صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

همایش ملی اندیشه‌های قضایی مقام معظم رهبری در دادگستری استان لرستان برگزار شد

۱۵ دی ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۸:۰۷
کد خبر: ۴۷۵۲۹۵۷
دسته بندی‌: قضایی ، حقوقی
همایش ملی اندیشه‌های قضایی مقام معظم رهبری با محوریت نقش آفرینی فعال دستگاه قضایی در قضایای بین المللی با حضور رئیس کل دادگستری استان لرستان برگزار شد.

خبرگزاری میزان - همایش ملی اندیشه‌های قضایی مقام معظم رهبری با محوریت نقش آفرینی فعال دستگاه قضایی در قضایای بین المللی به همت معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری و با حضور نماینده ولی فقیه در استان، رئیس کل دادگستری استان لرستان و نیز جمعی از قضات، وکلا، پژوهشگران و کارشناسان در سالن اجتماعات دادگستری شهرستان خرم‌آباد برگزار شد.

حجت الاسلام والمسلمین سعید شهواری رئیس کل دادگستری استان لرستان در این همایش ضمن خیر مقدم به شرکت کنندگان در همایش و گرامیداشت سالروز شهادت سپهبد حاج قاسم سلیمانی ونیز گرامیداشت یوم الله ۹ دی و دهه بصیرت و تسلیت و محکوم کردن حادثه تروریستی و شهادت جمعی از هم وطنان در کرمان، ابراز کرد: از همه دست اندرکاران برگزاری اجلاسیه استانی همایش ملی اندیش‌های قضایی رهبر معظم انقلاب اسلامی که با محوریت نقش آفرینی فعال قوه قضاییه در قضایای بین المللی برگزار شده تقدیر و تشکر می‌کنم.

وی با اشاره بر اینکه از نگاه مقام معظم رهبری یکی از مسایلی که در قوه قضاییه باید مد نظر باشد احیای مفاهیم اسلامی و از جمله آن مساله حقوق بشر است، اظهار کرد: تبیین مساله حقوق بشر از این جهت مهم است که طبق اصل ۱۵۶ یکی از وظایف قوه قضاییه پشتیبانی از این حقوق است.

حجت الاسلام والمسلمین شهواری با اشاره به اینکه در مبانی اسلام حقوق بشر حقوقی اساسی و غیر قابل سلب است، ابراز کرد: نگاه غرب به مساله حقوق بشر با آن همه ادعا‌های پر طمطراق و با زرق و برق نگاهی ابزاری است.

رئیس کل دادگستری استان لرستان با تاکید بر ضرورت تبیین و احیای مفاهیم اسلامی از جمله حقوق بشر، بیان کرد: امیرالمومنین (ع) نمونه بارز و منحصر بی نظیر در بحث حقوق بشر هستند تا آنجا که «جورج جرداق» دانشمند مسیحی در نامه‌ای به آیت الله بروجردی می‌گوید من درباره امام علی (ع) مطالعات بسیار کرده‌ام و این حقیقت را دریافتم که همه اصولی که در دنیای متمدّن معاصر، مورد قبول و اتّفاق ملل و امم واقع شده و اساس ترقّی و زندگی انسانی شناخته می‌شود، از زندگی امام، دستورات، روش و رفتار آن حضرت استفاده می‌شود.

وی گفت: جرج جرداق در ادامه می‌گوید علمای غرب نیز این مطلب را کتمان کرده‌اند، چون نخواسته‌اند قبول کنند که شخصیّتی مانند امیرالمومنین علی (ع) در شرق، مظهر و مبیّن تمام این اصول باشد.

حجت الاسلام والمسلمین شهواری با اشاره به اینکه مقایسه اعلامیّه حقوق بشر با عهدنامه مالک اشتر از جمله مطالب ارزنده‌ای است که در کتاب «جرج جرداق» در وصف امام علی (ع) آمده، خاطر نشان کرد: این دانشمند مسیحی موادّ اعلامیّه حقوق بشر را نوشته و در مقابل هر مادّه‌ای جمله‌ای از این عهدنامه را قرار داده است و وقتی این دو را ملاحظه می‌کنیم می‌بینیم در تمام مواد جملات عهدنامه کامل‌تر و رساتر است.

رئیس کل دادگستری استان لرستان در ادامه افزود: این دانشمند در ادامه می‌گوید اعلامیّه حقوق بشر در عصری که به اصطلاح، دنیا پیشرفت کرده، نوشته و پس از چند مرحله تکمیل و به صورت فعلی در آمده است، امّا امام علی علیه السّلام عهدنامه را بیش از سیزده قرن قبل در موقعی که این حقوق، مطرح و مورد توجّه نبوده است، مرقوم فرموده اند، در موادّ این عهدنامه جهانی و مضمون و الفاظ و متن آن علمای حقوق و دانشمندان کشور‌های مختلف اظهار نظر کرده و بررسی‌ها کرده اند و در روزنامه‌ها در معرض افکار عموم گذاشته و با اشتراک مساعی آن را نوشته اند، امّا امام علیه السّلام شخصاً و بدون اینکه با احدی مشورت کرده باشد، هنگامی که مالک اشتر را به حکومت مصر معیّن فرمود، این عهدنامه را نوشت، وقتی اعلامیّه حقوق بشر را نوشتند هر چه توانستند بر سر ملل دنیا به خصوص ملل ضعیف و استعمار زده و محروم منّت گذاشته و به آن افتخار کردند؛ در حالی که امام در اعلام این حقوق برای بشر به احدی منّت نمی‌گذاشت و آن را انجام وظیفه می‌دانست، کسانی که اعلامیّه حقوق بشر را به دنیا عرضه داشتند و خود را به دروغ بنیانگذار آن معرّفی کردند برای این اعلامیّه احترامی قایل نیستند و در موقعی که پای منافعشان در بین باشد موادّ آن را زیر پا گذاشته و به آن عمل نمی‌کنند، به شهادت تاریخ امام علیه السّلام خودش در عمل به این عهدنامه پیش قدم بود و از موادّ آن هرگز تخلّف نفرمود.

وی افزود: حقوق بشر در متون دینی و اسلامی از نظر کیفی و کمی بسیار فراتر از آن است که در اعلامیه آمده است، زیرا اعلامیه بیشتر ناظر به اعمال سلبی است، ولی حقوق بشر در اسلام هم سلبی است و هم ایجابی، اسلام می‌گوید نه تنها به کسی ظلم نکن بلکه از مظلوم حمایت و دفاع کن (کونو لِلظّالِمِ خَصماً وَ لِلمظلُومِ عَوناً) نه تنها کسی را آزار مده، ایذا و شکنجه مکن بلکه خدمت کن و آسایش و آرامش دیگران را فراهم ساز، نه تنها تکبر، تجبر و نسبت به دیگران احساس برتری مکن بلکه تواضع و فروتنی کن و ... و عبادت بجز خدمت خلق نیست.

رئیس کل دادگستری استان لرستان با اشاره به اینکه حقوق بشر حقوقی است که هر فرد به دلیل انسان بودن فارغ از هر حیث دیگر از آن برخوردار است و آزادی فردی و اجتماعی در چارچوب قانون از جمله حقوق اولیه هر انسانی است و کسی حق ندارد آنرا ضایع کند، گفت: سرلوحه حقوق بشر آزادی و تساوی در برابر قانون است و اسلام با نگاه جامع به همه ابعاد انسان حقوق بشر را تضمین کرده است.

حجت الاسلام والمسلمین شهواری اذعان کرد: حقوق بشر در غرب به مثابه امر تولیدی است که به دست بشر ایجاد شده، اما در اسلام حقوق بشر امری کشفی است که خداوند برای بشر مقرر کرده است.

رئیس کل دادگستری استان لرستان در ادامه بیان کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی نظام جمهوری اسلامی بر اساس اعتقاد و تاسی به دین اسلام مصادیق مختلف حقوق بشر را به رسمیت شناخته و زمینه‌های تضمین قانونی آن را فراهم کرده است.

وی حقوق بشر غربی را انسان محور دانست و حقوق بشر اسلامی را خدامحور برشمرد و افزود: از نظر اصولی بسیار از مطالب اعلامیه جهانی حقوق بشر از نگاه اسلامی فاقد اشکال است، اما امضا کنندگان حقوق بشر از جمله مهمترین پایمال کنندگان حقوق بشر هستند و اینجاست که مقام معظم رهبری تاکید دارند حقوق بشر از نگاه اسلامی در قضایای بین المللی باید احیا و تبیین شود.

حجت الاسلام والمسلمین شهواری اظهار کرد: حقوق بشر امروز ابزاری است در دست مستکبران و در جامعه بیم الملل از استاندار‌های دو گانه برخوردار است و استفاده ابزاری از آن می‌شود بعنوان مثال در قضایای غزه مساله حقوق بشر مطرح می‌شود، دفاع ملت فلسطین در مقابل ستمگری مثل رژیم صهیونیستی اقدام ترویستی است، ولی کشتار مردم بیگناه غزه توسط این رژیم برای دفاع از حقوق بشر است، امروز در جهان اینقدر مفاهیم ارزشمندی مانند حقوق بشر مبتذل شده که قتل و کشتار دفاع از حقوق بشر تلقی می‌شود، ولی دفاع مردم مظلوم و ستمدیده و بی دفاع اقدام ترویستی تلقی می‌شود.

وی گفت: از این رو است که مقام معظم رهبری پرچم‌های حقوق بشری دولت‌های ستمکار را دغل کاری زیرا پرچم و شعار حقوق بشر می‌دانند و تاکید می‌کنند که دستگاه قضائی کشور باید هوشیارانه با معیار‌های اسلامی نه معیار‌های و ضابطه‌های دروغین غربی مفهوم حقوق بشر را در جامعه بین الملل تبیین کند.

حجت الاسلام والمسلمین شهواری با اشاره به اینکه اسلام حتی برای مجرم هم حقوق قائل است، بیان کرد: پرداختن به تحریم‌ها که برخی ملل دنیا توسط ابرقدرت‌ها تحریم می‌شوند، مصادره اموال و دارائی‌های ملل، تروریسم، کودک کشی، حمایت از شخصیت‌های مظلوم دنیا، حمایت از مظلومان در سرتاسر عالم، از آنجا که باعث نقض حقوق بشر می‌شود باید از جایگاه حقوقی ورود کرده و حمایت خود را اعلام و قاطعانه با آن‌ها برخورد کرد و از جمله اقدامات پیگیری حقوق هزاران قربانی تروریسم در ایران و اعلام دعوا علیه دولت‌های حمایت کننده از قاتلان این قربانیان و دفاع حقوقی از شخصیت‌های مظلوم مسلمان در سراسر دنیا از اقدام حقوق بشری است که باید توسط قوه قضائیه پیگیری و مورد حمایت قرار گیرد.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *