امام حسین(ع) اسوهای ارزشمند برای جامعه ما است/ عبودیت سیدالشهدا (ع) در دعای عرفه دیده میشود
حجت الاسلام والمسلمین سید احمدرضا اخروی الحسنی در گفتوگو با خبرگزاری میزان در مورد جایگاه امام حسین (ع) گفت: سومین روز از ماه شعبان مصادف است با ولادت امام حسین (ع) فردی که پیامبر اسلام (ص) وی را در زمان تولد رحمه الواسعه خداوند متعال خواند. این امر نشان میدهد این مهم است که هرکس به سیدالشهدا (ع) متصل شود به دریای بیکران رحمت حق متصل شده است.
وی ادامه داد: در روایتی از امام صادق (ع) وجود دارد که در آن فرمودهاند: «که حسن و حسین (ع) رحمت برای امت هستند» خداوند مهربان امام حسین (ع) را آفرید تا از طریق ایشان رحمت بیمنتهای خود را بر جامعه انسانی ارسال کند. عبد بودن در برابر خداوند بخشی از سیره امام حسین (ع) محسوب میشود.
الحسنی زهد امام حسین (ع) را مورد ارزیابی قرارداد و افزود: دعای سیدالشهدا (ع) در روز عرفه، بیان کننده ابعاد عبودیت این امام بزرگوار است. میزان شناخت و ترس ایشان از خداوند هنگامی خدا را با چشمی گریان میخواند و توصیف میکند نمایان است پس از بیان اوصاف پروردگار و کیفیت آفرینش جهان هستی چنان خدا را در همه احوال، حاضر و ناظر اعمال خویش میداند که به نظر میرسد، خداوند متعال را به چشم بصیرت میبیند، و هنگامی که میفرماید: «کور باد چشمی که تو را مراقب خود نبیند و در زیان و خسران باد و بندهای که نصیب و بهرهای از عشق و محبت خود در او قرار ندادهای»
الحسنی تاکید کرد: پیامبر اکرم (ص) بعد از ولادت امام حسین (ع) زمانی که ایشان را در آغوش گرفتند به گفتههای جبرائیل در مورد سیدالشهدا اشاره و فرمودند: «این نوزاد را حسین نام نهادم» این نام برگرفته از نام هارون برادر حضرت موسی است که یاریگر این پیامبر بودند و در عین حال نبوت داشتند؛ و بعد از رحلت خاتمالنبیین (ص) این سیدالشهدا (ع) بودند که راه با خون پاک خود بار دیگر جامعه مسلمان را متوجه خطر فاصله گرفتن از دین اسلام کرد.
وی درباره وجود امام حسین (ع) تاکید کرد: سیدالشهدا (ع) هم در زمان حیات مبارکشان مایه رحمت برای امت اسلامی بودند و حتی بعد از شهادت نیز همان واسطه فیض الهی بوده و «سفینه النجاه» محسوب میشدند. حضرت با خون به ناحق ریخته خویش مسلمانان را از خواب غفلت بیدار کردند و اکنون بعد از گذشت سالیان سال از شهادت ایشان سیل انسانهایی که در مکتب حسینی هدایت میشوند مورد و رحمت و مغفرت الهی قرار میگیرند غیرقابل توصیف است.
وی امام حسین (ع) را پدر عبودیت دانست و تاکید کرد: سیدالشهدا (ع) نگاه ویژهای به عبادت داشتند و نماز و تلاوت قرآن کریم را دوست داشتند چنانکه در شب قبل از عاشورا زمانی خواستند برای عبادت خداوند و شبزندهداری ایشان اسوه و الگویی ارزشمند برای جامعه هستند. سیدالشهدا (ع) در تمامی مسیر زندگی خود را در راه بندگی خداوند طی کرد و همگان را دعوت به حرکت در سعادت دنیا و آخرت میکردند. ایشان تاکید داشتند که هدف اصلی خود را تحقق اراده الهی قرار داده و برای همین در برابر ظلم و بیعدالتی تا پای جان ایستادند.
الحسنی نامگذاری ولادت امام حسین (ع) را با عنوان روز پاسدار موردبررسی قرارداد و بیان کرد: سیدالشهدا (ع) پاسدار و نگهبان راه اسلام ناب بودند و این نامگذاری اشارهای دارد به دستاوردهای قیام کربلا و رویکرد سیدالشهدا (ع) دارد ایشان مسیری جدید در راه مقابله با ظلمی که پایههای بنیادین دین اسلام را زیر سوال میبرد ایجاد کردند.
وی سیره سیدالشهدا (ع) را بیان و افزود: ایمان و یقین همچنین سر تسلیم در برابر خواست و مقدرات خداوند فرود آوردن و در قاطعیت و استواری در برابر حرف ظلم رهاوردی است که باید در آن تدبیر کرد و جامعه امروز نیازمند توجه جامعه جوان امروز دارد فاصله گرفتن از رهنمودهای ائمه معصومین (ع) زمینه را برای فاصله گرفتن ایشان از حقیقت فراهم میکند.
این کارشناس علوم قرآنی افزود: قیام کربلا از نخستین مراحل تا پایان آن، تجلیگاه شجاعت امام حسین (ع) بود. صلابت و قاطعیت ایشان در مخالفت کردن با یزید و خودداری ورزیدن از بیعت با وی آغاز یک حرکت ویژه بود، تصمیم گرفتن برای حرکت به سوی کوفه و مبارزه با یزیدیان، متزلزل نشدن روحیه از شنیدن اخبار داخل کوفه، اعلام آمادگی برای نثار خون در راه احیای دین، نهراسیدن از انبوهیِ سپاه گرد آمده در کربلا، رزمآوریهای سلحشورانه و بینظیر امام حسین (ع) و سربازان و خاندانشان و صدها صحنه حماسی دیگر، که همه جلوههایی از شجاعت سیدالشهدا (ع) و یارانشان محسوب میشود و بخشی از الفبای «فرهنگ عاشورا» است.
وی الگوبرداری بزرگانی همانند سردار قاسم سلیمانی از امام حسین (ع) را قابل توجه دانست و تاکید کرد: سیدالشهدا (ع) اسوهای ارزشمند برای جامعه ما است و مسیر شهادت و شهامت بر گرفته از رویکرد امام حسین (ع) را انتخاب کردند که باعث سرافرازی کشور ما است شهدای هشت یال دفاع مقدس نیز با عشق و ارادت نسبت به این امام همام حرکت کردند و راه را بر دشمن بستند و درنهایت به مقام بالای شهادت رسیدند.
انتهای پیام/