صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تبادل اتهامات میان روسیه و غرب بر سر توافق غلات

۳۱ تير ۱۴۰۲ - ۱۴:۵۹:۰۰
کد خبر: ۴۷۲۴۹۵۱
درحالی که روسیه به دلیل برآورده نشدن خواسته‌هایش در توافق غلات دریای سیاه از این توافق خارج شد، غرب این کشور را به باج‌خواهی متهم می‌کند.

خبرگزاری میزان - «لیندا توماس گرینفیلد»، نماینده آمریکا در سازمان ملل به تازگی ادعا کرد که روسیه هیچ دلیل قانونی برای خروج از توافق غلات دریای سیاه ندارد. 

به گفته وی، روسیه به سادگی از توافق غلات دریای سیاه به عنوان ابزاری برای باج خواهی استفاده می‌کند.

در ادامه «دیمیتری پولیانسکی»، معاون نماینده روسیه در سازمان ملل، گفت که مسکو با توافق دریای سیاه مخالف نیست، به ویژه با توجه به اهمیت آن در بازار جهانی غذا برای بسیاری از کشور‌ها و آماده است در صورت برآورده شدن فهرست خواسته‌هایش، به این توافق بازگردد.

آیا توافق غلات دریای سیاه موفق بود؟

به گزارش «گاردین»، با وجود عدم اعتماد شدید میان طرفین، ۳۳ میلیون تن غله از بنادر اوکراین در سال منتهی به جولای به مناطق دیگر صادر شد. 

انگلیس، مدعی است که حدود ۶۱ درصد از این محموله‌ها به کشور‌های با درآمد کم و متوسط و ۶۵ درصد از گندم به تنهایی به این مناطق اختصاص یافته است.

برنامه جهانی غذا حدود ۷۵۰ هزار تن غلات اوکراینی را خریداری کرد که بلافاصله به مناطقی مانند افغانستان، اتیوپی، سومالی و سودان ارسال شد. 

در همین حال روسیه می‌گوید که نسبت غلاتی که به فقیرترین کشور‌ها ارسال می‌شود کمتر از ۴ درصد بوده است.

دلایل روسیه برای خروج از توافق غلات

مسکو می‎گوید که بخش دوم توافق که اجازه صادرات بیشتر کشاورزی روسیه را می‌دهد از سوی غرب رعایت نمی‌شود.

انگلیس می‌گوید که میزان صادرات مواد غذایی روسیه در مقایسه با سال گذشته بیشتر است و مقدار زیادی غلات و کود از نووروسیسک صادر می‌کند. 

اما مسکو گفته است که تحریم‌ها بر صادرات کالا‌های روسیه به وضوح لغو نشده است تا به بیمه‌گران محتاط، آسایش قانونی بدهد تا کشتی‌های روسی حامل مواد غذایی را بیمه کنند. 

روسیه همچنین خواهان لغو تحریم‌ها علیه بانک کشاورزی اصلی خود بوده است.

از دیگر خواسته‌های روسیه می‌توان به ازسرگیری تامین ماشین‎آلات و قطعات کشاورزی، از سرگیری خط لوله آمونیاک Togliatti-Odesa و رفع انسداد دارایی‌ها و حساب‌های شرکت‌های روسی مرتبط با صادرات مواد غذایی و کود اشاره کرد. 

کاهش صادرات غلات به کشور‌های کمتر در حال توسعه

به گزارش «رویترز»، غرب مدعی است که روسیه فکر می‌کرد که این توافق ارزش حفظ و نگهداری را ندارد، زیرا به خزانه‌های اوکراین و کشاورزان اجازه می‌دهد از صادرات غلات بهره ببرند.

مقام‎های غربی با اشاره به اینکه صادرات غلات به کشور‌هایی که کمتر در حال توسعه هستند، به نرخ مطلوب بازنگشته است، گفته‎اند که در مورد گندم، صادرات ۱۱.۸ میلیون تنی در سال ۲۰۲۲ در مقایسه با سال قبل از آن کاهش یافته است، که معادل مصرف سالانه گندم ۱۷۵ میلیون نفر یا تقریباً جمعیت بنگلادش است. 

برای ذرت و جو، شکاف صادراتی در مقایسه با سال قبل از آن به ترتیب ۴۱ و ۸۲ درصد است. 

روسیه اعلام کرده که در صورت برآورده شدن خواسته هایش در موضوع توافق غلات حاضر است به این توافق بازگردد. 

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *