صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

هشدار؛ سندرومی مرگ آور در کمین نوزادان/ مصرف زیاد نمک نارسایی قلبی را ۲ برابر می‌کند/ آب با املاح زیاد برای سنگ کلیه مضر نیست

۰۷ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۰:۰۸:۱۷
کد خبر: ۳۴۳۷۹۵
سندرومی مرگ آور در کمین نوزادان، مصرف زیاد نمک نارسایی قلبی را ۲ برابر می‌کند، آب با املاح زیاد برای سنگ کلیه مضر نیست و ... از جمله اخباری است که بسته سلامت میزان امروز به آن‌ها پرداخته است.

به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، سندرومی مرگ آور در کمین نوزادان، مصرف زیاد نمک نارسایی قلبی را ۲ برابر می کند، آب با املاح زیاد برای سنگ کلیه مضر نیست و ... از جمله اخباری است که بسته سلامت میزان امروز به آن ها پرداخته است.

دستاورد تازه در درمان بیماری‌ قلبی و کنترل سرطان

گاردین: پزشکان با کشف داروی ضد التهابی که خطر حمله قلبی را کاهش داده و پیشرفت سرطان را کند می‌سازد اظهار داشتند: این یافته بزرگترین پیشرفت از زمان تولید داروهای استاتین برای مبتلایان به بیماری قلبی است. متخصصان علوم پزشکی در آمریکا دریافتند: افرادی که سابقه حمله قلبی دارند با تزریق داروی ضد التهاب به نام «کاناکینوماب» در آینده کمتر احتمال دارد که این عارضه را دوباره تجربه کنند. همچنین میزان مرگ و میر در میان مبتلایان به سرطان که با این دارو تحت درمان قرار گرفته‌اند به نصف کاهش پیدا می‌کند. داروی کاناکینوماب به طور معمول تنها برای بیماری‌های التهابی نادر مورد استفاده قرار می‌گیرد. استاتین‌ها داروی اصلی برای پیشگیری از حمله قلبی هستند و از طریق کاهش سطح کلسترول عمل می‌کنند. اما یک چهارم از افرادی که یک بار دچار حمله قلبی شده‌اند به رغم مصرف مداوم استاتین‌ها در مدت پنج سال مجدد دچار این عارضه می‌شوند. متخصصان معتقدند عدم کنترل کردن التهاب در رگ‌های قلب علت حمله قلبی مجدد است. در این بررسی بیش از ۱۰ هزار بیمار که دچار حمله قلبی شده و تست خون آنان برای تعیین التهاب مثبت بوده مورد مطالعه قرار گرفتند. این بیماران میزان بالایی از استاتین را در کنار داروی کاناکینوماب یا شبه دارو دریافت کردند. این آزمایش برای مدت زمان چهار سال به طول انجامید. متخصصان آمریکایی مشاهده کردند: برای بیمارانی که از داروی کاناکینوماب مصرف کرده‌اند خطر مشکلات قلبی-عروقی همچون حمله قلبی کشنده و غیرکشنده و نیز سکته مغزی کاهش ۱۵ درصدی داشته‌ است.


آب با املاح زیاد برای سنگ کلیه مضر نیست

مهر: مصرف آب مرکبات به عنوان آمیوه برای مبتلایان به سنگ کلیه مفید است. آب بهترین نوشیدنی است. مصرف چای کمرنگ و نوشابه های گازدار در صورتی که مشکل انرژی و یا قند نداشته باشد، بلامانع است؛ نمک و سدیم منجر به تشکیل سنگ کلیه می شود. در صورت رسوب سدیم یا اسید اوریک، سنگ کلیه تشکیل می شود. بنابراین، افرادی که از این مشکل رنج می برند بایستی مصرف نمک را کاهش دهند. بر اساس مطالعات انجام شده، مصرف گوشت قرمز می تواند ایجاد مشکل کند. مبتلایان به نقرس و افرادی که مستعد سنگ های اوریک هستند، حتما تحت نظر پزشک باشند تا ادرار از حالت اسیدی خارج شده و ریسک این مشکل برای آن ها کاهش یابد. تا چند سال پیش این باور غلط وجود داشت که مصرف آب هایی که املاح زیادی دارند، سنگ کلیه را افزایش می دهد که درست نیست. زمانی که گفته می شود رسوبات آب زیاد است، منظور آهک موجود در آب است که اصطلاحا آهک سخت می گویند. به بیان دیگر، هر اندازه میزان کربنات کلسیم در آب بیشتر باشد، سختی آب افزایش می یابد. رسوباتی که زمان جوشیدن آب رسوب می کند، مشکلی ساز نیست.


محققان کانادایی پی بردند؛ ارتباط آسم با التهاب روده در بزرگسالی

نتایج یک مطالعه جدید نشان می دهد بیماری آسم با ابتلا به بیماری التهاب روده در آینده مرتبط است. سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه کالگری کانادا، و همکارانش در این مطالعه ارتباط بین بیماری آسم و بیماری کرون (۳۰۸۷ بیمار) یا کولیت روده (۲۳۷۷ بیمار) را با تشخیص بیماری آسم در افراد بدون ابتلا به روده تحریک پذیر (۴۰۲,۸۰۰ بیمار) مقایسه کردند. محققان دریافتند تشخیص بیماری آسم با افزایش احتمال بروز بیماری کرون یا التهاب روده مرتبط بود. انها دریافتند سن تغییری در تاثیر بیماری کرون نداشت. در بین افراد تشخیص داده شده بین سنین ۱۷ و ۴۰ سال، هیچ رابطه ای بین آسم و کولیت روده مشخص نشد. به گفته محققان، در مطالعه موردی مبتنی بر جمعیت، آسم با بیماری کرون یا التهاب روده مرتبط نشان داده شد.


محققان فنلاندی هشدار می دهند؛ مصرف زیاد نمک احتمال نارسایی قلبی را ۲ برابر می کند

طبق نتایج یک مطالعه جدید، مصرف بالای نمک با دو برابر شدن ریسک نارسایی قلبی مرتبط است. اگر چیپس، چوب شور و آجیل نمکی جزء تنقلات پرمصرف شما هستند، بهتر است به فکر کاهش مصرف آن ها باشید، چراکه طبق مطالعه اخیر، مصرف زیاد نمک با خطر مضاعف نارسایی قلبی همراه است. پکا جوسیلاهتی، سرپرست تیم تحقیق از موسسه ملی سلامت فنلاند، در این باره می گوید: «مصرف زیاد نمک (کلرید سدیم) یکی از دلایل اصلی فشارخون بالا و فاکتور پرخطر بیماری قلبی عروق کرونر و سکته است.» بعلاوه نارسایی قلبی یکی از بیماری های اصلی قلبی عروقی در جهان است اما همچنان نقش افزایش مصرف زیاد نمک نامشخص است. محققان در این مطالعه، به مدت ۱۲ سال وضعیت بیش از ۴۰۰۰ نفر را از لحاظ ارتباط مصرف نمک و ابتلا به نارسایی قلبی بررسی کردند. در این مطالعه از استخراج ۲۴ ساعته سدیم استفاده شد که به عنوان استاندارد طلایی برای برآورد مصرف نمک در سطح فردی در نظر گرفته شده است. در طول مدت ۱۲ سال پیگیری وضعیت افراد، ۱۲۱ مرد و زن مبتلا به نارسایی قلبی شده بودند. «افرادی که بیش از ۱۳.۷ گرم نمک در روز مصرف کردند در مقایسه با افرادی که کمتر از ۶.۸ گرم نمک مصرف می کردند، دو برابر بیشتر در معرض ریسک نارسایی قلبی قرار داشتند.» مصرف مطلوب روزانه نمک حتی کمتر از ۶.۸ گرم است. سازمان بهداشت جهانی مصرف روزانه نمک را حداکثر ۵ گرم پیشنهاد می کند و نیاز فیزیولوژیکی بدن در روز ۲ تا ۳ گرم است.


محققان اسپانیایی می گویند؛ نوشیدن روزانه ۴ فنجان قهوه موجب افزایش طول عمر می شود

طبق نتایج مطالعه اخیر، نوشیدن چهار فنجان قهوه در روز بر طول عمر می افزاید. مطالعه مشاهده ای حدود ۲۰ هزار شرکت کننده نشان داد که قهوه می تواند بخشی از یک رژیم غذایی سالم در افراد سالم باشد. سرپرست تیم تحقیق در بیمارستان ناوارو اسپانیا، در این باره می گوید: مطالعات قبلی نشان داده اند که نوشیدن قهوه ممکن است ارتباطی معکوس با مرگ و میر به هر علتی داشته باشد. هدف از این مطالعه بررسی رابطه مصرف قهوه و خطر مرگ و میر در یک گروه مدیترانه ای میانسال بود. این مطالعه شامل ۱۹,۸۹۶ شرکت کننده با میانگین سنی ۳۷.۷ سال بود. پس از ورود افراد به مطالعه، شرکت کنندگان یک پرسشنامه مربوط به فراوانی نیمه تقریبی مواد غذایی که قبلا تایید شده بود، تکمیل کردند تا اطلاعات در مورد مصرف قهوه، شیوه زندگی و ویژگی های جامعه شناختی، اندازه گیری های بدن شخص و شرایط سلامت قبلی جمع آوری شود. بیماران به طور میانگین به مدت ۱۰ سال تحت نظر بودند. اطلاعات مربوط به مرگ و میر از شرکت کنندگان مطالعه و خانواده هایشان و مقامات ذیصلاح جمع آوری شد. در طول مدت ۱۰ سال، ۳۳۷ شرکت کننده جان شان را از دست دادند. محققان دریافتند شرکت کنندگانی که حداقل روزی چهار فنجان قهوه نوشیده بودند در مقایسه با افرادی که هرگز یا تقریبا هیچ وقت قهوه نخورده بودند، ۶۴ درصد کمتر در معرض مرگ به هر علتی قرار داشتند. همچنین محققان تاکید می کنند که به ازای نوشیدن هر ۲ فنجان اضافی قهوه در روز، ۲۲ درصد از ریسک مرگ کاسته می شود.


هشدار؛ سندرومی مرگ آور در کمین نوزادان

باشگاه خبرنگاران: کارشناسان در جدیدترین پژوهش‌های خود دریافتند نوزادان نارس سه برابر بیشتر از سایر نوزادان در معرض خطر سندرم مرگ ناگهانی نوزاد قرار دارند. سندرم مرگ ناگهانی نوزاد که به اختصار (SIDS) نامیده می‌شود بیشتر در نوزادانی که بین هفته ۲۴ الی ۲۷ بارداری به دنیا آمده اند، وجود دارد. محققان آمریکایی مسئول این پژوهش اعلام کرده اند خطر سندرم مرگ ناگهانی در نوزادانی که در زمان طبیعی به دنیا آمده اند بسیار کمتر است. براین اساس کارشناسان به والدین نوزادان نارس توصیه می‌کنند اقدام‌های احتیاطی برای مراقبت از نوزاد پس از مرخص شدن از بیمارستان را انجام دهند همچنین مادر شیرده در رژیم غذایی خود میوه، سبزی، مواد لبنی و پروتئینی کم چرب قراردهد تا سیستم ایمنی نوزاد تقویت شود. از جمله مهم ترین نکاتی که والدین نوزاد نارس باید رعایت کنند خودداری از استعمال سیگار و مواد دخانی است، زیرا این مواد تا مدت‌ها در بدن مادر و پدر می‌ماند و سبب آسیب به سیستم تنفسی نوزاد و بالا رفتن خطر سندرم مرگ ناگهانی می شود. سندرم مرگ ناگهانی نوزاد، مرگی بسیار سریع و غیر قابل توضیح است که در نوزادان به ظاهر سالم رخ می‌دهد و براساس آمار‌ها هرسال 2 هزار نوزاد در آمریکا و حدود300 نفر در انگلستان در اثر این سندرم جان خود را از دست می‌دهند.


لاغری سریع با مصرف «ارده و شیره»
تسنیم: ارده خوراکی‌ است که از دانه‌های کنجد تفت داده شده و کوبیده شده بدست می‌آید و خود به تنهایی یک ماده غذایی کامل برای هر وعده غذایی به‌ویژه صبحانه است. ارده را به طرق مختلفی می‌توان مصرف کرد از جمله می‌توان آن را به‌صورت خالص و بدون هیچگونه افزودنی با نان مصرف کرد یا مواد شیرینی از قبیل عسل، شیره اعم از شیره نبات، خرما، انگور و مربا به آن اضافه و مصرف کرد و میزان افزودنی بسته به ذائقه افراد متفاوت است. تابستان دارای مزاج گرم و خشک است به همین دلیل افرادی که دارای طبع صفراوی هستند در این فصل شدیداً دچار بحران جسمی و روحی می‌شوند؛ صفراوی مزاج‌ها تحمل گرمای تابستان را ندارند و این افراد در تابستان نباید از مواد غذایی گرم و خشک استفاده کنند و بهتر است از غذاهای با طبع سرد و تر بیشتر مصرف کنند تا به اصطلاح جگر مصرف‌کننده خنک شود. فصل زمستان، فصل سرد و تر است و معمولاً افرادی که بلغمی مزاج هستند و دارای طبع سرد و تر هستند در این فصل احساس سرمای بیشتری می‌کنند که باید از مواد غذایی گرم مثل عسل، ارده و شیره استفاده کنند. از کنجد و ارده در درمان اختلالات کبد و کلیه استفاده می‌شود و برای درمان استخوان‌درد و درد مفاصل هم مفید است؛ به دلیل تحرک بالای کودکان، مصرف ارده و حلوا ارده در وعده صبحانه، علاوه بر رساندن انرژی لازم به آن ها، باعث تقویت حافظه‌شان هم می‌شود، شیره انگور هم درست مانند خود انگور مقدار قابل توجهی ویتامین «آ»، «ب» و «ث» دارد و در ضمن ضد نفخ هم هست.


با مصرف این مواد غذایی آرامش بیشتری داشته باشید

جام جم: با مواد غذایی و عاداتی که در داشتن یک روحیه آرام به شما کمک می‌کنند، آشنا شوید: رنگدانه آنتوسیانین موجود در زغال‌اخته نوعی آنتی‌اکسیدان است که به تولید دوپامین ـ ماده ضروری برای تنظیم حالات روحی ـ توسط مغز کمک می‌کند. زغال‌اخته در افزایش تعداد گلبول‌های سفیدی که به مقابله با استرس کمک می‌کنند، نقش دارد. ماهی‌هایی مانند سالمون و ساردین، منبع مهمی از اسیدهای چرب امگا 3 هستند که در داشتن یک روحیه سالم نقش دارند. تحقیقات نشان می‌دهد، مصرف این اسیدهای چرب، سطح اضطراب را تا 20 درصد کاهش می‌دهد. امگا 3 همچنین می‌تواند نقش داروهای ضدافسردگی را بدون داشتن عوارض جانبی ایفا کند. اسید فولیک موجود در سبزیجات شبزرنگ به تولید دوپامین و سروتونین کمک می‌کند. مطالعات نشان داده، کمبود اسید فولیک، افسردگی، تحریک‌پذیری و اضطراب را به دنبال دارد. بادام وجود ویتامین B2، ویتامین E، روی و منیزیم به تولید سروتونین که تعدیل‌کننده اعصاب و از بین برنده استرس است کمک می‌کند. امگا 3 و امگا 6 موجود در بادام نیز در حفاظت از سیستم عصبی و جلوگیری از افسردگی نقش دارد. ویتامین C مرکباتی مانند پرتقال، تولید هورمون‌های استرس را کاهش می‌دهد. تحقیقات نشان می‌دهد، مقادیر زیاد هورمون استرس (کورتیزول) با مصرف این ویتامین به حالت تعادل برمی‌گردد. موز با داشتن ویتامین B6 به تولید سروتونین و کاهش استرس کمک می‌کند. موز در عین کاهش استرس، خواب‌آور نبوده، آرام‌بخش مناسبی است. حذف یک وعده غذایی، باعث نوسان شدید سطح گلوکز خون می‌شود و خستگی، تحریک‌پذیری، اضطراب و عصبانیت را به دنبال دارد. بهتر است، وعده‌های غذایی به طور منظم و با فاصله چهار تا پنج ساعت مصرف شوند. مصرف مواد غذایی خام درکنار مواد غذایی پخته به ایجاد آرامش در بدن کمک می‌کند. سبزی‌های خام می‌توانند استرس را از طریق مکانیکی کم کنند. خوردن کرفس یا هویج باعث حرکت زیاد فک می‌شود و می‌تواند به رفع تنش و استرس کمک کند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *