صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ادامه رویارویی آمریکا و چین با وجود سفر بلینکن به پکن

۰۴ تير ۱۴۰۲ - ۱۴:۰۳:۵۷
کد خبر: ۴۷۱۹۸۵۱
روابط بین آمریکا و چین طی ماه‎های گذشته شاهد بدترین وضعیت از زمان آغاز روابط دیپلماتیک بوده است.

خبرگزاری میزان - روز‌های منتهی بعد از سفر «آنتونی بلینکن»، وزیر خارجه آمریکا به چین در ۱۸ تا ۱۹ ژوئن ۲۰۲۳(۲۸ و ۲۹ خرداد)، ابهامات زیادی در واشنگتن و پکن درباره هدف و نتایج احتمالی این سفر وجود داشت.

وقتی «بلینکن» واشنگتن را ترک کرد، حتی مشخص نبود که بتواند با «شی جین پینگ»، رئیس جمهور چین ملاقات کند یا خیر.

به گزارش «کانورسیشن»، آخرین سفر یک وزیر خارجه آمریکا به چین در سال ۲۰۱۸ بود و از آن زمان تاکنون گفت‎وگو در سطوح مختلف محدود شده بود.

در حالی که چندین سال است که روابط بین آمریکا و چین به طور فزاینده‌ای متنشنج و نامطمئن شده است، سال گذشته شاهد بدترین روابط میان ۲ کشور از زمان آغاز روابط دیپلماتیک در سال ۱۹۷۹ بوده است. 

با وجود تداوم روابط اقتصادی بین ۲ قدرت، اما روابط سیاسی و امنیتی به شدت تیره شده است. هر ۲ کشور بار‌ها و بار‌ها یکدیگر را به دلایل مختلف محکوم کرده‌اند که به تنش‌های فعلی منجر شده است. 

روابط آمریکا و چین مطمئناً یک رقابت شدید است. در همین چارچوب بود که بلینکن از چین بازدید کرد. 

رویارویی نظامی ۲ کشور در تنگه تایوان و دریای چین جنوبی

به گزارش «گلوبال تایمز»، تنش‌های نظامی بین چین و آمریکا پس از سفر «آنتونی بلینکن»، وزیر خارجه آمریکا به چین، با دیده شدن کشتی‌های جنگی و هواپیما‌های جنگی هر ۲ کشور، از جمله ناو‌های هواپیمابر، که در آب‌های حساس تنگه تایوان و دریای چین جنوبی در چند روز گذشته فعالیت می‌کنند، هنوز شاهد کاهش فوری تنش‌ها نبوده است. 

کارشناسان می‌گویند که اگر آمریکا واقعاً می‌خواهد خطرات حوادث را کنترل کند یا به دنبال گفت‎وگو باشد، باید دست از تحریکات نظامی در اطراف چین بردارد.

بر اساس بیانیه مطبوعاتی پنتاگون، ناو هواپیمابر مستقر نیروی دریایی آمریکا «یواس‌اس رونالد ریگان»، روز جمعه در دریای چین جنوبی فعالیت می‌کرده است.

ناوگان «رونالد ریگان» که قرار است به یک بندر در ویتنام برسد، از هفته گذشته در دریای چین جنوبی فعالیت کرده است.

به گزارش رسانه‌ها، رزمایش‎های مشترک با کشتی‌های ژاپنی، فرانسوی و کانادایی در دریای چین شرقی و دریای فیلیپین به همراه ناو هواپیمابر «یواس‌اس نیمیتز» انجام داده است.

فهرست رو به رشد اختلافات ۲ کشور

حمایت آمریکا از تایوان، که چین می‌گوید به شدت حاکمیت و تمامیت ارضی چین را نقض می‌کند.

ادعا‌های ارضی و دریایی چین در دریای چین شرقی و دریای چین جنوبی با موضع ادعایی آمریکا مبنی بر اینکه قوانین بین‌المللی آزادی دریا را تضمین می‌کند، در تضاد است. 

چین از محدودیت‌های مبتنی بر امنیت ملی از سوی آمریکا و چندین متحد دیگرش در واردات تراشه‌های نیمه هادی ساخت چین و صادرات برخی فناوری‌ها به چین خشمگین است.

ادعای آمریکا مبنی بر وجود پایگاه جاسوسی چین در کوبا، که به گزارش «نیویورک تایمز»، ممکن است به چین اجازه دهد سیگنال‌های الکترونیکی از ساختمان‌های نظامی و تجاری آمریکا را رهگیری کند.

استراتژی فعلی امنیت ملی آمریکا از چین به عنوان مهم‌ترین چالش امنیتی برای واشنگتن نام می‌برد.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *