۶ خاصیت درمانی چغندر که تا به حال نشنیدهاید!
ریشه های چغندر علاوه بر داشتن رنگ وسوسه کننده، مزیت های شگفت انگیزی برای سلامتی انسان دارند.
شما نمیتوانید چغندر را کنار بگذارید
سالیان بسیاری است که چغندر از جایگاه شایستهی خود در مرکز رژیم غذایی سالم بهرهمند است. این مادهی غذایی نه تنها سرشار از مواد مغذی روزانه مانند: ویتامینهای گروه ب، آهن، منگنز، مس، منیزیم و پتاسیم است، این زمردهای سرخ همچنین معدن ارزشمندی از مواد مغذی است که امکان ندارد هیچ جای دیگری یافت شوند. در اینجا مواردبی نظیر و با ارزشی وجود دارد که هنگامی که چغندر میخورید برای شما رخ میدهد.
۱. فشار خون بهبود مییابد
چغندرها سرشار از نیترات هستند که بدن آن را به اکسید نیترات تبدیل میکند. ترکیباتی که آرامبخش بوده و رگهای خونی را رقیق میکنند و آنها را به بزرگراههای فوق العاده برای خون سرشار از مواد مغذی و اکسیژن تبدیل مینمایند.
با توجه به بررسی کوچک صورت گرفته در سال ۲۰۱۲ سیزده مردی که بطور موقت فقط یک لیوان از آب چغندر را نوشیدند، فشار خون سیستولیک شان بطور میانگین ۴ به ۵ کاهش یافت. براساس تحقیقات صورت گرفته در سال ۲۰۰۸ بر روی فشارخون (این تحقیق توسط تولید کنندهی آب چغندرصورت گرفته است.) دریافته اند که افرادی که آب چغندر مینوشند، فشار خون شان ۱۰ میلی گرم افت میکند و نسبت به کسانی که آب مینوشند، سه ساعت بعد خون شان کمتر لخته میشود.
۲. خطر بیماریهای قلبی کاهش مییابد
چغندر فقط از تاثیر مثبت بر روی فشار خون برخوردار نیست. آنها همچنین سرشار از آلکالوئید گیاهی به نام بتائین و فولات ویتامین ب. هستند که با یکدیگر سطح هموسیستین خون که سطوح بالای آن سبب آسیب عروقی و بیماری قلبی میشود را کاهش میدهند.
۳. امکان بهبود استقامت تان را فراهم مینماید
هنگامی که ورزشکاران ممتاز برای عدم اعتیاد آزمایش ادرار میدهند، احتمال دارد ادرار آنان به رنگ قرمز درآید چرا؟ به این دلیل است که اکثر ورزشکاران چغندر میخورند آنها میدانند که براساس تحقیقات انجام شده، نیترات سبب افزایش عملکرد استقامت میشود و چغندر حاوی رنگدانههایی است که رنگ ادرار را صورتی روشن میکند. در یک مطالعه، دوچرخه سوارانی که آب چغندر مینوشیدند، ۱۵ درصد بیشتر میتوانستند پدال بزنند پس چغندر مادهای برای داشتن یک دوپینگ طبیعی است.
۴. کبدتان سبکتر میشود
کبد شما کار سنگین پاکسازی خون و سم زدایی بدنتان را به عهده دارد. میتوانید با مصرف روزانه چغندر بار آنرا سبکتر کنید. تحقیقات نشان داده اند که بتائین آمینواسید یافت شده در چغندر و نیز اسفناج میتواند به جلوگیری و کاهش چربی انباشته شده در کبد کمک نماید. مطالعه حیوانات نشان داد موشهایی که آب چغندر به آنها داده شده از سطوح بیشتری از آنزیمهای سم زدا در جریان خون خود برخوردارند. تحقیقات صورت گرفته بروی افراد مبتلا به دیابت نشان داد که بتائین عملکرد کبد را بهبود بخشیده، کلسترول را کم کرده و اندازه کبد را کاهش میدهد.
۵. امکان دارد بهتر بتوانید با بیماریها مبارزه کنید
چغندر همچنین سرشار از بتالین است، یک دسته آنتی اکسیدانهای قوی و ضد التهاب که با رادیکالهای آزاد و التهاب مرتبط با بیماریهای مزمن مانند بیماری قلبی، چاقی و احتمالا سرطان مبارزه میکند. صحبت از سرطان شد، تحقیقات نشان دادند که بتیسیانین، رنگدانهای است که به چغندر رنگ بنفش زیبایی میدهد و بدن را در برابر عوامل سرطان زا، همچنین سلولهای سرطان سینه محافظت میکند و اخیرا به عنوان یک ضد سرطان شناخته شده است.
۶. به یک سری مسائل عادت کنید
یک فنجان چغندر ۴ گرم فیبر خوراکی میدهد، بویژه فیبر نا محلول که به کاهش خطر ابتلا به یبوست، هموروئید، دیورتیکول کمک میکند. بتائین یافت شده در چغندر همچنین هضم غذا را بهبود میبخشد. فقط به خاطر داشته باشید که چغندر فقط رنگ ادرارتان را تغییر نمیدهد. اگر پس ازگذشت ۲۴ تا ۷۲ ساعت مصرف چغندر قند، مدفوع تان برنگ قرمز در آمد نگران نشوید.
منبع:باشگاه خبرنگاران جوان
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *