صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

توانمندسازی شغلی زندانیان سیاست مستمر دستگاه قضایی/ اشتغال ۲۹ درصد از محکومان در استان خوزستان

۲۰ دی ۱۴۰۲ - ۰۸:۰۰:۱۶
کد خبر: ۴۷۵۳۵۴۰
دسته بندی‌: قضایی ، حقوقی
رئیس کل دادگستری استان خوزستان از اشتغال ۲۹ درصد از محکومان زندان‌های استان خبر داد.

خبرگزاری میزان-یکی از اولویت‌های دستگاه قضایی و به طور ویژه سازمان زندان‌ها توانمندسازی شغلی زندانیان فاقد مهارت است تا زمینه‌ساز حرفه‌آموزی محکومان واجد شرایط باشد و افراد پس از رهایی بتوانند با مهارت‌هایی که در دوران زندان فراگرفته اند از تکرار جرم خودداری کنند.

به طور کلی اشتغال به کار زندانی ازپایه‌های اصلی اصلاح و بازپروری زندانی است، زیرا فرصت آموختن حرفه و فنی متناسب با استعداد و توانایی خود پیدا می‌کند و حرفه آموزی و کسب مهارت و متعاقبا کار کردن زندانی او را از خطرات تن پروری و بی کاری می‌رهاند.

در همین رابطه علی دهقانی رئیس کل دادگستری خوزستان در گفت‌وگو با میزان در تشریح اقدامات دادگستری خوزستان در جهت حرفه آموزی و اشتغال زندانیان، گفت: زندان به عنوان یکی از ابزار‌های قانونی و اجتناب ناپذیر در راستای تامین امنیت جامعه و کاهش بزهکاری افراد است و به همین خاطر بهترین راهکار برای تحقق این امر، آموزش مهارت‌های شغلی و حرفه آموزی در جهت باز اجتماعی کردن مجرمان است.

وی در ادامه بیان کرد: بدون شک ایجاد اشتغال برای زندانیان و کمک به عدم بازگشت آن‌ها به سمت ارتکاب جرم، یک اقدام عملی در راستای کاهش جمعیت کیفری زندان‌ها و پیشگیری از وقوع جرم است.

اشتغال ۲۹ درصد از محکومان در استان خوزستان

دهقانی با بیان اینکه در حال حاضر ۲۹ درصد محکومان در استان خوزستان دارای اشتغال هستند، گفت: باتوجه به تلاش‌های انجام شده از اول سال جاری، ۲۰۲۱ مددجوی زندان‌های استان فرصت اشتغال فراهم شد که ۵۰۱ نفر به صورت اشتغال کارگاهی، ۹۴۷ نفر اعزام به کار و ۵۷۳ نفر اشتغال نشسته بوده است.

رئیس کل دادگستری استان خوزستان گفت: با استقرار کارگاه‌های متعدد در زندان‌های استان خوزستان و ارائه دوره‌های آموزشی در رشته‌های مختلف از جمله فنی و حرفه‌ای، جهادکشاورزی و صنایع دستی زمینه حرفه آموزی و اخذ گواهینامه پایان دوره برای زندانیان متقاضی فراهم است که می‌توانند پس از خروج از زندان با استفاده از وام‌های خوداشتغالی، نسبت به کسب درآمد پایدار اقدام کنند.

اشتغال ۱۰ مددجوی زندان اهواز در کارگاه تولید لامپ ال‌ای دی

سجاد نوروزی کارآفرین زندان مرکزی اهواز در گفت‌وگو با میزان گفت: در حدود شش ماه است به واسطه تحصیلاتم در رشته برق و تجاربی در این زمینه به ایجاد کارگاه تولید لامپ روشنایی ال‌ای دی در زندان پرداخته ام.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۰ نفر از مددجویان زندان اهواز در این کارگاه مشغول به فعالیت هستند که با توسعه این کارگاه افرادی بیشتری نیز می‌توانند جذب شوند گفت: مددجویان هر روز پس از مراسم صبحگاه وارد کارگاه شده و تا ساعت ۴ عصر در این مجموعه فعالیت می‌کنند. 

نوروزی ادامه داد: باتوجه به اینکه اشتغال در این مجموعه نیازمند توانایی‌های فنی است در یکماهه اول ورود مددجویان آموزش‌های لازم به آن‌ها داده و پس از آن مشغول به فعالیت می‌شوند.

این کار آفرین در ادامه به میزان دستمزد دریافتی مددجویان شاغل در این کارگاه اشاره کرد و گفت: حداقل حقوق دریافتی آن‌ها یک میلیون و ۷۰۰ تومان و حداکثر حقوق  نیز ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است اگرچه به ازای کار بیشتر نیز مبلغی به عنوان اضافه کار به آن‌ها تعلق می‌گیرد.

نوروزی در ادامه در مورد انگیزه کار با مددجویان زندان گفت: اگرچه که به پیشنهاد یکی از دوستان برای همکاری با سازمان زندانیان استان وارد این محیط شدم، اما به دلیل عدم شناخت کافی از محیط و عدم تعامل مناسب با محیط زندان و مددجویان دچار مشکل شده بودم که پس از گشت زمانی کوتاه و به کار در این محیط با انگیزه معنوی علاقمند شدم.

وی گفت: به عنوان یک کارآفرین پس از ورود به محیط زندان انتظار مواجه با افرادی را داشتم که در حد متوسطی از مهارت‌ها و آموزش پذیری باشند و با توجه به اینکه این تصورم محقق نشد در ابتدا دچار نا امیدی شدم. اما با توجه به اینکه حقیقتا حقیقتا تمایل داشتم که به این افراد کمک کنم آموزش را به طور جدی ملاک قرار داده و با کمک سازمان زندان‌ها افراد مشتاق به کار و آموزش را انتخاب کرده و مشغول فعالیت شدیم.

حرفه آموزی در سنین نوجوانی می‌تواند مانع از ارتکاب به جرم افراد شود

نوروزی با ابراز خرسندی از اینکه آموزش‌ها موجب شد تا مددجویان شاغل بتوانند با علاقه کار کنند، گفت:آنچه که من را مصمم کرد و سبب افزایش اشتیاقم به ادامه فعالیت شد خوشحالی مددجویانی  بود که پس از دریافت دستمزد بیان می‌کردند این اولین بار است که از قبل انجام کار و حرفه‌ای درآمد کسب می‌کنند و برایشان بسیار گوارا است .آنها عنوان می کردند که تا پیش از این از طریق ارتکاب برخی از جرایم کسب درآمد می کرده که همین موضوع موجبات گرفتاری خود و خانواده‌شان شده بود.



نوروزی با بیان اینکه حرفه آموزی در سنین نوجوانی می‌تواند مانع از ارتکاب به جرم افراد شود، گفت: در همین مدت کوتاه فعالیتم در زندان با افرادی مواجه شده ام که مایل به اشتغال و مهارت آموزی بودند، اما نه به دلیل کسب درآمد بلکه یادگیری حرفه و فنی که پس سپری شدن دوران محکومیت به آن مشغول شده و به سراغ ارتکاب جرایم نروند.

در ادامه یکی از مددجویان شاغل در این مجموعه نیز در گفت‌وگو با میزان در مورد مزایای اشتغال در این مجموعه گفت:فردی که وارد زندان می شود معیشت خانواده اش دچار مشکل می شود، اشتغال در این مجموعه سبب می شود مددجو درآمدی کسب کند و ضمن اینکه از واریزی از سوی خانواده بی نیاز شود با درآمدش به آنها هم کمک کند.

وی ادامه داد: آموزش مهارت در زمان محکومیت سبب می شود فرد پس از خروج از ندان با مهارتی که کسب کرده است به بازار کار وارد شود و حرفه ای مشخص را دنبال کند.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *