صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اینطوری بیشتر سرما می خورید

۱۳ دی ۱۳۹۴ - ۲۱:۰۰:۰۱
کد خبر: ۱۱۶۸۲۷
محققان بر این باور هستند که کورتیزول یا همان هورمون استرس به سیستم ایمنی بدن آسیب می زند، یعنی زمانی که تحت استرس و فشارهای روحی و جسمی قرار دارید، به میزان 90 درصد احتمال دارد که مریض بشوید.
به گزارش ، آیا شما هم جزو افرادی هستید که خیلی زود و با اولین باد سرد سرما می خورید؟ در این صورت احتمالا درگیر برخی عادت ها شده اید که سرماخوردگی را بیشتر می کنند. اما کافیست برخی عادت ها را کنار بگذارید و بیشتر به سلامتی بدن تان اهمیت بدهید.

 
در این مطلب 7 حالتی را که شما را در پاییز و زمستان در معرض سرماخوردگی قرار می دهند بیشتر آشنا می کنیم.
 
فول استرس هستید
 
البته که با یک استرس آنی سرما نمی خورید. اما اگر به طور مرتب در شرایط استرس زا قرار داشته باشید، مانند فشارهای کاری، مشکلات خانوادگی، وظایف اجتماعی سنگین و غیره شک نکنید که بدن تان ضعیف شده و مستعد سرماخوردگی خواهید بود.
 
نتایج پژوهشی که در Psychology Today به چاپ رسیده است، نشان می دهد استرس نقش مهمی در تضعیف سیستم ایمنی بدن دارد و قدرت آن را در مقابله با ویروس ها و میکروب ها کاهش می دهد.
 
محققان بر این باور هستند که کورتیزول یا همان هورمون استرس به سیستم ایمنی بدن آسیب می زند، یعنی زمانی که تحت استرس و فشارهای روحی و جسمی قرار دارید، به میزان 90 درصد احتمال دارد که مریض بشوید.
 
به طور مرتب به صورت تان دست می زنید
 
زمانی که صورتتان را لمس می کنید، یعنی در مواقعی که بینی تان را می خارانید، پوست خشک لب ها را جدا می کنید، پیشانی یا چشم هایتان را می مالید، میکروب های روی نوک انگشت ها را به صورتتان منتقل می کنید.
 
زمانی که دست ها و یا انگشتان تان با مخاط بدن (دهان، بینی یا چشم ها) تماس پیدا می کند، میکروب ها به سادگی وارد بدن شده و شما را بیمار می کنند بنابراین بهتر است خیلی صورتتان را دستمالی نکنید، بخصوص با دست های کثیف و آلوده.
 
اصرار دارید با همه دست بدهید
 
همه ما در روابط اجتماعی و کاری دست می دهیم اما بهتر است بدانید همین کار مودبانه می تواند زمینه را برای انتقال میکروب ها فراهم کند. شما از کجا می دانید چند ثانیه قبل دوست یا همکارتان در دستش عطسه یا سرفه نکرده باشد و یا بدتر از آن بینی اش را نگرفته باشد بنابراین لازم نیست با هر غریبه و آشنایی دست بدهید. بخصوص اگر خودتان را مستعد سرماخوردگی می دانید، عذرخواهی کرده و از این کار خودداری کنید.
 
به عقیده محققان، حدود 80 درصد بیماری ها از طریق دست دادن و یا تماس دست با دهان انتقال پیدا می کنند.
 
از خوابتان می زنید
 
اگر به اندازه کافی نمی خوابید و برای هر کاری از خواب تان می زنید، باید بدانید که بدن تان را در معرض بیماری ها قرار می دهید.
 
به عقیده محققان American Academy of Sleep Medicine، خواب کمتر از شش ساعت در شب، بدن را آماده پذیرش بیماری می کند.
 
به عقیده این محققان، احتمال بیماری با هر یک ساعت کمبود خواب بیشتر می شود.
 
محققان مشاهده کردند افرادی که به طور منظم فقط شش ساعت در شب می خوابند، به میزان 40 درصد بیشتر در معرض سرماخوردگی قرار می گیرند.
 
همچنین در افرادی که کمتر از پنج ساعت در شب می خوابند، این احتمال به 45 درصد می رسد.
 
خودتان را در معرض میکروب ها قرار می دهید
 
درست است که شما بدون چشم مسلح قادر به رویت میکروب ها نیستید، اما باید بدانید که آنها همه جا هستند، یعنی روی دستگیره در، نرده پله ها، گوشی همراه، روی فرمان ماشین و همه جا. این سطوح آلوده به میکروب هستند، بنابراین لازم است که قبل از غذا خوردن دست هایتان را با دقت بشویید.
 
اگر در تماس با همکار بیمار هستید و یا فرزندتان بیمار است، به طور مرتب دست هایتان را شستشو دهید. یادتان باشد که همیشه قبل از آشپزی، دست هایتان را به دقت بشویید.
 
زمانی که بیمار هستید نیز کار می کنید
 
همه ما وظایفی داریم که مجبوریم در طول روز انجام دهیم. داشتن یک رییس یا صاحبکار سختگیر این مشکل را بدتر می کنید. متاسفانه ما در دنیایی زندگی می کنیم که رفتن به سر کار در روزهای ناخوشی و با حال خراب، نشان دهنده وظیفه شناسی و سخت کوشی است.
 
اما واقعیت این است که هر کارمندی که با حال خراب به محل کار خود می رود باعث می شود که در طی چهار ساعت، میکروب ها 50 درصد بیشتر مناطق محیط کار را آلوده کنند. در واقع این کار نه تنها به سلامت خود فرد آسیب می زند، بلکه سلامت کارمندان دیگر را نیز به خطر می اندازد.
 
دست ها را با دقت تمیز نمی کنید
 
زمانی که دست ها را می شویید، حروف الفبا را از الف تا «ی» زیر لب تکرار کنید. اکثر افراد بزرگسال دست ها را سریع و بدون دقت کافی شستشو می دهند. در حالی که این کار نه تنها به بهبود بهداشت کمکی نمی کند، بلکه خطر سرماخوردگی و بیماری را افزایش می دهد.
 
به عقیده متخصصان حوزه سلامت، شستشوی صحیح دست ها عبارت است از استفاده از صابون و شستشوی آن با آب آن هم به مدت حداقل 20 ثانیه.

/انتهای پیام/
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *