صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

خوزستان چند بیمار خاص و صعب‌العلاج دارد؟

۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۴:۵۳:۵۱
کد خبر: ۴۱۷۹۵۹
قائم مقام معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، وضعیت ابتلا به بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج را در خوزستان تشریح کرد.

به گزارش گروه فضای مجازی ،خجسته حسینی‌نژاد با اشاره به 18 اردیبهشت روز بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج اظهار کرد: بیماری‌های خاص به بیماری‌های ام.اس، هموفیلی، تالاسمی ماژور و نارسایی کلیوی (بیماری نیازمند دیالیز) اطلاق می‌شود. همچنین بیماری ای.بی (پروانه‌ای) بیماری صعب‌العلاج به شمار می‌رود.

وی با اشاره به بالا بودن آمار بیماران دیالیزی در خوزستان، تصریح کرد: متأسفانه رشد بیماران دیالیزی در خوزستان بالا است و ماهانه 60 تا 70 نفر به بار بیماران نیازمند به دیالیز در استان افزوده می‌شود که با توجه به این بار بیماران دیالیزی در خوزستان، ما هر چقدر هم دستگاه دیالیز خریداری و نصب کنیم، باز هم پاسخگو نخواهد بود.

قائم مقام معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز ادامه داد: از این رو نیاز است تا سایر دستگاه‌های خوزستان در راه‌اندازی مراکز دیالیز و یا خریداری دستگاه‌های دیالیز کمک کنند. خوزستان از لحاظ بالا بودن تعداد بیماران دیالیزی رتبه دوم را در کشور دارد بنابراین ورود سایر دستگاه‌ها به این حوزه انتظار می‌رود.

حسینی‌نژاد با اشاره به انجام رایگان دیالیز در کشور در بخش‌ها و مراکز دولتی و خصوصی عنوان کرد: به جز انجام همودیالیز در مبتلایان به نارسایی کلیوی، دیالیز صفاقی شیوه دوم درمان این بیماران است که در منازل قابل انجام است.

وی ادامه داد: همچنین راهکار نهایی و قطعی درمان دیالیزی، عمل پیوند کلیه است که پیوند کلیه یا از دهنده زنده و یا از افراد دچار مرگ مغزی صورت می‌گیرد که با توجه به هزینه‌های بسیار بالایی که دهندگان زنده برای اهداء کلیه خود طلب می‌کنند، بیماران دیالیزی بیشتر ناچار می‌شوند که برای درمان همودیالیز یا دیالیز صفاقی انجام دهند.

قائم مقام معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با بیان اینکه عمل پیوند کلیه از افراد دچار مرگ مغزی به طور رایگان در بیمارستان گلستان اهواز انجام می‌شود، گفت: در حال حاضر 1274 بیمار دیالیزی در مناطق تابعه این دانشگاه در خوزستان وجود دارد. سال گذشته 47 دستگاه دیالیز و پنج دستگاه RO توسط این دانشگاه خریداری و نصب شد.

حسینی‌نژاد درباره دلیل بالا بودن آمار بیماران دیالیزی در خوزستان اظهار کرد: بر اساس تحقیقات جهانی و همچنین تحقیقات ما، شایع‌ترین علل ابتلا به نارسایی حاد کلیوی، دیابت و فشار خون کنترل نشده و پس از آن سایر بیماری‌های کلیوی است.

وی در خصوص آمار بیماران مبتلا به ام.اس تصریح کرد: در حال حاضر 1850 بیمار مبتلا به ام.اس در استان خوزستان شناسایی شده است. داروهای ایرانی این بیماران به صورت رایگان عرضه می‌شود. همچنین فیزیوتراپی و کاردرمانی برای این بیماران در دانشکده توانبخشی اهواز به طور رایگان انجام می‌شود.

قائم مقام معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با بیان اینکه آمار بیماران ام.اس در خوزستان بالا است، عنوان کرد: در حال حاضر 60 درصد بیماران مبتلا به ام.اس خوزستان، زن هستند و از لحاظ بالا بودن تعداد بیماران مبتلا به ام.اس شاید جزو پنج استان اول کشور باشیم. البته رتبه دقیق خوزستان از لحاظ آمار بیماران ام.اس هنوز اعلام نشده است.

حسینی‌نژاد بیان کرد: بر اساس آخرین گزارش‌ها 1810 بیمار تالاسمی در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اهواز وجود دارد. بیماری تالاسمی شامل تالاسمی سیکل سل، تالاسمی ماژور و تالاسمی اینترمدیا است، اما متأسفانه سازمان‌های بیمه‌گر در کشور برای دفترچه بیماران اینترمدیا و سیکل سل را جزو بیماران خاص تلقی نمی‌کنند در حالی که احتیاجات دارویی بیماران مبتلا به سیکل سل و اینترمدیا کمتر از بیماران مبتلا به تلاسمی ماژور نیست.

وی ادامه داد: این مسأله یکی از معضلات ما است که همیشه بیماران مبتلا به تالاسمی‌های سیکل سل و اینترمدیا به ما مراجعه می‌کنند اما کاری از دست ما ساخته نیست زیرا بحث بیمه‌ای این بیماران در حوزه وزارت رفاه قرار دارد. تزریق خون و بستری بیماران تالاسمی در ارتباط با مشکلاتی که به بیماری تالاسمی آنها بازمی‌گردد، به طور رایگان صورت می‌گیرد.

قائم مقام معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با بیان اینکه رتبه خوزستان از لحاظ تعداد بیماران تلاسمی به صورت دقیق مشخص نشده است، افرود: خوشبختانه با توجه به پیشگیری‌هایی که صورت می‌گیرد و همچنین انجام تست‌های لازم از زوجین، می‌توان گفت که آمار بیماران مبتلا به تالاسمی در خوزستان تحت کنترل است.

حسینی‌نژاد با انتقاد از بی‌توجهی برخی از افراد به نتایج تست‌های خونی پیش از ازدواج گفت: این مسأله سبب شده تا هرازگاهی نوزادان ماژور از زوجین مینور متولد شوند که ابتلای نوزاد به تالاسمی هم هزینه سنگینی را به دولت و هم به خانواده آنها تحمیل می‌کند.

وی بیان کرد: در حال حاضر 342 بیمار مبتلا به هموفیلی در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اهواز وجود دارد که درمان و تزریق فاکتور به این بیماران به صورت رایگان انجام می‌شود. فیزیوتراپی این بیماران نیز در بیمارستان شفا به طور رایگان صورت می‌گیرد.

قائم مقام معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز درباره وضعیت آماری خوزستان از ابتلا به بیماری پروانه‌ای اظهار کرد: بر اساس آماری که تاکنون به این دانشگاه مراجعه کرده‌اند، در حال حاضر 47 بیمار ای.بی در خوزستان وجود دارد و بعد از تهران و اصفهان از لحاظ آمار مبتلایان به بیماری ای.بی رتبه سوم را داریم.

حسینی‌نژاد ادامه داد: بیماری ای.بی تنها یک بیماری صعب‌العلاج محسوب می‌شود و دفترچه بیمه‌ای بیماران مبتلا به ای.بی تحت پوشش بیماری‌های خاص نیست. ما منتظر دستورالعمل وزارت بهداشت در این زمینه هستیم و بیمارستان‌ها که قرار است خدمات درمانی را به این بیماران ارائه دهند، بیمارستان‌های امام خمینی(ره) اهواز و طالقانی تعیین شده‌اند که البته هنوز دستورالعملی به ما نرسیده است.

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *