صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

دغدغه اجلاس جی یی سی اف محیط زیست است/ گازکشی به 90 درصد ایران

۲۶ آبان ۱۳۹۴ - ۱۲:۴۹:۳۴
کد خبر: ۹۹۵۶۸
دسته بندی‌: اقتصاد ، اقتصاد ایران
خبرگزاری میزان - وزیر نفت گفت: تنها کشور دنیا هستیم که 90 درصد جمعیت کشور تحت پوشش گاز است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی میزان، بیژن نامدار زنگنه در نشسست خبری اظهار کرد: اوپک کنترل طرف عرضه  بازار جهان را می تواند کنترل کند و این وضعیت در بازار گاز که با لوله منتقل می شود نیز متفاوت است.

وی گفت: الان توانسته ایم یک مرکز اطلاعات قوی در جی یی سی اف در دبیرخانه اش تشکیل و مدل عرضه و تقاضا مانند اوپک شکل گرفته است. همکاری های در بخش فنی بسیار مهم است.

وی تصریح کرد: امسال تم اجلاس سران تم گاز و محیط زیست با عنوان گاز و توسعه پایدار برگزار می شود.

وزیر نفت افزود: با توجه به اینکه نزدیک اجلاس پاریس هستیم باتوجه به این وضعیت فرانسه، عقب افتاده است و در این اجلاس نیز پیامی در مورد محیط زیست نیز کنجانده شده است.

وی افزود: نزدیک 70 درصد گاز دنیا از نظر ذخایر در جی یی سی اف است و 45 تولیدگاز جهان را در اختیار دارد و 80  تجارت گاز در جی یی سی اف است.

زنگنه گفت: ایران نیز با داشتن نخستین ذخایر گاز دنیا، روز به روز سهم ما در بازار داخل و جهانی بالا می رود الان شاید تنها کشور دنیا هستیم که 90 درصد جمعیت کشور تحت پوشش گاز است و تولید ما به در سال های آینده به هزار مترمکعب در روز می رسد.

صادرات گاز به عراق
وی با بیان اینکه انشاالله به عراق گاز صادر می کنیم، اضافه کرد: هفته گذشته نیز قراردادی با 50 میلیون مترمکعب و در سال 20 میلیارد مترمکعب گاز به این کشور صادر می شود.

وزیر نفت ادامه داد: قرارداد احداث خط تا مرز منعقد شده است و چند کیلومتر دیگر نیز باقی می ماند که در کار جزئی است.

فاز 15، 16 و 17 پارس جنوبی در مرز بهره برداری
زنگنه با بیان اینکه گرچه قطر از حجم و تولید بالای گاز برخوردار است اما برای صنایع خود استفاده می کند، اضافه کرد: به هر حال واحدهای پارس جنوبی واحد 15 و 16 آماده بهره برداری است و فاز 17 نیز تا پایان سال بهره برداری می شود تا تولید گاز به هزار میلیون مترمکعب برسد.

وی ادامه داد: برنامه گاز رسانی به صنایع و شهرهای کوچک نیز در دستور کار است.

وی افزود: برخی از کشورها مانند روسیه تمایل دارند فعال باشند، به هر حال برای ما مهم است از فضای ایجاد شده پساتحریم برای صادرات گاز و نفت و جذب سرمایه گذاری حداکثر استفاده را کنیم.

وزیر نفت گفت: در حال حاضر بار کارشناسی گزارش ها بالا رفته و ارتباطات بین المللی جی یی سی اف قوی تر شده است و همچنین باتوجه به اینکه مسئول دبیرخانه اجلاس از ایران است قرار نیست دبیرکل ایرانی این اجلاس فقط به ایران منفعت برساند بلکه دبیر کل جهان است.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *