صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

همت دستگاه قضا برای اشتغالزایی/ ایجاد اشتغال برای هزار و ۷۰۰ نفر از زندانیان لرستانی/ فعالیت بزرگترین کارگاه فرش دستباف زندانیان کشور در لرستان

۰۱ آذر ۱۴۰۲ - ۰۸:۰۳:۳۲
کد خبر: ۴۷۴۵۷۰۱
دسته بندی‌: قضایی ، حقوقی
دستگاه قضایی در راستای ایجاد اشتغال و بازاجتماعی کردن زندانیان توانسته است برای هزار و ۷۰۰ مددجو در زندان‌های استان لرستان شغل ایجاد کند.

خبرگزاری میزان_ موضوع آسیب‌های اجتماعی از بحران‌های قرن بیست و یکم محسوب می‌شود چرا که این آسیب‌ها مهم‌ترین عوامل ایجادکننده رفتار‌های پرخطر در جوامع اند.

آسیب‌های اجتماعی از آن جهت که در کمین نابودی پرارزش‌ترین سرمایه جوامع بشری یعنی سرمایه انسانی به خصوص قشر جوان نشسته‌اند و آنان را در چنگال عوارض و پیامد‌های منفی خود گرفتار کرده‌اند، بسیار حائز اهمیت‌اند.

این آسیب‌ها علاوه بر تهدید سلامت جسم و روان افراد، در جنبه‌های اخلاقی، اجتماعی و اقتصادی جامعه نیز آثار زیان‌بار و جبران‌ناپذیری بر جای می‌گذارند.

بخش عمده‌ای از آسیب‌های اجتماعی همچون اعتیاد، طلاق، سرقت، کلاهبرداری و بسیاری دیگر از اقدامات مجرمانه در نتیجه بیکاری و فراهم نبودن فرصت‌های شغلی مناسب برای افراد جامعه به ویژه جوانان ظهور و بروز پیدا می‌کنند.

حمایت دستگاه قضایی از تولید و اشتغال

دستگاه قضایی کشور در راستای کاهش آسیب‌های اجتماعی ناشی از بیکاری و همچنین آماده‌سازی و بازاجتماعی کردن زندانیان برای ورود به جامعه در دوران پسا حبس همواره تلاش کرده است با حرفه‌آموزی و توان‌افزایی مددجویان در زندان‌های سراسر کشور زمینه ایجاد شغل و کسب درآمد برای این افراد در زمان حبس و پس از آزادی را فراهم کند.

این اقدامات علاوه بر پر کردن اوقات فراغت مددجویان در زندان و جلوگیری از آشنایی و آلوده شدن آنان به سایر آسیب‌های اجتماعی موجود در بین زندانیان حرفه‌ای و خشن می‌تواند در کمک به وضعیت اقتصادی و معیشتی زندانیان و خانواده‌های آنان نیز بسیار کمک کننده باشد. از این رو دستگاه قضا همواره بر ایجاد اشتغال و حرفه‌آموزی زندانیان در دوران حبس تاکید دارد.

سازمان زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی استان لرستان نیز هم‌پا با سایر استان‌های کشور اقدامات ارزنده‌ای را در راستای ایجاد اشتغال برای زندانیان انجام داده است که در این گزارش به گوشه‌ای از این اقدامات خواهیم پرداخت.

۶۲ درصد از محکومان در زندان‌های استان لرستان مشغول به کار هستند

عبدالمجید کشوری مدیر کل زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی استان لرستان در گفتگو با میزان با بیان اینکه در حال حاضر هزار و ۷۰۰ نفر از مددجویان در زندان‌های استان لرستان مشغول به کار هستند گفت: این رقم ۶۲ درصد از کل محکومان استان را تشکیل می‌دهد.

وی افزود: در سال ۹۸ این آمار ۱۶ درصد بوده است که با لطف خدا و همکاری مجموعه کارکنان و همکاران در استان توانسته‌ایم این آمار را به ۶۲ درصد برسانیم.

پرداخت ۱۳ میلیارد تومان دستمزد به زندانیان شاغل

کشوری با مقایسه آمار دستمزد مددجویان از سال ۱۳۹۸ تا کنون عنوان کرد: در سال ۱۳۹۸ دستمزد پرداخت شده به زندانیان ۳۶۰ میلیون تومان بوده که این آمار در سال ۱۴۰۱ به بیش از ۱۳ میلیارد تومان رسید.

وی ادامه داد: بر اساس این آمار می‌توان گفت وضعیت اشتغال در زندان‌های استان در سال‌های اخیر رشد چشمگیری داشته است.

بزرگترین کارگاه فرش دستباف زندانیان کشور 

مدیر کل زندان‌ها و اقدامات تامینی و تربیتی استان لرستان از فعالیت ۳۱ کارگاه تولیدی و صنعتی در زندان‌های استان خبر داد و بیان کرد: از جمله این کارگاه‌ها می‌توان به بزرگترین کارگاه تولید فرش دستباف زندانیان کشور اشاره کرد.

وی اضافه کرد: این کارگاه با مساحت هزار و ۳۴۰ مترمربع تعداد ۸۰ دار قالی را در خود جای داده است.

کشوری خاطرنشان کرد: در مجموع ۱۸۰ نفر مددجوی زن و مرد در این کارگاه مشغول به کار هستند و در ۶ ماه نخست سال جاری توانسته‌اند ۵۳ متر انواع فرش دستباف چله‌ابریشم، گل ابریشم و تمام ابریشم را ببافند.

وی افزود:همچنین کارگاه‌های تولید لوازم برقی، خیاطی، خراطی، صنایع دستی، پرورش زنبورعسل، مونتاژ کیت‌های الکترونیکی، تراش سنگ‌های زینتی، چرم‌بافی، مکانیک خودرو و پرورش گیاهان زینتی از دیگر کارگاه‌ها و واحد‌های تولیدی زندان‌های لرستان محسوب می‌شوند.

مددجویانی که کارآفرین شدند

مدیر کل زندان‌های استان لرستان با تاکید بر اینکه ایجاد اشتغال علاوه بر یادگیری و مهارت‌آموزی زندانیان باعث ایجاد آرامش خاطر و همچنین فراگیری یک فرصت شغلی در بین مددجویان می‌شود گفت: تعدادی از مددجویان با یادگیری حرفه و مهارت دلخواه در زندان، پس از آزادی کارآفرین شده و علاوه بر اینکه از همان طریق ارتزاق می‌کنند، فرصت اشتغال برای افراد دیگری را نیز فراهم کرده‌اند.

وی اضافه کرد: همانطور که گفته شد در سال گذشته ۱۳ میلیارد تومان دستمزد بابت فعالیت‌های اشتغال به زندانیان پرداخت شده که مستقیماً در سبد خانواده‌های زندانیان اثرگذار است و از همین رو بنابر اصول زندانبانی اسلامی در زندان‌های لرستان توجه ویژه‌ای به خانواده‌های زندانیان می‌شود.

کشوری با اشاره به اینکه بیکاری و مشکلات اقتصادی سهم به سزایی در شکل‌گیری جرایم دارد تصریح کرد: چنانچه در خصوص اشتغال و پرداخت دستمزد به زندانیان موفق عمل کنیم، می‌شود گفت مهم‌ترین گام را در کاهش جمعیت کیفری زندان‌ها برداشته‌ایم.

بر پایه این گزارش ایجاد شغل و مهارت برای زندانیان نقش مهمی در بازاجتماعی شدن و جلوگیری از ورود مجدد آنان به زندان دارد بنابراین لازم است متولیان امر ضمن ایجاد زیرساخت‌ها و بستر‌های لازم برای اشتغال زندانیان و همچنین افزایش دستمزد و حقوق دریافتی آنان در سراسر کشور علاوه بر کمک به خانواده‌های آنان طعم شیرین درآمد حلال و کافی را به کام مددجویان بنشانند تا از این راه ضمن تقویت اعتماد به نفس مددجویان و آمادگی برای ورود به اجتماع مانع از ورود مجدد آنان به زندان‌ها شوند.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *