صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نماز و دعای روز دوازدهم ماه رمضان/خودداری انسان از هوای نفسانی فلسفه روزه‌داری است

۰۷ خرداد ۱۳۹۷ - ۰۹:۱۵:۵۳
کد خبر: ۴۲۲۷۰۸
کارشناس علوم قرآنی گفت: مهم‌ترین فلسفه روزه‌داری در ماه مبارک رمضان، خودداری کردن انسان از هواهای نفسانی است و به همین دلیل تاکید شده که انسان‌ها در گام نخست، ازخوردن و آشامیدن دست بکشند.
علی نوری‌زاده کارشناس علوم قرآنی در گفت و گو با خبرنگار گروه فرهنگی فلسفه اصلی روزه داری را اینگونه شرح داد گفت: مهم‌ترین فلسفه روزه‌داری در ماه مبارک رمضان، خودداری کردن انسان از هواهای نفسانی است و به همین دلیل تاکید شده که انسان‌ها در گام نخست، ازخوردن و آشامیدن دست بکشند.
 
وی ادامه داد: وقتی انسان‌ها در ماه میهمانی خدا از لذت‌های دنیوی دوری می‌کنند، در واقع شیطان و نفس سرکش درونی خود را تسلیم می‌کنند و چنین تسلیم شدنی، باعث مهار شیطان در دنیای بیرونی نیز می‌شود.
نوری‌زاده تصریح کرد: با توجه به صنعتی شدن جوامع و زمان طولانی مدتی که اشتغال وقت افراد را به خود اختصاص می‌دهد، انسان‌ها شاید فرصت کمتری برای قرآن خواندن داشته باشند به همین جهت ماه میهمانی خدا زمانی مناسب و دلنشین را فراهم می‌آورد تا انسان‌ها به راز و نیاز با پروردگار خود بپردازند.
 
وی در ادامه صحبت‌های خود اظهار کرد: روزه‌داری در ماه مبارک رمضان باعث تواضع و خشوع انسان‌ها در برابر پروردگار می‌شود ضمن اینکه آستانه صبر و تحمل افراد را بالا می‌برد و زمانی که آستانه تحمل افراد بالا برود، فرد روزه‌دار در برخوردهای روزمره با دیگر انسان‌ها نیز با ملایمت رفتار می‌کنند.
 
این کارشناس علوم قرآنی توضیح داد: خواندن این دعا نیز در دوازدهمین روز از ماه مبارک رمضان مورد سفارش قرار گرفته است:
 
"بسم الله الرحمن الرحیم

اللهمّ زَیّنّی فیهِ بالسّتْرِ والعَفافِ واسْتُرنی فیهِ بِلباسِ القُنوعِ والكَفافِ واحْمِلنی فیهِ على العَدْلِ والإنْصافِ وامِنّی فیهِ من كلِّ ما أخافُ بِعِصْمَتِكَ یا عِصْمَةَ الخائِفین.
 
خدایا زینت ده مرا در آن با پوشش و پاكدامنى و بپوشانم در آن جامه قناعت و خوددارى و وادارم نما در آن بر عدل و انصاف و آسوده‌ام دار در آن از هر چیز كه می‌ترسم به نگاهدارى خودت اى نگه‌دار ترسناكان."
 
وی خاطرنشان کرد: همچنین خواندن نمازی ۸ رکعتی به گونه‌ای که در هر رکعت سوه حمد و ۳۰ مرتبه سوره قدر خوانده شود نیز در شب دوازدهم ماه رمضان مورد تأکید قرار گرفته است.
 
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *