صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اقدامات ستاد صبر برای ترویج فرهنگ گذشت|

با همت ستاد ملی صبر ایجاد سازش بین ۴ طایفه، رهایی ۱۱ محکوم از قصاص نفس و آزادی ۲۰ زندانی در یک هفته حاصل شد

۰۸ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۴:۰۹:۴۹
کد خبر: ۴۷۲۶۳۵۵
دسته بندی‌: قضایی ، حقوقی
علاوه بر انجام اقدامات سازشی توسط ستاد‌های ملی صبر در سراسر کشور، رفع اختلاف و ایجاد سازش بین ۴ طایفه در استان فارس و قزوین و بازگشت به زندگی ۱۱ محکوم به قصاص نفس در ۴ استان و آزادی ۲۰ محکوم در استان خراسان جنوبی تنها در یک هفته امکانپذیر شد.

خبرگزاری میزان - صبر، گذشت، صلح و مهربانی از موضوعات آشنای فرهنگ ایرانی و آموزه‌های تاثیر گذار دینی مردم کشور است و تلاش برای حل اختلافات با تکیه بر باور‌ها و ظرفیت‌های مردمی در این موضوعات موجب افزایش ضریب سلامت روحی، روانی و آرامش اجتماعی شده و در نهایت به رضایت عمومی منجر می‌شود.

ستاد ملی صبر مخفف سه مفهوم «صلح، بخشایش و رضایت» است که به عنوان یک نهاد فرابخشی و مردمی در کنار مرکز توسعه حل اختلافات قوه قضاییه با همین فلسفه و جهت ایجاد و ترویج صلح و سازش با بهره مندی از ظرفیت‌های مردمی تشکیل شد و با تجمیع تمامی ظرفیت‌های فرهنگی، اجتماعی و حاکمیتی گام‌های موثری در تحقق این امر برداشته است.

از طرفی در بدنه مردم و صنوف مختلف ظرفیت‌های بالقوه‌ای در ایجاد صلح و سازش در منازعات و اختلافلات وجود دارد که با تشکیل «ستاد ملی صبر» و جذب این ظرفیت‌های مردمی با عناوین «صلح یار و سفیران صلح» موجب شد تا از افراد دارای نفوذ و معتمدان مردمی برای ایجاد صلح و سازش و اصلاح ذات البین بین طرفین دعوی استفاده شود.

حال ستاد ملی صبر توانسته با استفاده از این ظرفیت‌ها و در قالب پویش‌های مردمی مانند «به عشق حسین (ع) می‌بخشم، به حرمت علی (ع) می‌بخشم، به حرمت امام رئوف می‌بخشم و ...» در مناسبت‌های مختلف ملی و مذهبی در راستای توسعه صلح وسازش و نهادینه کردن فرهنگ عفو گذشت بین مردم کشوراقدامات ارزشمندی انجام دهد.

از اقدامات ابتکاری و قابل توجه اخیر ستاد مردم نهاد صبر، تدوین نماآهنگی با عنوان «۶۰ ثانیه صبر است» که تنها در مدت زمان ۶۰ ثانیه برخی از اقدامات ستاد‌های ملی صبر سراسر کشور را بصورت هفتگی به تصویر می‌کشد، در گزارش زیر به اقدامات گنجانده شده در این نماآهنگ اشاره شده است.

رهایی ۳ محکوم از قصاص نفس در همایش استانی «اصلاح حسینی» در کرمانشاه

هدف از اجرای پویش «به عشق حسین می‌بخشم» ایجاد صلح و سازش در پرونده‌ها بویژه پرونده‌های قصاص نفس است در قالب این پویش و با تلاش صلح یاران در همایش استانی «اصلاح حسینی» در کرمانشاه پرونده سه محکوم به قصاص نفس منجر به صلح و سازش شد.

این همایش استانی با حضور حجت الاسلام والمسلمین هادی صادقی رئیس مرکز توسعه حل اختلاف کشور، امام جمعه کرمانشاه، رئیس کل دادگستری و سایر مسئولان استانی، بزرگان و متنفذین محلی به مناسبت ایام محرم در استان کرمانشاه برگزار شد.

۶ محکوم به قصاص در تهران آزاد شدند

هشتمین مراسم آزادی گروهی محکومان به قصاص نفس  با همت دادسرای امور جنایی تهران و با حضور علی صالحی دادستان تهران، محمد شهریاری معاون دادستان و سرپرست دادسرای امور جنایی تهران، خیرین، صلح‌یاران، مددکاران زندان، اولیای دم، محکومان و خانوده‌های آن‌ها برگزار شد.

در این مراسم در قالب پویش «به عشق حسین (ع) می‌بخشم» و با تلاش خیران، صلح‌یاران ستاد ملی صبر، مددکاران زندان و جلب رضایت و گذشت اولیای دم، رهایی از قصاص نفس و آزادی ۶ محکوم پس از سال‌ها تحمل حبس امکانپذیر شد.

رهایی یک محکوم از قصاص نفس در شاهرود استان سمنان

با تلاش صلح یاران ستاد صبر استان سمنان و در قالب پویش «به عشق حسین (ع) می‌بخشم» و با جلب رضایت و گذشت اولیای دم، یک محکوم به قصاص نفس در شهرستان شاهرود از اجرای حتمی حکم قصاص نجات پیدا کرد.

زمینه آزادی ۲۰ زندانی جرایم غیر عمد در استان خراسان جنوبی فراهم شد

با کمک ستاد دیه و صلح یاران ستاد صبر استان خراسان جنوبی «۲۰ پرونده جرایم مالی با میزان بدهی ۱۹۵ میلیارد و ۳۰۷ میلیون ریال» با جلب رضایت شکات به سازش ختم و زمینه آزادی ۲۰ زندانی این پرونده‌ها فراهم شد.


سازش بین ۲ طایفه در داراب استان فارس

در قالب پویش «به حرمت امام حسین (ع) می‌بخشم» و با تلاش ستاد صبر استان فارس و صلح یاران شهرستان داراب اختلافات ریشه دار ۲ طایفه بزرگ این شهرستان با ایجاد سازش به برادری وهمدلی تبدیل شد.

در قالب پویش «می‌بخشم به عشق ابالفضل (ع)» یک پرونده اختلاف جمعی بین ۲ طایفه در روستای فارسیان استان قزوین با ایجاد سازش مختومه شد

پرونده نزاع دسته جمعی ۲ طایفه از اهالی روستای فارسیان شهرستان قزوین در مرداد ماه سال گذشته وارد مرحله رسیدگی در دادسرای عمومی و انقلاب مرکز استان قزوین شد.

با شروع ایام ماه محرم سالجاری و در قالب پویش «می‌بخشم به عشق ابوالفضل (ع)» پرونده این نزاع دسته جمعی با ورود دادستانی استان قزوین و وساطتت صلح یاران ستاد صبر و اهالی معتمد روستای فارسیان نهایتاً با ایجاد سازش مختومه شد.

رهایی یک محکوم از قصاص نفس پس از ۱۱ سال در استان خوزستان

با تلاش صلح یاران ستاد صبر استان خوزستان و در قالب پویش «به عشق حسین (ع) می‌بخشم» با جلب رضایت و گذشت اولیای دم، یک محکوم به قصاص نفس پس از ۱۱ سال تحمل حبس از اجرای حتمی حکم قصاص نجات پیدا کرد.

تاثیرات چشمگیر برگزاری پویش «به حرمت امام حسین (ع) می‌بخشم» در سراسر کشور

هرچند مجازات جایگاه سازندگی برای مجرم دارد و جامعه را در تعادلی موزون حفظ و از خطرات احتمالی پیشگیری می‌کند، اما توسعه و ترویج فرهنگ عطوفت، مصالحه و بخشایش در جامعه به‌عنوان یک پویش عمومی احساس می‌شود، ستاد ملی صبر با چنین فلسفه‌ای تشکیل و در سال‌های اخیر توانسته تا با تجمیع تمامی ظرفیت‌های فرهنگی، اجتماعی و حاکمیتی، گامی استوار در توسعه صلح و سازش و ترویج فرهنگ عفو و بخشش بردارد.

برگزاری پویش‌های سراسری در مناسبت‌های ملی و مذهبی مختلف از اقدامات تاثیرگذار این ستاد مردم نهاد در جهت توسعه صلح و سازش و ترویج فرهنگ گذشت است و پویش مناسبتی به حرمت «امام حسین (ع)»می‌بخشم که پویشی است برای بخشیدن و بخشیده شدن، نیز با هدف ترویج فرهنگ گذشت و جلب رضایت اولیای دم برای بازگشت به زندگی محمومان توسط ستاد ملی صبر به مناسبت ماه محرم برگزار می‌شود.و با توجه به اینکه در سال گذشته در قالب این پویش و با جلب رضایت اولیای دم، رهایی تعداد زیادی از محکومان به قصاص نفس ممکن شد.

در سال‌جاری نیز همزمان با فرار سیدن ماه محرم، پویش «به عشق امام حسین (ع) می‌بخشم» با همت ستاد های ملی صبر سراسر کشور برگزار شد و تا اربعین حسینی ادامه خواهد داشت، در نتیجه برگزاری این پویش تنها با گذشت یک دهه از ماه محرم با مشارکت و حمایت مردم عزیز و صلح یاران پر تلاش کشور و به حرمت امام حسین (ع) ، چون سال گذشته موجبات رهایی از قصاص  تعداد قابل توجهی از محکومان فراهم است.

 

انتهای پیام/

 


برچسب ها: ستاد صبر اقدامات

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *