استفاده اندک جوش شیرین در پخت نان سنتی/ لزوم حمایت دولت از صنف نانوایی
رئیس اتحادیه نانوایان سنتی گفت: تا سال ۱۳۸۵ مصرف مجاز جوش شیرین در نانواییها برای هر ۱۰۰ کیلو آرد ۱۵۰ گرم جوش شیرین بوده که این مجوز در سال فوق توسط وزارت بهداشت حذف شد و نانواییها اجازه استفاده از این ماده را در پخت نان ندارند و این درحالی است که هیچ مصوبه علمی برای ممنوعیت استفاده از جوش شیرین در پخت نان وجود ندارد.
وی در ادامه افزود: در سال گذشته قرار بود تا با توافق کارگروه آرد و نان قیمت نان تا ۱۵ درصد در تهران در سایر استانها بسته به تصمیم اصناف افزایش یابد که این امر محقق شد و نانوایان طی دو الی سه روز نان را با اعمال افزایش قیمت به دست مشتری رساندند، ولی در این مراحل به دستور رئیس جمهور افزایش قیمت متوقف و نرخها به روال قبلی بازگشت.
رئیس اتحادیه نانوایان سنتی با اشاره به اینکه ۹۵ درصد نان کشور را نان سنتی تامین میکند، اظهار کرد: ۹۵ درصد نان کشور را نانوایان سنتی تامین میکنند و در حال حاضر حدود ۷۳ هزار واحد نانوایی در کشور وجود دارد که از این میان ۳۰ هزار واحد مازاد است، زیرا با ۴۳ هزار واحد نانوایی نان سنتی کشور تامین خواهد شد.
زراعت کار در این باره تاکید کرد: در کشور باید برای ایجاد نانوایی گزینشهای مختلفی صورت گیرد و براساس نیاز و ظرفیت به نانواییها مجوز داده شود که متاسفانه در کشور این اقدامات اولیه چندان جدی گرفته نمیشود.
وی در پاسخ به اینکه آیا در نانواییهای سنتی هنوز از جوش شیرین استفاده میشود یا خیر، توضیح داد: تا سال ۱۳۸۵ مصرف مجاز جوش شیرین در نانواییها برای هر ۱۰۰ کیلو آرد ۱۵۰ گرم جوش شیرین بوده که این مجوز در سال فوق توسط وزارت بهداشت حذف شد و نانواییها اجازه استفاده از این ماده را در پخت نان ندارند و این درحالی است که هیچ مصوبه علمی برای ممنوعیت استفاده از جوش شیرین در پخت نان وجود ندارد.
رئیس اتحادیه نانوایان سنتی تصریح کرد: در گذشته دولت حتی جوش شیرین را از سایر کشورها برای پخت نان در نانواییها وارد میکرد، ولی در حال حاضر به علت بالا بودن قیمت کالا و نداشتن مجوز مصرف آن در واحدهای صنفی به حداقل رسیده است.
زراعت کار با بیان اینکه با نانواییهایی که از جوش شیرین استفاده کنند، برخورد میشود گفت: نانواییهایی که برای پخت نان هر چند اندک از جوش شیرین استفاده کنند توسط وزارت بهداشت جریمه خواهند شد و با وجود بالا بودن نرخ بسیار زیاد این کالا مصرف آن به حداقل رسیده است.
رئیس اتحادیه نانوایان سنتی گفت: مصرف جوش شیرین در پخت نان موجب جلوگیری از سوختگی نان در تنور، فساد زود هنگام و ترشیدگی نان میشد که در حال حاضر نانواها به علت محدودیت استفاده اندکی از آن میکنند.
وی با اشاره به تشکیل کلاسهای آموزشی برای نانوایان پاریسی جهت پخت نان بربری تصریح کرد: نانوایان پاریسی از پخت نان بربری ساده و روغنی استقبال خوبی کرده اند به همین دلیل کلاسهایی برای آموزش این نان سنتی برای نانوایان این کشور تهیه دیده شده که خوشبختانه رضایت کافی داشتند.
رئیس اتحادیه نانوایان سنتی با اشاره به رضایت ۸۵ درصدی مردم از نان سنتی درکشور گفت: براساس آخرین نظر سنجی صورت گرفته در کشور ۸۵ درصد مردم از کیفیت نان رضایت داشتند و تنها ۱۵ درصد کیفیت را مطلوب نمیدانستند.
زراعت کار تاکید کرد: کیفیت نان به مواد اولیه آن باز میگردد که در حال حاضر تنها گندم یارانهای به نانواییها تعلق میگیرد که کیفیت چندان مطلوبی ندارد و به همین دلیل نباید توقع پخت نان خوب را داشت، و مسئولین باید در این راستا آرد با کیفیت بالاتری در اختیار نانوایان قرار دهند تا برکت خدا به بهترین شکل ممکن به دست مردم برسد.
وی با اشاره به لزوم حمایت دولت از صنف نانوایان خاطر نشان کرد: واحدهای صنفی نانوایی حاضر هستند نان را مجانی به دست مصرف کننده برسانند به شرطی که دولت از کارگران این صنف حمایت کند، زیرا هزینه تامین حقوق کارگران، بیمه و عوامل دیگر کار را برای نانواییها سختتر میکند و تنها دولت میتواند با کمک و حمایت باری از دوش این صنف بردارد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *