صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

غزه؛ گورستان کنوانسیون حقوق کودک

۱۰ آبان ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۱:۱۶
کد خبر: ۴۷۴۲۲۱۶
دسته بندی‌: حقوق بشر ، عمومی
نقض حقوق کودکان در غزه، یکی از بی‌سابقه‌ترین جنایت‌های بشری است.

خبرگزاری میزان – کودکان غزه روزهای کابوس‌واری را می‌گذرانند؛ آن‌ها طی یک ماه گذشته به‌صورت مداوم زیر بمباران رژیم صهیونیستی قرار داشته و زندگی را در شرایط جنگی گذرانده‌اند.

کودکان غزه در هفته‌های اخیر در حالی به مدرسه نرفتند، که در این مراکز ساکن بوده و جیره‌بندی غذا و آب را تجربه کردند.

آنچه در غزه بر کودکان می‌گذرد، نقض حقوق بین‌الملل و حقوق بشردوستانه است؛ جنایت‌های وارد شده بر کودکان غزه نقض واضح و آشکار کنوانسیون حقوق کودک نیز است.

 

 

کنوانسیون حقوق کودک چیست؟

پیمان‎نامه حقوق کودک یک کنوانسیون بین‌المللی است که حقوق مدنی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کودکان را بیان می‌کند؛ همه دولت‌های امضاکننده این معاهده موظف به اجرای آن هستند.

این کنوانسیون در نوامبر ۱۹۸۹ مورد تایید مجمع عمومی سازمان ملل قرار گرفت و بلافاصله لازم‌الاجرا شد.

تاکنون همه کشور‌های عضو سازمان ملل این سند را تصویب کرده یا به آن ملحق شده‌اند؛ از این رو، کنوانسیون حقوق کودک، مقبول‌ترین سند حقوق بشری تاریخ است.

آمریکا تنها عضو سازمان ملل است که این سند را تصویب نکرده است.

 

رژیم صهیونیستی نیز کنوانسیون حقوق کودک را امضا و تصویب کرده است؛ این کنوانسیون از سال ۱۹۹۱ برای رژیم صهیونیستی لازم‌الاجرا شد.

براساس کنوانسیون حقوق کودک که ۵۴ ماده و ۲ پروتکل دارد، هر انسان کمتر از ۱۸ سال کودک محسوب می‌شود؛ این کنوانسیون و ۲ پروتکل آن تاکید دارند که هیچ کودکی نباید از تبعیض رنج ببرد؛ کودکان باید حق حیات داشته باشند و رشد کنند.

تمامی حقوقی که در کنوانسیون مورد بحث به آن تاکید شده، درباره اصول کلی کنوانسیون حقوق کودک هستند و به‎وسیله این اصول یعنی منع تبعیض، مصالح عالیه، حق بر حیات، بقا و رشد و حق بر شنیده شدن شناخته می‌شوند.

حق در امان بودن از خشونت، حق همبستگی خانواده، حق سلامت و حق آموزش از مهم‌ترین حقوقی هستند که در این کنوانسیون به آن‌ها به‌عنوان حقوق کودکان تاکید شده است.

 

 

غزه؛ گورستان کنوانسیون حقوق کودکان فلسطینی

براساس جدیدترین آمار‌ها از زمان آغاز دور جدید حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه در هفتم اکتبر (۱۵ مهر) ۸ هزار و ۵۲۵ فلسطینی به شهادت رسیدند که ۳ هزار و ۵۴۲ نفر آن‌ها کودک هستند.

این در حالی است که براساس آمارها، از سال ۲۰۰۵ تا پیش از دور جدید حملات رژیم صهیونیستی به غزه، طی شش حمله این رژیم به غزه هزار کودک به شهادت رسیده بودند.

در عین حال، شمار نامعلومی از کودکان غزه زیر آوار ساختمان‌های تخریب شده بر اثر بمباران‌های رژیم صهیونیستی مانده و مفقود شده‌اند.

 

نقض حقوق کودکان فلسطینی از سوی رژیم صهیونیستی موضوعی است که از زمان آغاز اشغال فلسطین همواره مورد توجه و انتقاد بوده است، اما کارزار هدفمند کشتار و قتل‌عام غیرنظامیان در نوار غزه از سوی رژیم صهیونیستی طی یک ماه گذشته این منطقه را به گورستان کنوانسیون حقوق کودک تبدیل کرده است.

اعمال محاصره کامل بر نوار غزه به‌عنوان یک مجازات دسته‌جمعی و استفاده از گرسنگی به عنوان سلاح از سوی رژیم صهیونیستی، کودکان را به بی‌گناه‌ترین قربانیان یکی از بزرگ‌ترین جنایت‌ها علیه بشریت تبدیل کرده است، زیرا نیمی از جمعیت ۲.۳ میلیون نفری در غزه کودکان هستند.

همه این‌ها در حالی رخ می‌دهد که براساس کنوانسیون حقوق کودک، همه کودکان باید به مواد ضروری از جمله غذا، آب و دارو دسترسی داشته باشند.

 

 

تشدید بحران در غزه؛ افزایش نگرانی درباره نقض حقوق کودکان

حدود ۴۴ درصد از کل جمعیت فلسطین و ۴۷ درصد از جمعیت ۲.۳ میلیون نفری نوار غزه کودک هستند؛ به همین دلیل آغاز دور جدید حملات رژیم صهیونیستی نگرانی گسترده‌ای درباره نقض حقوق بشر به‌ویژه حقوق کودکان ایجاد کرده است.

وخامت بحران بشردوستانه در غزه سبب تشدید نگرانی‌ها درباره نقض شدیدتر حقوق کودکان در این منطقه شده است، زیرا این وضعیت منجر به افزایش نرخ ناامنی غذایی، نقض حق کودکان برای داشتن استاندارد‌های مناسب زندگی طبق ماده ۲۷ کنوانسیون حقوق کودک و نقض حق سلامت کودکان از طریق هدف قرار دادن تاسیسات آب و فاضلاب و امکان ابتلای کودکان به بیماری‌ها براساس ماده ۲۴ همان کنوانسیون می‌شود.

تشدید حملات رژیم صهیونیستی به غزه همچنین به امنیت و آموزش کودکان غزه آسیب وارد کرده است؛ در حال حاضر مدارس غزه به‌عنوان پناهگاه مورد استفاده قرار می‌گیرند، هرچند که این اماکن دیگر از بمباران‌های رژیم صهیونیستی نیز در امان نیستند.

براساس ماده ۲۸ کنوانسیون حقوق کودک، دسترسی کودکان به آموزش باید تضمین شده و نباید نقض شود.

 

 

نقض مداوم حقوق کودکان در غزه

کودکان در غزه تحت نقض سیستماتیک حقوق خود از سوی رژیم صهیونیستی قرار دارند؛ حقوق آن‌ها طی ۱۷ سال گذشته از طریق اعمال محاصره دریایی، هوایی و زمینی نقض می‌شد و اکنون این کودکان زیر بمباران مستمر و وحشیانه رژیم صهیونیستی در صورت زنده ماندن از تحصیل، آب و غذا نیز محروم هستند.

یونیسف ضمن ابراز نگرانی شدید از وضعیت کودکان در غزه، اظهار کرد که این منطقه به گورستان هزاران کودک تبدیل شده است؛ به‌طرز شگفت انگیزی شمار کودکان کشته شده در غزه در حال افزایش است.

 

با وجود این، تهدید علیه کودکان در غزه فراتر از بمب و موشک است؛ بیش از یک میلیون کودک در غزه با بحران آب مواجه هستند و مرگ‌ومیر کودکان به‌ویژه نوزادان به‌دلیل کم‌آبی یک تهدید بزرگ است.

ترومای ناشی از جنگ برای کودکان تا نسل‌ها می‌تواند ادامه یابد؛ پیش از دور جدید حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه بیش از ۸۰۰ هزار کودک معادل سه چهارم کل جمعیت کودکان در غزه، به حمایت‌های سلامت روان و حمایت روانی اجتماعی است.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *