صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

موج ممنوعیت تیک‎تاک در آمریکا/دوگانگی واشنگتن در برخورد با شبکه‎های اجتماعی

۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۱:۱۲
کد خبر: ۴۷۱۳۶۹۸
تیک‌تاک که بیش از ۱۵۰ میلیون کاربر آمریکایی دارد، با درخواست‌های فزاینده قانون‌گذاران و مقامات ایالتی آمریکا برای ممنوعیت این نرم‌افزار در سراسر کشور مواجه شده است.

خبرگزاری میزان - «گرگ جیانفورته»، فرماندار مونتانا به تازگی قانونی را برای ممنوعیت فعالیت «تیک‌تاک» به بهانه محافظت از ساکنان این ایالت در برابر جمع‌آوری اطلاعات ادعایی از سوی چین امضا کرد. 

به گزارش «سی‌ان‌بی‌سی»، بر این اساس، مونتانا اولین ایالت آمریکا است که فعالیت این نرم‌افزار ویدیوی کوتاه را در آمریکا ممنوع می‌کند. 

مونتانا ارائه تیک‌تاک در داخل این ایالت از سوی فروشگاه‌های نرم‌افزاری گوگل و اپل را غیرقانونی می‌کند، اما هیچ مجازاتی برای افرادی که از این برنامه استفاده می‌کنند اعمال نخواهد کرد.

این ممنوعیت از اول ژانویه ۲۰۲۴ اجرایی می‌شود و کارشناسان تقریباً مطمئن هستند که این ممنوعیت با چالش‌های قانونی روبرو خواهد شد. 

تیک‌تاک که بیش از ۱۵۰ میلیون کاربر آمریکایی دارد، با درخواست‌های فزاینده قانون‌گذاران و مقامات ایالتی آمریکا برای ممنوعیت این نرم‌افزار در سراسر کشور به دلیل آنچه «نگرانی در مورد نفوذ احتمالی دولت چین بر این پلتفرم» خوانده می‌شود، مواجه شده است. 

طبق گزارش مرکز تحقیقات «پیو»، ۶۷ درصد از نوجوانان ۱۳ تا ۱۷ ساله در آمریکا از تیک‌تاک استفاده می‌کنند و ۱۶ درصد از همه نوجوانان می‌گویند که تقریباً به طور مداوم از این نرم‌افزار استفاده می‌کنند. 

تیک‌تاک گفته است که بیشتر کاربران آن بالای ۱۸ سال سن دارند.

اتحادیه آزادی‌های مدنی آمریکا این قانون را «غیرقانونی» خواند و گفته‎اند که اگر دادگاه‌ها اقدام نکنند، این قانون از اول ژانویه اجرایی خواهد شد. 

مسدود شدن تیک‌تاک

«کیگان مدرانو»، مدیر سیاستگذاری در اتحادیه آزادی‌های مدنی آمریکا در مونتانا، در بیانیه‌ای گفت: با این ممنوعیت، فرماندار جیانفورته و قانونگذار مونتانا آزادی بیان صد‌ها هزار مونتانایی را که از این نرم‌افزار برای بیان خود، جمع آوری اطلاعات و اداره تجارت کوچک خود استفاده می‌کنند، زیر پا گذاشته‌اند. 

تلاش «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور سابق آمریکا برای ممنوعیت دانلود‌های جدید تیک‌تاک و وی‌چت از طریق دستور وزارت بازرگانی آمریکا در سال ۲۰۲۰ توسط چندین دادگاه مسدود و هرگز اجرایی نشد. 

«کارل سابو»، مشاور عمومی گروه صنعتی NetChoice نیز از قانون جدید انتقاد کرد.

به گفته وی، دولت ممکن است توانایی ما را برای دسترسی به آزادی بیان بر اساس قانون اساسی، چه در یک روزنامه، یک وب‌سایت یا از طریق یک نرم‌افزار مسدود کند. مونتانا قانون اساسی آمریکا، روند قانونی و آزادی بیان را نادیده می‌گیرد.

تبعیض در موضوع واکنش به تیک‌تاک و توییتر

این در حالی است که منتقدان همچنین می‌گویند در حالی آمریکا سعی دارد که تیک‌تاک را در این کشور مسدود کند که از توییتر به طور جدی دفاع می‌کند.

نکته حائز اهمیت این است که قانون مونتانا دیگر پلتفرم‌هایی را که در آن اطلاعات نادرست، سخنان مشوق تنفر یا محتوای نامناسب برای کودکان وجود دارد، هدف قرار نمی‌دهد. ممنوعیت تیک‌تاک از سوی مونتانا دقیقاً بر روی خصومت با چین متمرکز شده است.

در واقع، وقتی صحبت از محتوای مشکوک در پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی می‌شود، دادگاه عالی آمریکا به نوعی با محافظت از توییتر در برابر مسئولیت محتوای مرتبط با ترور، از آنچه «آزادی بیان» می‌خواند، دفاع می‌کند.

علاوه بر اقدام ایالت مونتانا، حدود دو ماه قبل نیز یک مقام کاخ سفید گفته بود که سازمان‌های دولتی آمریکا، ۳۰ روز فرصت دارند تا نرم‌افزار تیک‌تاک را از دستگاه‌ها و سیستم‌های فدرال حذف کنند. 

این دستورالعمل از سوی دولت «جو بایدن»، پس از آن صادر شد که این برنامه اشترک ویدیو در ماه دسامبر از سوی کنگره در دستگاه‌های دولت فدرال ممنوع شد.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *