صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ترفندی عجیب و غریب برای یافتن آرامش پس از دعوا و مشاجره!

۲۰ آبان ۱۳۹۶ - ۲۲:۱۱:۱۹
کد خبر: ۳۶۶۶۶۲
یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که نور آبی اجازه می‌دهد تا مردم پس از تجربه استرس ناشی از مشاجره و دعوا به سرعت آرام شوند.

به گزارش گروه فضای مجازی ، یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که نور آبی اجازه می‌دهد تا مردم پس از تجربه استرس ناشی از مشاجره و دعوا به سرعت آرام شوند.

 قبلا شنیده بود که نور آبی ما را بیدار نگه می‌دارد، باکتری‌ها را می‌کشد و به کنترل پسوریازیس کمک می‌کند.

پسوریازیس، صدفک یا داءالصدف بیماری پوستی مزمن خودایمنی است. این بیماری هنگامی رخ می‌دهد که دستگاه ایمنی بدن سیگنال‌های اشتباهی می‌فرستد. این سیگنال‌ها باعث افزایش سرعت چرخه رشد سلول‌های پوست می‌شود؛ یعنی افزایش بیش از حد سلول‌های پوستی نسبت به از بین رفتن آنها. پسوریازیس واگیردار نیست.

اکنون محققان دانشگاه اسپانیایی گرانادا و دانشکده آموزش ویژه "سن رافائل" گزارش دادند که نور آبی این امکان را نیز دارد تا افراد را پس از تجربه استرس شدید روانی با سرعت بیشتری آرام کند.

به گفته محققان، استرس شدید نوعی استرس کوتاه مدت(استرس حاد) است که در طول روابط اجتماعی یا ارتباطات بین فردی اتفاق می‌افتد، مثلا هنگام بحث با یک دوست یا زمانی که کسی به شما فشار می‌آورد کار خاصی را در اسرع وقت انجام دهید.

 

در یک آزمایش، 12 داوطلب سالم 18 تا 37 ساله تحت چنین استرسی قرار گرفتند و سپس به یک اتاق "رنگ‌درمانی"( Chromotherapy) برای انجام تمرینات آرامش‌بخش رفتند.

در این اتاق محرکی به غیر از نور LED وجود ندارد. برای نیمی از افراد آزمایش، این نور به مدت 10 دقیقه سفید بود و سپس 10 دقیقه آبی رنگ شد. در حالی که برای نیمه دیگر افراد آزمایش، این نور ابتدا آبی رنگ و سپس سفید شد.

همانطور که در حال انجام تمرینات ورزشی بودند، زیست سیگنال‌هایی مانند فعالیت قلب و مغز با استفاده از الکتروکاردیوگرام(دستگاه نوار قلب) و الکتروانسفالوگرام(دستگاه نوار مغز) کنترل می‌شد.

هنگامی که نتایج دو گروه مقایسه شد، متوجه شدند که داوطلبان که ابتدا نور آبی را دریافت کردند، سریع‌تر از کسانی که ابتدا در معرض نور سفید قرار گرفتند به آرامش رسیدند.

کسانی که ابتدا در معرض نور آبی قرار گرفته بودند به طور متوسط ظرف یک دقیقه آرام شدند، در حالیکه در سمت مقابل، مدت رسیدن به آرامش 3.5 دقیقه بود.

الکتروکاردیوگرام(Electrocardiogram) یا نوار قلب به نمودار ثبت‌ شده تغییرات پتانسیل الکتریکی ناشی از تحریک عضله قلب گفته می‌شود که معمولا با مخفف ECG یا EKG مشخص می‌شود.

دستگاه الکتروکاردیوگراف، این نمودار را بر روی نوار کاغذی خط‌کشی شده‌ای که ویژه این کار است، به طور پیوسته ضبط می‌کند. اطلاعاتی که روی الکتروکاردیوگرام ضبط می‌شود نشان‌دهنده امواج الکتریکی محرک قلب است. این امواج نمایشگر مراحل مختلف تحریکات قلبی هستند.

منحنی‌ را که رسم می‌شود "الکتروکاردیوگرام" می‌نامند. پزشکان می‌توانند از روی این منحنی به نحوه عمل قلب پی ببرند. هر منحنی شامل سه موج است. موج p فعالیت الکتریکی دهلیزها، موج QRS فعالیت الکتریکی بطن‌ها و موج T استراحت بطن‌ها را نمایش می‌دهد.

نوار مغزی یا الکتروانسفالوگرافی(Electroencephalography) یا الکترومغزنگاری، ثبت فعالیت الکتریکی مغز است. این تکنیک شامل اخذ سیگنال توسط الکترودهای سطحی، بهبود سیگنال(معمولا تقویت و حذف نویز)، چاپ سیگنال و آنالیز آن می‌شود. آنچه روی کاغذ چاپ می‌شود، الکتروانسفالوگرام نامیده می‌شود.

این تحقیق توسط فرانسیسکو پلایو رهبری شد و اخیرا در مجله PLOS ONE منتشر شده است.

 

منبع: ایسنا 

انتهای پیام



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *