ارتباط مصرف استامینوفن در بارداری و بیش فعالی کودک/ بهترین صبحانه برای روزهای سرد سال/ اشتباهات مرگباری که پس از خوردن غذا انجام میدهیم
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، ارتباط مصرف استامینوفن در بارداری و بیش فعالی کودک، بهترین صبحانه برای روزهای سرد سال، اشتباهات مرگباری که پس از خوردن غذا انجام میدهیم و ... از جمله اخباری است که بسته سلامت میزان به آنها پرداخته است.
چای «اولونگ» چه خواصی دارد؟
مدیکال نیوزتودی: اولونگ یا چای اولونگ به نوعی از چای گفته میشود که در اثر اکسیداسیون ناقص برگههای چای تولید میشود. کارشناسان تغذیه با اشاره به چهار نوع چای سیاه، سبز، سفید و اولونگ اظهار داشتند که چای اولونگ بیشتر در تایوان و چین استفاده میشود. اگرچه این چهار نوع چای از یک گیاه موسوم به «کاملیا سیننسیس» تولید میشوند اما تفاوت در تولید و فرآوری، موجب تنوع آنها شده است. چایها همچنین در میزان و نوع آنتیاکسیدانها میتوانند متفاوت باشند. چای سبز سرشار از نوعی آنتی اکسیدان به نام «کاتچین» است. آنتی اکسیدانهای چای سیاه نیز «تیافلاوین» و «تیاروبیگین» هستند. محققان چینی به مطالعه رابطه بین نوشیدن چای اولونگ و سطح کلسترول پرداختند زیرا سطح بالای کلسترول میتواند با افزایش خطر ابتلا به بیماری قلبی مرتبط باشد. نتیجه بدست آمده حاکی از آن است که مصرف این نوع چای همچون چای سبز و سیاه سطح کلسترول بد را کاهش میدهد. متخصصان تایوانی به بررسی ارتباط بین مصرف چای و خطر ابتلا به سرطان سر و گردن یا گلو پرداختند. هر فنجان چای اولونگ که در روز مصرف میشود برابر با کاهش چهار درصدی خطر ابتلا به این سرطان است هرچند این نتیجه چشمگیر نیست. فلوراید ترکیبی است که اغلب به آب آشامیدنی، خمیر دندان و دهانشویهها افزوده میشود تا از پوسیدگی دندان جلوگیری کند. برگهای چای به طور طبیعی دارای فلوراید هستند و بنابراین نوشیدن چای اولونگ میتواند به پیشگیری از پوسیدگی دندان کمک کند.
ارتباط مصرف استامینوفن در بارداری و بیش فعالی کودک
مهر: محققان در نروژ دریافتند در بین حدود ۱۱۳ هزار کودک، آنهایی که مادرشان در طول بارداری استامینوفن مصرف کرده بود بیشتر از همه مبتلا به اختلال بیش فعالی تشخیص داده شدند. اگرچه این ارتباط در صورت مصرف طولانی استامینوفن بخصوص برای مدت یک ماه یا بیشتر محدود شده است. به گفته محققان زمانیکه مادران در طول بارداری به مدت ۲۹ روز یا بیشتر استامینوفن مصرف کرده باشند، کودک شان دو برابر زنانی که این دارو را مصرف نکرده باشند در معرض ریسک ابتلا به اختلال بیش فعالی هستند. از سوی دیگر، زمانیکه مادر باردار به مدت یک هفته یا کمتر این دارو را مصرف کرده باشد، ریسک ابتلا به اختلال بیش فعالی در کودکان نسبتا کاهش می یابد. به گفته محققان هنوز دلیل وجود این رابطه مشخص نیست اما احتمالا این دارو با هورمون های مادر که برای رشد مغز جنین مهم است تداخل می یابد.
بهترین صبحانه سلامتی برای روزهای سرد سال
باشگاه خبرنگاران: بیشتر افراد در ماههای سرد سال دچار اضافه وزن میشوند که دلیلهای مختلفی از جمله کاهش فعالیت و تحرک بدنی، تمایل به خوردن مواد غذایی بیشتر به ویژه چرب و شیرین و نیز عملکرد طبیعی بدن دارد که در سرما تولید سلولهای چربی را افزایش میدهد. برای بدست آوردن تناسب اندام در فصلهای سرد رژیم غذایی افراد در فصلهای گرم و سرد سال متفاوت است بخشی از آن به دلیل میوه و سبزیهای مختلف در شش ماهه اول و دوم سال است. یکی از مهمترین وعدههای غذایی صبحانه است که نقش موثری در حفظ سلامت افراد دارد، از جمله مفیدترین مواد غذایی در وعده صبحانه درماههای سرد سال، انواع میوه و سبزیهای تازه، حبوبات، مواد لبنی کم چرب از جمله پنیر، کره، شیر و نیز مصرف تخم مرغ، نان جو، کره بادام زمینی، آب میوه تازه، عسل ارگانیک و نیز مواد پروتئینی گیاهی از جمله قارچ است. به دلیل سرمای هوا و وجود عاملهای بیماری زا از جمله ویروس آنفلوآنزا سیستم ایمنی بدن ضعیف میشود ومصرف مواد غذایی دارای آنتی اکسیدان، ویتامین و مواد معدنی سبب تقویت آن میشود. اشتها نیز در فصلهای سرد سال زیاد و منجر به چاقی موضعی میشود به همین دلیل مصرف برخی خوراکیها از جمله قارچ در وعده صبحانه میتواند مانع از تحریک اشتها و پرخوری شود. کارشناسان با پژوهش برروی داوطلبان دریافتند مصرف قارچ سبب احساس سیری درآنها برای مدت زمان طولانی شده است. تحقیق در زمینه اثر مصرف قارچ براحساس سیری و حتی کاهش وزن توسط دانشمندان دانشگاه مینه سوتا با پژوهش برروی داوطلبان انجام شده است. بهترین زمان برای مصرف قارچ دروعده صبحانه است، این ماده غذایی مفید دارای آنتی اکسیدان، ویتامین D، خواص ضد سرطانی، آنتی ویروس، ضد التهابی، ضد میکروبی و درمان کننده دیابت است.
دارچین را چگونه مصرف کنیم تا لاغر شویم؟
گزارش منتشرشده در مجلهی علوم و فناوری دیابت نشان میدهد که مصرف دارچین سبب جلوگیری از افزایش قند خون و کاهش سرعت تخلیه معده میشود. هرچه مواد غذایی، زمان بیشتری در معده باقی بمانند حس گرسنگی دیرتر به سراغتان میآید، که این موضوع سبب میشود تا کالری کمتری مصرف کنید. آن دسته از مواد غذایی که سبب افزایش میزان قند میشوند، افزایش سطح انسولین را نیز در پی خواهند داشت. به دنبال آن، سطح قند خون بهشدت افت خواهد کرد. این کاهش شدید، سبب گرسنگی دوباره میشود. بنابر نتایج گزارشی که به آن اشاره شد، مصرف دارچین، ۱۲ ساعت قبل از مصرف وعدهای که سبب افزایش قند خون میشود، باعث میشود تا بعد از مصرف وعدهی غذایی، شاهد افزایش سطح قند خون نباشید. اثر تثبیتکنندهی قند خون به کاهش وزن شما کمک خواهد کرد. بنابر نتایج تحقیق منتشرشده در مرکز Cochrane، رژیمهای حاوی مواد غذایی با شاخص قندی پایین در مقایسه با رژیمهای کم چرب، تأثیر بیشتری بر روند کاهش وزن دارند. نتایج تحقیقی که در سال ۲۰۱۰ (چاپ شده در مجله پزشکی نیوانگلند)، نشان میدهند که بهترین رژیم برای کاهش وزن، رژیمهای حاوی مواد غذایی با شاخص قندی پایین و پروتئین بالا هستند. در رژیمهای پروتئین بالا، ۲۵ درصد کالری از پروتئین و ۲۵-۳۰ درصد کالری از چربیها تأمین میشود. میتوانید دارچین را برای محدود کردن مصرف شکر و بهبود طعم به خوراکیهایی همچون نان، کیک و بیسکوئیت اضافه کنید. مقدار کمی از دارچین را به جو دوسر یا اسموتی صبحانه خود اضافه کنید یا آن را در تهیه سیبزمینی یا سوپ کدوی ناهارتان به کار ببرید. از آنجا که مصرف بیش از حد دارچین میتواند عوارض داشته باشد، قبل از مصرف مقادیر زیاد این ادویه، حتما با پزشک مشورت کنید. مصرف دارچین همراه با هر نوع داروی شیمیایی یا گیاهی کاهش قند خون، توصیه نمیشود. همچنین افراد مبتلا به مشکلات کبدی باید از مصرف دارچین پرهیز کنند.
اشتباهات مرگباری که پس از خوردن غذا انجام میدهیم!
فرادید: حمام بعد از غذا باعث اختلال در هضم غذا میشود. حمام کردن خون رسانی را به اجزای حرکتی مانند دست و پا بیشتر میکند و خون لازم برای انجام عمل هضم غذا به معده نمیرسد. هرگز بعد از غذا میوه نخورید. این کار باعث میشود معده با هوا پر و باعث نفخ شود. سعی کنید میوه را ۱ تا ۲ ساعت بعد از صرف غذا و یا یک ساعت قبل از غذا بخورید. برخی افراد طبق عادت بلافاصله بعد از غذا چای میخورند و با اینکار صدمه زیاده به بدن خود میزنند. نوشیدن چای بعد از غذا تشنگی را بر طرف نمیکند بلکه اسید موجود در برگ چای در معده مشکل ساز میشود. به این صورت که این ترکیبات میتوانند پروتئینهای موجود در مواد غذایی مصرفشده را سفتتر کرده و هضم آنها را مشکلتر سازد. خوردن غذا و خوابیدن بدون اینکه فعالیتی برای هضم غذا انجام دهید از اشتباهات بزرگ است. میتواند باعث زخم معده و گاهی سکته قلبی شود. بعد از غذا خوردن هر فعالیتی که انجام دهید باعث میشود تمرکز مغز از روی هضم غذا برداشته شود. زمانی که شنا میکنید جریان خون به سمت دستها و پاها افزایش مییابد و برای همین هم خون کمی به معده میرسد؛ بنابراین سیستم گوارشی کار خود را به خوبی انجام نمیدهد. پوشیدن لباسهایی که به شکم و روده فشار بیاورد و بستن کمربند برای سلامتی شما مضر است. این کار باعث میشود که رودهها پیچ خورده و مسدود شود. در نتیجه باعث ناراحتی میشود. اگر کمربند بستهاید در حین صرف غذا تا جایی که امکان دارد آن را شل کنید.
روشی برای کاهش وزن بدون تحمل گرسنگی
آوای سلامت: افرادی که ایستادن را به نشستن ترجیح می دهند و به طور کلی تحرک بیشتری دارند، روزانه تا ۳۵۰ کالری بیشتر از کسانی که مدام در حالت نشسته هستند، می سوزانند که این مقدار چیزی در حدود ۱۷ کیلوگرم در سال است. مطالعات بسیاری پیشنهاد می دهند که بین وعده های غذایی خود فاصله های مشخصی قرار دهید و همگی را در یک اندازه تنظیم کنید. غذا خوردن در فواصل زمانی مشخص با سوزاندن میزان کالری بیشتری بعد از غذا خوردن، واکنش بهتر به انسولین و کمتر بالا رفتن سطح کلسترول خون همراه است. وقتی شما وعده های غذایی منظمی در طول روز می خورید کمتر احتمال دارد که دچار گرسنگی مفرط و یا پرخوری شوید. نوشیدن آب سرعت متابولیسم بدن را هم زیاد کند. نوشیدن ۲ لیوان آب سرد میزان سوخت و ساز بدن را تا ۳۰ درصد افزایش داده و اثر آن تا ۹۰ دقیقه باقی می ماند؛ یک سوم این افزایش سوخت و ساز ناشی از تلاش بدن برای گرم کردن آب و بقیه آن ناشی از تلاش بدن برای جذب آب است. افزایش مصرف روزانه آب تا ۸ لیوان به شما کمک می کند تا در طول سال حدود ۳ و نیم کیلوگرم کم کنید. بالا رفتن از پله ها، یک عمل برای تقویت کردن پاها است. چون شما وزن بدن تان را ضد جاذبه زمین به بالا حرکت می دهید. به این ترتیب از هر فرصتی برای این کار استفاده کنید؛ البته اگر مشکل خاصی مانند کمردرد و زانودرد و ... دارید، قبل از آن با پزشک تان مشورت نمایید.
خوراکیهایی سرشار از زینک برای پیشگیری از سرماخوردگی و آنفلوآنزا
هر ۱۰۰ گرم گوشت گاو حاوی ۸,۶ روی است. برای همین هم می توان گفت که گوشت گاو منبع طبیعی زینک محسوب می شود. در حالت کلی با داشتن یک برنامه غذایی سالم و متعادل مشکلی برای جذب نیاز روزانه به این ماده معدنی پیش نمی آید. محصولات لبنی ضمن این که سرشار از کلسیم هستند، زینک فراوان دارند به طوری که یک فنجان شیر کم چرب یا بدون چربی ۱ میلی گرم زینک دارد و ۱۷ درصد نیاز روزانه به این ماده معدنی را تامین می کند. این در حالی است که یک فنجان ماست کم چرب یا بدون چربی ۲,۲ میلی گرم زینک دارد و ۲۰ درصد نیاز روزانه به این ماده معدنی را تامین می کند. یک دوم فنجان لوبیای قرمز تیره حاوی ۰,۹ میلی گرم روی است و ۶ درصد میزان نیاز به این ماده معدنی را تامین می کند. لوبیا همچنین سرشار از آنتی اکسیدان ها و آهن است. به طور کلی یک وعده از آنها ۳,۸ میلی گرم زینک دارد و ۲۵ درصد نیاز روزانه به زینک را تامین می کند. برچسب پشت محصول را بررسی کنید تا متوجه شوید غلات محبوب صبحانه شما حاوی چه میزان مواد مغذی است. برای حصول نتیجه بهتر، غلات صبحانه ای را انتخاب کنید که حداقل حاوی ۵ گرم فیبر باشد. یک دوم فنجان از بلغور جو حاوی ۱,۶ میلی گرم از روی است و منبع خوبی از فیبر، ویتامین ها و سایر مواد معدنی محسوب می شود.
چند روش برای اینکه عملکرد کبدتان را ارتقا دهید
عصرایران: حذف، یا محدود کردن مصرف برخی مواد غذایی از رژیم غذایی نخستین کاری است که می توانید برای کمک به بهبود عملکرد کبد انجام دهید. در همین راستا، از مصرف غذاهای سنگین و چرب پرهیز کنید، زیرا کبد را وادار می کنند هرچه سختتر کار کند. از جمله این مواد غذایی می توان به مارگارین، روغن های تجاری و روغن های تردکننده شیرینی اشاره کرد. افزون بر این، شما باید به طور قابل توجهی مصرف هر گونه قند پالایش شده، مانند ساکارز و فروکتوز - که اغلب در نوشابه های گازدار و آبمیوه های تجاری یافت می شوند - را کاهش دهید. این خوراکی ها می توانند احتمال ابتلا به بیماری کبد چرب را افزایش داده و موجب التهاب کبدی شوند. کربوهیدارت های پالایش شده از دیگر موادی هستند که باید مصرف آنها را کنار بگذارید، و از آن جمله می توان به نان سفید، برنج سفید، و پاستاهای معمولی اشاره کرد. حذف برخی غذاها از رژیم غذایی به تنهایی برای ارتقا سلامت کبد کافی نیست. شما باید انتخاب های سالمتری را در رژیم غذایی خود جای دهید تا در طول زمان عملکرد کبد بهبود یافته و به حفظ و نگهداری آن کمک شود. در همین راستا، میوه ها و سبزیجات تازه را به میزان زیاد مصرف کنید، زیرا حاوی ویتامین ها و مواد معدنی ارزشمندی هستند که کبد برای ارائه عملکرد بهینه خود به آنها نیاز دارد. همچنین، میوه ها و سبزیجات در کنار غلات، برنج و سریال های کامل، از محتوای بالای فیبر سود می برند، که به بدن در حذف کارآمد سموم از طریق افزایش تکرر و کیفیت اجابت مزاج کمک می کند. تا حد امکان نمونه های ارگانیک را انتخاب کنید زیرا این مواد غذایی فاقد آفت کش ها و سموم مضری هستند که در محصولات کشاورزی و گوشت هایی که به روش سنتی تهیه می شوند، وجود دارند و کبد برای حذف آنها از بدن باید سختتر کار کند. آب برای انجام فرآیند سمزدایی توسط کبد ضروری است. میزان ناکافی از آب می تواند این فرآیند را مختل سازد. بر همین اساس، نوشیدن هشت تا 10 لیوان آب تصفیه شده در روز توصیه می شود.