صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

این خوراکی‌ها را با هم نخورید/ لاغری سریع با ۱۱ روش ساده/خداحافظی با پوکی استخوان با خورشتی لذیذ

۱۷ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۱:۴۱:۳۹
کد خبر: ۴۵۰۵۷۷
اگر میخواهید بدانید کدام خوراکی ها را نباید با هم بخورید و اینکه تغییر فصل چه تأثیری بر زوال عقل دارد؟حتما بسته سلامت امروز را بخوانید.

به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، مکتب طب سنتی ایران یکی از غنی‌ترین طب‌های جایگزین است و به‌عنوان یک مکتب کامل، پویا، علمی و با مبانی فکری آزموده‌شده، شناخته می‌شود.طب سنتی ایران که ثمره تجربه‌های گسترده دانشمندان و حکمای این سرزمین طی قرون و اعصار متمادی است، توجه بسیاری به امر تغذیه در دو حیطه پیشگیری و درمان دارد؛ بدون شک یکی از عوامل مؤثر بر وضعیت سلامت، تغذیه است.



در این مکتب برای مزاج‌های مختلف انسان، غذا‌ها و نوشیدنی‌های مختلف در نظر گرفته شده همچنین اصول صحیحی در خصوص نحوه خوردن و آشامیدن به‌ویژه پرهیز از روی‌هم‌خوری و زمان مناسب تغذیه با ذکر دلایل برای هریک از آن‌ها را مورد تأکید قرار داده است.در واقع، طب ایرانی بر این باور است که خوردن و نوشیدن دو غذای همجنس از نظر سردی، گرمی، نفاخیت، لزوجت، قابضیت و غلظت و ... ممنوع بوده و باعث ایجاد انواع بیماری‌ها می‌شود ضمن اینکه اساساً مصرف همزمان برخی خوراکی‌ها به‌دلیل ترکیب شدن با هم در معده و در نتیجه به‌دلیل اثراتی که روی تولید اخلاط می‌گذارند در این مکتب طبی منع شده‌اند.در ادامه به برخی باید‌ها و نباید‌های غذایی و نوشیدنی و اینکه کدام خوراکی‌ها را نباید همراه هم مصرف کنیم، از منظر طب ایرانی اشاره می‌کنیم:

ــ سرکه با برنج (بسیاری عادت دارند که در سالاد خود به‌ویژه سالاد شیرازی، سرکه اسفاده می‌کنند و آن را همراه غذای حاوی پلو، مصرف می‌کنند!)

ــ ماست با ترب و ماهى یا بعد از ترب و ماهى

ــ گوشت مرغ با ماست و ماهى و یا بالعکس

ــ شیر با گوشت مرغ

ــ شیر با ماهى

ــ انار با حلیم

ــ انگور با کلّه گوسفند

ــ سرکه با عدس یا با ماش

ــ خربزه با عسل

ــ مویز با عسل

ــ خربزه با انبه

ــ آب گرم با غذای شور

ــ "آب سرد" نباید بعد از این موارد استفاده شود: بعد از میوه‌های تر، حلوا، طعام گرم و شیرین، بعد از خواب، جماع، حمّام، ورزش سنگین، روزه‌داری، بین خواب، در حمّام و در حالی که معده خالی است مانند صبح ناشتا.

 
خداحافظی با پوکی استخوان با خورشتی لذیذ

قیمه‌نثار یکی از غذا‌های محلی استان قزوین است که حاوی انواع ویتامین‌های A.، C، D، E، گروه ویتامین‌های B مانند B۱، B۲، B۳، B۵، B۶، B۹، B۱۲، کربوهیدرات، پروتئین، سدیم، پتاسیم، کلسیم، منگنز، روی (زینک)، مس، کولین، سلنیوم، آهن، منیزیم، اسید فولیک، فسفر، قند، فیبر و اسید آمینه تریپتوفان است.برای بررسی خواص قیمه‌نثار و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفتگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.
 

مهم‌ترین خواص قیمه‌نثار

حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره مهم‌ترین خواص قیمه‌نثار اظهار کرد: این غذا به علت داشتن کلسیم، فسفر، منیزیم و ویتامین Dاستخوان‌ها و دندان‌ها را محکم و از بروز پوکی استخوان و آرتروز در افراد جلوگیری می‌کند؛ قیمه‌نثار نقشی موثر در تقویت عمومی و افزایش انرژی بدن دارد.وی درباره خواص دیگر قیمه‌نثار بیان کرد: این غذا به علت وجود اسید آمینه تریپتوفان به ساخت هورمون سروتونین در خون و دستگاه گوارش کمک بنابراین شادی و نشاط را در افراد ایجاد می‌کند و اضطراب، استرس و افسردگی را از بین می‌برد؛ قیمه‌نثار تاثیری چشمگیر در تقویت بینایی دارد.این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: قیمه‌نثار با افزایش تعداد گلبول‌های قرمز خون کم‌خونی را رفع می‌کند؛ این غذا برای کودکان در حال رشد و افراد لاغر و ضعیف بسیار مفید است.عظمایی تاکید کرد: قیمه‌نثار درد‌های قاعدگی را تسکین می‌دهد و به علت داشتن اسید فولیک و آهن برای زنان باردار و جنین بسیار مناسب است.وی تصریح کرد: قیمه‌نثار نقشی موثر در بهبود عملکرد مغز، تقویت حافظه و جلوگیری از ابتلا به آلزایمر دارد؛ این غذا به علت وجود ویتامین‌های A، C. و E خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارد بنابراین سیستم ایمنی بدن را تقویت و بدن را در برابر بیماری‌های مختلف به ویژه انواع سرطان‌ها محافظت می‌کند.این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: قیمه‌نثار به علت داشتن انواع ویتامین‌های A.، C، D، E، گروه ویتامین‌های B و سایر املاح معدنی به طراوت، شادابی، بازسازی پوست و مو و رویش مجدد مو‌ها کمک می‌کند.عظمایی یادآوری کرد: قیمه نثار به علت وجود پروتئین فراوان موجب عضلانی شدن بدن می‌شود.
 
با حمام رفتن دیابت خود را درمان کنید

کارشناسان در جدیدترین پژوهش‌های خود دریافتند حمام کردن با آب گرم می‌تواند سبب کاهش قند خون در مبتلایان به دیابت و لاغری آن‌ها شود.حمام با آب گرم برای ورزشکاران هم مفید است و علاوه بر کمک به رسیدن آن‌ها به وزن مطلوب سیستم ایمنی بدن را هم تقویت می‌کند.دانشمندان دانشگاه ناتینگهام ترنت با بررسی مبتلایان به دیابت نوع ۲ و استفاده از روش مکمل درمانی حمام با آب گرم دریافتند گرمای آب به طور طبیعی باعث بالا رفتن دمای بدن می‌شود و در مقابل بدن سعی در خنک کردن خود می‌کند که این سبب افزایش جریان خون در ماهیچه‌ها می‌شود.افزایش جریان خون در ماهیچه‌ها سبب کاهش قند خون بدن می‌شود.
 

این شیوه درمانی در کنار اندازه گیری منظم قند خون، ورزش، رعایت رژیم غذایی سالم، پرهیز از استرس و مصرف مواد دخانی می‌تواند سبب پیشگیری و کنترل بیماری دیابت در مبتلایان شود.برای این منظور افراد می‌توانند از وان، حوضچه و یا دوش آب گرم استفاده کنند، در عین حال با توجه به اینکه آب گرم باعث بازشدن منافذ پوست و احتمال ورود میکروب‌ها و عوامل بیماری زا به بدن می‌شود، پس از حمام بدن را خشک و با کرم مرطوب کنید.یکی از مهم‌ترین نکات در خصوص حمام خانگی، امکان انتقال میکروب و باکتری از فردی به فرد دیگر است، کارشناسان با بررسی سردوشی و دوش تلفنی حمام‌های مورد آزمایش دریافتند این وسیله‌ها حاوی میزان زیادی باکتری هستند.هر فرد پس از پایان حمام باید این مکان را تمیز و خشک کند، به ویژه اگر فرد مبتلا به عفونت و بیماری‌های پوستی در خانه حضور دارد.شیوه درمانی حمام با آب گرم برای مردانی که دچارناباروری هستند و می‌خواهند فرزندآوری داشته باشند توصیه نمی‌شود، زیرا براساس پژوهش ها، آب گرم می‌تواند سبب کاهش اندازه و تعداد اسپرم‌ها دربدن مردان شود.کارشناسان برای درمان ناباروری به آقایان توصیه می‌کنند با آب ولرم یا حتی سرد حمام کنند.
 
لاغری سریع با ۱۱ روش ساده + دستورالعمل

اگر چه به نظر خیلی از چاق‌ها رسیدن به وزن ایده‌آل آرزویی دست نیافتنی است، اما رعایت چند نکته کلیدی می‌تواند تاثیر چشمگیری در تحقق رویای لاغری سریع داشته باشد.

۱ – خوردن عرق نعنا یا جویدن آدامس اکالیپتوس میل به غذا خوردن را به سرعت سرکوب می‌کند و باعث لاغری سریع می‌شود.

۲- کافئین اسید‌های چرب را آزاد می‌کند و شما می‌توانید راحت‌تر چربی بسوزانید. پلی فنل موجود در چای سبز در کنار کافئین، موجب افزایش سوخت کالری می‌شود در نتیجه به لاغر شدن سریع شما کمک میکند. (البته اگر فشارخون بالا دارید این نکته را نادیده بگیرید.)

۳ – برای داشتن رژیم سریع لاغری از روغن زیتون استفاده کنید. این روغن هم سالم‌تر است هم موجب می‌شود غذای کمتری مصرف کنید.

۴– کم‌آبی بدن می‌تواند متابولیسم شما را تا ۳درصد کندتر کند. یعنی اگر ۷۰ کیلو وزن داشته باشید، حدودا روزانه ۴۵‌کالری کمتر خواهید سوزاند. به عبارت دیگر، سالی ۲۲۰۰ گرم بیشتر چاق می‌شوید. یکی از تکنیک‌های ساده برای لاغری سریع نوشیدن آب است، پس آب کافی بنوشید.

۵– حالا که صحبت از آب شد، بدنیست یک بطری تهیه کنید و برای هنگامی که از منزل خارج می‌شوید آن را پر از آب کنید تا همیشه آب کافی در دسترس داشته باشید.


۶– یکی از راه‌های لاغری سریع این است که هویج، کرفس، سیب‌زمینی را به جای رنده کردن، به قطعات بزرگ‌تر خرد کنید. این کار باعث می‌شود مدتی را صرف جویدن کنید و مقدار کمتری را بخورید.

۷- به یاد داشته باشید که شما می‌توانید روزانه تا ۷۰۰ کالری انرژی بسوزانید.

۸– نشان داده شده است که نگاه کردن در آینه هنگام غذاخوردن باعث می‌شود که ۲۲ تا ۳۲ درصد کمتر غذا مصرف کنید که خود باعث لاغری سریع شما می‌شود.

۹– برای لاغری سریع بهتر است اگر تلفن منزلتان قابل حمل است، می‌توانید به جای آن که بنشینید و با تلفن صحبت کنید، هنگام صحبت کردن کار‌های خانه را انجام دهید. ریختن لباس‌ها داخل ماشین لباسشویی (۶۸ کالری)، چیدن میز (۸۵کالری) یا آب دادن گل‌ها (۱۰۲ کالری) می‌تواند وزن بدن‌تان را کم کنند (مقادیر براساس یک فرد ۷۰ کیلویی بیان شده اند.)

۱۰– یک رژیم غذایی لاغری سریع: وزن غذا چیزی است که باعث پر شدن شکم شما می‌شود. پس می‌توانید از پرتقال، توت فرنگی، گریپ فروت، طالبی، اسفناج پخته و بروکلی استفاده کنید.

۱۱– می‌توانید یادآوری‌های لازم برای کاهش وزن و لاغری سریع را روی تکه‌های کاغذ یادداشت کنید و در جا‌هایی که راحت قابل دیدن است مانند روی یخچال و… بچسبانید تا همیشه به یاد داشته باشید برای داشتن لاغری سریع نباید زیاد غذا بخورید.

این توصیه‌ها را به خاطر بسپارید و آن‌ها را رعایت کنید. پس از مدتی خواهید دید که همین توصیه‌های به ظاهر ساده، می‌تواند کمک بزرگی به لاغری سریع و کاهش وزن شما کند و شما را در زمینه‌ای که مدت‌ها برای کسب موفقیت در آن تلاش می‌کردید به نتیجه برسانند.
 
تأثیر تغییر فصل بر تشدید علائم زوال عقل

بررسی‌ها حاکی از آن است که زمستان می‌تواند موجب کاهش قابل توجه در توانایی ذهنی شود. همچنین نتایج برخی مطالعات دیگر حاکی از آن است شروع علائم مربوط به بیماری شیزوفرنی از فصل زمستان آغاز می‌شود و تغییرات فصلی می‌تواند بر عملکرد حافظه و قدرت تمرکز افراد تاثیر بگذارد.به تازگی گروهی از محققان کانادایی به تاثیر تغییر فصل بر بیماری آلزایمر پرداخته و اظهار داشتند: درصورتیکه علائم این بیماری در طول سال نوسان داشته باشد، می‌تواند در تشخیص و کنترل این بیماری نقش حائز اهمیت داشته باشد.


محققان به منظور فهم تاثیر فصل بر زوال عقل به بررسی اطلاعات ۳۳۵۳ فرد مسن در آمریکا، کانادا و فرانسه پرداختند که گروهی از این افراد به بیماری آلزایمر مبتلا بودند.محققان با انجام آزمایشاتی و بررسی اطلاعات بدست آمده دریافتند: میانگین عملکرد شناختی در فصل تابستان و پاییز نسبت به زمستان و بهار بهتر است.به نقل از مدیکال نیوز تودی، علاوه بر این، محققان کانادایی مشاهده کردند که در فصل زمستان و بهار احتمال مشاهده علائم مربوط به زوال عقل و اختلال شناختی نسبت به دو فصل تابستان یا پاییز بیشتر است. در حقیقت، در ماه‌های سردتر سال تشخیص علائم این بیماری در شرکت کنندگان ۳۱ درصد بیشتر بوده است.
 
سالم‌ترین روش استفاده از سبزیجات کدام است؟

مانند هر ماده غذایی دیگری، راه‌های مختلف برای خوردن سبزیجات وجود دارند: خام، بخار پز، پخته یا حتی سرخ شده؛ اما باید توجه داشت که برخی روش‌های پخت، باعث از بین رفتن ارزش غذایی سبزیجات می‌شوند.

بهترین روش مصرف سبزیجات

باید توجه داشت که حفظ ارزش غذایی سبزیجات به دو عامل: نوع سبزیجات و روش پخت بستگی دارد. سبزیجات با جدا شدن از ریشه اصلی، بخشی از ارزش غذایی خود را از دست می‌دهند.یکی از راه‌های دیگری که منجر به کاهش ارزش غذایی سبزیجات می‌شود، کنسرو کردن یا بلانچینگ (قرار دادن سبزی در آب جوش یا در معرض بخار آب برای بی‌اثر کردن آنزیم‌های آن) پیش از منجمد کردن است. این کار باعث کاهش چشمگیر ویتامین C. موجود در سبزیجات می‌شود؛ درعین حال، زمانی که سبزی حاوی ویتامین C پخته می‌شوند، باقی مانده ویتامین نیز وارد آب می‌شود.مطالعه صورت گرفته توسط محققان دانشگاه کالیفرنیا در دیویس نشان می‌دهد که بیشترین میزان کاهش مواد مغذی، ناشی از روش (نادرست) پردازش موادغذایی است؛ به عنوان مثال، نحوه پردازش یا پخت سبزیجات می‌تواند باعث کاهش ۱۵ تا ۵۵ درصدی سطح ویتامین C شود.در روش پخت در مایکروویو، بدلیل سرعت بالای طبخ، ارزش غذایی سبزیجات بیش از روش‌های دیگر از جمله سرخ کردن یا پخت در آب حفظ می‌شوند.


مصرف سبزیجات به صورت خام یا پخته؟

باید به این نکته توجه داشت که مصرف خام سبزیجات به حفظ ارزش غذایی آن‌ها کمک زیادی می‌کند، اما پخت سبزیجات همیشه بی فایده نیستند؛ به عنوان مثال، پختن هویج در آب باعث افزایش کاروتنوئید‌ها (مانند بتا- کاروتن) می‌شود؛ بخارپز کردن باعث کاهش میزان ویتامین C و کاروتنوئید‌ها می‌شود، اما میزان اسید‌های فنلی (نوعی از آنتی اکسیدان ها) را افزایش می‌دهد.ساده‌ترین راه برای اطمینان از حفظ ارزش غذایی سبزیجات، رعایت این نکات است:چه سبزیجاتی بهتر است به صورت خام مصرف شوند؟مناسب‌ترین روش پخت برای سبزیجاتی که باید به صورت پخته مصرف شوند، کدام است؟ذکر این نکته نیز ضروری است: با هر ذائقه‌ای که دارید، مصرف سبزیجات را ترک نکنید، چه به شکل خام یا به شکل پخته، چرا که بخش زیادی از مواد مغذی مورد نیاز بدن توسط سبزیجات تأمین می‌شوند.
 

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *