صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

راهکار‌های طلایی طب ایرانی برای روزه داران

۰۱ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۶:۳۸:۳۹
کد خبر: ۴۲۱۵۵۲
احتمالا شما هم در روز‌های ماه رمضان و روزه داری دچار عطش و تشنگی شده اید و فکر می‌کنید در وعده سحری هرچه بیشتر آب بنوشید بهتر است! اما سخت در اشتباه هستید.
به گزارش گروه فضای مجازی ،اگر می‌خواهید راه‌های علمی و همچنین راهکار‌های طب ایرانی برای تغذیه در ماه رمضان را درباره رفع این عطش بدانید با ما همراه باشید.
 
دکتر ناصر رضایی پور گفت: یکی از اصول مهم داشتن تندرستی، رعایت عادت‌هاست؛ باید به عادت‌های خوب احترام گذاشت و عادات بد را نیز به تدریج ترک کرد. بیشتر ما عادت به خوردن سه یا دست‌کم دو وعده غذا در روز داریم. در ماه مبارک رمضان خوردن سحری در جهت رعایت این عادت، لازم است. سحری‌خوردن الزامی ست، حتی اگر در حد چند برگ کاهو و سکنجبین نعنایی باشد.
 
این متخصص متذکر شد: نوشیدن زیاد آب و دیگر مایعات در فاصله افطار تا سحر، کار اشتباهی است. فرایند‌های تشخیص کاهش مایعات بدن، کارآمدند و به‌موقع احساس تشنگی را ایجاد می‌کنند. بدن ما به این حجم زیاد مایعات نیازی ندارد و آب موردنیاز خود را از همه مواد غذایی کسب می‌کند. زیادنوشیدن مایعات، موجب احساس سنگینی، کسالت، ضعف معده و سوءهضم می‌شود. البته مصرف مواد لعاب‌دار مانند نوشیدن شربت خاکشیر و همچنین مصرف متعادل سبزیجات و میوه‌جات تازه و همچنین آب‌میوه‌های طبیعی، موجب کاهش شدت عطش می‌شوند و از سوی دیگر منابع مفیدی برای تأمین املاح و ویتامین‌ها نیز هستند.
 
رضایی پور خاطرنشان کرد: عدس، گوشت گوساله و گاو، ادویه و سس‌های تند، تنقلات خشک و... نیز خشکی‌زا محسوب می‌شوند و در وعده سحر، به‌ویژه برای نوجوانان (روزه اولی ها) مفید نیستند. ولی در مقابل، گوشت گوسفند آب‌پز، به‌ویژه قسمت سردست و گردن آن، تری‌بخش و مقوی بدن است. همچنین زرده تخم‌مرغ عسلی، یکی از بهترین و کامل‌ترین مواد غذایی است که از دیدگاه پزشکی پارسی، مقدار زیادی خون، گرمی و تری معتدل و با قوام مناسب تولید می‌کند و تقویت‌کنندۀ قلب و سیستم عصبی است.

به گفته وی، افرادی که در هنگام سحر کم اشتها یا بی اشتها هستند باید دقت داشته باشند که خوب و به‌وقت و به‌اندازه بخوابند، حتماً نیم تا یک ساعت زودتر از اذان بیدار شوند و تدابیر وعده افطار را هم رعایت کنند تا در زمان سحر گرسنه باشند.

این متخصص راهکار‌هایی را در خصوص کاهش تشنگی در طول روز‌های رمضان نیز بیان کرد و گفت: بوییدن سیب گلاب، خیار، لیمو و گلاب به کاهش تشنگی کمک زیادی می‌کند همچنین اسپری‌کردن گلاب خنک در فضای اتاق و شست‌وشوی سر و گردن و سینه با آب خنک یا گلاب، تنفس هوا و نسیم خنک که حرارت زاید قلب را کاهش‌می‌دهد، خواب روزانه حدود یک ساعت که بهتر است در حدود پیش‌ازظهر باشد یا دست‌کم نزدیک غروب آفتاب نباشد، کمترماندن در آفتاب و کاهش فعالیت‌های جسمی و درگیری‌های فکری به‌ویژه در محیط گرم، استفاده کمتر از رنگ‌های گرم و پوشیدن لباس‌هایی با رنگ‌های روشن و طبیعت خنک مانند کتان و پنبه، پرهیز از بو‌ها و عطر‌های گرم و بهره‌گیری از عطر‌های خنک، مالیدن روغن بادام یا روغن بنفشه به بدن، شکم، گونه‌ها، پیشانی و پشت گوش و استراحت‌کردن در جای تاریک با هوای خنک و بو‌های خنک از جمله راهکار‌هایی برای کاهش عطش روزانه است.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *