صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

برگزاری نشست کار گروه ستادی و استانی نحوه حمایت حقوقی و قضایی از ایثارگران کشور

۰۸ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۴:۳۰:۲۲
کد خبر: ۴۷۲۶۳۷۸
دسته بندی‌: قضایی ، حقوقی
نشست کار گروه ستادی و استانی (تهران) با محوریت ارتقاء اجرای مناسب قانون و مقررات حمایت حقوقی و قضایی در راستای خدمات رسانی به ایثارگران برگزار شد.

خبرگزاری میزان - نشست کار گروه ستادی و استانی (تهران) با محوریت ارتقاء اجرای مناسب قانون و مقررات حمایت حقوقی و قضایی در راستای خدمات رسانی به ایثارگران در محل دفتر امور ایثارگران در ساختمان مرکزی (شهدای) قوه قضاییه برگزار شد.

مدیر امور ایثارگران قوه قضاییه عنوان کرد: یکی از تکالیف اصلی امور ایثارگران قوه قضاییه حسب قوانین موجود، ماده ۵۸ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران و بند ۱۱ سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه ایثار و شهادت، حمایت قضایی و حقوقی از جامعه ایثارگران است که در کنار آن دستورات اکید ریاست قوه قضاییه مبنی بر ایجاد ساز و کار لازم برای حمایت از ایثارگران و همچنین دستورات ویژه معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه مبنی بر بهرمندی از تمام توان و ظرفیت به منظور اجرایی کردن قوانین و فرامین مقام معظم رهبری و دستورات ریاست دستگاه قضا سرلوحه این امور است.

سید محمود حسینی اصل گفت: در سال گذشته تفاهم نامه‌ای با مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه منعقد شد و در ادامه شیوه نامه اجرایی در راستای اینکه تمامی دادگستری‌های سراسر کشور می‌بایست مبحث حمایت قضایی از ایثارگران را در دستور کار قرار دهند، در ۶ ماده و ۳ تبصره تنظیم شد و از اینرو مجموعه‌های مرتبط وارد کار شدند.

حسینی اصل ادامه داد: در حال حاضر تشکیل اولین جلسه کار گروه ستادی و استانی تهران به صورت همزمان با حضور دیگر اعضا تشکیل شده تا سه اولویت اهمیت دادن به اجرای مناسب قانون، انسجام و هماهنگی لازم در این خصوص و پرهیز از هرگونه اقدام خلاف عرف و رویه حقوقی در راستای حمایت قضایی در دستور کار قرار گیرد.

وی اعلام کرد: حذف رویه مکاتبه صرف از سوی دستگاه‌ها و مجموعه‌های متولی به شعب دادسرا و دادگاه در قالب حمایت یا توصیه نامه که باعث مشکلات و موجبات اختلافات نظر شده و نقد‌هایی بر آن وارد است از اهم این موارد است.

حسینی اصل افزود: حمایت مورد نظر شامل کارشناسی، شناخت مشکل ایثارگر و ارائه مشاوره آغاز و در گام بعدی با معرفی به مجموعه‌هایی که مشکل در آن نهاد و سازمان وجود دارد اعم از: سازمان ثبت و اسناد و موارد مشابه در قالب انتخاب یا معرفی وکیل به متقاضی با توجه به انعقاد همکاری با مرکز وکلا قوه قضاییه صورت می‌پذیرد.

مدیر امور ایثارگران قوه قضاییه گفت: قطعاً کارگروه‌های استانی با اعضای متناظر استانی از این پس با توجه به مکاتبات صورت گرفته در شرف انجام کار هستند تا بحث خدمت رسانی آغاز شود.

حسینی اصل افزود: حسب شیوه نامه نظارت بر همه این امور بر عهده امور ایثارگران است و البته بنیاد شهید کشور وظیفه سازمانی دارد و بعنوان متولی اصلی این امر هم پای کار خواهد بود.

وی افزود: مرکز آمار و فن آوری اطلاعات قوه قضاییه بستر لازم برای الکترونیکی کردن دریافت‌ها و احراز هویت الکترونیکی ایثارگران را با همراهی بنیاد شهید در دستور کار قرار داده است.

حسینی اصل گفت: انسجام دستگاه‌های خدمات رسان به ایثارگران و حفظ شان ایثاگران در دریافت خدمات قضایی با توجه به بیان صریح ریاست قوه قضاییه مبنی بر رفع نیازمندی‌های ایشان بصورت عزتمندانه در جریان است.

معاون منابع انسانی و امور فرهنگی دادگستری استان تهران نیز در این جلسه عنوان کرد: باعنایت به ماده ۵۸ قانون جامع حمایت از ایثارگران، قوه قضاییه مکلف شده خدمات لازم قضایی را نسبت به ایثارگران جهت تدارک دفاع و استیفای حقوق خود در مراجع قضایی داشته باشد، ولیکن برای اجرای این مهم ساز و کار اجرایی واحدی وجود نداشت و در عمل به نحوی بود که بصورت متفاوت و جزیره‌ای عمل می‌شود؛ لذا با همت امور ایثارگران قوه قضائیه و با در نظر گرفتن ظرفیت همه نیرو‌ها و کنشگرانی که در این حوزه فعال هستند یعنی بسیج حقوقدانان، مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه، معاونت حقوقی بنیادشهید و امور ایثارگران و دفتر حمایت قضایی از ایثارگران جلسه‌ای برای هم افزایی و اتحاد در عمل منعقد شد تا فعالیت‌ها در این حوزه‌ها تجمیع شود و سازوکار و نحوه اجرای این مصوبه به نحو مقتضی بررسی و تبیین شود.

سید رضا سجودی اظهار کرد: این درحالی بود که قبل از آن با پشتکار و حمایت معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضاییه و  حسینی اصل مدیر امور ایثارگران قوه قضاییه، با انعقاد پیمان همکاری با مرکز وکلا، کارشناسان و مشاوران خانواده قوه قضائیه و تدوین شیوه نامه اجرای گام مهمی در این راستا برداشته شده بود. جلسه امروز هم بر اساس مبانی مذکور و با هدف انسجام مطلوب برای تحقق این هدف شکل گرفت، به ویژه در دادگستری استان تهران که به دلیل وجود شرایط خاص از جمله جامعه آماری بالا (بالغ بر یک چهارم پرونده‌های کشور در استان تهران تشکیل و رسیدگی می‌شود) و پرونده‌های با ماهیت ملی و گاه بین المللی و البته ارتباطی که با حوزه ایثارگران پیدا می‌کند، و حتی جامعه بالای آماری خانواده ایثارگرانِ مرتبط با دادگستری، این استان را نسبت به سایر استان‌ها متمایز می‌کند. از این رو ضرورت داشت تا ساز و کار مطلوبی برای نحوه اجرای مناسب این تکلیف قانون دیده شود، که این جلسه در همین این راستا تشکیل شد و با استعانت از خدای متعال مصوبات خوبی هم به منصه ظهور رسید. همچنین لازم به ذکراست شیوه نامه‌ای که برای اجرای تفاهم نامه منعقده بین قوه قضاییه و مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه تدوین شده، ظرفیت و الگوی مناسبی است که ذیل این کلیت مورد ارزیابی قرار می‌گیرد و بناست که مطابق آن نقشه راه طراحی و حتی به موارد مشابه هم تسری یابد و امیدواریم که هرچه زودتر با سایر نهاد‌های دست اندرکار نیز در سطح کلان چنین تفاهماتی شکل گیرد.

وی گفت: قبل از این دستگاه‌های متولی حمایت قضایی از ایثارگان اعم از بنیاد شهید و امور ایثارگران، بسیج حقوق دانان، مرکز وکلا، کانون وکلا و دفتر حمایت قضایی اقداماتی انجام می‌دادند که منسجم نبود و هر چند هدف مقدس واحدی را دنبال می‌کردند، اما می‌بایست سازوکار تجمیع و تمرکز این اقدامات با همگرایی بیشتر و برنامه واحد طراحی می‌شود تا خروجی آن دوری از عملکرد جزیره‌ای و البته اصلاح برخی از شیوه‌های سنتی گذشته و روزآمدی آن‌ها می‌شد تا این منظر اهداف دادرسی عادلانه و منصفانه بهتر محقق شود.

سجودی خبر داد: بدیهی است که لازم است در سطح دادگستری استان تهران نیز جلسه‌ای در راستای اجرای مطلوب کلیات این جلسه و با حضور و مشارکت دستگاه‌های دخیل در هفته‌های آتی برگزار شود تا بتوانیم به عنوان استان پیش رو، این طرح را به خوبی به موقع اجرا بگذاریم.

در ادامه، معاون دادستان تهران و مشاور در امور ایثارگران قوه قضاییه اذعان کرد: هدف از برگزاری این جلسه حمایت از ایثارگران عزیز و خانوده معظمشان بود. ما در مملکت مان به برکت خون شهدا و وجود ایثارگران بزرگوار شرعاً و قانوناً موظف هستیم تا حمایت حقوقی و قضایی از این عزیزان داشته باشیم.

سید مهدی رضا کاظمی بیان کرد: مطابق با منویات رهبر معظم انقلاب و تاکیدات رئیس قوه قضاییه در همایش اخیر با حضور ایثارگران دستگاه قضا، تمامی امکانات را بایستی بکار بگیریم که بصورت ویژه از ایثارگران و خانواده آن‌ها از نظر حقوقی، معرفی وکیل و دیگر معاضدت‌های قضایی حمایت کنیم.

رضا کاظمی گفت: در دفتر حمایت حقوقی از ایثارگران سپاه پاسدران جمهوری اسلامی با همه خدماتی که انجام می‌گیرد، ولی به لحاظ کمبود نیرو تا حدی ممکن است خدمت رسانی به نحو مطلوب صورت نگیرد لذا در این جلسه طی تفاهم نامه و شیوه نامه قوه قضاییه با مرکز وکلا سعی بر این است تا این نقاط ضعف بر طرف و تقویت شده تا جمع حقوقدان و وکلا با این اقدام بصورت گسترده‌تر و منسجم تری و همچنین با ابزار و نیرو مناسب تری ارائه خدمت داشته باشند.

رئیس اداره معاضدت قضایی مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه همچنین گفت: جلسه بسیار پربار و مطلوبی بود که با مدیریت و درایت مجموعه دستگاه قضایی و خصوصاً زحمات مدیریت امور ایثارگران و پیروی از دستورات ویژه درخصوص توجه و اتمام ویژه نسبت به رفع مشکلات حقوقی ایثارگران از سوی ریاست قوه قضاییه به بار نشسته است.

عزالدین سلیمانی عنوان کرد: ما با توجه به وظیفه اخلاقی، انسانی و شرعی که نسبت به ایثارگران در اجرای منویات رئیس داریم از بدو اعلام همکاری با مجموعه مدیریت امور ایثارگران تعامل لازم داشتیم و بدون رعایت هرگونه تشریفات زائد اداری آماده ایم تا خدمات حقوقی اعم از مشاوره‌های عمومی رایگان و معرفی وکیل معاضدتی را بدون توجه به تمکن یا عدم تمکن ایثارگران به پاس رشادت و فداکاری و سلامت و امنیتی که ایثارگر در اختیار نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران گذاشته است، ارائه دهیم. وظیفه خود می‌دانیم در کنار ایثارگران و خانواده معظم ایثارگران باشیم و مطابق بخشنامه ارسالی به ۳۱ حوزه معاضدت در سطح کشور بنا داریم این خدمات را هر روز بهتر از دیروز ارائه دهیم.

سلیمانی گفت: هر چند که نیاز به حمایت دستگاه‌های متولی این امر داریم، بعد از تعاملی که با مدیریت ایثاگران قوه قضاییه داشتیم به جهت اینکه این مجموعه با دلسوزی هرچه تمام‌تر به ارائه خدمات می‌پردازند، از ابتدای همکاری با چالشی مواجه نشده ایم؛ و کار‌ها به روال قانونی خوب پیش می‌برود و جنبه توصیه‌ای ندارد و در چهارچوب موارد قانونی با بکارگیری وکلای مجرب حمایت حقوقی انجام می‌شود.

گفتنی است، در این نشست،  سید رضا سجودی معاون منابع انسانی و امور فرهنگی دادگستری استان تهران، سید مهدی رضا کاظمی معاون دادستان تهران و مشاور در امور ایثارگران قوه قضاییه، عزالدین سلیمانی رئیس اداره معاضدت قضایی مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه، علی فلاح از دفتر حمایت حقوقی امور ایثارگران در سپاس پاسدران انقلاب اسلامی، نماینده بنیاد شهید کشور، نماینده اداره کل حقوقی، نماینده حقوقی بنیاد شهید استان تهران و جم؛ مشاور مرکز آمار و فن آوری اطلاعات قوه قضاییه در امور ایثارگران حضور داشتند.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *