صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

توصیه‌های جالب به نوجوانان برای روزه داری در ماه رمضان

۰۹ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۹:۳۱:۰۱
کد خبر: ۴۲۳۶۵۱
دسته بندی‌: جامعه ، عمومی
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: نوجوانانی که روزه می‌گیرند باید میان وعده‌هایی که در فاصله وعده افطار تا شام مصرف می‌شود را به دو تا سه میان وعده تقسیم کرده و در زمان افطار حجم زیادی از غذا را مصرف نکنند تا دچار نابردباری های گوارشی نشده و با عملکرد نامناسب هضم و جذب غذا مواجه نشوند.

به گزارش خبرنگار گروه جامعه ، وفا، متخصص تغذیه و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران، درباره توصیه‌هایی به نوجوانان برای روزه داری در ماه مبارک رمضان در گفتگویی رادیویی گفت: نوجوانانی که روزه می‌گیرند باید میان وعده‌هایی که در فاصله وعده افطار تا شام مصرف می‌شود را به دو تا سه میان وعده تقسیم کرده و در زمان افطار حجم زیادی از غذا را مصرف نکنند تا دچار نابردباری های گوارشی نشده و با عملکرد نامناسب هضم و جذب غذا مواجه نشوند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران نیاز به مواد مغذی برای روزداری در نوجوانان را ضروری خواند و افزود: نوجوانان باید افطار و شام را با فاصله زمانی داشته باشند تا املاح و مواد کلیدی که برای رشد آنها مورد نیاز است در فرایند جذب غذا در دستگاه گوارش، دریافت شود  و ایده ال این است که وعده افطار را با مقدار کمی از قندهای ساده نظیر کشمش ، خرما، انجیر و توت شروع کرده و  غذا را با آرامش و مثل وعده صبحانه میل کنند؛ مثلا نان و پنیر کم چرب و با سبزی میل کرده و یا اگر مشکل چاقی ندارند از مغزدانه ها برای وعده افطار استفاده کنند.

این متخصص تغذیه افزود: نوجوانان  می‌توانند از میوه های تازه فصل و از صیفی جات با فاصله کوتاهی از وعده شام استفاده کنند و باید چهار گروه اصلی غذایی را در وعده های غذایی خود در ماه رمضان داشته باشند .

وی با تاکید بر مصرف گوشت ها توسط نوجوانان دختر، ادامه داد: به لحاظ اینکه گوشت ها مهمترین منبع آهن هستند مصرف آنها به مقدار 40 تا 50 گرم به صورت پخته شده، می تواند احتیاج و نیاز نوجوانان دختر  به آهن را  بر طرف کند. همچنین نحوه طبخ غذا با بالاترین کیفیت به صورت بخار پز و کبابی بهتر از سرخ کردن مواد گوشتی است و  مصرف فراورده های دریایی نظیر ماهی و میگو نیز در نوجوانان دختر از اهمیت زیادی برخوردار است به علت این که منبع ید هستند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران  با بیان این مطلب که تداخل مواد عذایی در دستگاه گوارش  باعث مشکلاتی در نحوه کار دستگاه گوارشی شده و جذب املاح لازم برای رشد نوجوانان را دچار اختلال می کند، تصریح کرد: مصرف مواد غذایی سنگین و چرب در وعده سحری علاوه بر مشکلات گوارشی، بر عملکردهای فیزیکی بدن هم تاثیر می گذارد و موچب خستگی و خواب آلودگی بیشتر می شود.

وی داشتن برنامه منظمی برای خواب -حداقل 6 ساعت خواب مفید و پیوسته در 24 ساعت- را به نوجوانان توصیه کرد و گفت: نوجوانان  45 دقیقه تا یک ساعتقبل از وعده سحر بیدار شوند تا بدن نیز فرایند بیداری خود را طی کند. همچنین استفاده از میوه ها و مواد لبنی کم چرب و صرف وعده سحری به طور کامل -همانند وعده نهار- پیشنهاد می شود.

وفا افزود: نوجوانان رفتار غذاخوردن  را در وعده های افطار و سحری رعایت کرده، با آرامش غذا بخورند و از مصرف بیش از اندازه آب سرد، برای جلوگیری از نابردباری های گوارشی بپرهیزند.

وی صرف دوغ یا شیر یا ماست کم چرب نیم ساعت قبل از خواب را موجب خواب راحت نوجوانان عنوان کرد و اظهار داشت: افراد برای اینکه در طول روز و روزه داری تشنه نشوند باید از خوردن مقدار زیاد گوشت، غذاهای شور، ترش و پرادویه و یا شیرینی و چای زیاد در وعده سحری بپرهیزند.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *