باید و نبایدهای تغذیه دانش آموزان در مدارس
تحقیقات علمی نشان داده است دانشآموزانی که صبحانه میخورند، تمرکز و انرژی بیشتری دارند. چرا که این دانشآموزان قدرت یادگیری و تمرکز بالایی دارند. صبحانه یک وعده غذای اصلی و مهم برای دانشآموزان محسوب میشود.
وی ادامه داد: همان طور که گفته شد، وعده صبحانه از اهمیت ویژهای برخوردار است چرا که باعث میشود دانش آموزان در ساعاتی که در مدرسه حضور دارند دچار افت قند خون نشود. اهمیت صبحانه از سایر وعدههای غذایی بسیار بیشتر است. زیرا در وعده صبحانه بخش مهمی از انرژی و مواد مغذی مورد نیاز بدن تامین میشود. این موضوع بخصوص در دانش آموزان از اهمیت بالایی برخوردار است. چرا که تحقیقات علمی نشان داده است دانش آموزانی که صبحانه نمیخورند درصد یادگیریشان کمتر است یا افزایش وزن در کودکانی که صبحانه نمیخورند بیشتر است.این متخصص به والدین توصیه کرد: حتما برای صرف صبحانه دانش آموزان وقت کافی صرف کنند و دقت داشته باشند دانش آموزان در طول دوران سال تحصیلی شام سبک در ابتدای شب میل کنند تا سیستم بدنی آنها آمادگی لازم را برای پذیرش صبحانه داشته باشد. بچهها باید در طول ساعات حضور در مدرسه، سطح قند خونی مناسبی داشته باشند. صبحانه مفید میتواند بر کاهش خستگی آنها سر کلاس و افزایش گیرایی و تمرکز آنها تاثیر به سزایی داشته باشد.
صمدپور متذکر شد: خوردن صبحانه سالم و مقوی ﺳﻮﺧﺖ ﻭ. ﺳﺎﺯ ﺑﺪﻥ را ﺍﻓﺰﺍﯾﺶ ﻣﯽﺩﻫﺪ. در چنین شرایطی ﺑﺪﻥ ﺑﻪ ﺟﺎﯼ ﺍﻧﺒﺎﺷﺖ ﻭ. ﺫﺧﯿﺮﻩ ﮐﺎﻟﺮﯼ ﺍﺿﺎﻓﯽ ﺩﺭ ﺧﻮﺩ ﺑﻪ ﺳﻮﺯﺍﻧﺪﻥ ﺁﻥﻫﺎ ﻣﯽﭘﺮﺩﺍﺯﺩ. صبحانه برای دانش آموزان چاق نیز مفیدتر است و ﺑﺎﻋﺚ ﺗﻨﺎﺳﺐ ﻭ. ﺗﻌﺎﺩﻝ ﺩﺭ ﻭﺯﻥ ﻣﯽﺷﻮﺩ ﺧﻮﺭﺩﻥ ﯾﮏ ﺻﺒﺤﺎﻧﻪ ﺳﺎﻟﻢ ﮐﻤﮏ ﺧﻮﺑﯽ ﺟﻬﺖ ﺣﻔﻆ ﺗﻌﺎﺩﻝ ﻭﺯﻥ ﺧﻮﺍﻫﺪ کرد.وی در پاسخ بدین پرسش که در وعده صبحانه از چه منابع غذایی باید استفاده شود گفت: صبحانه باید دارای تمام منابع غذایی باشد. یک واحد پروتئین، در وعده غذایی صبحانه به منظور تأمین سوخت مورد نیاز بدن الزامیست، که منبع پروتئین عمدتا در گروه لبنیات وجود دارد. شیر و تخم مرغ، پروتئین مرغوب و با مقدار مناسب دارد. همچنین والدین از انواع نانهای سبوس دار و غلات غافل نشوند چرا که نان و غلات عمدهترین گروه غذایی در تامین کالری، پروتئین، کلسیم و آهن هستند.
این متخصص تغدیه خاطرنشان کرد: کودکان علاقهای به خوردن این مواد غذایی مفید در وعده صبحانه ندارند و بیشتر ترجیح میدهند با تنقلاتی مانند کیک و شکلات و بیسکویت گرسنگی خود را برطرف کنند و حتی بسیاری از مادران برای میان وعده دانش اموزان از کیکهای صنعتی و انواع بیسکویتها استفاده میکنند که در این دسته از خوراکیها در دراز مدت مشکلات بسیاری را برای دانش اموزان رقم میزند. والدین باید از کودکی فرزندان خود را به خوراکیهای سالم عادت دهند.به گفته وی، والدین دقت داشته باشند دانش آموزان میان وعده را از منزل ببرند تا این که از بوفه مدارس خوراکیهای ناسالم تهیه کنند. دانش آموزان به هیچ عنوان نباید از خوراکی هایی، چون چیپس، پفک و خوراکیهای پرچرب و شیرین در میان وعده استفاده کنند. برای میان وعده دانش آموزان توصیه میشود از میوه ها، مغزها و نان و پنیر استفاده شود. این میان وعده از یک طرف گرسنگی بچهها را در طول روز کاهش میدهد و از طرف دیگر به رشد آنها کمک میکند و باعث میشود فراگیری بهتری از درس داشته باشند.
این متخصص هشدار داد: امروزه بسیاری از مدارس تهیه ناهار دانش آموزان را برعهده دارند؛ لذا به والدین توصیه میشود تا جایی که امکان دارد کودکان خود را از خوردن غذای مدرسه منع کنند، زیرا ناهاری که در مدارس تهیه و توزیع میشود به هیچ عنوان سالم نیست و در دراز مدت کودک را دچار چاقی بیش از حد، کبد چرب و مشکلات گوارشی میکند.صمدپور در پایان گفت: والدین هنگام صرف صبحانه با فرزند خود همراه باشند. اگر درآن لحظه اشتهای خوردن صبحانه را ندارید حداقل هنگامی که کودک صبحانه میخورد کنار او بنشینید. حضور خانواده در کنار کودک به هنگام صرف غذا عامل مهمی برای راغب شدن وی به صرف غذا است؛ لذا پدران و مادرانی که خود وعده صبحانه را میل نمیکنند بی شک فرزندانشان هم دارای این عادت مضر هستند.
منبع: جام جم
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *