صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

حوادث و سوانح مورد اشاره در بیمه شخص ثالث مشخص شد

۲۵ آبان ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۰:۱۷
کد خبر: ۹۸۹۹۲
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
خبرگزاری میزان-نمایندگان مجلس، تصادم، تصادف، سقوط، واژگونی، آتش سوزی و یا انفجار یا هر نوع سانحه ناشی از وسایل نقلیه براثر حوادث غیر مترقبه را جزو حوادث و سوانح مورد اشاره در بیمه شخص ثالث تعریف کردند.
به گزارش گروه سیاسی میزان، نمایندگان در نشست علنی امروز (دو‌شنبه 25 آبان ماه) مجلس شورای اسلامی، اصطلاحات به کار برده شده در لایحه بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه را با 147رأی موافق، 4 رأی مخالف و 3 رأی ممتنع از مجموع 221 نماینده حاضر در جلسه به تصویب رساندند.

در ماده 1 این لایحه آمده است: اصطلاحات به کار برده شده در لایحه بیمه اجباری خسارات وارد شده به شخص ثالث در اثر حوادث ناشی از وسایل نقلیه دارای معانی به شرح زیر است:

الف: خسارت بدنی: هر نوع دیه یا ارش ناشی از هر نوع صدمه به بدن مانند شکستگی، نقص و از کار افتادگی عضو اعم از جزئی یا کلی ـ موقت یا دایم، دیه فوت و هزینه معالجه با رعایت ماده 36 این قانون به سبب حوادث مشمول بیمه موضوع این قانون.

ب: خسارت مالی: زیان هایی که به سبب حوادث مشمول بیمه موضوع این قانون به اموال شخص ثالث وارد شود.

پ: حوادث: هرگونه سانحه ناشی از وسایل نقلیه موضوع بند (ث) این ماده و محمولات آنها از قبیل تصادم، تصادف، سقوط، واژگونی، آتش سوزی و یا انفجار یا هر نوع سانحه ناشی از وسایل نقلیه براثر حوادث غیر مترقبه.

به گزارش خانه ملت، در تصویب این لایحه محمد مهدی مفتح پیشنهاد تغییر در بند پ این ماده و عبارت "بر اثر قوه قاهره" به "حوادث غیر مترقبه" را داد که با 145 رأی موافق، 16 رأی مخالف و 4 رأی ممتنع از مجموع 221 نماینده حاضر در جلسه به تصویب رسید.

بر این اساس، دیگر اصطلاحات به شرح زیر توضیح داده شده است:

ت: شخص ثالث: هر شخصی است که به سبب حوادث موضوع این قانون دچار خسارت بدنی و یا مالی شود به استثنای راننده مسبب حادثه.

ث: وسیله نقلیه: وسایل نقلیه موتوری زمینی و ریلی، شهری و بین شهری و واگن متصل یا غیر متصل به آن و یدک و تریلر متصل به آنها.

ج: صندوق: صندوق تأمین خسارت های بدنی

چ: بیمه مرکزی: بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران

ح: راهنمایی و رانندگی: پلیس راهنمایی و رانندگی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران

همچنین نادر قاضی پور در تذکری نسبت به بند ث این قانون گفت: بحث بیمه هواپیما و کشتی در این لایحه آورده نشده که نیاز است بیمه هواپیما و کشتی در این لایحه گنجانده شود.

محمد حسن ابوترابی فرد در پاسخ به این تذکرگفت: بحث این لایحه وسایل نقلیه ریلی و جاده ای است و بحث بیمه هواپیما و کشتی قانون جداگانه خود را دارد.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *