صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

عملیات نجات خلیج گرگان و آشوراده

۰۳ دی ۱۴۰۲ - ۱۰:۰۰:۴۹
کد خبر: ۴۷۵۰۸۵۲
دسته بندی‌: فضای مجازی ، عمومی
مدیر کل میراث فرهنگی استان گلستان گفت: از زحمات رئیس دستگاه قضا، رئیس دادگستری استان و دادستان که انصافا پا به پای مدیریت اجرایی استان برای احیای جزیره آشوراده قدم برداشتند تشکر می‌کنم.

خبرگزاری میزان - آرمان امروز- رها معیری: سفر آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی، رئیس دولت سیزدهم به استان گلستان، دستاورد‌های بسیاری برای مردم این استان و کشور داشت. رئیس دولت به همراه وزرا به این استان سفر کرد تا علاوه بر افتتاح پروژه احداث مرکز گردشگری آشوراده، وضعیت خلیج گرگان که می‌رفت تا به بحرانی ملی بدل شود، بازید کند. رئیس جمهور در بدو ورود به فرودگاه گلستان در جمع خبرنگاران گفت: «در دور نخست سفر‌های استانی، به نیاز‌های فوری و ضروری استان واقف شدیم و همکاران ما با همکاری مردم برای حل این مشکلات بسیج شدند.» اولین مقصد رئیس جمهور جزیره آشوراده بود که سال‌ها به واسط گره‌های قانونی تبدیل به جزیره متروکه شده بود. تنهاترین جزیره دریای خزر، همچون زمینی بایر تبدیل به مخروبه‌ای شده بود، اما در دو سال گذشته قرار شد این جزیره به یک مکان گردشگری با ظرفیت‌های بومی تبدیل شود. رئیس جمهور در جریان کلنگ زنی از طرح گردشگری این جزیره، با بیان اینکه جزیره آشوراده نعمت و ظرفیتی است که می‌تواند به نحو شایسته‌ای از آن بهره‌برداری کرد، اعلام کرد: «اجازه نمی‌دهیم فرصت بی‌بدیل جزیره آشوراده به دلیل عدم توجه و نرسیدن تبدیل به تهدید شود.» روستای آشوراده از گذشته توسط سیل سال ۱۳۷۲ تخریب شد، تعدادی بنای با ارزش باقی‌مانده است که از مهم‌ترین آن می‌توان به قلعه آشوراده با قدمت دوره قاجار یادکرد که در سال ۱۳۸۳ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است. جزیره آشوراده قبل از وقوع سیل سال ۱۳۷۲ با امکاناتی همچون پاسگاه ژاندارمری، شرکت تعاونی روستایی، مدرسه، مغازه، مسجد و حسینیه بیش از هزار نفر سکنه داشت که به مشاغل دامداری، کارگری، پیشه‌وری و ماهیگیری مشغول بودند، اما با طغیان رود ولگا در روسیه و وقوع سیلاب این جزیره ایرانی خالی از سکنه شد.

قفل زنگار ۲۵ ساله شکست

در رابطه با این اتفاق، محمد جواد ساوری، مدیر کل میراث فرهنگی و گردشگری استان گلستان که در دوسال گذشته زحمات بسیاری برای این جزیره و طرح گردشگری کشیده است، به «آرمان امروز» می‌گوید: «همزمان با سفر ریاست محترم جمهور به استان گلستان، ایشان به همراه ۵ تن از وزرا، معاونان محترم و اعضای هیات دولت و مسئولان استانی، در دقایق اولیه حضورشان در استان به منطقه آشوراده رفتند و این نشان از اهمیت این جزیره مظلوم برای دولت و کشور داشت. با این حضور رسما قفل زنگ زدهِ ۲۵ ساله جزیره آشوراده شکسته شد و دکتر رییسی دستور دو سال قبل خودشان که گفته بودند: «طرح طبیعت گردی و گردشگری جزیره آشوراده باید هرچه زودتر اجرایی شود» تحقق بخشیدند. این بدان معناست که دولت در پیگیری و اجرایی شدن دستوراتی جناب دکتر رییسی داده بودند، کاملا پیگیر هستند و به نیابت از مردم شریف و دوستداشتنی گلستان از ایشان تشکر می‌کنیم.» وی در ادامه افزود: «در این دو سال به دلیل پیچ خوردن مراحل اخذ مجوز تقریبا زمانی مثمرثمر و مفید بود، با حضور دکتر رییسی در آشوراده و خلیج گرگان و تایید فاز عملیات اجرایی که طی هفته‌های گذشته در جزیره آشوراده توسط اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان گلستان، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، قرارگاه خاتم و… آغاز شده بود، آن چیزی که واقعیت دارد، ادای دین به مردمی بود که بیش از دو دهه از برکات جزیره آشوراده محروم شده بودند، ولی با اقدام انقلابی و دستور رئیس جمهور این قفل زنگ زده باز شد.»

ساوری در ادامه توضیحاتش با اشاره به اینکه «جا دارد تشکر کنم از زحمات حجت الاسلام محسنی اژه‌ای، رئیس دستگاه قضا و رئیس دادگستری استان جناب دکتر آسیابی و دادستان محترم که انصافا، پا به پای مدیریت اجرایی استان دکتر زنگنه قدم برداشتند» افزود: «در هفته گذشته که در خدمت رئیس دادگستری استان جناب آسیابی و دادستانی محترم در جزیره آشوراده بودیم، ساکنان سابق جزیره نیز در مسجد جزیره جمع شده بودند و و نسبت به رفع مشکلات املاکشان که در دهه ۶۰ و ۷۰ به زیر آب رفته بود، یکسری انتقاداتی مطرح کردند، که دستگاه قضا قول کمک به این مردم عزیز را داد. پلن ما برای رونق بخشیدن به طرح گردشگری آشوارده، با حفظ قوانین و چارچوب‌های زیست محیطی، تمامی ابنیه‌ای که وجود دارد را دوباره احیا کنیم. مثلا در ورودی جزیره و در سمتی که اسکله جدید احداث شده، ما رستوران داریم. چارچوب و عناصر ساختمان سالم و استقامت بنا هم خوب است و باید مجددا مرمت و دوباره سازی شود. یا قلعه جزیره، مدرسه، سوپر مارکت، مسجد و… همه این‌ها را با کمک همه دستگاه‌ها دوباره سازی مرمت می‌کنیم. برای ساکنان سابق که اسناد هویتی مثبته داشته باشند برای ورود دوباره و اینکه ما مجوز بومگردی به آن‌ها بدهیم، در کوتاه‌ترین زمان این کار انجام خواهد شد و برای ۵-۶ نفری که اقدام کرده بودند در کمتر از یک روز مجوز دادیم. دستوری که آقای استاندارد دستور دادند برای اینکه مالکان سابق به حقوق خود برسند و از تسهیلات مرمتی برخوردار شوند، از نکات مثبت این موضوع است. امیدوارم این پیگیری‌ها و حمایت‌ها که تا کنون وجود داشته، با تاکید بر تمامی ملاحظات زیست محیطی که نگرانی همه مردم علاقمند به زیست محیط و زیست بوم ایران است، به پیاده سازی طرح گردشگری آشوارده منجر شود. هم شخص رئیس جمهور و هم جناب مهندس ضرغامی که روز پنجشنبه در خدمتشان بودیم، به رفع این دغدغه‌های مردمی تاکید داشتند و دکتر سلاجقه، معاون محترم رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست در جزیره حاضر بودند و تاکید و تایید کردند اقداماتی که تاکنون انجام شده، با ملاحظات زیست محیطی انجام شده و ما نیز به مردم شریف ایران و علاقمندان به محیط زیست این قول را می‌دهیم که از این پس نیز ما تلاش می‌کنیم که رعایت حفظ محیط زیست و اجرایی شدن مباحث گردشگری در این جزیره ارزشمند در سرلوحه کارمان قرار بگیرد.»

یکی دیگر از طرح‌های مهم استان، طرح ملی جمع‌آوری و تصفیه فاضلاب شهر ۱۷۵ هزار نفری گنبدکاووس بود. طرح ملی جمع‌آوری و تصفیه فاضلاب شهر ۱۷۵ هزار نفری گنبدکاووس با تلاش جهادی دولت مردمی به اتمام رسید. پس از ۲۸ سال چشم انتظاری مردمان خونگرم و صبور این دیار به بهره‌برداری می‌رسد. عملیات اجرایی این طرح از سال ۱۳۷۴ با پیش بینی ۴۴ کیلومتر شبکه اصلی، ۱۵۶ کیلومتر شبکه فرعی، هفت کیلومتر خط انتقال و ۹ ایستگاه پمپاژ و ۶۰ هزار واحد انشعاب آغاز شد. اما در ادامه سفر دکتر رئیسی، در آئین افتتاح متمرکز پروژه‌های آب‌رسانی، برق‌رسانی و فاضلاب استان گلستان اظهار کرد: «۲۹ طرح آب‌رسانی، برق‌رسانی و فاضلاب افتتاح می‌شود. کارگران، مهندسان، مشاوران و پیمانکاران لایق تقدیر هستند این طرح‌ها می‌توانست تا سال‌های بعد هم طول بکشد، همانطور که طرح فاضلاب استان ۳۰ سال طول کشیده؛ اما با کار جهادی امروز عملیاتی شدند.»

تبدیل تهدید به فرصت خلیج گرگان

بازدید از لایروبی خلیج گرگان و همچنین پروژه عظیم گردشگری آشوراده از دیگر دستاورد‌های رئیسی در این سفر بود. در این خصوص رئیس جمهور در مراسم بهره برداری از خلیج لایروبی شده گرگان، آن را یک فرصت بزرگ اقتصادی برای مردم استان گلستان دانست و گفت: «خوشبختانه شاهدیم که اقدامات انجام شده، امروز مانع خشک‌شدن خلیج گرگان شده است.» علی محمد زنگانه، استاندار گلستان نیز در آئین بازدید رئیس‌جمهور از جزیره آشوراده با بیان اینکه خشک شدن خلیج گرگان، می‌توانست ابرچالشی برای استان باشد، اظهار کرد: این مساله باعث می‌شد حدود ۶۰ هزار هکتار کانون ریزگرد نمکی ایجاد شود. اگر لایروبی انجام نمی‌شد، میزان آب خلیج در سال ۱۴۰۳ به کم‌ترین میزان ممکن می‌رسید، اگر این اقدام صورت نمی‌گرفت در سال ۱۴۰۴ خلیج گرگان خشک می‌شد. با دستور فوری آیت‌الله رئیسی، سازمان بنادر، سازمان مدیریت بحران و قرارگاه سازندگی با کم‌ترین زمان وارد عملیات احیا شدند.» کانال آشوراده به طول ۹ کیلومتر جزئی از مهم‌ترین مسیر انتقال آب دریای خزر به خلیج گرگان است که با حضور رئیس جمهور به طور کامل به بهره‌برداری خواهد رسید. با بازگشایی کانال آشوراده و ورود آب دریا به خلیج گرگان، موانع مسیر منتهی به اسکله‌های تجاری و تفریحی مرتفع شد و شناور‌های سبک می‌توانند به راحتی از اسکله‌ها در مسیر جزیره آشوراده تردد داشته باشند.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *