صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آئین پایانی بیست‌وسومین جشنواره ملی صنعت چاپ برگزار شد

۰۳ بهمن ۱۴۰۲ - ۰۸:۵۵:۴۷
کد خبر: ۴۷۵۶۰۳۲
آئین پایانی بیست‌وسومین جشنواره ملی صنعت چاپ با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

خبرگزاری میزان -  طبق اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، یاسر احمدوند معاون فرهنگی وزارت فرهنگ، سیدمحمود اسلامی معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت فرهنگ، علی‌اکبر ابراهیمی مدیر کل امور چاپ و نشر وزارت ارشاد، سفرا و رایزنان فرهنگی کشور‌های عضو سازمان همکاری شانگ‌های و جمعی از فعالان این صنعت امروز دوشنبه (۲ بهمن) در تالار وحدت برگزار شد.


خانه چاپ ایران را راه‌اندازی کنیم

معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این آئین با تبریک ایام ماه رجب و میلاد امام جواد (ع) و حضرت امیرالمومنین (ع) گفت: صنعت چاپ تابعی از رشد اقتصادی است و اکنون که با همت دولت مردمی از شرایط رکود اقتصادی عبور کرده ایم زمینه برای توسعه صنعت چاپ هم مهیا‌تر شده است؛ طبق پیش بینی‌ها سال آینده شرایط اقتصادی کشور رو به رشد خواهد بود که حتما این معنا را می‌دهد که ما هم باید زمینه رشد در صنعت چاپ را ایجاد کنیم.

وی افزود: برخی از موانع صنعت چاپ باید در داخل کشور رفع شود به همین دلیل پی گیری مشکلات صنعت چاپ در اولویت قرار گرفته و پی گیری کرده ایم تا در جلسه آینده با آقای مخبر تعدادی از نمایندگان صنعت چاپ مسائل‌شان را با ایشان در میان بگذارند.

یاسر احمدوند ادامه داد: مشکلات حوزه چاپ را نمی‌شود با تلاش یک وزارتخانه حل کرد، امیدوار هستیم با تلاش دستگاه‌های مربوطه مشکلات این حوزه حل شود و با همراهی بین وزارت فرهنگ، وزارت صمت و دستگاه‌های دیگر شاهد جهش در توسعه صنعت چاپ باشیم.

وی افزود: امیدوار هستیم با حضور نمایندگان بخش‌های مختلف صنعت چاپ، خانه چاپ ایران را راه‌اندازی کنیم که راهبری مسایل این صنعت را عهده‌دار خواهد شد.

احمدوند تصریح کرد: با پی گیری‌های صورت گرفته امکان بهره‌مندی از تسهیلات تبصره ۱۸ برای صنعت چاپ فراهم شده و این امر امکان خوبی را برای صنعت چاپ کشور به وجود آورده است. البته وام‌های خرد به صنایع کوچک در دو سال گذشته پرداخت شده، اما برای وام‌هایی که بتواند به تولیدی‌های بزرگ کمک کند محدودیت داشتیم.

احمدوند تاکید کرد: به زودی درباره گشایش‌های ارزی برای صنعت چاپ نیز اطلاع رسانی صورت خواهد گرفت.


امیدواریم تا دوسال آینده به صادرکننده کاغذ تبدیل شویم

در ادامه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این آئین گفت: خیلی امیدوار هستیم تا دو سال آینده ایران را به مرز صادرات در بخش کاغذ برسانیم که انشاالله به همت اهالی صنعت چاپ امری شدنی است.

محمدمهدی اسماعیلی افزود: در کنار برگزاری این جشن، به یاری خداوند متعال و با تلاش دوستانمان اخبار خوبی به اطلاع همه علاقه‌مندان این صنعت و همه دوستداران ایران سرافرازمان رسید.

وی ادامه داد: زمانی که برنامه‌های کاری وزارت فرهنگ را آماده می‌کردیم بر ملی شدن صنعت چاپ در ایران تاکید داشتیم.

وزیر فرهنگ گفت: در صنعت چاپ با چند مساله مواجه هستیم؛ بحث اول تامین کاغذ است، زمان آغاز به کار دولت مردمی حدود پنج هزار تن کاغذ تحریر در کشور تولید می‌شد در حالی که چندی قبل در مازندران جشن خودکفایی تولید کتاب‌های درسی با کاغذ ایرانی را برگزار کردیم و امروز در حال رسیدن به مرز تولید هشتاد هزار تن کاغذ هستیم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: مجموعه‌های دیگری نیز در حوزه تولید کاغذ مشغول به کار هستند و خیلی امیدوار هستیم تا دو سال آینده ایران را به مرز صادرات در بخش کاغذ برسانیم که انشاالله به همت اهالی صنعت چاپ امری شدنی است.

وی با بیان اینکه خوشحال هستیم در این حوزه در کنار دوستانمان باشیم و برای حل مسأله کمک کنیم، افزود: آماده حمایت جدی در بخش تولید انبوه دستاورد‌های تولید شده در این حوزه هستیم و قصد داریم مشکلات مختلف حوزه چاپ را برطرف کنیم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: نیازمند نوسازی ماشین الان صنعت چاپ هستیم البته آمادگی لازم برای برطرف کردن این مسأله نیز وجود دارد.

وزیر فرهنگ به مشکلات حوزه ارز برای این صنعت نیز اشاره کرد و گفت: آمادگی داریم تا مشکلات حوزه ارز را حل کنیم، موضوع مالیات و تامین اجتماعی مشکلات دیگر این حوزه است که باید برای رفع آن تلاش کنیم.

وی افزود: در دوسال اخیر اتفاق مهمی را در دولت مردمی شاهد بودیم و کارگروه ویژه کاغذ با مسئولیت دکتر مخبر تاسیس شد؛ پیش از این توافق کرده ایم که حوزه اختیارات این کارگروه به عرصه کاغذ و نشر گسترش پیدا کند که می‌تواند گامی موثر در برطرف‌کردن مشکلات این حوزه باشد.

وزیر فرهنگ با بیان اینکه معتقد هستیم صنعت چاپ و نشر ماهیتی فرهنگی دارد و با هنر گره خورده است، تاکید کرد: از فعالان صنعت نشر تقاضا دارم که در به کاربردن کلمات غیر فارسی در تولیدات داخلی مراقبت کنند.

در بخش دیگری از این آئین از برگزیدگان این جشنواره در بخش‌های مختلف تقدیر شد.

 انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *