حضور پزشکیان در میزگرد اقتصادی شبکه یک سیما/پزشکیان: تورم طی سه سال گذشته همواره بالای ۴۰ درصد بوده است

0:01 - 25 خرداد 1403
کد خبر: ۴۷۷۷۹۳۲
حضور پزشکیان در میزگرد اقتصادی شبکه یک سیما/پزشکیان: تورم طی سه سال گذشته همواره بالای ۴۰ درصد بوده است
مسعود پزشکیان نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری با حضور در برنامه میزگرد اقتصادی شبکه یک سیما به تبیین برنامه‌های خود در این حوزه پرداخت.

خبرگزاری میزان - مسعود پزشکیان نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری با حضور در برنامه میزگرد اقتصادی شبکه یک سیما اظهار داشت: حضرت علی در نامه به مالک اشتر جامعه را به طبقاتی تقسیم می‌کند و می‌فرماید این‌ها را نمی‌شود اداره کرد مگر آنکه از که از آن‌ها مالیات گرفته شود سپس می‌فرماید هیچ طبقه‌ای در جامعه بدون تاجران و صاحبان صنعت پایدار نمی‌ماند، اگر همین نگاه را بپذیریم و روی همین اصل، قوانین و مقررات را تنظیم کنیم نباید این مشکلات را می‌داشتیم که هستیم.

وی ادامه داد: طبق مستندات بانک مرکزی، وزارت اقتصاد و سازمان برنامه بودجه، بدهی دولت به بانک مرکزی از آغاز سال ۱۴۰۰ از ۱۱۵ همت ۳۰۲ همت، بدهی دولت به بانک‌ها از همان سال از ۴۱۶ همت به ۸۱۹ همت و انتشار اوراق مالی به ۷۵۲  همت رسیده است یعنی دو برابر شهریور ۱۴۰۰.

پزشکیان افزود: تورم طی سه سال گذشته (۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲) همواره بالای ۴۰ درصد بوده است. تورم گوشت در ۱۴۰۳ حدو ۷۹.۲ درصد بوده است. رشد اقتصادی ما کجا بوده است؟ گروه کشاورزی منفی ۲.۲، گروه صنایع و معادن بدون نفت منفی نیم و استخراج نفت و گاز طبیعی ۲۰ درصد بوده است.

این نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری ادامه داد: به استناد گزارش رئیس کل بانک مرکزی در ۳۰ فروردین ۱۴۰۳، ۲۰ میلیارد دلار ارز به قیمت ۲۸ هزار تومان و ۵۰ میلیارد دلار ارز به نرخ زیر ۴۰ هزار تومان توزیع شده است و معنی این حرف این است که ارز کشور را به یک عده‌ای به صورت رانت داده ایم.

وی بیان کرد: الان وضعیت جامعه اینگونه است که کارمندان دیگر نمی‌توانند راحت زندگی کنند و بازنشستگان گرفتار هستند، قدرت خرید ندارند و دیگر نمی‌توانندبا پولی که می‌گیرند به خاطر تورم وحشتناکی که ایجاد شده به صورت روزمره، زندگی خود را تامین می‌کنند. امروز همه نگران و ناراضی هستند و اگر روز به روز جلوی وضعیت گرفته نشود قطعا با مشکل زیادی مواجه خواهیم شد.

پزشکیان بیان کرد: قرار نبود این گونه شویم و تورم، گرانی و مشکلات کمر مردم را خرد کند و امروز بخواهیم با تصورات و پیشنهادات غیرعلمی بتوانیم به جایی برسیم.

هیچ بیماری دنبال پزشک حزب اللهی و مسلمان نمی‌شود

این نامزد چهادهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: وقتی یک عده به اسم کارشناس در سیستم هستند و کارشناس نیستند و توصیه می‌دهند، وقتی مقرراتی می‌نویسیم که ورود و خروج گمرکات یک یا دو سال با معطلی مواجه می‌شود، وقتی سازمان امور مالیاتی خود کمر تولید کننده را می‌شکند، وقتی وزارت صنعت و معدن هر روز یک بخشنامه صادر می‌کند و هیچ ثباتی در امر سرمایه گذاری تولید کننده وجود ندارد، کار به جایی نمی‌رسد. امکان ندارد هیچ بیماری دنبال پزشک حزب اللهی، مسلمان و یا هم حزبی بگردد به دنبال پزشک متخصص می‌رود؛ ما دنبال کارشناس نگشتیم و آدم‌هایی را سرکار گذاشتیم که این کاره نبودند، معلوم است وقتی این کاره نیست نمی‌تواند راه حلی هم بدهد. من را اگر برای اقتصاد بگذارید قطعا کار را خراب می‌کنم، اما اگر کارشناس‌های داخلی و حتی مشاوران خارجی برای رسیدن به اهدافی که داریم بگیریم، با عقل جمعی و عزم و اراده‌ای که می‌خواهیم به آن برسیم، مقررات را بر اساس آن می‌نویسیم و روابط خارجی خود را بدون تنش می‌کنیم و با همه دعوا نمی‌کنیم.

وی بیان کرد: اگر نشده، آدم‌ها این کاره نبودند و در مذاکره به جای جلب نظر خارجی‌ها برای ایجاد مشارکت و جذب سرمایه گذاری، کار دیگر می‌کنند حتی اگر سرمایه گذاری داخل کشور آمد بلایی بر سر آن می‌آوریم که از کار خود پشیمان می‌شود.

حسین زاده بحرینی با اشاره به سخنان پزشکیان مبنی بر اجرای برنامه هفتم توسعه گفت: این نظر خیلی خوب است که با توجه به زحمات نوشتن برنامه به انجام آن اهمیت داد منتهی شما بفرمائید برنامه مانند برجام پرانتز‌هایی دارد که بعداً باید پر شود و نه شما و نه من در مورد آن چیزی نمی‌دانیم.

وی ادامه داد: برای مثال در یکی از بند‌های برنامه هفتم یک حکم آمده که در اقتصاد خود ناترازی‌های متعدد داریم. یکی از ناترازی‌ها در حوزه انرژی و بنزین است. ما در شرایطی قرار گرفتیم که متأسفانه به یک کشور تبدیل شده‌ایم که بنزین وارد می‌کنیم در حالی که منابع غنی نفتی و پالایشگاه مجهز دارد، اما به دلیل مصرف فزاینده بنزین به وارد کردن بنزین رسیده‌ایم.

این کارشناس اقتصادی در ادامه اظهار داشت: در فضای ناترازی دو دیدگاه برجسته شده است و برایم مهم است شما این دیدگاه‌ها را چطور انتخاب می‌کنید. یکی از پرانتز‌های باز برنامه، در بحث بنزین است. دولت طبق برنامه موظف شده شش ماه پس از ابلاغ برنامه برای حوزه انرژی یک برنامه برای برطرف کردن ناترازی مشخص کند.

حسین زاده بحرینی افزود: یک دیدگاه معتقد است باید قیمت را بالا برد تا مصرف کاهش پیدا کند. علت اینکه خودرو ساز سراغ تولید خودرو با مصرف بنزین نمی‌رود؛ چون قیمت بنزین ارزان است. دیدگاه دیگر به شدت مخالف این دیدگاه است که می‌گوید به قیمت بنزین دست نزنیم. می‌گوید شما قیمت را بر حسب قیمت جهانی محاسبه می‌کنید که می‌گوئید گران است. می‌گویند این مشکل را حکومت ایجاد کرده است. سال ۱۴۰۰ دیدگاهی از شما شنیدم که به دیدگاه اول نزدیک بود و از افزایش قیمت بنزین صحبت می‌کردید. لطفاً با صراحت پاسخ دهید اگر شما رئیس جمهور شوید، شش ماه بعد چه برنامه‌ای برای قیمت بنزین به مجلس می‌آورید؟

پزشکیان پاسخ داد: هر حرکتی در مورد قیمت بنزین یا هر ناترازی بخواهیم انجام دهیم باید مردم را آماده کنیم. بدون مشارکت با مردم اجرای یک تصمیم نه علمی است نه قابل قبول. ما باید کاری کنیم نان‌آور شرمنده زن و بچه خود نباشد. چطور می‌شود این کار را کرد؟ من نمی‌توانم نظر کارشناسی بدهم. کارشناس‌ها بحث می‌کنند و تجربه بین‌المللی را در نظر می‌گیرند و شرمساری نان‌آور را لحاظ می‌کنند.

کارشناس با تاکید پرسید یعنی شما دیدگاه ندارید؟

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: دیدگاه من کارشناسی است. باید با مشورت کردن و کار کارشناسی تصمیم گرفت. ما اگر نقشه درست داشتیم باید یک روزی به جای درست می‌رسیدیم. خوابیدیم و بدون کارشناسی در طرح دو فوریتی کار‌های زیادی کردیم. مسلمان و مؤمن حرف ثابت و پایدار می‌زند.

وی افزود: در مملکت اگر فقط یک نفر نسخه بنویسد، می‌شود همین وضعیتی که در حال حاضر شاهد آن هستیم.

دانش جعفری در ادامه تاکید کرد: برداشت من این است که تمرکز شما و تیم همراه روی اصلاح نظام اداری کشور است. سوال این است که در نظام اداری کشور یکی از مشکلات اصلی کسری بودجه دولت است و بسیاری معتقدند تورم بالا ریشه در کسری بودجه دارد. شما برای رفع کسری بودجه و اصلاح نظام مالی چه برنامه‌ای دارید؟ و کجا قصد اصلاح دارید؟ ۹۰ درصد بودجه دولت پرداخت حقوق است و ۴ حوزه آموزش و پرورش، آموزش عالی، بهداشت و امور دفاعی این درصد را به خود اختصاص داده است. شما از کدام این‌ها کم می‌کنید تا بودجه را کنترل کنید؟ به اعتقاد من بسیاری از مشکلات کسری بودجه این است که نمایندگان بودجه حوزه انتخابی خود را بالا می‌برند تا نصیبی از آن ببرند.

پزشکیان در پاسخ بیان کرد: شما این‌ها را بهتر از من می‌دانید که از من سوال می‌کنید. کار سخت را راحت نمی‌توان انجام داد. اگر فقط بخواهیم در سیستم اداری مداخله کنیم امکان ندارد به توقعی که انتظار داریم در سیستم اداری دست پیدا کنیم. ما نمی‌گوییم با اسرائیل دوست شویم، اما می‌توانیم با کشور‌های دیگر مذاکره کنیم که نمی‌کنیم. چه لزومی داشت سفارت عربستان و انگلستان را تخریب کنیم و آبروی خود را ببریم. ما به جای تنش‌زدایی دنبال تنش‌زایی هستیم.

وی بیان کرد: ما نمی‌توانیم برای همه شاخ و شونه بکشیم و بعد سیستم اداری را اصلاح کنیم. قرار بود دولت بزرگ نشود، اما همه بزرگ کردیم. وقتی خودمان پایبند به آن چه می‌نویسیم نیستیم چطور آنچه انباشته شده را یک دفعه اصلاح کنیم. اینکه با خود فکر کنیم یک عده خاص می‌فهمند و بقیه ضدانقلاب و اجنبی و … هستند صحیح نیست.

این نامزد انتخابات اضافه کرد: اگر در همین چشم‌انداز با افراد تعهد ببندیم تا کارشناس‌ترین روی کار بیاید، ما قطره قطره به تغییر دین پیدا خواهیم کرد. اگر به شایستگان پست و مقام بدهیم سرمایه‌های مادی و مغز‌های ما نمی‌روند. باید به مغز‌ها و سرمایه‌گذار‌ها احترام بگذاریم و بپذیریم بدون صنعت و تولید همه این‌ها باد هوا است.

آل اسحاق در ادامه تاکید کرد شما باید یک هدف و تارگت مشخص به عنوان رئیس دولت داشته باشید. شما مردمی کردن را به چه معنایی می‌دانید؟ ذهنیت شما در خصوص پایان دوره اول شما حدس و دیدگاهتان در مورد میزان مالکیت مردم چقدر است؟ برای این‌ها چه نقشه‌ای دارید که نیرو‌های ذی‌نفع بازدارنده نشوند؟

پزشکیان پاسخ داد: سیاست‌های اجزا نشده این بلا را سر مردم آورده است. اینکه من چه خواهم کرد با توجه به ۳۰ سال سابقه، معتقدم بر اساس شواهد باید تصمیم‌گیری صورت گیرد. اگر کسی شواهد بیاورد، صاحب فرآیند است. اگر بدون شواهد بپذیرم خیانت کرده‌ام. باید به کارشناس بسپاریم و معتقد باشیم که هر کاری روش خود را دارد.

وی بیان کرد: اگر کسی تقوا و ابزار تصمیم‌گیری درست داشته باشد کار درست پیش خواهد رفت.

حسین زاده بحرینی در ادامه با تاکید بر اینکه لطفاً خود شما به این سوال پاسخ دهید، گفت: یکی از دغدغه‌های اصلی مردم بحث سلامت و هزینه‌های آن است. بحث تقاضای پزشک از طرف بیمار به صورت القایی در ایران به نسبت دنیا بسیار بالا است. پزشک معتقد است هزینه بیمار را زیاد نکند، اما در ایران گاهی هزینه بیمار بی جهت زیاد می‌شود. شما چه می‌کنید که هزینه بیمار بی جهت زیاد نشود؟ آیا شما می‌توانید تعهد بدهید سهم بیمار از هزینه درمان را به زیر ۳۰ درصد بیاورید و راهکار خود را بیان کنید؟

پزشکیان در پاسخ عنوان کرد: ما راهکار را در قانون آوردیم و مشکل اجرا است. بیمه، مجلس، دولت و قوه قضائیه تخلف می‌کنند. دولت سفره پهن کرد، مجلس قانون نوشته و من قطعاً اگر به قدرت برسم حداقل در این رابطه آنچه قانون است را پیگیری و اجرایی خواهیم کرد. پزشک خانواده می‌گوید چه کسی به چه جمعیتی باید چه خدمتی بدهد.

وی اضافه کرد: در آمریکا که آنقدر آزاد است یک برنامه وجود دارد که فردی با بیماری قلبی، پزشک باید بگوید با چند مداخله این بیماری برطرف می‌شود. اگر اضافه‌تر برنامه‌ریزی کند بیمه آن را جریمه می‌کند. من جراح قلب با حقوق سه ماه خود یک موتور هوندا نمی‌توانم بخرم. منابعی که برای این سیستم دیدیم از نظر قانونی درست است.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: پزشک متخصص در شهرستان ماهی ۲۵ میلیون در می‌آورد در حالی که آن سر دنیا پنج شش برابر آن را به او می‌دهند. تا زمانی که نیاز‌ها را تأمین نکنیم انتظار کار درست از آن‌ها اشتباه است. به پیر و پیغمبر اگر ما به قانون عمل کنیم مشکلات کشور برطرف خواهد شد.

اگر قانون را اجرا کنیم قانون مسیر را مشخص کرده است

یحیی آل اسحاق کارشناس دیگر در ادامه این برنامه بیان کرد: دو دیدگاه در حوزه تجارت در کشور حاکم است. یکی اینکه میان توسعه، امنیت و تجارت رابطه مستقیم وجود دارد. کشور‌های پیشرفته بالای ۸۰ درصد خدماتشان از تولید ناخالص است، این دیدگاه جهانی و دیدگاه حضرتعالی است. یک دیدگاه دیگر اقتصاد داخلی را حداقل واردات و عمده تلاش بر صادرات می‌دانند. در حوزه بازرگانی داخلی هم دیدگاه دیگری وجود دارد.

وی افزود: شما فرمودید از سال ۸۰ همه موارد لازم در برنامه بوده است و شما اعتقاد دارید برنامه‌ها اجرا نشده است. چرا نکردند؟ با توجه به اهمیتی که برای اجرا و مدیریت قائل هستید، دیدگاه عملیاتی و برنامه اجرایی شما چیست؟ مثلاً در حوزه تحریم چطور قصد حل تحریم‌ها را دارید؟ در حوزه روابط خارجی چه برنامه‌ای دارید؟ چگونه قصد هماهنگ کردن آن‌ها با دیدگاه خود را دارید؟ در حوزه بازرگانی قصد دخالت در قیمت گذاری دارید؟ در حوزه سیاست‌های پولی و بانکی یا نظام دیپلماسی چه وزنی برای جایگاه تجارت قائل هستید؟ وزیر امور خارجه شما چقدر باید دیدگاه اقتصادی داشته باشند؟ مجموع تیم اقتصادی شما همدل خواهند بود؟ اگر هماهنگ نباشند کار پیش می‌رود؟ آن‌ها باید هم بازو و توان اجرایی داشته باشند هم همدل باشند. آیا برای تیمتان فکر شده است؟

پزشکیان در پاسخ گفت: من متخصص نیستم، اما بر اساس اصلاحاتی که در دنیا صورت گرفته، ما اگر قانون را اجرا کنیم قانون باید مسیر را مشخص کرده باشد. هر تغییری سه اصل دارد. اینکه چه کسی مسئول است و چگونه باید عمل کند و چگونه باید پاسخگو باشد. مجلس قانون می‌نویسد، اما هر کس کار خود را می‌کند. قانون مبارزه با فساد می‌نویسند در حالی که اگر قوانین را اجرا کرده بودند هیچ فساد و رانتی صورت نمی‌گرفت.

وی تاکید کرد: حضرت علی می‌گویند من در برابر فلان کار گردن خود را گرو می‌گذارم. من اگر به قانون عمل کنم کسی از من نمی‌پرسد چرا به فلان امر عمل نکردید. ما از وزیر پرسیدیم چرا قانون را اجرا نمی‌کنید؟ دو سال در نوبت بود و نوبت به پاسخ نرسید، چون مدام داشتند قانون می‌نوشتند و تصویب می‌کردند. مشکل این است ما یقه آدم‌هایی که بلد نیستند را بگیریم و از او بپرسیم اینجا چه کار می‌کنید. ما مدیر بیمارستان داریم که درست عمل نمی‌کند و مردم را ضد انقلاب می‌کند و از آن طرف فوق‌العاده مأموریت می‌گیرد.

بدون مشارکت با مردم اجرای یک تصمیم نه علمی است نه قابل قبول

حسین زاده بحرینی با اشاره به سخنان پزشکیان مبنی بر اجرای برنامه هفتم توسعه گفت: این نظر خیلی خوب است که با توجه به زحمات نوشتن برنامه به انجام آن اهمیت داد منتهی شما بفرمائید برنامه مانند برجام پرانتز‌هایی دارد که بعداً باید پر شود و نه شما و نه من در مورد آن چیزی نمی‌دانیم.

وی ادامه داد: برای مثال در یکی از بند‌های برنامه هفتم یک حکم آمده که در اقتصاد خود ناترازی‌های متعدد داریم. یکی از ناترازی‌ها در حوزه انرژی و بنزین است. ما در شرایطی قرار گرفتیم که متأسفانه به یک کشور تبدیل شده‌ایم که بنزین وارد می‌کنیم در حالی که منابع غنی نفتی و پالایشگاه مجهز دارد، اما به دلیل مصرف فزاینده بنزین به وارد کردن بنزین رسیده‌ایم.

این کارشناس اقتصادی در ادامه اظهار داشت: در فضای ناترازی دو دیدگاه برجسته شده است و برایم مهم است شما این دیدگاه‌ها را چطور انتخاب می‌کنید. یکی از پرانتز‌های باز برنامه، در بحث بنزین است. دولت طبق برنامه موظف شده شش ماه پس از ابلاغ برنامه برای حوزه انرژی یک برنامه برای برطرف کردن ناترازی مشخص کند.

حسین زاده بحرینی افزود: یک دیدگاه معتقد است باید قیمت را بالا برد تا مصرف کاهش پیدا کند. علت اینکه خودرو ساز سراغ تولید خودرو با مصرف بنزین نمی‌رود؛ چون قیمت بنزین ارزان است. دیدگاه دیگر به شدت مخالف این دیدگاه است که می‌گوید به قیمت بنزین دست نزنیم. می‌گوید شما قیمت را بر حسب قیمت جهانی محاسبه می‌کنید که می‌گوئید گران است. می‌گویند این مشکل را حکومت ایجاد کرده است. سال ۱۴۰۰ دیدگاهی از شما شنیدم که به دیدگاه اول نزدیک بود و از افزایش قیمت بنزین صحبت می‌کردید. لطفاً با صراحت پاسخ دهید اگر شما رئیس جمهور شوید، شش ماه بعد چه برنامه‌ای برای قیمت بنزین به مجلس می‌آورید؟

پزشکیان پاسخ داد: هر حرکتی در مورد قیمت بنزین یا هر ناترازی بخواهیم انجام دهیم باید مردم را آماده کنیم. بدون مشارکت با مردم اجرای یک تصمیم نه علمی است نه قابل قبول. ما باید کاری کنیم نان‌آور شرمنده زن و بچه خود نباشد. چطور می‌شود این کار را کرد؟ من نمی‌توانم نظر کارشناسی بدهم. کارشناس‌ها بحث می‌کنند و تجربه بین‌المللی را در نظر می‌گیرند و شرمساری نان‌آور را لحاظ می‌کنند.

ما اگر نقشه درست داشتیم باید یک روزی به جای درست می‌رسیدیم

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: دیدگاه من کارشناسی است. باید با مشورت کردن و کار کارشناسی تصمیم گرفت. ما اگر نقشه درست داشتیم باید یک روزی به جای درست می‌رسیدیم. خوابیدیم و بدون کارشناسی در طرح دو فوریتی کار‌های زیادی کردیم. مسلمان و مؤمن حرف ثابت و پایدار می‌زند.

وی افزود: در مملکت اگر فقط یک نفر نسخه بنویسد، می‌شود همین وضعیتی که در حال حاضر شاهد آن هستیم.

ما به جای تنش‌زدایی دنبال تنش‌زایی هستیم

دانش جعفری در ادامه تاکید کرد: برداشت من این است که تمرکز شما و تیم همراه روی اصلاح نظام اداری کشور است. سوال این است که در نظام اداری کشور یکی از مشکلات اصلی کسری بودجه دولت است و بسیاری معتقدند تورم بالا ریشه در کسری بودجه دارد. شما برای رفع کسری بودجه و اصلاح نظام مالی چه برنامه‌ای دارید؟ و کجا قصد اصلاح دارید؟ ۹۰ درصد بودجه دولت پرداخت حقوق است و ۴ حوزه آموزش و پرورش، آموزش عالی، بهداشت و امور دفاعی این درصد را به خود اختصاص داده است. شما از کدام این‌ها کم می‌کنید تا بودجه را کنترل کنید؟ به اعتقاد من بسیاری از مشکلات کسری بودجه این است که نمایندگان بودجه حوزه انتخابی خود را بالا می‌برند تا نصیبی از آن ببرند.

پزشکیان در پاسخ بیان کرد: شما این‌ها را بهتر از من می‌دانید که از من سوال می‌کنید. کار سخت را راحت نمی‌توان انجام داد. اگر فقط بخواهیم در سیستم اداری مداخله کنیم امکان ندارد به توقعی که انتظار داریم در سیستم اداری دست پیدا کنیم. ما نمی‌گوییم با اسرائیل دوست شویم، اما می‌توانیم با کشور‌های دیگر مذاکره کنیم که نمی‌کنیم. چه لزومی داشت سفارت عربستان و انگلستان را تخریب کنیم و آبروی خود را ببریم. ما به جای تنش‌زدایی دنبال تنش‌زایی هستیم.

وی بیان کرد: ما نمی‌توانیم برای همه شاخ و شونه بکشیم و بعد سیستم اداری را اصلاح کنیم. قرار بود دولت بزرگ نشود، اما همه بزرگ کردیم. وقتی خودمان پایبند به آن چه می‌نویسیم نیستیم چطور آنچه انباشته شده را یک دفعه اصلاح کنیم. اینکه با خود فکر کنیم یک عده خاص می‌فهمند و بقیه ضدانقلاب و اجنبی و … هستند صحیح نیست.

اگر به شایستگان پست و مقام بدهیم سرمایه‌های مادی و مغز‌های ما نمی‌روند
این نامزد انتخابات اضافه کرد: اگر در همین چشم‌انداز با افراد تعهد ببندیم تا کارشناس‌ترین روی کار بیاید، ما قطره قطره به تغییر دین پیدا خواهیم کرد. اگر به شایستگان پست و مقام بدهیم سرمایه‌های مادی و مغز‌های ما نمی‌روند. باید به مغز‌ها و سرمایه‌گذار‌ها احترام بگذاریم و بپذیریم بدون صنعت و تولید همه این‌ها باد هوا است.

آل اسحاق در ادامه تاکید کرد شما باید یک هدف و تارگت مشخص به عنوان رئیس دولت داشته باشید. شما مردمی کردن را به چه معنایی می‌دانید؟ ذهنیت شما در خصوص پایان دوره اول شما حدس و دیدگاهتان در مورد میزان مالکیت مردم چقدر است؟ برای این‌ها چه نقشه‌ای دارید که نیرو‌های ذی‌نفع بازدارنده نشوند؟

پزشکیان پاسخ داد: سیاست‌های اجزا نشده این بلا را سر مردم آورده است. اینکه من چه خواهم کرد با توجه به ۳۰ سال سابقه، معتقدم بر اساس شواهد باید تصمیم‌گیری صورت گیرد. اگر کسی شواهد بیاورد، صاحب فرآیند است. اگر بدون شواهد بپذیرم خیانت کرده‌ام. باید به کارشناس بسپاریم و معتقد باشیم که هر کاری روش خود را دارد.

وی در ادامه تصریح کرد: اگر کسی تقوا و ابزار تصمیم‌گیری درست داشته باشد کار درست پیش خواهد رفت.

راهکار حل مشکلات وجود دارد مشکل اجرای قانون است

حسین زاده بحرینی در ادامه با تاکید بر اینکه لطفاً خود شما به این سوال پاسخ دهید، گفت: یکی از دغدغه‌های اصلی مردم بحث سلامت و هزینه‌های آن است. بحث تقاضای پزشک از طرف بیمار به صورت القایی در ایران به نسبت دنیا بسیار بالا است. پزشک معتقد است هزینه بیمار را زیاد نکند، اما در ایران گاهی هزینه بیمار بی جهت زیاد می‌شود. شما چه می‌کنید که هزینه بیمار بی جهت زیاد نشود؟ آیا شما می‌توانید تعهد بدهید سهم بیمار از هزینه درمان را به زیر ۳۰ درصد بیاورید و راهکار خود را بیان کنید؟

پزشکیان در پاسخ عنوان کرد: ما راهکار را در قانون آوردیم و مشکل اجرا است. بیمه، مجلس، دولت و قوه قضائیه تخلف می‌کنند. دولت سفره پهن کرد، مجلس قانون نوشته و من قطعاً اگر به قدرت برسم حداقل در این رابطه آنچه قانون است را پیگیری و اجرایی خواهیم کرد. پزشک خانواده می‌گوید چه کسی به چه جمعیتی باید چه خدمتی بدهد.

وی اضافه کرد: در آمریکا که آنقدر آزاد است یک برنامه وجود دارد که فردی با بیماری قلبی، پزشک باید بگوید با چند مداخله این بیماری برطرف می‌شود. اگر اضافه‌تر برنامه‌ریزی کند بیمه آن را جریمه می‌کند. من جراح قلب با حقوق سه ماه خود یک موتور هوندا نمی‌توانم بخرم. منابعی که برای این سیستم دیدیم از نظر قانونی درست است.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: پزشک متخصص در شهرستان ماهی ۲۵ میلیون در می‌آورد در حالی که آن سر دنیا پنج شش برابر آن را به او می‌دهند. تا زمانی که نیاز‌ها را تأمین نکنیم انتظار کار درست از آن‌ها اشتباه است. به پیر و پیغمبر اگر ما به قانون عمل کنیم مشکلات کشور برطرف خواهد شد.

در اقتصاد اگر جهانی فکر نکنیم نمی‌توانیم معضلات را حل کنیم

میدری در بیان مباحث جمع بندی خود در پایان برنامه بیان کردند: انبوهی از مسائل اقتصادی داریم که نیازمند اصلاحات اقتصادی هستند و این امر با درست بودن مناسبات دنیا محقق می‌شود. ما باید بتوانیم نفت بفروشیم. ضمناً مردم هم باید حمایت کنند. مردم اگر بدانند با آن‌ها عادلانه برخورد می‌شود حتماً حمایت خواهند کرد.

وی افزود: دکتر دانش جعفری شما نکات و راه حل‌های خوب و عمومی‌ای مطرح کردید. مسئله تورم با راه حل‌های جهانی قابل حل است. به دلیل اتفاقاتی که در زمینه ارز صورت گرفته و هر روز قیمت‌ها تغییر می‌کند، منجر به تفکری می‌شود که فرد فکر کند هر چه بیشتر انبار کند بهتر است.

همراه نامزد انتخابات ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: هر کسی بعد از رسیدن به منصبی یک نظریه و تئوری می‌دهد. آقای دکتر با خودش پول به خزانه نمی‌برد و باید خواهش کنیم کمتر خرج کند. آقای احمدی‌نژاد و مرحوم رئیسی هم با خود پول نبردند.

میدری گفت: من باید بی عقل باشم که قیمت بنزین را بالا ببرم یا فلان چیز را گران کنم؟ یارانه را باید کسی بگیرد که نیازمند است و این اقدام نیازمند شرایطی است. اگر قصد دارید از مردم امتیازی بگیرید، باید به آن‌ها امتیازی بدهید.

عبده حسینی هم در پایان تصریح کرد: ما همان‌طور که در رقابت‌های ورزشی باید جهانی فکر کنیم، در اقتصاد هم اگر جهانی فکر نکنیم نمی‌توانیم معضلات را حل کنیم. ما می‌دانیم نظام بین‌المللی، خشن و غیرانسانی برخورد می‌کند، اما چرا وزارت امور خارجه خود را به گروه‌های سیاسی متعدد تبدیل کرده‌ایم؟ می‌گویند فلان فردی که قصد مذاکره را دارد طرفدار انگلیس و آمریکا است. این قدر بدبینی و انشقاق سیاسی در نظام دیپلماسی ایجاد کردن نتیجه‌اش می‌شود ناکام بودن دیپلماسی خارجی.

وی افزود: شما شهرداری‌های ایران را به محفل سیاسی تبدیل کردید. مگر می‌شود موضوع حمل و نقل را بدون اتوبوس حل کرد؟ ما حمل و نقل عمومی را فراموش می‌کنیم و با شوک‌های قیمتی می‌خواهیم مشکلات را حل کنیم.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *