هزینه تعمیرات ملک اجاره ای با مالک است یا مستأجر؟
طبق ماده ۴۸۶ قانون مدنی هزینه تعمیرات اساسی که در جهت استفاده از ملک لازم است، با موجر است و باید او پرداخت کند، ولی تعمیراتی که عدم انجام آن باعث سلب استفاده از آن ملک نمیشود.
مثلاً تعمیر کولر یا سیستم گرمایش، با مستأجر است و نه موجر، پرداخت هزینههای تعمیرات جزئی برعهده مستأجر است مثل، تعمیر یا تعویض پوشالهای کولر، تعویض لامپهای مصرفی، تعویض یا تعمیر قفل درها، نصب توری برای درها یا پنجرهها و تعمیر واشر شیرآب، به طور کلی هر تعمیری که به استفاده بهتر مستاجر از ملک مورد اجاره مربوط میشود، تعمیر جزئی محسوب میگردد.
همین طور باید به این نکته توجه کنید که اگر مستأجر در مدت اجاره اقدامات و فعالیت و تغییراتی در ملک انجام دهد، نمیتواند هزینه این تغییرات را بگیرد و همچنین اگر اقدامات و تعمیرات لازم برای ملک را بدون اطلاع به موجر انجام دهد باز هم نمیتواند این مبلغ پرداختی را از موجر مطالبه کند.
در موارد فوق هرگاه مستأجر قبل از صدور حکم دادگاه اضافه بر اجارهبهای معوقه صدی بیست آن را به نفع موجر در صندوق دادگستری تودیع نماید حکم به تخلیه صادر نمیشود و مستأجر به پرداخت خسارت دادرسی محکوم و مبلغ تودیع شده نیز به موجر پرداخت میگردد، ولی هر مستأجر فقط یک بار میتواند از این ارفاق استفاده کند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *