صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

گفت‌وگو|

ایمنی کودکان بالای پنج سال در مقابل روتاویروس؛ این ویروس تا چه حد خطرناک است؟

۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۰۷:۵۰:۰۱
کد خبر: ۴۷۱۰۲۷۶
یک فوق تخصص بیماری‌های عفونی کودکان با بیان اینکه روتاویروس پس از ۵ سالگی مشکل خاصی برای کودکان ایجاد نمی‌کند گفت: این ویروس در مواردی که به واسطه شدت اسهال و استفراغ کودک را دچار کم آبی کند خطرناک است.

علیرضا ناطقیان در گفت‌وگو با میزان در خصوص شیوع روتاویروس گفت: روتاویروس، ویروس جدیدی نیست، این ویروس همیشه شایع‌ترین دلیل عفونت ویروسی گوارشی در کودکان بوده است و احتمالا خواهد بود و در دنیا تقریبا چند دهه است که از واکسن خوراکی این ویروس استفاده می‌شود.

وی ضمن اشاره به اینکه برخی از انواع این واکسن ۲ نوبت و برخی دیگر در ۳ نوبت تزریق می‌شود، ادامه داد: در ۸ ماهگی دوره دریافت این واکسن به پایان می‌رسد و بعد از ۸ ماهگی نمی‌توان این واکسن را تزریق کرد، این ویروس پس از ۵ سالگی معمولا مشکل خاصی برای کودکان ایجاد نمی‌کند.

این فوق تخصص بیماری‌های عفونی کودکان با بیان اینکه واکسن روتاویروس به صورت رسمی هنوز وارد کشور نشده است، افزود: انستیتو پاستور در صدد ساخت این واکسن است و این واکسن جزو واکسن‌های تایید شده برای ورود به برنامه واکسیناسیون کشوری است و امیدوارم به امید خدا طی یک سال وارد برنامه واکسیناسیون کشوری شود.

این پزشک فوق تخصص در رابطه با علائم این عفونت ویروسی اظهار کرد: این ویروس سبب بروز استفراغ و اسهال آبکی در کودکان می‌شود و معمولا اسهال خونی و تب بالا را به همراه ندارد و در مواردی می‌تواند خطرناک باشد که شدت اسهال و استفراغ کودک را دچار کم آبی کند، از این رو باید ارزیابی درستی از وضعیت مایعات بدن صورت گیرد و در ساعات اولیه با سرم خوراکی این کمبود آب در بدن کودک جبران شود.

وی توضیح داد: کودکی که دچار کم آبی شدید می‌شود چشم‌هایش گودافتاده، حجم ادرارش کم، پوستش چروکیده و دهانش خشک می‌شود و ضربان قلبش و تنفسش افزایش پیدا می‌کند، در صورتی که والدین شاهد چنین علائمی در کودک شوند باید هر چه سریع‌تر او را به مراکز درمانی برسانند تا برای بیمار مایع درمانی وریدی و سرم تراپی انجام شود.

این فوق تخصص بیمار‌های عفونی کودکان با اشاره به اینکه درمان این بیماری درمان‌های حمایتی است و می‌توان با مصرف برخی پروبیوتیک‌ها دوره بیماری را کوتاه کرد، بیان کرد: این ویروس معمولا به غیر از کم آبی شدید در کودکان مشکل دیگری را ایجاد نمی‌کند.

دانشیار دانشکده علوم پزشکی ایران در خصوص زمان شیوع این بیماری عنوان کرد: در قسمت‌های نیم کره شمالی زمین این بیماری در تمام فصول وجود دارد، اما بیشتر در فصل سرما شایع است، ولی در کشور ما به دلیل تنوع آب و هوایی در تمام ۴ فصل فعال و در برخی زمان‌ها شدت پیدا می‌کند.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *