ضرورت رسیدگی به نقض دستور موقت دیوان لاهه از سوی رژیم صهیونیستی
خبرگزاری میزان – نهادهای حقوق بشری بهتازگی و در جریان نشست ۵۵ شورای حقوق بشر نشست مهمی را با عنوان «بررسی پایبند نبودن اسرائیل به اقدامات موقت دیوان بینالمللی دادگستری» در شورای حقوق بشر سازمان ملل تشکیل دادند.
این رویداد، کارشناسان و مدافعان را گرد هم آورد تا نقض مداوم حقوق بینالملل و حقوق بشر از سوی رژیم صهیونیستی را در سرزمینهای اشغالی فلسطین روشن کند.
بالاکریشنان راجاگوپال، گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد حق مسکن، کاستیهای حکم دادگاه بینالمللی دادگستری را بهویژه در مورد ادعای رژیم صهیونیستی در مورد دفاع از خود و آستانه تعریف نسلکشی برجسته کرد.
وی از مبهم بودن اقدامات موقت ابراز ناامیدی و بر نیاز فوری به اقدامات مشخص برای رسیدگی به بحران انسانی در غزه تاکید کرد.
راجاگوپال گفت؛ آنها از نظر راه حل، مشخص نیستند و این یکی از دلایلی است که تا حد زیادی نادیده گرفته شدهاند.
وی افزود: بدتر از آن، به سختی میتوان ادعا کرد که اقدامات موقت رعایت نمیشوند، زیرا آنقدر مبهم و کلی هستند که اگر برای یک جلسه استماع دیگر مطرح شود، میتواند یک مورد قابل قبول از سوی اسرائیل مطرح شود که در واقع به بهترین شکل ممکن مطابقت دارد.
محمد شحاده، رئیس برنامهها و ارتباطات ناظر حقوق بشر اروپا-مدیترانه، دیدگاههای دست اولی را درباره وضعیت وخیم غزه ارائه و مقیاس بیسابقهای از رنج و ظلم تحمیل شده بر ساکنان غزه را توصیف کرد.
وی بر تاکتیکهای عمدی نیروهای مظامی صهیونیست برای تداوم قحطی و کشتار جمعی که منجر به فاجعه انسانی با ابعاد نگران کننده شده و غزه را برای سالهای آینده غیرقابل سکونت میکند، تأکید کرد.
یک تخریب مهندسی شده، نظاممند، عمدی و هدفمند وجود دارد که میتواند برای یک استراتژی حساب شده که منجر به فروپاشی کلی یا جزئی جمعیت هدف، بهطور کلی یا جزئی شود، مهمترین در نظر گرفته شود.
شحاده توضیح داد که چگونه پس از حکم دیوان لاهه، رژیم صهیونیستی به جای کاهش دادن آن، با هدف قرار دادن ساکنان غزه که در جستجوی کمک بودند و به شهادت رساندن صدها نفر از آنها، قحطی عمدی خود را در شمال غزه تشدید کرد.
رژیم صهیونیستی همچنین پرسنل کلیدی را هدف قرار داده است، یعنی افرادی که مسئول تامین امنیت کاروانهای کمکرسانی و جلوگیری از غارت و همچنین تضمین توزیع عادلانه کمک هستند.
این هدفگیری علاوه بر محدود کردن میزان کامیونهای کمکرسانی مجاز از سوی این رژیم به کمتر از حد مجاز است.
رئیس برنامهها و ارتباطات ناظر حقوق بشر اروپا-مدیترانه توضیح داد: ما شاهد تلاش عمدی اسرائیل برای حفظ هرج و مرج و گرسنگی در شمال غزه هستیم.
بخشی از محاسبه رژیم صهیونیستی، فروپاشی جامعه بهطور کلی یا جزئی به صورت فوری و یا بلند مدت است، حتی اگر جنگ امروز متوقف شود.
عمر شاکر، مدیر بخش رژیم صهیونیستی و فلسطین در دیدهبان حقوق بشر، بر پایبند نبودن آشکار رژیم صهیونیستی به اقدامات موقت الزامآور دیوان بینالمللی دادگستری تمرکز کرد.
وی جزئیات انسداد نظاممند کمکهای بشردوستانه و خدمات اساسی را که طبق قوانین بینالمللی جنایت جنگی محسوب میشود، توضیح داد.
شاکر از جامعه بینالمللی خواست که رژیم صهیونیستی را پاسخگو و اقدامات قاطعانهای برای توقف تجاوزات بیشتر اتخاذ کند.
رژیم صهیونیستی از گرسنگی دادن غیرنظامیان به عنوان روشی برای جنگ استفاده میکند که جنایت جنگی است، تعداد کامیونهایی که در ۳ هفته پس از رأی دادگاه اواخر ژانویه (بهمن ماه گذشته) وارد غزه میشدند در مقایسه با ۳ هفته قبل از صدور حکم کاهش یافت.
ریما حسن، فعال حقوق بشر مشهور فلسطینی-فرانسوی، به تناقضات موجود در موضع اتحادیه اروپا در مورد غزه پرداخت.
این امر شامل، برای مثال، اعلام تعلیق کمکهای مالی اتحادیه اروپا به گروههای جامعه مدنی فلسطین و آنروا میشود.
انتهای پیام/