صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کدام ترکیبات مغذی را با کدام ترکیبات مصرف کنیم؟

۲۴ فروردين ۱۳۹۷ - ۰۲:۵۰:۰۲
کد خبر: ۴۱۱۳۸۳
آهن را همه ما به عنوان ماده مغذی ضروری می‌شناسیم اما آیا می‌دانید دو نوع آهن وجود دارد؟ آهن «هیم» صرفا در منابع حیوانی مانند گوشت و غذا‌های دریایی یافت می‌شود و آهن «غیرهیم» در منابع گیاهی مانند نخود، سبزیجات برگ سبز تیره وجود دارد.

به گزارش گروه فضای مجازی ، آهن را همه ما به عنوان ماده مغذی ضروری می‌شناسیم. اما آیا می‌دانید دو نوع آهن وجود دارد؟ آهن «هیم» صرفا در منابع حیوانی مانند گوشت و غذا‌های دریایی یافت می‌شود و آهن «غیرهیم» در منابع گیاهی مانند نخود، سبزیجات برگ سبز تیره و سایر منابع گیاهی وجود دارد.

مشکلی اینجاست که آهن غیرهیم براحتی توسط بدن جذب نمی‌شود.

ویتامین C. ماده‌ای است که به جذب این نوع آهن کمک می‌کند. غذا‌هایی با میزان بالای C. (مانند مرکبات، فلفل و توت فرنگی) با افزایش اسیدیته روده‌ها امکان جذب بیشتر آهن غیرهیم را فراهم می‌کنند. در وعده‌هایی که آهن و ویتامین C. را با هم ترکیب می‌کنید از مصرف چای، غلات کامل و محصولات لبنی که مانع جذب آهن می‌شوند خودداری کنید.

لیکوپن «رنگدانه عامل رنگ روشن میوه‌ها و سبزیجات قرمز رنگ، از کلم قرمز گرفته تا هندوانه» یک آنتی‌اکسیدان قوی است که به جلوگیری از بیماری‌های قلبی و برخی سرطان‌ها کمک می‌کند.

لیکوپن محلول در چربی است و در همراهی با چربی‌ها بهتر توسط دستگاه گوارش جذب می‌شود؛ به عنوان مثال محققان دانشگاه ایالتی اوهایو دریافتند مصرف گوجه فرنگی و آووکادو (که حاوی چربی مفیدی است) همراه با یکدیگر جذب لیکوپن را ۴/۴ برابر افزایش می‌دهد.

این مواد مغذی سربازان مبارزه با سرطان هستند. سولفورافان یک ترکیب گیاهی موجود در سبزیجات چلیپایی مانند انواع کلم بروکلی، گل کلم، کلم قمری، شاهی، تربچه و شلغم است. وقتی این ماده وارد جریان خون می‌شود می‌تواند از رشد سلول‌های سرطانی جلوگیری کند.

سلنیوم، ماده معدنی موجود در گوشت، ماهی، تخم مرغ، آجیل و قارچ، در بدن با پروتئین‌ها ترکیب می‌شود و آنزیم‌های آنتی اکسیدان که از تشکیل رادیکال‌های آزاد جلوگیری می‌کنند، تولید می‌کند.

تحقیقات نشان می‌دهند سولفورافان و سلنیوم در همراهی با یکدیگر، چهار برابر موثرتر عمل می‌کنند.

فولات (که به‌طور طبیعی در سبزیجات و لوبیا‌ها یافت می‌شود) و ویتامین B۱۲ (که در محصولات حیوانی وجود دارد) به تولید سلول‌های جدید کمک می‌کنند.

این دو ماده همچنین در شکستن هموسیستئین، نوعی اسید آمینه که میزان زیاد آن با بیماری آلزایمر مرتبط است، نقش دارند، اما فولات زیاد و B۱۲ کم ممکن است بر سطح فعالیت ذهنی تأثیر منفی داشته باشد؛ بنابراین باید به مصرف مواد غذایی حاوی این دو ماده همراه با یکدیگر توجه بیشتری داشت.

منبع: جام جم

: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *