صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

بایدها و نبایدهای تغذیه‌ای دانش‌آموزان در مدارس

۲۹ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۴:۱۷:۲۶
کد خبر: ۴۷۳۵۲۴۸
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان نکاتی در مورد تغذیه سالم دانش‌آموزان در مدارس، به مصرف شیر به عنوان یکی از بهترین مواد غذایی برای میان وعده دانش‌آموزان توصیه کرد.

خبرگزاری میزان- به گزارش وبدا، مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در آستانه بازگشایی مدارس، گفت: دانش‌آموزان باید بدانند آنچه که می‌تواند نیاز‌های آن‌ها را تأمین سازد موادی، چون چیپس، غلات حجیم شده و سایر تنقلات کم ارزش غذایی نیستند، بلکه موادی دارای ارزش غذایی هستند که از یک یا چند گروه اصلی غذایی تهیه شده باشند.

احمد اسماعیل زاده افزود: در حال حاضر مصرف زیاد غذا‌های چرب و سرخ شده، فست فود‌ها و مصرف زیاد نمک از جمله مشکلاتی است که در الگوی مصرف غذایی دانش آموزان وجود دارد.

وی بیان داشت: مصرف این تنقلات با ارزش غذایی ناچیز قبل از وعده‌های غذایی، به دلیل ایجاد سیری کاذب دانش‌آموزان را از خوردن غذا‌های اصلی که باید مواد مغذی مورد نیاز رشد آن‌ها را تامین کند، باز می‌دارد.

وی ادامه داد: از طرف دیگر نمک موجود در این تنقلات ذائقه را به خوردن غذا‌های شورعادت می‌دهد و مصرف زیاد نمک زمینه را برای فشار خون بالا در بزرگسالی فراهم می‌کند. همچنین مصرف زیاد روغن و چربی علاوه بر بالا بردن چربی خون و ایجاد بیماری‌های قلبی و عروقی، به دلیل دریافت کالری زیاد اضافه وزن و چاقی را به دنبال دارد.

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت تاکید کرد: بهترین خوراکی‌هایی که می‌تواند به عنوان میان وعده برای زنگ‌های تفریح در برنامه غذایی دانش‌آموزان قرار گیرد؛ انجیر خشک، توت خشک، نخودچی، کشمش، برنجک و شاه دانه، ذرت بو دادۀ کم نمک، برگه زردآلو و انواع میوه‌ها نظیر سیب، پرتقال، نارنگی، هلو، لیمو شیرین و موز و ساندویچ‌هایی مانند نان و پنیر و سبزی، انواع کوکو و کتلت، نان و حلوا شکری، نان و پنیر و خرما یا کره بادام زمینی بدون شکر و نمک با کمی مربا یا عسل و بیسکویت‌های سبوس دار هستند.

اسماعیل زاده استفاده از ساندویچ‌های خانگی که در تهیه آن‌ها نمک و روغن کمتری استفاده شده است را مفید دانست و با بیان اینکه یکی از الگوی‌های نادرست تغذیه‌ای این است که والدین آبمیوه‌های صنعتی برای فرزندان خود به عنوان میان وعده زنگ‌های تفریح می‌گذارند، عنوان کرد: این نوشیدنی‌ها حاوی شکر زیادی هستند و یکی از دلایل اضافه وزن و چاقی دانش آموزان در تمام دنیا مصرف زیاد این آبمیوه‌های صنعتی است.

وی به والدین توصیه کرد به جای این آبمیوه‌ها و نوشابه‌ها دانش‌آموزان راتشویق به مصرف شیر‌های پاکتی کنند که بهترین نوشیدنی برای سلامت و رشد آنان محسوب می‌شود.

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت همچنین آب را بهترین نوشیدنی برای مصرف در کنار ساندویج و خوراکی‌ها دانست و گفت: باید والدین فرزندان خود را آموزش دهند که حبوبات غذا‌های بسیار مقوی و مغذی هستند. والدین می‌توانند برای آن‌ها خوراک‌های حبوبات را به صورت عدسی آماده کنند و یا به آنان آموزش دهند که از بوفه مدارس در صورتی که عدسی یا خوراک لوبیا می‌فروشند، این خوراک‌ها را خریداری کنند.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *