطینی عملیات وعده صادق را موثر دانست و گفت: انعکاس این عملیات در برخی از رسانهها که آن را حملهای شکستخورده معرفی کردند، درست نیست.
دخیل یادآوری کرد که خود اسرائیلیها گفتند ۲۵ درصد از این حملات به هدف اصابت کرد و فلسطینیان از این حمله خیلی راضی بودند. این اولین باری بود که به اسرائیل موشک اصابت شد.
انفعال کشورهای عربی
این دانشجوی فلسطینی درباره انفعال کشورهای عربی در برابر نسلکشی رژیم اشغالگر صهیونیستی گفت: برخی از کشورهای عربی حکومتی ضعیف دارند و برخی دیگر دستنشانده آمریکا هستند. کویت و عمان اینطور نیستند، اما مصر و اردن تحت فرمان آمریکا و انگلیس هستند. کشورهای ضعیف هم نمیتوانند به اسرائیل ضربه بزنند.
او آگاهی مردم را در قضیه فلسطین ضروری دانست و افزود: نمایشگاه کتاب در تهران فرصتی است تا قضیه فلسطین را برای مردم به خوبی روایت کنیم. من میدانم شعار نمایشگاه «بخوانیم و بسازیم» است. اما اینکه چه چیزی را بخوانیم و بسازیم هم مهم است و در این نمایشگاه توانستیم کتابهایی را به مردم معرفی کنیم.
تظاهرات دانشجویان در آمریکا
دخیل درباره واکنش دانشجویان جهان نسبت به طوفان الاقصی و مردم و کودکان فلسطینی گفت: به طور مشخص در نیمی از ایالات آمریکا، دانشجویان علیه رژیم اشغالگر تظاهرات کردند و این باعث شد تا آمریکا نتواند از اسرائیل حمایت کند.
به گفته او، اگر نتانیاهو به رفح حمله کند، آمریکا را از دست میدهد و اگر حمله هم نکند، حکومت خود را از دست میدهد. این یعنی از هر دو سمت بازنده است و این نتیجه اعتراضات دانشجویان است. البته تظاهرات دانشجویی در همه جای جهان علیه اسرائیل نتیجه و اثر یکسان ندارد و در برخی از کشورها تاثیر بالای آن را میبینیم.
سیوپنجمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ در محل مصلی امام خمینی (ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار میشود.
انتهای پیام/