صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

۶ ماده غذایی برای مبارزه با سرطان ریه

۱۸ آذر ۱۳۹۶ - ۱۰:۳۰:۰۵
کد خبر: ۳۷۵۰۴۸
کی از بهترین روش هایی که می توانید برای دور نگه داشتن سرطان از بدن خود مد نظر قرار دهید، مصرف میوه ها و سبزیجات تازه است.
به گزارش گروه فضای مجازی ، از طریق برخی تغییرات در سبک زندگی خود می‌توانید احتمال ابتلا به سرطان ریه را کاهش دهید، که البته بزرگترین تغییر در این زمینه ترک سیگار محسوب می‌شود. احتمالا از این تغییر کلیدی آگاه هستید، اما آیا می‌دانستید که برخی مواد غذایی نیز می‌توانند خطر ابتلا به این سرطان را کاهش دهند؟

شاید عجیب به نظر برسد که آنچه وارد معده شما می‌شود بتواند بر شرایط آینده ریه‌های شما تاثیرگذار باشد، اما منابع بسیاری به این نکته اشاره داشته اند که محتویات سالم برخی مواد غذایی می‌توانند خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهند. در ادامه با شش ماده غذایی که می‌توانند بر کاهش خطر ابتلا به سرطان ریه تاثیرگذار باشند، بیشتر آشنا می‌شویم.

میوه‌ها و سبزیجاتی با رنگ روشن و درخشان

یکی از بهترین روش‌هایی که می‌توانید برای دور نگه داشتن سرطان از بدن خود مد نظر قرار دهید، مصرف میوه‌ها و سبزیجات تازه است. به لطف آنتی اکسیدان‌های موجود در میوه‌ها و سبزیجاتی با رنگ روشن، که به طور خاص می‌توان از ویتامین‌های C. و A. نام برد، می‌توانید خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهید. تراکم پایین این ویتامین‌ها با خطر بیشتر ابتلا به سرطان ریه پیوند خورده اند.

تقریبا تمامی میوه‌ها و سبزیجات دارای برخی ویژگی‌های آنتی اکسیدانی هستند، اما هرچه رنگ آن‌ها روشن‌تر باشد گزینه بهتری محسوب می‌شوند. بر همین اساس، شما می‌توانید مصرف توت ها، کدو مسمای زمستانی، فلفل دلمه‌ای ها، و کوجه فرنگی‌ها را مد نظر قرار دهید. مصرف میوه‌ها و سبزیجات تازه روشی سالم برای دریافت کربوهیدارت‌ها نیز محسوب می‌شود.

مغز‌های خوراکی

مصرف مغز‌های خوراکی می‌تواند اثر مثبتی بر خطر ابتلا به سرطان ریه داشته باشد. این مساله صرف نظر از وضعیت سیگار کشیدن و دیگر عوامل خطر آفرین شناخته شده درست است.

نتایج مطالعات صورت گرفته در این زمینه نشان داده اند افرادی که بیشتر مغز‌های خوراکی مصرف می‌کنند با کاهش خطر ابتلا به سرطان ریه مواجه هستند. فواید مصرف مغز‌های خوراکی حتی میان افراد سیگاری نیز دیده شده است.

ماهی

چربی‌های اشباع که در گوشت حیوانات وجود دارند می‌توانند خطر ابتلا به سرطان ریه را افزایش دهند، اما این مساله درباره ماهی صدق نمی‌کند. این ماده غذایی به طور معمول سرشار از اسید‌های چرب امگا-۳ است، که بر خلاف چربی‌های اشباع، یک نوع چربی مفید برای بدن انسان هستند.

اما کدام ماهی‌ها بیشترین فایده را برای انسان دارند؟ برای کسب بیشترین فواید سلامت می‌توانید مصرف ماهی‌های سالمون، خال مخالی، و تن را مد نظر قرار دهید، که پژوهش‌ها نشان داده اند اثر چشمگیری بر کاهش خطر ابتلا به سرطان ریه دارند. اما اگر به مصرف گوشت قرمز یا ماهی علاقه‌ای ندارید، شاید بهتر است نگاهی به گزینه بعدی داشته باشید.

لوبیا‌ها

مقاله‌ای که در سال ۲۰۰۵ توسط بی بی سی منتشر شد به فواید مصرف لوبیا‌ها (و سویا) به عنوان روشی برای کاهش خطر ابتلا به سرطان ریه اشاره داشت. این مقاله بر اساس مطالعه‌ای که با حضور ۳،۰۰۰ شهروند آمریکایی انجام شده و پیوند بین مصرف لوبیا/سویا و خطر کمتر ابتلا به سرطان ریه را نشان می‌داد، نوشته شده بود.

اثر محافظتی به نظر می‌رسد با ترکیبات شبه استروژنی موجود در این مواد غذایی مرتبط است، که خطر ابتلا به سرطان را تا ۴۶ درصد کاهش می‌دهند. این ترکیبات استروژن مانند که منشا گیاهی دارند به نام فیتواستروژن‌ها شناخته می‌شوند و در مطالعات گذشته نیز اثر محافظتی در برابر برخی تومور‌ها را نشان داده بودند.

غلات کامل

به جای استفاده از نان سفید، برنج سفید، و پاستای سفید بهتر است جایگزین‌هایی که از غلات کامل تهیه شده اند (از جمله کینوآ و جو دوسر) را مصرف کنید. غلات کامل کربوهیدارت‌ها و مواد مغذی بیشتر، از جمله آنتی اکسیدان ها، را نسبت به غلات پالایش شده ارائه می‌کنند.

مطالعه‌ای که در سال ۲۰۰۸ در نشریه Circulation منتشر شد به تجزیه و تحلیل عادات غذایی و موارد سرطان و بیماری قلبی بین بیش از ۷۲،۰۰۰ زن در یک بازه زمانی بیش از ۱۸ سال پرداخت. پژوهشگران پیوندی قوی بین یک رژیم غذایی سرشار از میوه، سبزیجات و غلات کامل و خطر کاهش یافته ابتلا به سرطان، بیماری قلبی و مرگ را شاهد بودند.

کاری

اگر در پی روشی تند و تیزتر برای پیشگیری از سرطان ریه هستید، ادویه کاری ممکن است برای شما مفید باشد. ماده فعال زردچوبه - ادویه‌ای که در بسیاری از دستورالعمل‌های غذایی برای بهبود رنگ و عطر و طعم استفاده می‌شود - به نظر می‌رسد از ویژگی‌های ضد سرطان برخوردار است.

با این وجود، مصرف روزانه غذا‌های هندی ممکن است انتخاب خوبی نباشد، زیرا به طور معمول بسیار چرب هستند. بر همین اساس، پژوهشگران استفاده از یک مکمل به شکل قرص برای بهره‌مندی از فواید بدون عوارض جانبی، مانند ابتلا به بیماری قلبی، را مد نظر قرار داده بودند. مطالعات به فواید زردچوبه در پیشگیری از سرطان‌هایی مانند خون، پروستات، پوست، روده بزرگ و ریه اشاره داشته اند.
 
منبع:عصر ایران
 
 
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.

برچسب ها: مواد غذایی سالم

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *