صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

وزیر فرهنگ: فعالیت های فرهنگی باید به مساجد بازگردد

۰۸ خرداد ۱۴۰۱ - ۲۲:۰۱:۴۵
کد خبر: ۴۲۸۹۸۲۵
دسته بندی‌: فرهنگی ، عمومی
وزیر فرهنگ گفت: وزارت فرهنگ، شعار اصلی فعالیت‌هایش را نهضت بازگشت به مساجد قرار داده، زیرا معتقدیم فعالیت های فرهنگی و ‌هنری باید به قلب تپنده‌ حوزه دین بازگردد و‌ مسجد، کانون فعالیت های فرهنگی و هنری شود.

خبرگزاری میزان – مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ‌ در اختتامیه اولین جشنواره شعر نماز جمعه و دومین جشنواره عکس‌ شکوه جمعه گفت: هرچقدر فعالیت های فرهنگی و‌ هنری کشور از خاستگاه بومی و دینی فاصله بگیرد، مدیریت امور دشوار می‌ شود، به طوری که اگر برنامه های فرهنگی و هنری را از مساجد دور کنیم، در مسیر دستیابی به اهداف متعالی حوزه فرهنگ به موانع برخورد می کنیم.

وزیر فرهنگ در ادامه خاطرنشان کرد: با توجه به فضایی که از سوی غربی ها در خصوص جدایی فرهنگ‌ و هنر از دین به وجود آمده است، دمیدن‌ روح دینی در فعالیت های فرهنگی‌ و هنری به ویژه هنرهای وارداتی دشوار است، از سوی دیگر در آسیب شناسی مدیریت فضای فرهنگ و هنر قائل به این هستم که جدایی فرهنگ و هنر از دین، هزینه‌ ساز بوده و در دولت مردمی در پی جبران این مساله هستیم.

وی ادامه داد: وزارت فرهنگ بر همین اساس، شعار اصلی فعالیت‌هایش را نهضت  بازگشت به مساجد قرار داده است، زیرا معتقدیم فعالیت های فرهنگی و ‌هنری باید به قلب تپنده‌ حوزه دین بازگردد و‌ مسجد، کانون فعالیت های فرهنگی و هنری شود.

اسماعیلی ادامه داد: سرمایه‌گذاری در زمینه توسعه فرهنگی مصلا ها از اهمیت بالایی برخوردار است و در سفر استانی به چهارمحال ‌و بختیاری بودجه‌ای برای توسعه مصلی این استان اختصاص یافت، زیرا مصلا علاوه بر اینکه محلی برای برپایی واجبات دین محسوب می‌شود، مکان مهمی برای پیوند فرهنگ‌ و‌ دین به حساب می‌آید.

وی در ادامه به فعالیت های قرارگاه محرومیت زدایی حوزه فرهنگ اشاره کرد و افزود: هم اکنون در ۱۱ استان و ۵۰ رشته برای ۴۰ هزار هنرآموز، کلاس‌های آموزشی در حوزه‌های مختلف فرهنگی هنری در نظرگرفته شده است و به متولیان امر هم  تاکید کرده ایم‌ که در برپایی این کلاس ها و برنامه‌ها از ظرفیت مساجد و‌ مصلا های شهرها استفاده شود.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه شعر و سرود فاخر در ایجاد روحیه انقلابی میان اقشار مختلف مردم از  تاثیرگذاری بالایی برخوردار است به استقبال مردمی از سرود «سلام فرمانده» اشاره کرد و گفت: این سرود کم نظیر که در روزهای اخیر مورد توجه نسل نوجوان و جوان قرار گرفته، به خوبی توانسته از عنصر هنری شعر ‌و سرود برای انتقال مفاهیم ارزشمند بهره ببرد و در نهایت اجتماع کم‌نظیر مردمی را در ورزشگاه بزرگ آزادی رقم زد.

وی افزود: اینگونه هنرها مایه مباهات‌ است زیرا در این موارد فرهنگ و ‌هنر به خوبی در خدمت معارف دینی قرار می گیرد و از دستاوردهای انقلاب اسلامی این است که‌ هنر به شایستگی در خدمت مفاهیم دینی قرار گرفته است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در حاکمیت دینی تمام تلاش خود را به کار می گیریم تا که مردم در دنیا و آخرت سعادتمند شوند، همچنین تعریف سیاست از نگاه اندیشمند بزرگی چون امام‌خمینی(ره) استفاده از همه ابزارها برای رسیدن به سعادت است و غربی که دوره افول آن فرا رسیده در مقابل تمام تلاشش را می‌کند که بگوید، دین حق ورود به اجتماع را ندارد اما تمدن اسلامی نهایت تلاش خود را می کند مردم را سعادتمند کند و در این راستا از تمامی ابزارها بهره خواهد برد.

اسماعیلی در ادامه گفت: رئیس جمهور دولت مردمی و انقلابی نهایت تلاش خود را می کند که خدمتگزار عرصه های دینی باشد و امیدوارم دولت مردمی در این خصوص در کنار رییس جمهور موفق عمل کند.

عضوکابینه دولت مردمی در پایان گفت: متاسفانه با حادثه متروپل آبادان، همگی متاثر شدیم. به مردم عزیز آبادان و اهواز این حادثه را تسلیت می‌گویم و در پایان امیدوارم با افرادی که غیرمسوولانه موجب این فاجعه شدند، نظام اسلامی با اشد مجازات برخورد ‌کند تا دیگر شاهد چنین اتفاقات ناگواری در کشور نباشیم.

گفتنی است، برگزیدگان اولین جشنواره شعر نماز جمعه و دومین جشنواره عکس نماز جمعه ظهر امروز با حضور محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ، حجت الاسلام حاج علی اکبری رییس شورای سیاستگذاری نماز جمعه و علیرضا قزوه رئیس مرکز موسیقی صداوسیما در مجمتع فرهنگی آدینه مورد تجلیل قرار گرفتند.

انتهای پیام/



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *