از پروژه سی همایون شجریان تا کمکاری دوبلورها از زبان والیزاده/ گلایههای کارگردان کلاه پهلوی از لباسهای زنانه بازیگران مرد
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، عرصه فرهنگ و هنر در هفته گذشته شاهد روی دادن اتفاقهای مختلفی در حوزههای گوناگون بود که در گزارش زیر به مهمترین این اتفاقها میپردازیم.
**ایفای نقش صابر ابر و سحر دولتشاهی در پروژه جدید پورناظری/ همایون شجریان: نقطه مرکزی پروژه سی شاهنامه فردوسی است
پروژه موسیقی نمایش «سی» با حضور بازیگرانی از جمله صابرابر و سحر دولتشاهی با محور شاهنامه فردوسی بهعنوان نقطه مرکزی خود، روی صحنه میرود.
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، پروژه چندرسانهای «سی» با اجرای نمایش و موسیقی در کنار هم از 15 مرداد ماه در مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد روی صحنه میرود.
پروژه «سی» به سرپرستی همایون شجریان و سهراب پورناظری هماکنون تمرینهای خود را پشت سر میگذارد و علاوه بر بازیگرانی که درباره حضورشان پیشتر سخن گفته شده بود، احتمال اضافه شدن هنرمندان دیگری هم وجود دارد.
همایون شجریان درباره این تجربه موسیقیایی گفته است: «تمام کسانی که در این پروژه حضور دارند، نه تنها در نقش و جایگاهی که قرار دارند ایفای نقش میکنند که در یک کلِ واحد، رویایی را تحقق میبخشند که امیدواریم به صورت یک پروژهٔ ملی در ایرانِ امروزِ ما تاثیر داشته باشد و بارِ دیگر همهٔ ما را متوجهٔ جایگاه «فردوسی» و جایگاه رفیعِ او در تاریخ و ادبیاتِ کند. در همین راستا پیش از این خانم دولتشاهی و آقایان امیر جدیدی و مهدی پاکدل از جمله هنرمندانی بودند که افتخار حضور در کنار آنها را پیدا کردیم و حالا نیز در خدمت آقای «ابر» خواهیم بود.»
قرار است در پروژه «سی» نسبت به شاهنامه نگاهی جدی و پرداختی موسیقایی صورت بگیرد و بازیگران در این پروژه که در حقیقت نقطه تلاقی موسیقی و تئاتر است، بازی میکنند.
در پروژه «سی» همچنین سحر دولتشاهی نقش رودابه را ایفا میکند و معتقد است در ابتدا خود را به شاهنامه نزدیک نمیدید اما روند شکلگیری این پروژه باعث شد که نسبت به شاهنامه دغدغه پیدا کند.
**منوچهر والیزاده از کم کاری دوبلورها میگوید/دوبله سریال فرار از زندان به پایان رسید
دوبلور و مدیر دوبلاژ پیشکسوت کشورمان با بیان ناگفته هایی از لطف و محبت مردم نسبت به هنرمندان، از کاهش آثار دوبله نسبت به دو سال قبل سخن گفت.
منوچهر والیزاده دوبلور، مدیردوبلاژ و بازیگر پیشکسوت کشورمان در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگی گفت: پس از تصادفی که چندی پیش برایم رخ داد، هم اکنون حال بهتری دارم و مشغول طی کردن دوران نقاهت پس از بیماری هستم.
وی ادامه داد: هم اکنون مشغول کارکردن روی سریالی با عنوان " افسانه سامبونگ" هستیم که این مجموعه درحال پخش است.
دوبلور مجموعه " تام کروز" تصریح کرد: به تازگی همچنین دوبله سریال "فرار از زندان" را به پایان رساندهام که قرار است از یکی از مؤسسههای عرضه کننده آثار فرهنگی هنری پخش شود.
والیزاده اظهار کرد: در زمینه دوبله اگر کار جدیدی به دستمان برسد انجام میدهیم اما موضوع این است که در شرایط کنونی تعداد کارها نسبت به دو، سه سال قبل خیلی کمتر شده است و دلیل اصلی این اتفاق نیز نداشتن فیلم است.
وی افزود: در شرایطی که آثار برای دوبله کم است، در نهایت روی یک فیلم یا سریال یا کارتون دوبله میشود البته ممکن است در این میان ، فیلمهای سینمایی هم وجود داشته باشد که مربوط به بلوک شرق است.
**اولین فیلمم را به جشنواره فجر میرسانم/جاده فرعی اولین قدمم در فیلمسازی است
بازیگر فیلم معراجیها گفت: ساخت فیلم بلند یکی از بزرگترین دغدغههای من است اما تا زمانی که یک متن خوب وجود نداشته باشد به ساخت آن فکر نمیکنم.
پندار اکبری بازیگر سینما و تلویزیون در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگی ، درخصوص آخرین مراحل ساخت فیلم کوتاه جاده فرعی گفت: فیلم جاده فرعی این روزها آخرین مراحل فنی را پشت سر میگذارد و آن را برای نمایش در جشنوارههای داخلی و خارجی آماده میکنیم.
وی درباره دغدغه کارگردانی سینما از سوی خود افزود: من همواره از ابتدای کار دغدغه فیلمسازی را داشتم اما سعی کردم طی این سالها با تکنیکهای کارگردانی آشنا شوم و در قالب بازیگری به جزئیات پرورش نقش و کار با بازیگران آشنایی بهتری پیدا کنم. پیش از این نیز تجربه تدوین چندین اثر را داشتم که آنها هم در نوبه خود برای فیلمسازی به من کمک شایانی کرد.
بازیگر فیلم معراجیها درباره چگونگی تولید و انتخاب بازیگران این اثر تصریح کرد: در ابتدا فیلمنامه و ایده خوبی را دریافت کردم و همین باعث شد تا اولین قدم را برای ساخت جاده فرعی بردارم. برای ساخت یک اثر بزرگترین دغدغه کارگردان انتخاب عوامل فیلم است زیرا آنها تاثیر فراوانی در کیفیت دارد. اکثر بازیگران این اثر پیش از این با من همکاری داشتند و در این اثر هم به من کمک فراوانی کردند.
وی درباره حضور بازیگران چهره در یک فیلم کوتاه تاکید کرد: در این فیلم امیر رضا دلاوری، مارال فرجاد، عرفان اکبری، سعید بزمی پور و شاهرخ استخری به ایفای نقش می پردازند. این اتفاق یعنی حضور بازیگران مطرح کیفیت یک اثر کوتاه را دو چندان کرده و به پیشبرد آن کمک میکند. حضور این بازیگران کار را برای من بسیار آسانتر کرد زیرا برای کار اول نیاز به کلنجار جدی با بازیگران را نداشتم.
**بازیگران میانسال کنار گذاشته میشوند/هنرمند الگوی جامعه خود است/بازیگر میخواهم زنده بمانم 54 ساله شد
فاطمه گودرزی بازیگر سینما و تلویزیون گفت: اگر من به عقب برگردم قطعاًً بازیگری را انتخاب میکنم اما با توجه به تجربیاتی که دارم در برخی از انتخابهایم تجدید نظر میکنم.
فاطمه گودرزی بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون که امروز شمع تولد 54 سالگیاش را خاموش میکند در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگی درخصوص فعالیتهای اخیر خود در عرصه بازیگری گفت: هماکنون سر فیلمبرداری فیلم سینمایی "آتش و قداره" به کارگردانی "محمد عرب" هستم که برای جشنواره فیلم فجر آماده میشود و در مراحل پایانی تولید قرار دارد.
وی درباره مضمون و نقش خود در این فیلم افزود: آتش و قداره فیلمی با مضمون جوانمردی است و من در ان نقش مادر "مرجان" شخصیت اصلی فیلم را بازی میکنم. در این پروژه حسین یاری، نیما شاهرخ شاهی، علی صادقی و محسن افشانی از جمله سایر بازیگرانی هستند که جلوی دوربین رفتهاند.
بازیگر فیلم "میخواهم زنده بمانم" درباره فعالیتهای خود در دهه هفتاد تصریح کرد: آن زمان دوران جوانی من بود و در فیلمهای خوبی به ایفای نقش پرداختم. این روزها هم فیلم خوب ساخته میشود اما جوانان در اکثر نقشها ظاهر شده و بستر چندان مناسبی برای میانسالان وجود ندارد.
وی همین رابطه اضافه کرد: در سینمای ما متاسفانه اهمیت چندانی به نقشهای میانسال داده نمیشود و اکثر کارها را جوانان انجام میدهند. این برخلاف تمام دنیا در سینمای ایران رایج است. در آنجا معمولاً فیلمهای اصلی را میانسالان بازی کرده و فیلمها سرگرم کننده و شاد را به جوانان میسپارند. البته رسیدگی به معضلات جوانان خوب است اما نباید بحران و شرایط دوران میانسالی را فراموش کرد. بازیگر در دوران میانسالی به بلوغ کاری خود میرسد اما در سینمای ایران دقیقاً در همین سن بازیگران کنار گذاشته میشوند.
بازیگر فیلم "جنگ نفتکشها" در مورد سالیان فعالیت خود در عرصه بازیگری و تجربههای شخصیاش از این روزها تاکید کرد: اگر من به عقب برگردم قطعاًً بازیگری را انتخاب میکنم اما با توجه به تجربیاتی که دارم در برخی از انتخابهایم تجدید نظر میکنم.
وی آرزوی سینمایی خود را اینگونه توصیف کرد: آرزوی اصلی من درست زندگی کردن، خوشبخت بودن و رضایت از زندگی است ولی در مورد حرفهام هرکس خواستهای دارد و من هم دوست داشتم و دارم که در برخی نقشها بازی کنم که هنوز فرصتش مهیا نشده است.
**شنیدهایم که خواننده زیرزمینی برای حضور در لامبورگینی محدودیت دارد/اگر از دفتر موسیقی نامه کتبی بدهند نمایش را متوقف میکنیم
مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: بعد از اینکه متوجه شدیم بازیگر نمایش لامبورگینی خواننده بوده با دفتر موسیقی تماس داشتیم و اعلام کردیم که اگر محدودیتی هست اعمال کنند.
مهدی شفیعی مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگی درخصوص حاشیههای بوجود آمده درباره حضور یک خواننده زیرزمینی در نمایش "لامبورگینی" گفت: ساز و کار صدور مجوز برای آثار نمایشی و کنسرتهای موسیقی با یکدیگر متفاوت است. برای یک اثر نمایشی در ابتدا نمایشنامه بازخوانی و سپس بازبینی شده و در صورت نبود مشکلات، مجوزش برای اجرا صادر میشود.
وی در همین راستا ادامه داد: در صورتی که نهادهای مسئول محدودیتی را برای بازی و یا حوزههای اجرایی صادر و اعلام نکرده باشند ما محدودیت خاصی را به جز مقررات متداول برای اجرای یک نمایش وارد نمیکنیم.
مدیرکل مرکز هنرهای نمایشی در خصوص حضور خواننده زیرزمینی در نمایش لامبورگینی تصریح کرد: در مورد حضور این خواننده در نمایش لامبورگینی هم هیچ گونه محدودیتی به مرکز اعلام نشده و این نمایش تمامی مراحل را به صورت کامل برای اخذ مجوز پشت سر گذاشته است. نام این خواننده هم جزو بازیگران نمایش لامبورگینی به ما اعلام شده و صحبتی از خوانندگی در اثر نیست.
وی در همین مورد تاکید کرد: شاید در اولین بازتاب خبری مردم فکر کنند که کنسرتی خواهند دید اما در بازبینی نمایش هم زیر نظر افراد تایید شده شورای عالی انقلاب فرهنگی مورد خاصی مبنی بر این اتفاق دیده نشد.
**این روزها بازیگران مرد سینمای ما لباسهای زنانه به تن میکنند/چنین پوششی برای یک بازیگر مرد زننده است/اخلاق عمومی را خدشهدار کردهاند
کارگردان سریال «کیف انگلیسی» با بیان گلایههایی از پوشیدن لباس زنانه توسط هنرمندان مرد، از نقش مهم طراحی لباس هنرمندان در معرفی فرهنگ ایرانی سخن گفت.
سیدضیاء الدین دری کارگردان سریال تاریخی «کلاه پهلوی» در گفتوگو با خبرنگار گروه فرهنگی گفت: برای به سر انجام رساندن چند پروژه تلویزیونی و سینمایی در حال مذاکره هستم که به محض نهایی شدن جزئیات آن را اعلام میکنم.
وی ادامه داد: برخی از بازیگران نسل جوان تصور میکنند پوششهای عجیب و غریب جذابیت دارد درحالی که اگر این افراد آموزش ببینند، متوجه میشوند که برای متفاوت بودن نیازی به این موارد ندارند.
کارگردان سریال تاریخی «کلاه پهلوی» تصریح کرد: برخی از بازیگران جوان از هنرمندان خارجی در زمینه پوشش تقلید میکنند در حالی که به مرور زمان متوجه میشوند چه اتفاقی رخ داده است.
وی در ادامه صحبتهای خود اظهار کرد: تصور میکنم تا جاییکه معیارهای اخلاقی رعایت شود در زمینه شکل،رنگ،مدل و برش لباس میتوان خلاقیت به خرج داد اما اگر مواردی باشد که اخلاق عمومی را خدشهدار کند باید در مورد آنها دقت نظر جدی صورت بگیرد.
کارگردان سریال «کیف انگلیسی» یادآور شد: تصور میکنم مشکل لباس پوشیدن در میان هنرمندان جوان، بین آقایان بیشتر است نسبت به خانمها چرا که بههر حال خانمها یکسری قیدها را رعایت میکنند اما این موضوع در بین هنرمندان آقا کمتر است.
**اجرای مشترک ارکستر سمفونیک تهران و ایتالیا/ تجربه کنسرتی دوباره در شهر راوانا
ارکستر سمفونیک تهران و ایتالیا علاوه بر اجرای مشترک در تهران، شنبه ۱۷ تیر در شهر راوانا به اجرای برنامه میپردازند.
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ، ارکستر سمفونیک تهران و ایتالیا راونا پس از تجربه سال گذشته اجرای مشترک ارکستر سمفونیک تهران و ارکستر سمفونیک ایتالیا، شب گذشته در اجرایی مشترک روی صحنه رفتند.
البته ارکستر سمفونیک تهران تابستان سال گذشته نخستین اجرای مشترک خود را با ارکستری از ایتالیا تجربه کرد و میزبان نوازندههای ایتالیایی در یک کنسرت بود.
در اجرای شب گذشته ارکستر سمفونیک تهران، نوازندگان ارکستر فستیوال راوانا میهمان ارکستر سمفونیک تهران بودند تا در فصل اجراهای بین المللی این ارکستر برگی جدید را رقم بزنند.
این کنسرت به رهبری "ریکاردو موتی" برگزار شد. ریکاردو موتی رهبر ارکستر ایتالیایی و یکی از مشهورترین رهبران ارکستر در دنیا است.
**اگر پسر بودم به خط مقدم جبهه میرفتم/به خاطر شرایط ظاهریام برای خرید لباس به هر فروشگاهی نمی توانم بروم/روی ایران و مردم کشورم تعصب خاصی دارم
بازیگر سریال "ساعت خوش" با اشاره به حس وطنپرستی عمیق خود و علاقه ویژهاش به ایران زمین گفت: روی ایران و مردم کشورم تعصب خاصی دارم به گونهای که اگر پسر بودم به خط مقدم جبهه میرفتم.
نعیمه نظامدوست بازیگر عرصه تلویزیون وسینما تا به امروز در نقشهای مختلفی و در ژانرهای متفاوت به ایفای نقش پرداخته است. این هنرمند ابتدا در مجموعه " نوروز 72" به ایفای نقش پرداخت سپس با مجموعه "ساعت خوش" به صورت حرفهای وارد عرصه بازیگری شد.
در کارنامه تلویزیونی این بازیگر آثاری همچون " روزهای زندگی" ، " ساختمان پزشکان" ، " روزحسرت" ، " پلیس جوان " ، " باغ سرهنگ" و " محله گل و بلبل" و درکارنامه سینمایی این هنرمند نیز فیلمهای " سن پترزبورگ" ، " توفیق اجباری" ، " افسونگر" ، " رفقای خوب" و " جنجال در عروسی" دیده میشود.
نعیمه نظامدوست در جدیدترین سری فعالیت های خود در فصلهای اول و دوم مجموعه تلویزیونی "محله گل و بلبل" به ایفای نقش پرداخت. این مجموعه تلویزیونی ویژه رده سنی کودکان ساخته شد و به موضوعات مرتبط با زندگی عموپورنگ به عنوان مجری دوست داشتنی بچهها و اتفاقهایی که اطراف این مجری و در زندگی همسایههای او و ساکنان "محله گل و بلبل" رخ داد، پرداخت.
نظامدوست در این مجموعه تلویزیونی در نقش "مامان نیاز" به عنوان مادر عموپورنگ در کنار هنرمندانی همچون داریوش فرضیایی، ابراهیم شفیعی، امیر سهیلی، امیرمحمد متقیان، سارا خوئینیها، نادر سلیمانی، آرش میراحمدی، ملیکا شریفینیا، فرهاد بشارتی و امیر نوری با هنرمندی هرچه تمامتر به ایفای نقش پرداخت و توانست تا اندازه زیادی رضایت مخاطبان تلویزیون را به دست آورد.
یکی از مهمترین ویژگیهایی که میتوان درباره این بازیگر عرصه تلویزیون و سینما به کار برد، حس عمیق میهنپرستی او است که در بسیاری از موراد از جمله فضای مجازی به خوبی توجه همگان را به خود جلب کرده است.
*وضعیت این روزهای عرصه بازیگری چگونه است؟ باتوجه به حضور بازیگران جوان در بیشتر آثار نمایشی شرایط را چگونه ارزیابی میکنید؟
شرایط بازیگری این روزها چندان روبهراه نیست. در گذشته شرایط بهگونهای بود که تلهفیلمها و سریالهای مختلف ساخته میشد و مردم هم آثار مختلف را تماشا و از آنها استقبال میکردند.
در وضعیت کنونی، ما تا اندزاهای از آن شرایط آرمانی و رویایی فاصله گرفتهایم و این اتفاق، خوب نیست و امیدوارم دوباره اتفاقهای خوبی رقم بخورد که کارهای خوبی ساخته شود و در این آثار از بازیگران قدیمی و با تجربه استفاده کنند.
بهطور طبیعی وقتی یک بازیگر قدیمی با سابقه بعد از 40 سال فعالیت در یک اثر حضور پیدا میکند، شرایط متفاوتی را نسبت به سایر بازیگران تعیین میکند و مواردی مانند رقم پرداختی به بازیگر یک نمونه از اینگونه تفاوتها است و در شرایط فعلی شاید برای تهیهکنندهها مقدور نباشد که بخواهند اینگونه پیش بروند به همین دلیل از بازیگرهایی که جوانتر هستند، تازه وارد این حرفه شدهاند و تجربه کافی ندارند، استفاده میکنند و این موضوع بد است.
فکر میکنم باید اتفاقهای مثبتی رخ بدهد که تولیدات به شرایط آرمانی خود در گذشته بازگردد و در این روند، بودجه در اختیار تهیهکنندههای تلویزیون و سینما قرار بدهند تا از تمامی بازیگران استفاده شود چرا که هنرمندان سرمایه ملی محسوب میشوند و برای بهدست آوردن جایگاه فعلی خود، سالها زحمت کشیدهاند از اینرو نباید به فراموشی سپرده شوند.
*روند نقشهایی که به خود شما پیشنهاد میشود، چگونه است؟ آیا این شرایط شما را راضی میکند؟
من بازیگری هستم که حداقل هر سال یک کار انجام میدهم البته وضعیت باید بهگونهای باشد که کارها زیاد باشد و بازیگرها فرصت کمی داشته باشند اما بههر حال، خدا را شکر میکنم.
در چنین شرایطی به جرأت اعلام میکنم که تنها به خودم فکر نمیکنم بلکه نگران همکاران خودم هستم و از اینکه بسیاری از هنرمندان خوب سالها بیکار هستند غصه میخورم. وقتی سرکار میروم، رویم نمیشود به کسی بگویم که سرکار هستم چون نمیخواهم فردی ناراحت شود و یا دلش بشکند.