من هیتلر هستم! /خصوصیات هندوانه شیرین به هنگام خرید را بدانید/بوی سیری که حکم یک عمر خانه نشینی داشت/باغذا خوردن در این ساعات لاغرشوید
حقایق جالبی از برج ایفل که لازم است بدانید!، راز و رمز خرید یک هندوانه شیرین چیست؟، یک بار بوی سیر و عمری درد ماندگار، تولید از راه دور حیات در مریخ با ایمیل ژنوم و ... از اخبار برگزیده فضای مجازی امروز است.
به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی ، رسانهها در فضای خبری روزانه خود اخبار اختصاصی و عمومی مختلفی را منتشر میکنند که این اخبار بعضا فقط در یک رسانه منتشر شده است. گروه فضای مجازی در نظر دارد هر روز اخبار منتخب فضای مجازی را از سایتها و خبرگزاریها و حتی کانالهای تلگرامی مختلف جمعآوری کرده و در قالب یک بسته خبری منتشر کند. در این بسته همه خبرها و آیتمها با ذکر منبع منتشر میشوند و انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست.
او ادعا میکند که پاسپورت او جعلی بوده و از سوی گشتاپو در روزهای آخر جنگ صادر شده و او رهبر سابق نازیها آدولف هیتلر است.
او میگوید بعد از آنکه سرویس جاسوسی اسراییل در سال گذشته به سیاست تعقیب مجرمان جنگی نازی خاتمه داد تصمیم گرفته که از مخفیگاه خارج شود.
او میگوید: «من برای جرائمی سرزنش شدهام که هرگز انجام نداده ام. به همین دلیل بیش از نیمی از عمر خود را در مخفیگاه گذراندهام و به این ترتیب مجازات شده ام».
این مرد کهنسال میگوید قصد دارد تا شرح حال خود را بنویسد و تصویر عمومی خود را مجددا برقرار کند.
او میگوید: «من به عنوان مردی بد معرفی شدهام، زیرا جنگ را باخته ام. وقتی مردم با داستان زندگی من آشنا شوند نظر آنها عوض خواهد شد».
تیتر ۲۰ : اگر چه زمانی با ساخت این برج در این کشور مخالفت میشد، اما امروزه این برج، نمادی از کشور فرانسه به حساب میآید و سالانه میلیونها گردشگر برای بازدید و عکس گرفتن کنار آن، به این جا سفر میکنند. ساخت برج ایفل حدود دو سال طول کشید و در بین سالهای ۱۸۸۷ و ۱۸۸۹ ساخته شده است. این برج ابتدا برای یک نمایشگاه جهانی و به مناسب صدمین سالگرد انقلاب فرانسه ساخته شد. اما کسی فکرش را هم نمیکرد که روزی در سفر به پاریس با تور مسافرتی پربازدیدترین اماکن دیدنی فرانسه و جهان این شاهکار مهندسی با سازه فلزی اش باشد!
۱) در ابتدا قرار نبود این برج، حضوری دائمی در شهر داشته باشد و فقط برای حضور در نمایشگاه بین المللی پاریس در سال ۱۸۸۹ ساخته شده بود!
۲) طبق قرار قبلی، این برج باید در سال ۱۹۰۹ تخریب میشد، اما این اتفاق هیچ وقت نیافتاد. زیرا این سازه فلزی تغییر کاربری داده شد و قرار شد به عنوان آنتن رادیویی از آن استفاده کنند!
۳) در سفر به پاریس با تور مسافرتی این نکته را بدانید که برج ایفل فرانسه در سال ۲۰۱۱، با داشتن ۶، ۹۸۰، ۰۰۰ بازدیدکننده، تبدیل به پربازدید کنندهترین بنای تاریخی جهان شد!
۴) فرانسویها که علاقه نداشتند هیتلر به راحتی از برج ایفل بازدید کند، کابلهای آسانسور آن را قطع کردند تا هیتلر مجبور شود، تمام پلههای برج را یکی یکی بالا برود. این اتفاق در جنگ جهانی دوم و در زمان بازدید هیتلر از پاریس رخ داد!
۵) یک فروشنده آهن قراضه ساده، این برج را از یک کلاهبردار به نام ویکتور لوستیگ خریداری کرده بود!
۶) این سازه در ابتدا قرار بود در شهر بارسلونای اسپانیا ساخته شود، اما این شهر ساخت آن را رد کرده بود!
۷) تغییرات اب و هوایی باعث میشوند که ۱۵ سانتی متر از طول آن کم و زیاد شود!
۸) نکته قابل توجهی که درباره این مکان از اماکن دیدنی فرانسه وجود دارد این هست که این برج، کشتههای زیادی هم داده است. از جمله مخترعی به نام فرانز رایشلت که قصد داشت چتر نجاتش را امتحان کند و از بالای برج به پایین پرید!
۹) دقیقاً ۱۶۶۵ پله راه دارید تا به بالاترین نقطه این برج برسید
۱۰) زنی به نام Erika La Tour Eiffel در سال ۲۰۰۷ با این سازه فلزی ازدواج کرد. پس باید این سازه را مذکر به حساب آورد؟!
۱۱) حدود ۲۰ هزار لامپ در این برج برای روشن کردن آن وجود دارند!
۱۲) در سی منطقه دنیا، یک کپی از این سازه فلزی ساخته شده است!
۱۳) به اندازه وزن ۱۰ فیل، رنگ روی فلزهای این برج زده شده است!
۱۴) در سفر به پاریس با تور مسافرتی و دانستنیهای این مکان از اماکن دیدنی فرانسه در نظر داشته باشید که سازنده برج، گوستاو ایفل، در بالای آن برای خودش یک آپارتمان ساخته بود!
۱۵) قصد داشتند یک سازه دیگر طراحی کنند تا از برج ایفل بلندتر باشد. در سال ۱۸۹۱ شروع به ساخت این سازه کردند، اما به دلیل عدم استحکام به پایان نرسید و در سال ۱۹۰۷ هم تخریب شد!
۱۶) طراح برج ایفل، یعنی گوستاو ایفل در طراحی مجسمه آزادی در نیویورک هم نقش داشته است.
۱۷) در زمان ساخت این برج، بلندترین برج جهان به حساب میآمد!
۱۸) ساخت این برج نیاز به ۳۰۰ کارگر، ۲. ۵ میلیون میخ پرچ و ۱۸۰۳۸ قطعه آهن داشته است!
۱۹) ساخت این سازه فلزی در دنیای امروز، ۳۱ میلیون دلار هزینه در بر داشت!
۲۰) کانادا قصد داشت در سال ۱۹۶۷، این برج را به طور موقت به کشورش منتقل کند، اما هرگز عملی نشد!
۲۱) در سفر با تور مسافرتی پاریس بدانید که قسمت فوقانی برج بر اثر رعد و برق در سال ۱۹۰۲، آسیب دیده بود، که بعد از آن به سرعت بازسازی شد!
۲۲) برای صرفه جویی در مصرف برق، از سال ۲۰۱۳ دیگر چراغهای برج به صورت ۲۴ ساعته روشن نیستند و از ساعت یک نیمه شب خاموش میوشند!
تیتر ۲۰ : با شروع فصل گرما بازار خرید هندوانه و خوردن آن در بعدازظهر و پایان یک روز کاری گرم میشود، از این رو بسیاری از مردم دنیا به فکر خرید یک هندوانه شیرین و خوش رنگ هستند تا از خاصیت فراوان آن بهره کافی را ببرند.
هندوانه در مناطق گرمسیری رشد پیدا میکند و کشاورزان با شروع زمان برداشت این میوه پر طرفدار کار چیدن آن را با کوبیدن بر طبل مخصوصی آغاز میکنند.
برای خریدن یک هندوانه سالم و خوش طعم باید در هنگام ضربه به آن یک صدای طبل تو خالی از درون این میوه خوش طعم به بیرون بیاید.
هنگامی که هندوانه را با دو دست خود رو به شکم میگیرید معمولا یک لکه درست مقابل شکم تان قرار دارد و وزن آن با اینکه سنگین است، ولی سبک به نظر میرسد.
یک هندوانه خوب باید از شکلی متناسب برخوردار باشد و یک لکه زرد رنگ در قسمت پایین آن به دلیل دوری از نور خورشید وجود داشته باشد.
گفتنی است؛ برداشت هندوانه برای اولین بار بر روی دیوار ساختمانهای باستانی در هیروگلیف مصری در زمانی بیش از ۵ هزار سال پیش به تصویر کشیده شده است.
جام نیوز: کلوین که به دلیل بیماری ذات الریه تحت درمان قرار داشت در ساعت ۷ بعد از ظهر درگذشت و جسد او به خانواده اش تحویل داده شد.
بدن او تا صبح روز بعد در تابوت قرار داشت و خانواده و فامیل تمام طول شب در اطراف تابوت او بیدار بودند و رفت و آمد میکردند. اما ساعتی قبل از مراسم تشییع جنازه پسر کوچک در تابوتش نشست و گفت:: پدر من آب میخواهم. اما بعد از گفتن این جمله دوباره در تابوت دراز کشید و تلاش اعضای خانواده برای بیدار کردنش بی فایده بود.
آنتونیو سانتوس، پدر کلوین، میگوید: وقتی او بیدار شد و در تابوتش نشست، همه فریاد میکشیدند و نمیتوانستند این اتفاق را باور کنند.
فکر میکردیم معجزهای رخ داده و خداوند پسرم را به ما بازگردانده است. اما وقتی مجددا او را به بیمارستان منتقل کردیم، پزشکان به ما گفتند که هیچ علامت حیاتی در او دیده نمیشود. آنها به من اطمینان دادند که کلوین واقعاً مرده است.
شهلا، موقع صحبت کردن، آنقدر پشت سر هم سرفه میکند که حرف هایش در لابلای سرفهها نامشخص و نامفهوم میشود؛ بعد از لحظهای که آرامتر میشود دوباره به صحبت کردن ادامه میدهد و میگوید: «برای ادامه درمان باید به تبریز میرفتیم، ادامه درمان مان را در آنجا انجام دادیم، البته از هفتم تا ۲۵ تیرماه، پسرعمویم به اسپانیا و پدرم به اتریش برای مداوا اعزام شدند که در این میان پسرعمویم تاب ماندن نداشت و شهید شد.
شهلا هم خانه نشین شده است. او خود را بیشتر به یک زندانی تشبیه میکند؛ هر چند که از سال ۷۲ که ازدواج کرده است و ساکن تهران است، اما به گفته خودش به علت عوارض شدید شیمیایی نمیتواند حتی فعالیتهای روزانهای برای سرگرمی داشته باشد.
شهلا افسوس میخورد از این نگاههای خاص به جانبازان، نگاه هایی که جانبازان را افرادی محتاج تلقی میکنند.
وی از گران بودن داروهای موردنیاز برای درمان دردهایش انتقاد میکند و میافزاید: اینقدر داروهایم گران است که پزشک معالج پوست من در هر بار مراجعه، داروهایی تجویز میکند که بیش از ۲۰۰ هزار تومان هزینه به من تحمیل میکند به همین خاطر به دلیل هزینه بالا، درمان را قطع کرده ام.
هزینههای بالای زندگی، خواهر پروانه را هم دچار مشکل کرده است و تحت پوشش بهزیستی است و ماهانه ۴۰ هزار تومان به او میدهد.
به همین منظور و با توجه به مشکلاتی که از سوی جانبازان زن شیمیایی مطرح شد، با چند تن از مسئولان و کارشناسان بنیادشهید برای رسیدگی بهتر به وضعیت آنها مصاحبه شد.
وی با بیان اینکه خدمات کامل در این مرکز ارائه میشود، میگوید: اعتبارات موردنیاز برای مرکز مصدومان شیمیایی، پیش بینی و مکان آن مشخص شده است و با توجه به اینکه تجهیزات لازم را دارد به زودی راه اندازی خواهد شد.
محسن انصاری، قائم مقام بنیادشهید و امور ایثارگران نیز میگوید: جانبازان شیمیایی و کسانی که در حملات شیمیایی مصدوم شدند همه از حمایتهای بنیادشهید بهرهمند هستند، البته شمار بانوان نسبت به مردان خیلی کمتر است؛ خدمات مختلفی به آنها داده میشود و تمام این افراد بیمه پایه و تکمیلی هستند و تمام داروهای خودشان را براساس پروتکل دارویی که با وزارت بهداشت داریم، دریافت میکنند.
قائم مقام بنیادشهید درباره اعتراض برخی از بانوان برای افزایش درصد جانبازی خود نیز اضافه میکند: این بانوان برای درصد جانبازی میتوانند پس از گذشت دو سال از تعیین درصد جانبازی، اطلاعات جدید خودشان را به کمیسیون پزشکی بنیادشهید ارائه دهند و پس از دریافت مدارک مجددا در کمیسیون پزشکی بنیادشهید درصد جانبازی این افراد مورد بررسی قرار میگیرد.
مهر: ساینس الرت در گزارشی خواندنی نوشت: به سال ۲۰۱۶ باز میگردیم یعنی زمانی که زیست شناسی به نام کریگ ونتر دست به کار بزرگی زد. او توانست گونههای جدیدی از باکتری را در محیط آزمایشگاهی تولید کند. آنچه که این محقق تولید کرد سادهترین شکل حیات ژنتیکی شناخته شده از نگاه علم محسوب میشد که کاملا از طریق سنتر شیمیایی ژنوم دستکاری شده ارایه شده بود.
اکنون او ماشین جدیدی ارایه کرده که میتواند این اشکال سنتزی از حیات را بر اساس سفارشی که دریافت میکند و تنها با استفاده از یک طرح ژنومی تولید کند. فقط کافی است جوهر دستگاه بلوکهای حیات را شکل دهد.
این اختراع میتواند بشر را به ایجاد کلنی متشکل از حیات سنتزی در مریخ نزدیک کند آن هم بدون اینکه انسان تلاشی برای رسیدن به این سیاره از خود نشان دهد. به همین دلیل این نوآوری مورد توجه الون ماسک مالک شرکت اسپیس ایکس و کسی که تلاش میکند انسان را به مریخ برساند قرار گرفته است.
این تکنیک که تحت عنوان «جابجایی از راه دور زیست شناختی» مطرح شده به دانشمندان این امکان را میدهد تا ژنوم مورد نظرشان را از زمین به دستگاه چاپگری در مریخ ایمیل کنند و این یعنی ایجاد کلنی در مریخ آن هم از راه دور و بدون نیاز به حضور انسان.
کریگ ونتر پیشتر گفته بود: فکر میکنم جابجایی از راه دور زیست شناختی همان فناوری مورد نیاز ایجاد کلنی در مریخ است.
تسنیم: نوشین محمد حسینی - داروساز با بیان اینکه در ماه مبارک رمضان ساعت مصرف برخی داروها را میتوان تغییر داد و ساعت مصرف برخی از آنها را خیر، اظهار داشت: اولاً که خود سرانه و بدون مشورت پزشک نباید اقدام به تغییر ساعت دارو کرد. گاه میتوان به جای مصرف قرص، از شیاف یا فرم تزریقی دارو استفاده کرد. در مورد آنتی بیوتیکها و شیافها، فرمی از دارو را داریم که آهسته روش میگویند. دارو طوری فرموله شده است که اگر در یک زمان استفاده شود، آرام آرام آزاد میشود.
وی ادامه داد: دوم این که با مشورت پزشک میتوان از نوعی آنتی بیوتیکها مصرف دارو هر ۸ ساعت یا هر ۱۲ ساعت یا هر ۲۴ ساعت انجام میشود. با شرایط ماه مبارک امسال که روزه طولانیتر از ۱۲ ساعت است گاه میتوان آنتی بیوتیک را عوض کرد و به نوع ۲۴ ساعته تغییر داد.
وی در خصوص روزه داری افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ که قرص قند مصرف میکنند، افزود: این افراد بسته به قوای جسمی، ذخیره بدنی، اندازه افزایش قند خون، پیشرفت بیماری و ... میتوانند روزه داری داشته باشند و یا برعکس روزه نگیرند. در این مورد با پزشک معالج خود باید مشورت کنند.
به گفته وی، خانمهای باردار و شیر ده، مبتلایان به پرفشاری خون، دیابت، سندروم روده تحریک پذیر، پبوست و هر نوع بیماری گوارشی بدون مشورت پزشک نباید اقدام به روزه داری کنند.
محمدحسینی با بیان اینکه افت قند خون قبل از افطار و افزایش ناگهانی قند خون بعد از افطار، ممکن است به طور طبیعی اتفاق بیفتد، اما این قضیه درست نیست و نباید اتفاق بیفتد، گفت: باید فرد مبتلا به دیابت مراقب باشد تا ناگهان مقدار زیادی قند از طریق مواد غذایی وارد بدن خود نکند که به افزایش ناگهانی قند خون پس از افطار دچار شود. افراد دیابتی حتماً با مشورت پزشک خود اقدام کنند و از یک متخصص تغذیه در رابطه با نوع تغذیه هنگام افطار نیز مشورت کنند.
وی در پاسخ به این پرسش که مصرف داروی تیروئید که باید ناشتا باشد در ماه مبارک رمضان چگونه انجام میشود؟، در یک برنامه رادیویی افزود: کسی که قبل از صبحانه دارو را مصرف میکرد، با همان فاصله زمانی با وعده سحری آن را مصرف کنند.
مصرف زیاد «شیر» برای دندان و لثه زیانآور است
باشگاه خبرنگاران پویا: طبیعت مطلق شیر، گرم وتر است، شیر حیواناتی که مدت حاملگی آنها نزدیک به زمان حاملگی انسان باشد از نظر تغذیه مناسب است، پس شیر گاو که مدت حاملگی آن نیز ۹ ماه است برای تغذیه انسان و مخصوصاً اطفال مناسبتر است همچنین شیر بز و گوسفند بعد از شیر گاو، برای تغذیه مناسب است.
شیر حیوانی که در نیستان و بیشه چرا میکند، تری و مائیت بیشتری دارد و شیر حیوانی که در کوهها چرا کند سبکتر است، بهترین شیر، شیر گاو جوان و چاق است که سالم بوده، هیچگونه بیماری نداشته و در مراتع چریده باشد.
در کتب طب سنتی هرجا شیر مطلق آورده شده باشد، منظور شیر گاو است که دهنیت (چربی) بر آن غالب بوده و غلیظ نیز است. (شیر میش چربی و غلظت بیشتری از شیر گاو دارد)
شیر موجب تقویت قلب و خوش رنگی صورت میشود
شیر خوب قوام معتدل دارد، سفید و صاف است، طعم شیرین دارد و بدون بوی بد است، شیر حافظ رطوبات اصلی بدن است و برای فراموشکاری، مالیخولیا، افسردگی، وسواس، خفقان و زخمهای عفونی ریه مفید است، شیر موجب تقویت قلب میشود، شیر سبب لینت شکم، افزایش تولید منی و نیروی جنسی شده همچنین چاقکننده نیز هست، مصرف شیر به صورت شیربرنج و فرنی، موجب طولانی شدن عمر و خوشرنگی صورت میشود.
شیر برای سوداویان و صاحبان مزاج سرد و خشک مفید است
شیر برای سوداویان و صاحبان مزاج سرد و خشک مفید است، مصرف همزمان شیر و چیزهای ترش، شور، یا گوشت، تخم مرغ، ماهی، ترب، پیاز، میوههای تازه و سبزیجات و برخی حبوبات، زیانآور است؛ مصرف غذا بعد از شیر و خوابیدن به دنبال آن سبب فاسد شدن شیر میشود.
در مصرف شیر باید چند نکته را رعایت کرد اول اینکه باید به مقدار معتدل خورده شود، دوم آنکه در بعضی اوقات (و نه به طور دائمی) مصرف شود و نکته آخر اینکه با مُصلحات آن مصرف شود، مصلح شیر در افراد با مزاج گرم، شکر و در مزاج سرد، عسل است که مانع انجماد و بسته شدن شیر در معده است.
در مناطق گرم مخصوصاً در جوانان در فصل تابستان، شیر پس از مصرف در بدن تبدیل به صفرا میشود، مناسبترین فصل برای مصرف شیر در جوانان، بهار و در پیران، تابستان است.
مداومت در خوردن شیر موجب تولید سنگ کلیه و مثانه میشود
مداومت در خوردن شیر موجب تولید سنگ کلیه و مثانه میشود، مصرف زیاد شیر برای دندان و لثه زیانآور است همچنین میتواند بیماریهایی مثل بهق و برص ایجاد کند.
روش جوشاندن شیر به این نحو است که به اندازه یک چهارم شیر، آب شیرین اضافه کرده سپس در حرارت ملایم بجوشانند تا آبی که افزوده شده تبخیر شود، لازم است از شیر حیوانی که تازه بچه آن مرده یا سقط شده باشد و نیز شیر حیوان بسیار لاغر و یا مریض یا حامله یا تازه زاییده اجتناب شود.
زمان غذا خوردن از محتوای غذایی که میخوریم، مهمتر است! هرچند بدن شما یک ساعت واقعی نیست، اما ساعتی دارد که ۲۴ ساعته کار میکند و این ریتم شبانه روزی، عملکرد بدن را مطابق برنامه ریزی درست پیش میبرد. این ساز و کار کمک میکند تا بدن شما خودش را با تغییرات محیطی، خواب و رفتارهایی مانند غذاخوردن تطبیق دهد.
درست است که تاثیرات نوع مواد غذایی که مصرف میکنید برای همه کاملا روشن است، اما اینکه کی غذا میخوریم هم، تاثیر خاص خود را روی وضعیت بدن، دریافت کالریها و مواد مغذی دارد. زمان وعدهها و میان وعدههای غذایی میتواند روی تنظیم سوخت و ساز بدن، وزن، مدیریت بیماریهای مرتبط با چاقی و چرخهی خواب بدن تاثیر بگذارد.
برای کاهش وزن صبحانه را ۷ صبح بخورید
محققان دانشگاه میسوری به این نتیجه رسیده اند که مصرف غذاهای حاوی پروتئین در وعده صبحانه، یک استراتژی سالم برای احساس سیری طولانی مدت در طول روز است و میل به مصرف میان وعدهها را کاهش میدهد. مصرف غلات سبوس دار در طی وعده صبحانه نیز به بهبود عملکرد رودهها کمک میکند. به طور کلی خوردن صبحانه سرشار از «مواد مغذی» میتواند به مدیریت وزن و میزان مصرف کلی مواد مغذی توسط بدن کمک کند.
برای کاهش وزن میان وعده صبح را ساعت ۱۰ صبح بخورید
اگر قبل از وعده ناهار احساس گرسنگی میکنید، بهترین راه انتخاب میان وعدهای سالم مانند کلم بروکلی همراه با هویج یا ماست کم چرب است. برشهای سیب همراه با کره بادام زمینی نیز میتواند انتخاب مفیدی باشد. غذاهایی را برای این زمان از روز انتخاب کنید که نیازمند جویدن بیشتر هستند و به شما در احساس سیری طولانی مدت کمک میکنند.
برای کاهش وزن ناهار را ساعت ۱۲: ۳۰ ظهر بخورید
مصرف پروتئین اضافی در وعده ناهار شامل مرغ، گوشتهای بدون چربیای ماهی مهم است. مطمئن شوید که در این وعده از برخی چربیهای سالم مانند آوکادو یا روغن زیتون نیز استفاده میکنید. مصرف این چربیها برای جذب ویتامینهای محلول در چربی از جمله ویتامینهای دی، آ، وای ضروری است. از هر گونه غذای سرخ شده و مملو از چربی اشباع در وعده ناهار اجتناب کنید، چون هضم این غذاها کند بوده و شما دچار احساس تنبلی در هنگام عصر میکند.
برای کاهش وزن عصرانه را ساعت ۱۶: ۰۰ بخورید
مصرف میان وعده ۳ تا ۴ ساعت بعد از وعده ناهار ضروری است، چون قند خون در این زمان میل به افت کردن دارد و بدن در حالت استرس فیزیولوژیکی است. مصرف پنیر به همراه بادام، و یا یک تکه میوه به جای انتخاب کربوهیدراتهای ساده برای میان وعده توصیه میشود. ماست کم چرب یا شیر شکلات نیز گزینههای مناسبی هستند. دقت کنید که مصرف قهوه را تا جایی که میتوانید برای وعده عصرانه در نظر نگیرید، چون این کار باعث بروز گرسنگی پنهان و میل به پرخوری در شما میشود.
برای کاهش وزن وعده شام را ساعت ۷: ۰۰ عصر بخورید
یک چهارم بشقاب شام شما باید پروتئین بدون چربی باشد؛ یک چهارم دیگر غلات، یک چهارم سبزیجات و مابقی چربیهای سالم. مصرف مرغ پخته شده همراه با برنج قهوهای در کنار سبزیجات برای وعده شام توصیه میشود.
برای کاهش وزن میان وعده قبل از خواب را ساعت ۱۱: ۰۰ شب بخورید
اگر جزو کسانی هستید که عادت به مصرف میان وعده قبل از خواب دارید بهتر است چهار ساعت بین مصرف شام تا زمان خواب صبر کنید. مصرف خوراکیهای سبک مانند برشهای سیب همراه با دارچین به احساس سیری و سبکی قبل از زمان خواب کمک میکند.
در نهایت
ادعای مرد ۱۲۸ ساله: من هیتلر هستم!
العربیه: این مرد در مصاحبه با روزنامه دستراستی «ال-پاتریوت»، یک تبعه سابق آلمان میگوید که در سال ۱۹۴۵ با پاسپورتی به نام هرمن گونتربرگ از آلمان به آرژانتین مهاجرت کرده است.
او ادعا میکند که پاسپورت او جعلی بوده و از سوی گشتاپو در روزهای آخر جنگ صادر شده و او رهبر سابق نازیها آدولف هیتلر است.
او میگوید بعد از آنکه سرویس جاسوسی اسراییل در سال گذشته به سیاست تعقیب مجرمان جنگی نازی خاتمه داد تصمیم گرفته که از مخفیگاه خارج شود.
او میگوید: «من برای جرائمی سرزنش شدهام که هرگز انجام نداده ام. به همین دلیل بیش از نیمی از عمر خود را در مخفیگاه گذراندهام و به این ترتیب مجازات شده ام».
این مرد کهنسال میگوید قصد دارد تا شرح حال خود را بنویسد و تصویر عمومی خود را مجددا برقرار کند.
او میگوید: «من به عنوان مردی بد معرفی شدهام، زیرا جنگ را باخته ام. وقتی مردم با داستان زندگی من آشنا شوند نظر آنها عوض خواهد شد».
او میگوید که کتاب او با عنوان «آدولف هیتلر» در ماه سپتامبر منتشر خواهد شد.
حقایق جالبی از برج ایفل که لازم است بدانید!
۱) در ابتدا قرار نبود این برج، حضوری دائمی در شهر داشته باشد و فقط برای حضور در نمایشگاه بین المللی پاریس در سال ۱۸۸۹ ساخته شده بود!
۲) طبق قرار قبلی، این برج باید در سال ۱۹۰۹ تخریب میشد، اما این اتفاق هیچ وقت نیافتاد. زیرا این سازه فلزی تغییر کاربری داده شد و قرار شد به عنوان آنتن رادیویی از آن استفاده کنند!
۳) در سفر به پاریس با تور مسافرتی این نکته را بدانید که برج ایفل فرانسه در سال ۲۰۱۱، با داشتن ۶، ۹۸۰، ۰۰۰ بازدیدکننده، تبدیل به پربازدید کنندهترین بنای تاریخی جهان شد!
۴) فرانسویها که علاقه نداشتند هیتلر به راحتی از برج ایفل بازدید کند، کابلهای آسانسور آن را قطع کردند تا هیتلر مجبور شود، تمام پلههای برج را یکی یکی بالا برود. این اتفاق در جنگ جهانی دوم و در زمان بازدید هیتلر از پاریس رخ داد!
۵) یک فروشنده آهن قراضه ساده، این برج را از یک کلاهبردار به نام ویکتور لوستیگ خریداری کرده بود!
۶) این سازه در ابتدا قرار بود در شهر بارسلونای اسپانیا ساخته شود، اما این شهر ساخت آن را رد کرده بود!
۷) تغییرات اب و هوایی باعث میشوند که ۱۵ سانتی متر از طول آن کم و زیاد شود!
۸) نکته قابل توجهی که درباره این مکان از اماکن دیدنی فرانسه وجود دارد این هست که این برج، کشتههای زیادی هم داده است. از جمله مخترعی به نام فرانز رایشلت که قصد داشت چتر نجاتش را امتحان کند و از بالای برج به پایین پرید!
۹) دقیقاً ۱۶۶۵ پله راه دارید تا به بالاترین نقطه این برج برسید
۱۰) زنی به نام Erika La Tour Eiffel در سال ۲۰۰۷ با این سازه فلزی ازدواج کرد. پس باید این سازه را مذکر به حساب آورد؟!
۱۱) حدود ۲۰ هزار لامپ در این برج برای روشن کردن آن وجود دارند!
۱۲) در سی منطقه دنیا، یک کپی از این سازه فلزی ساخته شده است!
۱۳) به اندازه وزن ۱۰ فیل، رنگ روی فلزهای این برج زده شده است!
۱۴) در سفر به پاریس با تور مسافرتی و دانستنیهای این مکان از اماکن دیدنی فرانسه در نظر داشته باشید که سازنده برج، گوستاو ایفل، در بالای آن برای خودش یک آپارتمان ساخته بود!
۱۵) قصد داشتند یک سازه دیگر طراحی کنند تا از برج ایفل بلندتر باشد. در سال ۱۸۹۱ شروع به ساخت این سازه کردند، اما به دلیل عدم استحکام به پایان نرسید و در سال ۱۹۰۷ هم تخریب شد!
۱۶) طراح برج ایفل، یعنی گوستاو ایفل در طراحی مجسمه آزادی در نیویورک هم نقش داشته است.
۱۷) در زمان ساخت این برج، بلندترین برج جهان به حساب میآمد!
۱۸) ساخت این برج نیاز به ۳۰۰ کارگر، ۲. ۵ میلیون میخ پرچ و ۱۸۰۳۸ قطعه آهن داشته است!
۱۹) ساخت این سازه فلزی در دنیای امروز، ۳۱ میلیون دلار هزینه در بر داشت!
۲۰) کانادا قصد داشت در سال ۱۹۶۷، این برج را به طور موقت به کشورش منتقل کند، اما هرگز عملی نشد!
۲۱) در سفر با تور مسافرتی پاریس بدانید که قسمت فوقانی برج بر اثر رعد و برق در سال ۱۹۰۲، آسیب دیده بود، که بعد از آن به سرعت بازسازی شد!
۲۲) برای صرفه جویی در مصرف برق، از سال ۲۰۱۳ دیگر چراغهای برج به صورت ۲۴ ساعته روشن نیستند و از ساعت یک نیمه شب خاموش میوشند!
راز و رمز خرید یک هندوانه شیرین چیست؟
هندوانه در مناطق گرمسیری رشد پیدا میکند و کشاورزان با شروع زمان برداشت این میوه پر طرفدار کار چیدن آن را با کوبیدن بر طبل مخصوصی آغاز میکنند.
برای خریدن یک هندوانه سالم و خوش طعم باید در هنگام ضربه به آن یک صدای طبل تو خالی از درون این میوه خوش طعم به بیرون بیاید.
هنگامی که هندوانه را با دو دست خود رو به شکم میگیرید معمولا یک لکه درست مقابل شکم تان قرار دارد و وزن آن با اینکه سنگین است، ولی سبک به نظر میرسد.
یک هندوانه خوب باید از شکلی متناسب برخوردار باشد و یک لکه زرد رنگ در قسمت پایین آن به دلیل دوری از نور خورشید وجود داشته باشد.
گفتنی است؛ برداشت هندوانه برای اولین بار بر روی دیوار ساختمانهای باستانی در هیروگلیف مصری در زمانی بیش از ۵ هزار سال پیش به تصویر کشیده شده است.
با توجه به کتاب رکوردهای گنیس، بزرگترین هندوانه، وزنی معادل ۲۶۲ پوند، در سال ۱۹۹۰ در ایالت تنسی رشد کرده بود.
زنده شدن این پسر همهی جهان را شگفت زده کرد
بدن او تا صبح روز بعد در تابوت قرار داشت و خانواده و فامیل تمام طول شب در اطراف تابوت او بیدار بودند و رفت و آمد میکردند. اما ساعتی قبل از مراسم تشییع جنازه پسر کوچک در تابوتش نشست و گفت:: پدر من آب میخواهم. اما بعد از گفتن این جمله دوباره در تابوت دراز کشید و تلاش اعضای خانواده برای بیدار کردنش بی فایده بود.
آنتونیو سانتوس، پدر کلوین، میگوید: وقتی او بیدار شد و در تابوتش نشست، همه فریاد میکشیدند و نمیتوانستند این اتفاق را باور کنند.
فکر میکردیم معجزهای رخ داده و خداوند پسرم را به ما بازگردانده است. اما وقتی مجددا او را به بیمارستان منتقل کردیم، پزشکان به ما گفتند که هیچ علامت حیاتی در او دیده نمیشود. آنها به من اطمینان دادند که کلوین واقعاً مرده است.
یک بار بوی سیر و عمری درد ماندگار
ایرنا: این دو زن، گرفتار یک بمباران عادی نبودند که فقط خانه شان ویران شود و یا بوی سیری حس کنند؛ بلکه آنان به همراه هزاران زن و مرد دیگر درغرب کشور به دردهایی مشترک گرفتارند که تا ابد در وجودشان ماندنی است.
سرفه پیاپی، امانش را بریده است؛ بخاطر عوارض بمباران شیمیایی، ریه و پوستش درگیر شده است؛ آن زمان فقط ۱۳ سال داشت و اکنون زنی ۴۲ ساله است که حدود ۲۹ سال است با عوارض شیمیایی دست و پنجه نرم میکند و زندگیش را با هزاران سختی سپری میکند.
شهلا، اهل سردشت است. روز هفتم تیرماه سال ۱۳۶۶ بود که بمب، مستقیم به خانه آنها اصابت کرد و به یکباره ۱۰ تن از اعضای خانواده و نیز عمویش را از دست داد.
شهلا به مادرجوانش فکر میکند که آن زمان باردار بود و فقط دو هفته باقی مانده بود تا نوزادی به دنیا بیاورد؛ اما متاسفانه در این حادثه اسفناک مادر را از دست داد؛ آنهم روز بعد از این فاجعه در حالی که جنینی در شکمش بود.
مادر رفت، اما شهلا و کسانی که زنده ماندند، همه از ۱۰ تا ۷۰ درصد شیمیایی شدند و این است، هدیه بمباران شیمیایی سردشت.
این بازمانده بمباران شیمیایی سردشت فکر نمیکرد که تا الان و بعد از حدود ۲۹ سال با عوارض این بمباران، همچنان دست و پنجه نرم کند؛ میگوید: «روز اول هیچکدام از ما مشکلی نداشتیم، اما بوی ماده شیمیایی که در خانه ما پیچیده شده بود خیلی بد بود؛ چون فضای خانه بوی بسیار نامطبوعی داشت، به همراه پدر، برادر و خانواده عمویم به سمت تپهای به نام «ماراغان» در سردشت رفتیم که اکنون این تپه به شهرک جانبازان تبدیل شده است.»
«روز بعد از این فاجعه، نوه عمویم بدنش قرمز شد و بعد همه، حالت تهوعهای شدید گرفتیم و به مرور، پوستمان قرمز شد.»
«آن زمان سردشت بیمارستان خاصی نداشت و همه با هم به مهاباد رفتیم و با هزار جور مشقت و سختی و بخاطر وضعیت جسمانی که داشتیم به بیمارستانی در مهاباد رسیدیم و مسئولان بیمارستان به ما گفتند باید دوش بگیریم. آنوقت، دوش گرفتن همان و نابینایی موقت همان؛ دیگر، چشمانمان نمیدید. دو هفته آنجا بودیم.»
وی از دردهایی که دخترعمویش با عوارض شیمیایی تحمل میکند نیز میگوید که بیشتر روزهای سپری شده این ۲۹ سال را در بیمارستان گذرانده است؛ او اکنون جانباز ۷۰ درصدی است.
وی، اکنون دو پسر دارد و باید پا به پای بچه هایش باشد، اما به دلیل مشکلاتی که دارد نمیتواند آنان را برای تفریح و شادمانی در خارج از منزل همراهی کند.
همه چیز برای این زن سردشتی مشکل زاست؛ هم گرما و هم سرما. او در این خصوص اظهار میدارد: «اگر در هوای سرد، بیرون بروم، بیمار میشوم و خیلی وقتها حتی محوطه خانه مان را هم نمیتوانم ببینم وقتی بیرون میروم خیلی برایم سخت است و حتما بستری میشوم.»
شاید مشکلات شهلا که در مرکز ایران ساکن است نسبت به همشهری هایش کمتر باشد و دلیلش هم این است که سردشت با این همه جانباز شیمیایی، بیمارستان و متخصص ریه خاصی را ندارد و آنهایی که در سردشت بسر میبرند باید به شهرهای دیگر برای گرفتن خدمات درمانی بروند.
او ادامه میدهد: این در حالی است اکنون که من در تهران هستم به محض بروز مشکل، سریعا به بیمارستان و پزشک متخصص ریه مراجعه میکنم.
او، جانباز ۴۰ درصدی است، اما از نظر این بازمانده بمباران شیمیایی این میزان درصد، خیلی کم است. خودش میگوید که با پارتی بازی میتواند این درصد را بیشتر کند؛ چرا که از نظر برخی پزشکان، چون بمب، خانه پدری شهلا افتاده است میبایست درصد جانبازی او هم کمتر از ۵۰ درصد نباشد این در حالی است که شهلا، ۴۰ و پدرش، فقط ۳۰ درصد جانبازی دارند.
شهلا که سال ۶۶ شیمیایی شده در سال ۷۶ پرونده جانبازی تشکیل داده است در خصوص چرایی این تشکیل پرونده دیر هنگام، چنین پاسخ میدهد: «چون خیلی اذیت میکردند. اکنون نیز تمام داروهایم را خودم تهیه میکنم و تاکنون هیچ دارویی از بنیاد شهید نگرفته ام. واکسن آنلفوانزا میزنم؛ این واکسن را فقط یکسال از بنیاد شهید دریافت کردم، اما سالهای بعد، خودم باید برای دریافت این واکسن اقدام میکردم.»
او ادامه میدهد: «از سال ۷۹ مستمری بگیر بنیاد شهید شدم، چون همسرم کارمند بانک است، دفترچه بانک آنها را دارم و دفترچه بنیاد شهید را ندارم فقط کارت جانبازی را دارم؛ من اصلا از خدمات بنیاد شهید استفاده نمیکنم، چون خدمات بانک، راحتتر است و در بیمارستانهای دیگر غیر از بیمارستانهای وابسته به بنیادشهید بستری میشوم؛ چون گفتند باید یک دفترچه داشته باشم.»
این بانوی جانباز از بیمارستان ساسان متنفر است و میگوید: آن یکی دو باری که آنجا بستری شدم برای هفت پشتم بس است، چون به جانبازان یک جور خاص نگاه میکنند.
او از خدمات بنیادشهید هم راضی نیست و اظهار میدارد: هیچ خدمتی به ما نمیدهند حتی داروهایی را که میگیریم خیلی گران است که بخشی از آن را بیمه پرداخت میکند و بخش دیگر از آنها را آزاد، دریافت میکنم.
وی انتظارش از بنیاد شهید را اینگونه بیان میکند: این همه خواهش میکنم کجا را بگیرم آدم هیچی نگوید بهتر است، اما انتظار داریم بیشتر به جانبازان شیمیایی رسیدگی کنند، چون برای امثال من که توان بیرون رفتن از خانه را ندارند باید امکاناتی در اختیارشان قرار گیرد تا بتوانند راحتتر زندگی کنند.
«فرزندان من چه گناهی دارند که باید من را در این شرایط بسیار سخت تحمل کنند پس باید امکاناتی فراهم شود تا آنان از موقعیت خودشان استفاده کنند. کار ما فقط نیازمند پارتی است اگر پارتی نداشته باشیم نمیتوانیم از هیچ امکاناتی استفاده کنیم.»
خانه شهلا با بمب شیمیایی فروریخت، اما پروانه که کمی آنسوتر بود فقط بوی سیر را حس کرد. او نمیدانست این سیر اثر بمبی شبیه همان بمبی است که خانه شهلا را خراب کرد.
پروانه گنجی دیگر جانباز شیمیایی متولد ۱۳۵۶ است که در کرمانشاه و قصر شیرین، شیمیایی شده است؛ همراه او سه خواهر، دو برادر و مادر هم جانباز شیمیایی هستند که اکنون هر کدام، ۱۰ درصد جانبازی دارند و یکی از برادرانش هم که شهید شده است.
وی زمان شیمیایی شدنشان را سال ۶۷ عنوان میکند و میافزاید: تا جایی که میدانم کلاس اول راهنمایی بودم آن زمان ۱۱ سال داشتم و اکنون پاهایم و صورتم هم بخاطر عوارض شیمیایی لکه دار شده و پزشک معالجم گفته است این لکهها به خاطر عوارض شیمیایی است.
پروانه، خواهری دارد و هفت، هشت سالی میشود که بخاطر عوارض شیمیایی، دچار مشکلات روحی شده است.
وی نحوه شیمیایی شدن خود و خانواده اش را اینگونه بیان میکند: در آن زمان در منطقهای زیارتی به نام «بابا یادگار» بودیم که یکدفعه احساس کردیم بوی سیر میآید؛ غافل از اینکه این بو، مربوط به حملات شیمیایی بوده است و متاسفانه شماری از کسانی که در آن منطقه زیارتی بودند شهید شدند؛ ما هم که زنده ماندیم به دردهایی در ناحیه قلب، پوست، صورت و پا دچار شدیم و بسیاری از عوارض شیمیایی نیز به منجر به بروز مشکل عصبی برای ما شد و تا الان ادامه دارد.
وی از خدمات بنیادشهید به ویژه در بخش درصد جانبازی، پرداخت نکردن حقوق و رسیدگی نکردن به وضعیت جسمانی و روحی شان انتقاد میکند و میگوید: تنها خدمتی که به ما میدهند استفاده از بیمارستانهای ساسان و خاتم الانبیاء است که همه خدمات رایگان است، اما این بیمارستانها خدمات مربوط به پوست را اصلا قبول ندارد.
وی از بنیادشهید و امور ایثارگران میخواهد برای جلوگیری از بروز مشکلات بیشتر، حداقل درصد جانبازی را افزایش دهند و برای جبران بخشی از مشکلات نیز به او، حقوقی هرچند ناچیز پرداخت کنند.
وی به برخی از مشکلات زندگی اش نیز اشاره میکند اینکه به دلیل اعتیاد همسرش، طلاق گرفته است و اکنون دخترش تحت پوشش کمیته امداد است. پروانه نمیتواند مخارج زندگی را تامین کند و به گفته خودش تن به ازدواج دوم داده است.
بمباران شیمیایی سردشت بمبارانی بود که نیروی هوایی عراق از هفتم تیر ۱۳۶۶ با استفاده از بمبهای شیمیایی در چهار نقطه پرازدحام شهر سردشت (از توابع استان آذربایجان غربی) انجام شد، در این حمله ۱۱۰ تن از ساکنان غیرنظامی شهر کشته شدند و هشت هزار تن دیگر نیز در معرض گازهای سمی قرار گرفتند و مسموم شدند.
طبق آمارهای رسمی از شهر ۱۲ هزار نفری سردشت، هشت هزار تن، مصدوم شدند که این آمار شامل مصدومان خفیف نیز میشد و حداقل چهار هزار و ۵۰۰ تن از مصدومان نیاز به درمان داشتند که سه هزار تن آنها در شهر سردشت به صورت سرپایی درمان شدند و سپس در روستاهای مجاور مدتی را سپری کردند تا آلودگی شهر کاملا رفع شد و مابقی مصدومان که یک هزار و ۵۰۰ تن بودند حال وخیم تری داشتند.
این افراد در نهایت به خارج از سردشت اعزام شدند و ۶۰۰ تن از این گروه به تهران و مابقی به چند شهر شمال غربی کشور اعزام شدند، البته تعدادی از هموطنان، شهید شدند و بسیاری هفتههای زیادی را در بیمارستان گذراندند و اکنون نیز از عوارض شدید ریوی و چشمی و پوستی رنج میبرند.
کل آمار شهدا در بمباران سردشت، ۱۳۰ تن بود که ۲۰ تن آنها در سردشت در همان دقایق و ساعات نخستین پس از بمباران شهید شدند، ۱۰ تن در حین انتقال از سردشت به شهادت رسیدند و ۱۰۰ تن طی مدت هفت تا ۳۰ روز پس از حادثه به تدریج در بخشهای مراقبت ویژه بیمارستانهای مختلف کشور به شهادت رسیدند.
هر جانبازی اعتراض دارد به معاونت درمان بنیاد مراجعه کند
ایرج عربی، مدیرکل درمان بنیاد شهید و امور ایثارگران تعداد جانبازان شیمیایی کشور را ۶۹ هزار تن عنوان میکند و میافزاید: یک هزار و ۲۳۰ تن از این شمار را زنانی میدهند که در شرایط شدید مشکلات اعصاب و روان بسر میبرند.
عربی با بیان اینکه حدود سه تا چهار هزار تن از جانبازان شیمیایی، زنان هستند، اظهار میکند که برای بانوان شیمیایی دو تا سه کمیسیون خاص داریم و اغلب پزشکان آنان نیز از بانوان هستند و از تمام خدمات ارایه شده به دیگر جانبازان به بانوان هم ارائه میشود.
عربی با بیان اینکه بانوان جانباز، جزیی از جامعه جانبازی ما هستند و نمیتوانیم جانباز شیمیایی را ۴۰ درصد و یک خانم با همان شرایط را ۷۰ درصد جانبازی بدهیم، میگوید:البته برای بانوان نگاه مثبت تری داریم، چون بسیاری از آنها از ناحیه صورت که بخشی از زیبایی است دچار مشکل شده اند و به طور یقین جانبازی بانوان درصدهای بالاتری دارد.
وی خاطرنشان میکند: البته در شرایط رفاهی بیشتر میتوان به این افراد خدمات ارائه داد و در واقع با میزان ۴۰ درصدی باید امکانات ویژه به آنها داده شود و این مسائل را میتوان تامین کرد.
وی در عین حال ادامه میدهد: هرکدام از جانبازان که نسبت به درصد جانبازی خود اعتراض دارند میتوانند به دفتر معاونت درمان بنیادشهید مراجعه کنند و اگر تعداد آنها به حدنصاب برسد کمیسیون خاص برای آنها برگزار خواهد شد و اگر تعداد کم باشد در کمیسیون عالی با حضور پزشکان خانم به اعتراض آنان رسیدگی میشود.
وی خاطرنشان میکند که در کمیسیون عالی، پزشکانی مجربتر و آموزش دیدهتر حضور دارند و جانباز را دعوت میکنیم تا درصد جانبازی آنها بررسی شود، چون در این کمیسیون ویزیت مجدد میشوند.
مدیرکل درمان بنیادشهید و امور ایثارگران میگوید: جانبازان شیمیایی یک طیف شناخته شده اند و اینکه میگویند بیرون نمیتوانند بروند یک مقدار دور از ذهن است و، چون شیمیایی محدویت ایجاد میکند، ولی اینجوری نیست که دیگر نتوانند بیرون از خانه بیایند، البته باید امکانات ویژه در اختیار این افراد قرار گیرد.
وی به برخی خدمات بهداشتی و درمانی که به جانبازان شیمیایی ارائه میشود نیز اشاره میکند و میگوید: حتی اگر موهای آنها کم پشت شده باشد به آنها گلاه گیس داده میشود اگر پوست آنها مشکل دارد باید کرمهای ویژه به آنها داده شود. جانبازان شیمیایی از یکسری خدمات به نسبت گروههای جانبازی استفاده میکنند که مسکن، خودرو و یکسری خدمات پروتز، عصا، واکر و ویلچر از جمله این خدمات است.
مدیرکل درمان بنیاد شهید و امور ایثارگران به تدوین پروتکل ویژه برای جانبازان شیمیایی برای ارائه خدمات به آنان و همچنین راه اندازی مرکز جانبازان شیمیایی در آینده نزدیک در بیمارستان خاتم الانبیا اشاره میکند و اظهار میدارد: اقدامات خوبی برای ارائه خدمات به جانبازان شیمیایی در کشور در حال انجام است که ۲ اقدام یادشده میتواند در ارائه خدمات مطلوبتر به آنها تاثیرگذار باشد. اکنون پروتکل یا راهنمای بالینی چشم برای جانبازان شیمیایی در کشور در مرکز شیمیایی بنیاد شهید تدوین و این پروتکل به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ارسال شده است.
وی تصریح میکند:به محض اینکه وزارت بهداشت این پروتکل را تصویب کند، برای ابلاغ آن به مراکز درمانی و بیمارستانی اقدام خواهیم کرد تا براساس این پروتکل به جانباز شیمیایی چشمی در کشور خدمات ارائه شود.
عربی با بیان اینکه تدوین این پروتکلها برای نخستین بار در کشور انجام شده است، ادامه میدهد: این پروتکل به گونهای تدوین شده است که تمام خدماتی که یک جانباز شیمیایی چشمی نیاز دارد در آن پیش بینی شده است و دیگر برای ارائه خدمات به این افراد نیازی نیست که خدمات غیر از موارد مطرح شده در این پروتکل ارائه شود.
به گفته این مقام مسئول در بنیاد شهید پروتکل مورد نظر، توسط کارشناسان و پزشکان متخصص و فوق تخصص تنظیم و به طور دقیق نیازهای جانبازان شیمیایی در هر گروه چشمی، اعصاب و روان و یا شیمیایی دیده شده است.
مدیرکل درمان بنیادشهید و امور ایثارگران تصریح میکند: در مورد گروههای مختلف جانبازان شیمیایی و اعصاب و روان نیز برنامههای درمانی تدوین میشود تا هنگام مراجعه به مراکز درمانی و بیمارستانی خدماتی که در این پروتکل قید شده است به این جانبازان ارائه شود چرا که در برخی موارد مشاهده میشود خدمات ارائه شده، باعث بروز مشکلاتی برای این قشر میشود.
عربی ادامه میدهد: همچنین برای جانبازانی که دچار حمله قلبی یا تنگی نفس میشوند برنامه هایی نوشته میشود تا کادر درمانی و پزشکان از طریق پروتکل خدمات موردنیاز آنان را ارائه دهند.
عربی به تدوین برنامه و پروتکل برای نیازهای کمک تنفسی جانبازان نیز اشاره میکند و میافزاید: همه این اقدامات برای این است که جانبازان کشور دچار مشکلات اداری برای دریافت خدمات نشوند.
مدیرکل درمان بنیاد شهید و امور ایثارگران به آمار حدود ۶۹ هزار نفری تعداد مجروحان شیمیایی در کشور اشاره میکند و اینکه برای ارائه خدمات به این افراد از پزشکان فوق تخصص خارجی جهت درمان آنها دعوت میشود و تاکنون اقدامات خوبی در این زمینه انجام شده است.
وی درباره مرکز مصدومان شیمیایی در اداره کل درمانی بنیادشهید هم میگوید: قرار است این مرکز که در گذشته در بیمارستان بقیه الله مستقر بود و به دلیل مشکل مکانی غیرفعال شده بود به زودی احیا شود؛ اکنون برای این مرکز مشکل مکانی وجود دارد که به زودی در بیمارستان خاتم الانبیاء راه اندازی میشود تا تمام خدمات به بیماران شیمیایی ارائه شود.
همه جانبازان شیمیایی از حمایت بنیاد بهرهمند هستند
وی خاطرنشان میکند: همچنین اگر نیاز به بستری داشته باشند بیمارستان ساسان یک بیمارستان تخصصی شیمیایی است و در دنیا حرف اول را در مسائل درمانی مصدومان و جانبازان شیمیایی میزند.
انصاری در عین حال این نکته را هم یاد آور میشود: افرادی در زمان حاضر در کشور بسر میبرند که مصدوم شیمیایی شده اند، اما خودشان اطلاع ندارند و اینها با آزمایشهای ریوی، چشمی و پوستی میتوانند از شیمیایی بودنشان آگاه شوند.
همه خدمات را به بانوان جانباز ارایه میدهیم
حجت الاسلام و المسلمین سیدحسن موذنی، معاون امور اجتماعی و فرهنگی بنیادشهید و امور ایثارگران در این خصوص میگوید که بنیاد شهید، تمام خدمات را به جامعه ایثارگران از جمله بانوان ایثارگر ارایه میدهد.
موذنی میافزاید: همانطور که برای تمامی خانوادههای شهدا و ایثارگران خدمات مطلوبی ارائه میشود برای زنان شیمیایی نیز خدمات مناسبی داده میشود؛ هیچ مشکلی در حوزه تحصیل و اردوهای زیارتی و سیاحتی آنان، وجود ندارد و هر خدمتی که به خانوادههای شهدا، جانبازان و ایثارگران داده میشود، زنان شیمیایی نیز میتوانند از این خدمات بهرهمند شوند.
موذنی در پاسخ به این سوال که برخی از بانوان شیمیایی در دریافت خدمات فرهنگی با مشکل مواجه اند، نیز اظهار میکند: ما تبعیضی در ارائه خدمات به جامعه هدف نداریم و همان خدماتی که به خانوادههای معظم شهدا یا جانبازان، ایثارگران و آزادگان داده میشود به زنان شیمیایی نیز ارائه میشود.
وی تصریح میکند: اینکه ممکن است خدمات کم باشد، قبول داریم، اما هیچ تفاوتی برای ارائه خدمات نداریم. جانبازان اگر در استانی و یا مرکز درمانی ضعفی وجود دارد میتوانند به صورت موردی به ما انعکاس دهند تا رسیدگی کنیم.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی بنیادشهید میگوید: ما تمام مشکلات این افراد را به استانها ارایه میدهیم و در برخی استانهای مرزی بخشنامه ویژه داریم که باید این مشکلات انعکاس داده شود تا مسئولان به آنها رسیدگی کنند.
براساس آمار بنیادشهید، در زمان حاضر آمار جانبازان زیر ۲۵ درصد ۳۳۱ هزار و ۵۵۵ تن، جانبازان ۲۵ درصد و بالاتر ۲۳۳ هزار و ۲۶۷ تن، جانبازان ۵۰ تا ۶۹ درصد ۲۵ هزار و ۴۸۱ و جانبازان بالای ۷۰ درصد حدود ۹ هزار و ۶۸۸ است؛ ضمن اینکه حدود هفت هزار جانباز اعصاب و روان شدید در کشور بسر میبرند.
تولید از راه دور حیات در مریخ با ایمیل ژنوم
مهر: ساینس الرت در گزارشی خواندنی نوشت: به سال ۲۰۱۶ باز میگردیم یعنی زمانی که زیست شناسی به نام کریگ ونتر دست به کار بزرگی زد. او توانست گونههای جدیدی از باکتری را در محیط آزمایشگاهی تولید کند. آنچه که این محقق تولید کرد سادهترین شکل حیات ژنتیکی شناخته شده از نگاه علم محسوب میشد که کاملا از طریق سنتر شیمیایی ژنوم دستکاری شده ارایه شده بود.
اکنون او ماشین جدیدی ارایه کرده که میتواند این اشکال سنتزی از حیات را بر اساس سفارشی که دریافت میکند و تنها با استفاده از یک طرح ژنومی تولید کند. فقط کافی است جوهر دستگاه بلوکهای حیات را شکل دهد.
این اختراع میتواند بشر را به ایجاد کلنی متشکل از حیات سنتزی در مریخ نزدیک کند آن هم بدون اینکه انسان تلاشی برای رسیدن به این سیاره از خود نشان دهد. به همین دلیل این نوآوری مورد توجه الون ماسک مالک شرکت اسپیس ایکس و کسی که تلاش میکند انسان را به مریخ برساند قرار گرفته است.
این تکنیک که تحت عنوان «جابجایی از راه دور زیست شناختی» مطرح شده به دانشمندان این امکان را میدهد تا ژنوم مورد نظرشان را از زمین به دستگاه چاپگری در مریخ ایمیل کنند و این یعنی ایجاد کلنی در مریخ آن هم از راه دور و بدون نیاز به حضور انسان.
کریگ ونتر پیشتر گفته بود: فکر میکنم جابجایی از راه دور زیست شناختی همان فناوری مورد نیاز ایجاد کلنی در مریخ است.
ماشینی که این محقق ساخته نخستین نمونه در جهان محسوب میشود که میتواند توالیهای ژنتیکی را از طریق اینترنت یا امواج رادیویی دریافت کند. این بدان معناست که چنین دستگاهی میتواند چهار ساختار پایهای شیمیایی NDA را از طریق کنترل از راه دور چاپ کرده تا در نهایت ساختارهای زیست شناختی مختلفی ایجاد شود.
توصیههای پایانی روزه داری
تسنیم: نوشین محمد حسینی - داروساز با بیان اینکه در ماه مبارک رمضان ساعت مصرف برخی داروها را میتوان تغییر داد و ساعت مصرف برخی از آنها را خیر، اظهار داشت: اولاً که خود سرانه و بدون مشورت پزشک نباید اقدام به تغییر ساعت دارو کرد. گاه میتوان به جای مصرف قرص، از شیاف یا فرم تزریقی دارو استفاده کرد. در مورد آنتی بیوتیکها و شیافها، فرمی از دارو را داریم که آهسته روش میگویند. دارو طوری فرموله شده است که اگر در یک زمان استفاده شود، آرام آرام آزاد میشود.
وی ادامه داد: دوم این که با مشورت پزشک میتوان از نوعی آنتی بیوتیکها مصرف دارو هر ۸ ساعت یا هر ۱۲ ساعت یا هر ۲۴ ساعت انجام میشود. با شرایط ماه مبارک امسال که روزه طولانیتر از ۱۲ ساعت است گاه میتوان آنتی بیوتیک را عوض کرد و به نوع ۲۴ ساعته تغییر داد.
وی در خصوص روزه داری افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ که قرص قند مصرف میکنند، افزود: این افراد بسته به قوای جسمی، ذخیره بدنی، اندازه افزایش قند خون، پیشرفت بیماری و ... میتوانند روزه داری داشته باشند و یا برعکس روزه نگیرند. در این مورد با پزشک معالج خود باید مشورت کنند.
به گفته وی، خانمهای باردار و شیر ده، مبتلایان به پرفشاری خون، دیابت، سندروم روده تحریک پذیر، پبوست و هر نوع بیماری گوارشی بدون مشورت پزشک نباید اقدام به روزه داری کنند.
محمدحسینی با بیان اینکه افت قند خون قبل از افطار و افزایش ناگهانی قند خون بعد از افطار، ممکن است به طور طبیعی اتفاق بیفتد، اما این قضیه درست نیست و نباید اتفاق بیفتد، گفت: باید فرد مبتلا به دیابت مراقب باشد تا ناگهان مقدار زیادی قند از طریق مواد غذایی وارد بدن خود نکند که به افزایش ناگهانی قند خون پس از افطار دچار شود. افراد دیابتی حتماً با مشورت پزشک خود اقدام کنند و از یک متخصص تغذیه در رابطه با نوع تغذیه هنگام افطار نیز مشورت کنند.
وی در پاسخ به این پرسش که مصرف داروی تیروئید که باید ناشتا باشد در ماه مبارک رمضان چگونه انجام میشود؟، در یک برنامه رادیویی افزود: کسی که قبل از صبحانه دارو را مصرف میکرد، با همان فاصله زمانی با وعده سحری آن را مصرف کنند.
این داروساز در پایان توصیه کرد: جابجا کردن مصرف هر گونه دارو، تغییر زمان دارو، تغییر میزان مصرف دارو، جایگزین کردن دارو با داروی دیگر برای افراد بسیار خطرناک است و از انجام آن خودداری کنید.
مصرف زیاد «شیر» برای دندان و لثه زیانآور است
باشگاه خبرنگاران پویا: طبیعت مطلق شیر، گرم وتر است، شیر حیواناتی که مدت حاملگی آنها نزدیک به زمان حاملگی انسان باشد از نظر تغذیه مناسب است، پس شیر گاو که مدت حاملگی آن نیز ۹ ماه است برای تغذیه انسان و مخصوصاً اطفال مناسبتر است همچنین شیر بز و گوسفند بعد از شیر گاو، برای تغذیه مناسب است.
شیر حیوانی که در نیستان و بیشه چرا میکند، تری و مائیت بیشتری دارد و شیر حیوانی که در کوهها چرا کند سبکتر است، بهترین شیر، شیر گاو جوان و چاق است که سالم بوده، هیچگونه بیماری نداشته و در مراتع چریده باشد.
در کتب طب سنتی هرجا شیر مطلق آورده شده باشد، منظور شیر گاو است که دهنیت (چربی) بر آن غالب بوده و غلیظ نیز است. (شیر میش چربی و غلظت بیشتری از شیر گاو دارد)
شیر موجب تقویت قلب و خوش رنگی صورت میشود
شیر خوب قوام معتدل دارد، سفید و صاف است، طعم شیرین دارد و بدون بوی بد است، شیر حافظ رطوبات اصلی بدن است و برای فراموشکاری، مالیخولیا، افسردگی، وسواس، خفقان و زخمهای عفونی ریه مفید است، شیر موجب تقویت قلب میشود، شیر سبب لینت شکم، افزایش تولید منی و نیروی جنسی شده همچنین چاقکننده نیز هست، مصرف شیر به صورت شیربرنج و فرنی، موجب طولانی شدن عمر و خوشرنگی صورت میشود.
شیر برای سوداویان و صاحبان مزاج سرد و خشک مفید است
شیر برای سوداویان و صاحبان مزاج سرد و خشک مفید است، مصرف همزمان شیر و چیزهای ترش، شور، یا گوشت، تخم مرغ، ماهی، ترب، پیاز، میوههای تازه و سبزیجات و برخی حبوبات، زیانآور است؛ مصرف غذا بعد از شیر و خوابیدن به دنبال آن سبب فاسد شدن شیر میشود.
در مصرف شیر باید چند نکته را رعایت کرد اول اینکه باید به مقدار معتدل خورده شود، دوم آنکه در بعضی اوقات (و نه به طور دائمی) مصرف شود و نکته آخر اینکه با مُصلحات آن مصرف شود، مصلح شیر در افراد با مزاج گرم، شکر و در مزاج سرد، عسل است که مانع انجماد و بسته شدن شیر در معده است.
در مناطق گرم مخصوصاً در جوانان در فصل تابستان، شیر پس از مصرف در بدن تبدیل به صفرا میشود، مناسبترین فصل برای مصرف شیر در جوانان، بهار و در پیران، تابستان است.
مداومت در خوردن شیر موجب تولید سنگ کلیه و مثانه میشود
مداومت در خوردن شیر موجب تولید سنگ کلیه و مثانه میشود، مصرف زیاد شیر برای دندان و لثه زیانآور است همچنین میتواند بیماریهایی مثل بهق و برص ایجاد کند.
روش جوشاندن شیر به این نحو است که به اندازه یک چهارم شیر، آب شیرین اضافه کرده سپس در حرارت ملایم بجوشانند تا آبی که افزوده شده تبخیر شود، لازم است از شیر حیوانی که تازه بچه آن مرده یا سقط شده باشد و نیز شیر حیوان بسیار لاغر و یا مریض یا حامله یا تازه زاییده اجتناب شود.
در مصرف شیر باید توجه داشت که به مقدار معتدل خورده و در بعضی اوقات مصرف شود؛ مداومت در خوردن شیر موجب تولید سنگ کلیه و مثانه میشود، مصرف زیاد شیر برای دندان و لثه زیانآور است همچنین میتواند بیماریهایی مثل بهق و برص ایجاد کند.
چه ساعاتی غذا بخوریم تا کاهش وزن داشته باشیم؟
سلامت نیوز : داشتن یک برنامه غذایی برای کاهش وزن بسیار مهم است، ولی اگر شما هم میخواهید در کم کردن وزن تان موفق باشید باید بدانید که ساعت غذا خوردن تان بسیار مهم است.
درست است که تاثیرات نوع مواد غذایی که مصرف میکنید برای همه کاملا روشن است، اما اینکه کی غذا میخوریم هم، تاثیر خاص خود را روی وضعیت بدن، دریافت کالریها و مواد مغذی دارد. زمان وعدهها و میان وعدههای غذایی میتواند روی تنظیم سوخت و ساز بدن، وزن، مدیریت بیماریهای مرتبط با چاقی و چرخهی خواب بدن تاثیر بگذارد.
برای کاهش وزن صبحانه را ۷ صبح بخورید
محققان دانشگاه میسوری به این نتیجه رسیده اند که مصرف غذاهای حاوی پروتئین در وعده صبحانه، یک استراتژی سالم برای احساس سیری طولانی مدت در طول روز است و میل به مصرف میان وعدهها را کاهش میدهد. مصرف غلات سبوس دار در طی وعده صبحانه نیز به بهبود عملکرد رودهها کمک میکند. به طور کلی خوردن صبحانه سرشار از «مواد مغذی» میتواند به مدیریت وزن و میزان مصرف کلی مواد مغذی توسط بدن کمک کند.
برای کاهش وزن میان وعده صبح را ساعت ۱۰ صبح بخورید
اگر قبل از وعده ناهار احساس گرسنگی میکنید، بهترین راه انتخاب میان وعدهای سالم مانند کلم بروکلی همراه با هویج یا ماست کم چرب است. برشهای سیب همراه با کره بادام زمینی نیز میتواند انتخاب مفیدی باشد. غذاهایی را برای این زمان از روز انتخاب کنید که نیازمند جویدن بیشتر هستند و به شما در احساس سیری طولانی مدت کمک میکنند.
برای کاهش وزن ناهار را ساعت ۱۲: ۳۰ ظهر بخورید
مصرف پروتئین اضافی در وعده ناهار شامل مرغ، گوشتهای بدون چربیای ماهی مهم است. مطمئن شوید که در این وعده از برخی چربیهای سالم مانند آوکادو یا روغن زیتون نیز استفاده میکنید. مصرف این چربیها برای جذب ویتامینهای محلول در چربی از جمله ویتامینهای دی، آ، وای ضروری است. از هر گونه غذای سرخ شده و مملو از چربی اشباع در وعده ناهار اجتناب کنید، چون هضم این غذاها کند بوده و شما دچار احساس تنبلی در هنگام عصر میکند.
برای کاهش وزن عصرانه را ساعت ۱۶: ۰۰ بخورید
مصرف میان وعده ۳ تا ۴ ساعت بعد از وعده ناهار ضروری است، چون قند خون در این زمان میل به افت کردن دارد و بدن در حالت استرس فیزیولوژیکی است. مصرف پنیر به همراه بادام، و یا یک تکه میوه به جای انتخاب کربوهیدراتهای ساده برای میان وعده توصیه میشود. ماست کم چرب یا شیر شکلات نیز گزینههای مناسبی هستند. دقت کنید که مصرف قهوه را تا جایی که میتوانید برای وعده عصرانه در نظر نگیرید، چون این کار باعث بروز گرسنگی پنهان و میل به پرخوری در شما میشود.
برای کاهش وزن وعده شام را ساعت ۷: ۰۰ عصر بخورید
یک چهارم بشقاب شام شما باید پروتئین بدون چربی باشد؛ یک چهارم دیگر غلات، یک چهارم سبزیجات و مابقی چربیهای سالم. مصرف مرغ پخته شده همراه با برنج قهوهای در کنار سبزیجات برای وعده شام توصیه میشود.
برای کاهش وزن میان وعده قبل از خواب را ساعت ۱۱: ۰۰ شب بخورید
اگر جزو کسانی هستید که عادت به مصرف میان وعده قبل از خواب دارید بهتر است چهار ساعت بین مصرف شام تا زمان خواب صبر کنید. مصرف خوراکیهای سبک مانند برشهای سیب همراه با دارچین به احساس سیری و سبکی قبل از زمان خواب کمک میکند.
در نهایت
سعی کنید هر روز در زمانهای مشخصی غذابخورید.
زمان و محتوای صبحانه تان را با وعدههای غذایی دیگر تنظیم کنید.
ناهار را زودتر میل کنید و برای شام وعدهی کوچکتری در نظر بگیرید.
بعد از ساعت ۷ شب چیزی نخورید.
عادات خواب خود را اصلاح کنید و به اندازهی کافی بخوابید. همانطور که گفتیم، قرار گرفتن در معرض نور در ساعات دیروقت شب ممکن است ساعت داخلی بدن شما را تغییر بدهد و منجر به غذا خوردن در اواخر شب شود که این اصلا خوب نیست.
سعی کنید تا حداقل ۴۵ دقیقه بعد از ورزش چیزی نخورید، خوردن غذا ۴۵ دقیقه بعد از ورزش به جایگزینی گلیکوژن و ترمیم عضلات بدن کمک میکند.
انتهای پیام/
:
انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به
معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای
منتشر می شود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *