مصرف میوه و سبزی در حفظ سلامت روان هم موثر است
یک مطالعه تازه نشان می دهد که مصرف انواع میوه و سبزی به عنوان بخشی مهم در رژیم غذایی سالم، نه تنها موجب سلامت جسم است، بلکه در سلامت روان نیز نقش زیادی دارد و این تاثیر حتی در کوتاه مدت ملموس است.
میوه و سبزی به عنوان بخشی از رژیم غذایی سالم، می توانند به کاهش خطر چاقی، دیابت نوع 2، بیماری قلبی، سکته مغزی و برخی انواع سرطان ها کمک کنند و براساس اعلام وزارت کشاورزی آمریکا، بزرگسالان روزانه باید حدود دو فنجان میوه و حدود دو تا سه فنجان از انواع سبزی مصرف کنند.
مطالعات متعدد در سال های اخیر نشان داده است که جذب میوه و سبزی همچنین سلامت روانی را بهبود می بخشد.
در تازه ترین تحقیق که دو هفته طول کشید، 171 دانشجوی 18 تا 25 ساله شرکت داشتند و به سه گروه تقسیم شدند.
یک گروه الگوی غذایی معمول خود را ادامه داد، گروه دیگر روزانه دو وعده میوه و سبزیجات تازه اضافی (شامل هویج، کیوی، سیب و پرتقال) دریافت کرد و به گروه سوم هزینه نقدی میوه و سبزی و یادداشتی برای یادآوری اهمیت مصرف بیشتر میوه و سبزی داده شد.
از ابتدا تا پایان مطالعه، شرکت کنندگان تحت کنترل بررسی شرایط روانی اعم از خلق و خو، نشاط، انگیزه، علائم افسردگی و اضطراب، و سایر شاخص های سلامت روانی و تندرستی قرار گرفتند.
محققان متوجه شدند ارائه میوه و سبزیجات اضافی به شرکت کنندگان در مدت دو هفته باعث ارتقای سلامت روانی و نیز افزایش انگیزه، نشاط و شکوفایی آنها شد، اما در دو گروه دیگر این علائم مشاهده نشد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *