صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

گفت‌وگو|

توصیه‌هایی برای سلامت زنان؛ از نوجوانی تا یائسگی

۱۱ دی ۱۴۰۲ - ۰۷:۴۵:۰۱
کد خبر: ۴۷۵۱۹۸۵
یک جراح و متخصص زنان و زایمان و نازایی به بیان توصیه‌هایی برای سلامت مادران از نوجوانی تا یائسگی پرداخت و از بانوان خواست تا با سونوگرافی سالانه و انجام آزمایشات منظم به سلامت جسمی خود اهمیت دهند.

شیرین نیرومنش در گفت‌وگو با میزان درآستانه روز زن و مادر ضمن تبریک میلاد با سعادت حضرت فاطمه زهرا (س) گفت: مادران اصلی‌ترین پایه حفظ خانواده هستند و مسئولیت حفظ سلامت خانواده بیشتر با مادر است، از آنجایی که آقایان به اندازه خانم‌ها به سلامتشان توجه نمی‌کنند لازم است مادران به سلامت همسرشان نیز توجه ویژه‌ای داشته باشند و آن‌ها را به ویژه بعد از سن ۴۰ سالگی به انجام چکاب سالیانه تشویق کنند.

وی ضمن اشاره به اینکه لازم است دختران از سن بلوغ به سلامتشان توجه داشته باشند، ادامه داد: یکی از نشانه‌های سلامت زنان عادت ماهیانه منظم است، در صورت نامنظم بودن و دردناک بودن و همچنین خون ریزی زیاد قاعدگی لازم است به پزشک مراجعه شود چراکه عادت ماهیانه دردناک می‌تواند نشانه‌ای از بیماری آندومتریوز باشد، عادت ماهیانه نامنظم به ویژه اگر همراه با اضافه وزن و چاقی باشد، می‌تواند نشان دهنده تخمدان پلی کیستیک و اختلالات هورمونی باشد و این در حالی است که هم اکنون موارد چاقی و اضافه وزن هم در زنان و هم در دختران افزایش پیدا کرده است.

تزریق واکسن سرطان دهانه رحم از سن ۱۵ سالگی

این پزشک متخصص ضمن تاکید به تزریق به واکسن سرطان دهانه رحم از سن ۱۵ سالگی افزود: امکان تزریق این واکسن تا سن ۴۵ سالگی وجود دارد، سرطان دهانه رحم تنها سرطان دارای واکسن است و توصیه می‌شود این واکسن حتما تزریق شود.

چکاب و مراجعه منظم به پزشک زنان

استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه لازم است زنان بعد از ازدواج حتما به متخصص زنان مراجعه داشته باشند، بیان کرد: سالی یک بار انجام آزمایش پاپ اسمیر برای خانم‌ها ضروری است، انجام این آزمایش باید تا سن ۶۵ سالگی ادامه پیدا کند و انجام آن پس از این سن به نظر پزشک بستگی دارد. باید در آزمایش پاپ اسمیر ویروس HPV نیز مورد بررسی قرار گیرد و افرادی که HPV در آن‌ها مثبت می‌شود باید کولپوسکوپی انجام دهند؛ با انجام این کار می‌توان ۱۰ سال قبل از بروز علائم سرطان رحم این بیماری را تشخیص داد.

توجه به فقر آهن

وی با اشاره به اینکه کم خونی فقر آهن در زنان و دختران بسیار شایع است و احساس خستگی و بی حالی را به همراه دارد، توضیح داد: می‌توان با گرفتن شرح حال و آزمایش این عارضه را تشخیص داد و با دستور‌های غذایی و مکمل‌های آهن به بهبود آن کمک کرد.

معاینه منظم پستان‌ها

این جراح و متخصص زنان و زایمان و نازایی ضمن بیان اینکه متاسفانه یکی از سرطان‌های شایع در زنان سرطان پستان است و تقریبا از هر ۷ نفر یک نفر دچار این بیماری می‌شود، عنوان کرد: باید معاینه منظم و ماهانه پستان‌ها در روز پایان عادت ماهیانه توسط خود فرد صورت گیرد و در صورت عدم قرینگی، خروج ترشحات خونی از نوک پستان، احساس توده، پوست پرتقالی شده و تغییر رنگ این عضو حتما به پزشک مراجعه شود. سرطان سینه با معاینه توسط خود فرد و پزشک و همچنین سونوگرافی قابل تشخیص است، انجام ماموگرافی بعد از سن ۴۰ سالگی به تشخیص زود هنگام این بیماری بسیار کمک می‌کند و می‌توان با تشخیص به موقع این بیماری را به طور کامل درمان کرد.

نیرومنش ضمن اشاره به اینکه با انجام سونوگرافی‌های سالانه از رحم و تخمدان‌ها می‌توان سرطان‌های تخمدان، رحم، فیبروم رحمی، پولیپ‌های آندومتر و توده‌های لگنی را خیلی زود تشخیص داد، گفت: زنان در صورتی که با علائمی نظیر احساس فشار و سنگینی زیر دل، تغییر در وضعیت گوارشی، احساس فشار در لگن و بزرگی شکم مواجه‌اند، حتما باید به پزشک مراجعه کنند چرا که ممکن است تومور‌هایی در شکمشان داشته باشند و به‌دلیل اشتباه گرفتن آن با چاقی و دیر به پزشک مراجه کنند.

اصلاح رژیم غذایی

این پزشک متخصص با تاکید بر اینکه پیشگیری بهتر از درمان است و بسیاری از بیماری‌های خانم‌ها با توجه و تشیخص زود هنگام قابل درمان است، ادامه داد: اصلاح رژیم غذایی و کاهش مصرف چربی و نمک و افزایش استفاده از سبزیجات، میوه‌جات و لبنیات می‌تواند به سلامت خانواده بسیار کمک کند. افزایش تحرک و فعالیت بدنی به ویژه بعد از یائسگی نیز بسیار توصیه می‌شود.

 مشاوره قبل از بارداری و توجه به سابقه بیماری‌ها

استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی تهران ضمن تاکید بر مشاوره قبل از بارداری و توجه به سابقه بیماری‌ها بیان کرد: مراجعه منظم و تا حد امکان به یک مرکز بهداشتی یا پزشک در دوران بارداری موجب بهتر طی شدن دوران بارداری و کاهش عوارض زایمان می‌شود.

سن مناسب بارداری زیر ۳۵ سالگی است/ ادامه چکاپ بعد از یائسگی

وی با بیان اینکه بهترین سن برای بارداری ۲۵ سالگی و ترجیحا زیر ۳۰ و ۳۵ سالگی است، افزود: بسیاری از خانم‌ها گمان می‌کنند پس از یائسگی نیاز به چکاپ سالانه ندارند و این در حالی است که امکان ابتلا به انواع بیماری‌ها پس از یائسگی افزایش پیدا می‌کند، در صورتی که افراد با کاهش وزن بی‌دلیل، خستگی و بی‌حالی، تغییر در وضعیت گوارشی، سنگینی و درد زیر دل، بزرگی شکم، لکه بینی و خون‌ریزی مواجه شدند حتما باید به پزشک مراجعه کنند، انجام آزمایش پاپ اسمیر و معاینات پستان نیز باید در دوران یائسگی ادامه پیدا کند، انجام سونوگرافی سالانه نیز ضامن تشیخص زود هنگام بیماری‌ها به‌شمار می‌رود.

انتهای پیام/

 

 

 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *