سرپرست مجتمع قضایی شهید مدرس معرفی شد
خبرگزاری میزان - ربیع اله قربانی در آیین تکریم و معارفه سرپرست جدید مجتمع قضایی شهید مدرس با قدردانی از زحمات مدیران و پرسنل قضایی و اداری در این مجتمع ضمن تبریک میلاد با سعادت امام حسن عسگری (علیه السلام)، شهادت مردم مظلوم و بی دفاع غزه را تسلیت گفت و بیان داشت: درصد موفقیت نظامی جبهه مقاومت هرچند در غزه بسیار مهم است، اما آگاه سازی در سطح دنیا و ظلم ستیزی، که مبتنی بر آگاهی جامعه بشری میشود قطعاً ماندگار خواهد بود و انشاالله زمینه نابودی رژیم منحوس صهیونیستی را به وجود خواهد آورد.
رئیس کل دادگاههای عمومی و انقلاب در این مراسم به ضرورت و اهمیت پیشگیری از وقوع جرم پرداخت و گفت: پیشگیری از وقوع جرم یک امر فرا قوهای است که دستگاه قضایی همواره تلاش کرده تمام ظرفیتهای در حد امکان جهت پیشگیری از وقوع جرم را بکار گیرد و در حد ضرورت اقدامات برخوردی را به عمل آورد.
رئیس کل محاکم تهران بیان کرد: به صورت کلی در بحث پیشگیری از وقوع جرم اگر هرکدام از دستگاهها وظیفه خود را به احسن وجه انجام دهند موجب افزایش آگاه سازی عمومی نسبت به قوانین و مقررات و کاهش وقوع جرم در جامعه خواهد شد.
وی ادامه داد: اگر قوه قضاییه با توجه به تکلیفی که به عهده دارد در برخورد با مجرمینی که قواعد عمومی یا قراردادهای خصوصی را نقض میکنند، دقیق، عادلانه، در زمان خودش و به سرعت اقدام کند در بطن آرای قضایی پیشگیری از وقوع جرم نیز وجود دارد. رای قضایی دارای آثار و ابعاد موثر در مباحث فرهنگی، اجتماعی، حقوقی و قضایی است.
رئیس کل دادگاههای عمومی و انقلاب تهران ضمن اشاره به نظارت هوشمند و میدانی در پیشگیری از وقوع جرم بیان کرد؛ بحمدالله با هوشیاری مراجع نظامی و انتظامی و اشراف کامل اطلاعاتی شاهد امنیت کامل در کشور و کلانشهر تهران هستیم که هر چه این هوشیاری و اشراف اطلاعاتی بیشتر افزایش پیدا کند قطعاً مجرمین و هنجارشکنان احساس ناامنی بیشتری خواهند داشت و مردم احساس امنیت بالاتری دارند.
رئیس کل محاکم تهران گفت: فرآیند دادرسی، از تحقیقات مقدماتی تا صدور و اجرای حکم باید به نحوی باشد که باعث اصلاح فرد شده و او را به مرتبهای در آگاهی برساند که هنجار شکنی را از رفتار خود حذف کند و لازمه این امر این است که همکاران قضایی و انتظامی نسبت به جامعه شناخت داشته باشند تا حسب مورد با رفتار حرفهای و تصمیمات و احکام قضایی، متناسب با شخصیت متهم و جرم ارتکابی تصمیم بگیرند.
رئیس کل دادگاههای عمومی و انقلاب تهران در این جلسه در اهمیت فریضه امر به معروف و نهی از منکر اظهار داشت: اگر این سنت حسنه به نحو مطلوب در دستگاههای اجرایی، قضایی، دستگاههای خدمات رسان و در بین مردم نهادینه شود، بسیاری از مشکلات و جرایمی که ما با آن مواجه هستیم را قطعاً شاهد نخواهیم بود و بار سنگینی که بر دوش مراجع قضایی و انتظامی هست کاهش پیدا میکند.
وی بیان کرد: فقر، بی سوادی، پوشش ناکافی خدمات فرهنگی و اجتماعی و دهها عامل دیگر که قوه قضاییه نقشی در ایجاد آن ندارد از جمله موضوعاتی است که بار سنگینی بر دوش دستگاه قضایی ایجاد میکند، لذا انتظار میرود متولیان حوزه اجرایی در انجام وظیفه خود اهتمام داشته باشند.
رئیس کل دادگاههای عمومی و انقلاب تهران گفت: آموزش و پرورش، دانشگاهها و دستگاههای فرهنگ ساز همه در بحث آگاه سازی جامعه نقش دارند و اگر هرکدام تکالیف خود را به درستی ادا کنند قطعاً شاهد کاهش وقوع جرم هستیم.
رئیس کل محاکم تهران با اشاره به نقش بانکها در بهداشت قضایی گفت: بانکها در وضع تنظیم قراردادها برای اینکه بتوانند طلب خود را تثبیت و وصول کنند سهل انگاری میکنند، مثلا با تأخیر در طرح دعاوی، سالها منتظر میمانند تا تاخیر تأدیه متوجه تعهد مدیون شود که این اجرای حکم را با مشقت همراه میکند.
قربانی گفت: در تشکیل بعضی از پروندههای کلاهبرداری سنگین به لحاظ عدم نظارت نهادهای متولی بر آگهی ها، جمعیتی جذب و تبدیل به پروندههای کثیرالشاکی میشود که منجر به خسارتهای سنگین به حقوق مردم است و انتظار میرود نهادهای متولی در انجام وظایف خود در این امر نیز عنایت داشته باشند.
رئیس کل دادگاههای عمومی و انقلاب تهران در این جلسه به سه شاخص عمده تقویت کننده سیستم قضایی پرداخت و گفت انتظار داریم این سه شاخص همواره به عنوان یک راهبرد اساسی در دستور کار سرپرستان و همکاران قضایی و اداری در مجتمعهای قضایی تهران باشد.و
وی وحدت را یکی از این سه شاخصه مهم دانست و افزود: وحدت در دستگاه قضایی به معنای همگرایی قضات و پرسنل قضائی به اهداف و اصول مشترک است. این وحدت باعث تقویت ساختار و افزایش تعاملهای مثبت داخل دستگاه قضایی میشود. وقتی که اعضای قضایی یکپارچه و با همدلی به مسائل قضایی نگریسته و در راستای اصول و هدفهای اساسی کار کنند، کیفیت تصمیمگیریها افزایش مییابد و اعتماد عمومی تقویت میشود.
قربانی یکی دیگر از شاخصهای مهم را تعامل برشمرد و اشاره کرد، "تعامل قوه قضاییه" با سایر نهادهای دیگر جامعه مانند دولت، مجلس، رسانهها و سازمانهای مردم نهاد که باعث افزایش شفافیت و اطمینان و تبادل اطلاعات و مشورت و همکاری مشترک میان نهادها میشود، لازم است و همچنین انتظار میرود مجتمعهای قضایی با سایر محاکم، دادسراها و مراجع نظامی و انتظامی و ظابطین و سازمانهای مردم نهاد مرتبط، به جهت ضرورتی که وجود دارد تعامل مثبت و سازنده داشته باشند.
رئیس کل محاکم سومین شاخص تقویت کننده دستگاه قضایی را مشورت با حفظ استقلال دانست و گفت این امر باعث بهبود در تصمیم گیری، اتقان آرا و جلوگیری از خطا و اشتباه میشود.
در این آیین با حضور رئیس کل دادگاههای عمومی و انقلاب تهران، برخی سرپرستان مجتمعهای قضایی، برخی سرپرستان نواحی دادسرای عمومی و انقلاب تهران، همکاران قضایی و اداری، برخی کلانتریها و برخی شهرداران مناطق شهر تهران با اهدای لوح از زحمات ارزشمند روح اله اعظمی ساردوئی تقدیر بعمل آمد و مهدی حلال خور میر کلا با دریافت ابلاغ خود از رئیس کل دادگاههای عمومی و انقلاب تهران به عنوان سرپرست جدید مجتمع قضایی شهید مدرس معرفی شد.
انتهای پیام/