بخشی از بحرانهای اقتصادی برخاسته از اجرای تعهدات FATF است
عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس اسلامی با اشاره به اینکه بخشی از بحرانهای اقتصادی برخاسته از اجرای تعهدات FATF است، گفت: در اختیار گذاشتن اطلاعات کشورمان به دشمنان در شرایط جنگ اقتصادی خیانت است.
نماینده مردم چناران و طرقبه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه آمریکاییها علیرغم همه وعدهها و البته خوشبینیهای داخل کشور تمام توان خود را برای اعمال فشار اقتصادی به ملت گذاشتهاند، اظهار کرد: در واقع آنها میخواهند ملت را به ستوه بیاورند تا جمهوری اسلامی از این طریق آسیب ببیند؛ از این رو آیا در چنین شرایطی باید شاگرد خوب کلاس باشیم و به حرف آنها گوش کنیم.
وی با اشاره به اینکه از زمان ابتدای انقلاب و جنگ تحمیلی تاکنون کشورمان تحریم بوده است، ادامه داد: در آن زمان نیز به صورت غیررسمی اسلحه به کشور وارد میشد.
این نماینده مردم در مجلس دهم افزود: باید یادآور شد در سال ۹۰- ۹۱ کشورمان همزمان با تحریمهای آمریکا، اتحادیه اروپا و شورای امنیت مواجه بود، اما به صورت غیررسمی فعالیت میکردیم و الزامات FATF که اکنون دیکته شده است را پایبند نبودیم.
عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه بر این اساس میلیاردها دلار نفت فروخته شد و ارز آن به کشور وارد شد، افزود: این مهم در حالی است که از سال ۹۵ افرادی که الزامات FATF را پذیرفتند قبل از تصویب آن شروع به اجرایی کردن تعهدات کردند؛ بر این اساس این الزامات موجب شد در زمینه اقتصادی دچار مشکل شویم.
دهقانی نقندر با اشاره به اینکه مسئولان طی دو سال گذشته برای اینکه ثابت کنند کاملاً تعهدات FATF را اجرایی میکنند اجازه ورود ارز به کشور را ندادند، گفت: بنابراین باید اذعان کرد علت اینکه دلار به قیمت ۱۹ هزار تومان افزایش یافت، اجرای الزامات FATF توسط دولت است.
نماینده مردم چناران و طرقبه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه بخشی از بحرانهای اقتصادی برخاسته از اجرای تعهدات FATF است، اظهار کرد: در شرایط جنگی نباید اطلاعات اقتصادی را در اختیار دشمن قرار دهیم؛ برخی صحبت از موضوع حزبالله، سپاه و ... میکنند که البته اهمیت دارد، اما مباحث فرعی است؛ اصل جمهوری اسلامی است.
وی افزود: شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا در جلسهای واردات دلار را آزاد کرد و بر این اساس مشاهده شد که دلالان دلارهای خریداری شده را عرضه کردند و قیمت ارز کاهش یافت از این رو با اجرای الزامات میخواهند کشور را در تنگنا قرار دهند.
این نماینده مردم در مجلس دهم با تأکید بر اینکه اجرای الزمات FATF در داخل کشور سبب شده افرادی توسط آمریکا تحریم شوند، تصریح کرد: بر این اساس بانکی در داخل کشور حتی اجازه نداده این افراد حساب معمولی داشته باشند و به آنها گفته شده در این صورت بانک هم تحریم خواهد شد؛ حتی یکی از بانکها دستورالعملی صادر کرده مبنی بر اینکه افراد مورد تحریم واقع شده از سوی آمریکا نمیتوانند در این بانک حساب داشته باشند.
عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در شرایط جنگی باید تحریم را دور بزنیم نه اینکه هر چه گفتند عمل کنیم، گفت: مسئولان زمانی اعلام کردند با برجام به یکباره همه تحریمها برطرف میشود، اما این مهم محقق نشد و صرفا کشور معطل ماند از این رو چنین اتفاقی نیز در مواجهه با الزامات FATF وجود خواهد داشت.
دهقانی نقندر با اشاره به اینکه ۳۷ مورد از الزامات FATF توسط دولت اجرایی شده و ۳ مورد آن نیز در مجلس تصویب شده است، افزود: مذاکره این نیست که هر آنچه غربیها گفتند اجرایی کنیم بلکه باید به آنها گفته شود ۴۰ مورد از تعهدات اجرایی شده است لذا آیا تعهد میدهند با تصویب لایحه CFT کشورمان از لیست سیاه بیرون بیاید؟
نماینده مردم طرقبه و چناران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه پس از قبول ۴۱ تعهد تازه گامهای بعدی و تعهدات جدید نیز در دستور کار قرار خواهد گرفت، افزود: نباید برای مذاکره افراد دست چندم اعزام شوند بلکه باید سطح دیپلماسی را افزایش داده و قویتر باشیم.
وی با اشاره به اینکه دادن اطلاعات در جنگ اقتصادی به دشمنان خیانت محسوب میشود، تصریح کرد: بر این اساس تصویب لایحه مذکور با تدبیر منطبق نیست.
این نماینده مردم در مجلس دهم افزود: در سال ۹۴ قانون مرتبط با قانون مبارزه با تأمین مالی تروریسم تصویب شد، اما بر اساس یکی از الزامات چهل و یک گانه FATF خواسته شد تبصرهای از آن حذف شود، در این تبصره آمده بود: سازمانهای آزادی بخش و گروههایی که علیه نژادپرستی مبارزه میکنند از این قانون مستثنی هستند.
دهقانی نقندر آنطور که خبرگزاری خانه ملت گزارش کرده است، گفت: آنهایی که علیه اشغالگری اقدام میکنند تروریسم نیستند، اما بر اساس نکته مذکور دولت در سال ۹۵ تعهد کرد که تبصره مذکور را حذف کند که البته این مهم در جای دیگری ذکر شد.
عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی افزود: با توجه به اینکه عربستان عضو ناظر FATF است و چندی دیگر اسرائیل و سعودی به عضو دائم این مجموعه اضافه میشوند، گفت: بر این اساس آیا آنها اجازه میدهند که از لیست سیاه خارج شویم؛ کسی تردید ندارد که عربستان در رأس تروریسم قرار دارد از این رو تأکید بر اینکه این لایحه به شفافیت کمک میکند سادهلوحی است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *