صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

داعش، کیسینجر و ایران

۲۷ آبان ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۷:۳۵
کد خبر: ۹۹۸۹۲
دسته بندی‌: سیاست
کیسینجر هم همین اعتقاد را دارد؛ خطر ایران بیشتر از داعش است! هنری کیسینجر سیاستمدار کهنه کار که اکنون 92 سال از عمرش گذشته در سابقه فعالیت های سیاسی خود مقطعی را در وزارت خارجه آمریکا بوده و مشاور امنیت ملی این کشور را هم برعهده داشته است.
او را یک تئوریسین در عرصه دیپلماسی می شناسند و می گویند نظرات و ایده های او در تصمیم گیری های مقامات گذشته و اکنون آمریکا تأثیر دارد. این پیر کارکشته سیاست اکنون در 92 سالگی هم همچنان دیدگاه های سیاسی اش در آمریکا خریدار دارد.

کیسینجر یهودی آلمانی بود که هنگام جنگ جهانی دوم از کشورش به همراه خانواده گریختند و به آمریکا رفتند. در آنجا همراه با ادامه تحصیل به کار روزنامه نگاری هم مشغول شد. در واقع آغاز کار سیاسی او از روزنامه نگاری بود و تا وزارت خارجه و مشاور امنیت ملی آمریکا هم پیش رفت.

شاید او توان رئیس جمهور شدن هم داشت اما با نظریه ها و تئوری های خود سیاست های ریاست جمهوری را تعیین می کرد. اگر در مقام ریاست جمهوری قرار می گرفت باید اتاق فکر کیسینجر هم تعطیل می شد.

اما او چه نظری درباره ایران و داعش دارد که وزیر دفاع رژیم صهیونیستی و دیگر مقامات آمریکا هم در تبعیت از او همان اعتقاد را دارند؟

هنری کیسینجر چندی پیش در مقاله ای که در روزنامه واشنگتن پست منتشر کرد، نوشت که خطر ایران از خطر داعش بیشتر است.  این سرمقاله واشنگتن پست دست به دست چرخید و از زبان دیگر مسئولان آمریکایی هم گفته شد و حتی پس از گذشت مدت طولانی از این تحلیل کیسینجر، این سیاست همچنان پیگیری می شود.

برای این که ثابت شود نظرات او در مقامات کنونی آمریکا هم تأثیر دارد به یکی دو نمونه از اظهارات مقامات ایالات متحده که پس از سرمقاله و مواضع کیسینجر علیه ایران بیان شد توجه کنید.

جان کری وزیر خارجه امریکا در گفت وگو با فاکس نیوز گفت:ایران ظاهراً با برنامه هسته‌ای خود تهدیدی خارق‌العاده ایجاد کرده است که این خطر از داعش به مراتب بیشتر است و ما به همین دلیل در تلاش برای تعامل با ایران هستیم.

جان برنان رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) می‌گوید که خطر ایران برای آمریکا مشابه خطری است که داعش برای منافع این کشور دارد، اما در عین حال تاکید کرد که بخش هایی از دولت ایران عملگراست و می خواهد به انزوای این کشور پایان دهد.

تعبیر و مقایسه هنری کیسینجر از ایران و داعش، چند مفهوم دارد. یکی از مفاهیم آن این است که جمهوری اسلامی ایران را خطری برای کل منطقه معرفی کند و به کشورهای عربی خلیج فارس بفهماند که باید در قبال ایران اقدام کنند. اگر به خاطر داشته باشد چند روز پیش بود اشتون کارتر وزیر دفاع آمریکا در گفت وگویی از واکنش کشورهای عربی منطقه انتقاد کرد و از آنها خواست که به جای این که در ارتفاع 30 هزا پایی باشند بر روی زمین به مقابله با ایران بپردازند.

دیگر مفهوم این راهبرد کیسینجر، این است که ثابت می کند گروه های تروریستی تکفیری و وهابی تنها و تنها برای مقابله با ایران آماده شده اند. هدف این گروه ها جمهوری اسلامی ایران است. همه شواهد و اطلاعات موجود همین را نشان می دهد، مناطق حضور و چینش آنها در سرزمین هایی است که با ایران روابط نزدیک و صمیمی دارند. حتی یکی از کشورهای مرتجع عربی و غیر عربی منطقه با نیروهای تروریستی تکفیری داعش درگیر نیست. خیال آنها از وجود داعش راحت است چرا که آبخشور تروریست ها کشورهایی همچون رژیم سعودی و شیخک های منطقه است.

چنین سیاستی علیه ایران در منطقه در حالی دنبال می‌شود که جمهوری اسلامی همواره از سوی برخی کشورهای منطقه تهدید شده است. رژیم صهیونیستی که سرزمین فلسطین را به اشغال درآورده و در منطقه غرب آسیا با حمایت‌های گسترده آمریکا، در پی گسترش حوزه نفوذ خود است، مهمترین رژیمی است که ایران را بارها تهدید کرده است.

اکنون انحرافی در اصول و آرمان های اسلامی ایجاد شده که خطر رژیم صهیونیستی برای جهان اسلام کمرنگ جلوه شود. البته این موضوع برای سران کشورهای منطقه اتفاق افتاده است و خوشبختانه مردم مسلمان جهان همچنان مهمترین دشمن و تهدید جهان اسلام را در منطقه، رژیم اشغالگر قدس می دانند.

پس از وقوع بیداری اسلامی در برخی کشورهای مسلمان منطقه که خودجوش و مردمی بود و همچنان هم ادامه دارد، سران کشورهای عربی احساس خطر کردند چرا که می‌دانستند انقلاب‌های مردمی به سراغ آنها هم خواهد آمد.

سرسپردگی آنها به آمریکا مهمترین عاملی است که باعث خواهد شد تا مردم چنین کشورهایی هم دست به انقلاب بزنند و بیداری اسلامی را به نتیجه برسانند.

انقلاب‌های مردمی، مقاومت اسلامی، پایداری مردم سوریه مقابل تروریست‌های تکفیری که از سوی آمریکا و برخی کشورهای منطقه تشکیل شده و حمایت می‌شوند، مقابله جمهوری اسلامی ایران با گروه تروریستی داعش در عراق و سوریه، آمریکا و دیگر کشورهای همپیمان او را نگران کرده است.

خوشایند آمریکایی‌ها این بود که نیروهای تروریستی تکفیری داعش و دیگر گروه‌های تروریستی در منطقه گسترش یابند و هر چه بیشتر منطقه درگیر ناامنی‌هایی باشد که آنها ایجاد می‌کنند.

توجه به این نکته لازم است که هیچیک از مقامات آمریکایی و اسرائیلی لقب تروریسم به داعشی ها نمی دهند و از واژه دولت اسلامی استفاده می کنند. حتی پس از عملیات تروریستی که در پاریس انجام شد، داعش به عنوان یک گروه تروریستی از سوی آمریکایی ها معرفی نشد. اسرائیلی ها هم که پذیرای زخمی ها و مجروحان داعش در سرزمین های اشغالی هستند از بابت آنها هیچ نگرانی ندارند.

نکته مهم ماجرای داعش و حضور آنها در سوریه و عراق در این است که علیرغم نزدیکی به فلسطین و سرزمین های اشغالی هیچ تهدیدی از جانب گروه تروریستی داعش علیه رژیم صهیونیستی دیده نشده است.

وزیر دفاع اسرائیل هم به همین موضوع اشاره می کند و می گوید؛ اگرچه کشورش هم مرز با مناطقی است که دولت اسلامی در آن حضور دارد، اما این گروه از رو در رویی مستقیم با اسرائیل پرهیز می‌کند و ایران تهدید جدی‌‌تری محسوب می‌شود.

حضور برخی شهروندان فلسطینی در میان گروه های تروریستی داعش نیازمند هماهنگی و برنامه ریزی است. ضمن این که اولویت فلسطینی ها مبارزه با اشغالکران است اما به گونه ای تبلیغات شده که حتی برخی از آنها هر چند کم تعداد به گروه داعش می پیوندند. برای خروج همین تعداد اندک از فلسطین اشغالی به سوریه یا عراق ایا رژیم صهیونیستی نقشی ندارد؟

موشه یعلون وزیر دفاع رژیم اشغالگر اسرائیل اضافه کرد که علیرغم حضور نیروهای دولت اسلامی در بیش از یک مرز با اسرائیل، اما آن‌ها هیچ جبهه‌ای را علیه این کشور نگشوده‌اند.

سران رژیم اسرائیل هم گروه تروریستی داعش را دولت اسلامی خطاب می کنند.

اما هنری کیسینجر به تازگی گفت وگویی انجام داده و در آن از قابلیت های جمهوری اسلامی ایران سخن گفته است. قابلیت هایی که به اعتقاد او کشورهای منطقه توان مقابله با آن را ندارند.

او گفته است: «ایران قدرتمندترین ظرفیت اقتصادی و نظامی را در منطقه دارد که با همکاری با دیگر کشورها و غیر دولت ها ترکیب شده است.»

اکنون آمریکا در حال از دست دادند جایگاه تأثیر گذار خود در منطقه آن هم به خاطر بازی سازی و بازی گردانی جمهوری اسلامی ایران است. رخ نمایی کیسینجر پس از مدت ها برای ارائه تئوری هایی که او به دولتمردان خود و افکار عمومی می دهد برای برون زفت از وضعیت کنونی است.

ما هم برنامه هایی را برای خنثی کردن سناریوهای کاخ سفید برای منطقه داریم که آمریکایی ها در کنار کیسینجر می توانند نتایج آن را در سوریه، عراق و یمن ببینند. آمریکا به همراه کیسینجر شاید توانسته باشند برخی یا بسیاری از بحران های خودساخته را حل کنند اما در مقابل ایران کم آورده اند. نجزیه منطقه را همچنان روی کاغذ طراحی کنید و شب ها در خواب و رویای خود مرور نمایید.

محمد صفری -

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *