صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تنها مردم سوریه می‌توانند آینده کشور و رئیس جمهورشان را انتخاب کنند

۲۴ آبان ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۷:۳۳
کد خبر: ۹۸۵۷۵
دسته بندی‌: سیاست
خبرگزاری میزان-معاون وزیر خارجه ایران با اشاره به نشست وین 2 درباره سوریه تصریح کرد: تنها مردم سوریه می‌توانند آینده کشور و رئیس جمهورشان را انتخاب کنند.
به گزارش گروه سیاسی میزان، حسین امیرعبداللهیان معاون عربی و آفریقای وزارت امور خارجه در گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما گفت: تنها مردم سوریه می‌توانند آینده کشور و رئیس جمهورشان را انتخاب کنند.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، وی در ارتباط تلفنی با این برنامه با اشاره به نشست وین 2 برای بررسی بحران سوریه افزود: این نشست 7 ساعت به طول انجامید و یک جمع بندی و بیانیه پایانی داشت.

وی با بیان اینکه وزرای خارجه برخی کشورها همچنان در پی گنجاندن یک عبارت در بیانیه پایانی برای برکناری بشار اسد از قدرت بودند، گفت: در مقابل با توجه به اقدامات تروریستی اخیر در بیروت و پاریس، ما تأکید داشتیم این نشست باید پیام روشنی برای تروریست‌ها داشته باشد و برنامه ریزی مناسبی برای مقابله با آنها صورت گیرد.

معاون وزیر امور خارجه افزود: در این نشست جدول زمان بندی برای حل بحران سوریه در نظر گرفته شد مبنی بر آنکه در یک دوره شش ماهه نقشه راه روند سیاسی این کشور تدوین و در یک دوره 18 ماهه اجرا شود.

امیرعبداللهیان گفت: تأکید جمهوری اسلامی ایران بر این بود برای مبارزه با تروریست‌ها تمام طرف‌ها تلاش کنند که در مدت شش ماه آتش بس برقرار شود و در این صورت در یک زمان بندی 18 ماهه، راهکار سیاسی ادامه یابد و در آن گفت‌وگوی بین دولت و معارضان سوریه انجام شود.

وی افزود: همچنین مقرر شد نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه با نظر مشورتی دولت سوریه، فهرستی از گروه‌های معارض را برای شرکت در گفت‌وگوهای سیاسی آماده کند که طبیعتاً این فهرست شامل تروریست‌ها نخواهد بود.

معاون وزیر امور خارجه با اشاره به اصرار برخی وزرای خارجه برای کنار گذاشتن بشار اسد از قدرت گفت: جمهوری اسلامی ایران اجازه نداد که این مسئله در بیانیه پایانی قید شود و تأکید کردیم که فقط مردم سوریه حق دارند در این باره تصمیم بگیرند.

امیرعبداللهیان افزود: برخی شرکت کنندگان اصرار داشتند که در یک دوره شش ماهه اگر روند پیش بینی شده خوب پیش رفت، بشار اسد در انتخابات آتی ریاست جمهوری سوریه نباید کاندیدا شود که موضعی غیراصولی بود و در مقابل ما به صراحت تأکید کردیم که تنها شخص بشار اسد می‌تواند درباره حضور در انتخابات یا عدم حضورش تصمیم بگیرد و این تنها مردم سوریه هستند که می‌توانند بگویند به او رأی خواهند داد یا خیر.

* آصفی: اقدام تروریستی پاریس نشانه ضعف نیروهای امنیتی فرانسه/ داعش قصد دارد میدان بازی را عوض کند

حمیدرضا آصفی سخنگوی اسبق وزارت خارجه نیز در این برنامه با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران در 35 سال گذشته قربانی تروریسم بوده و بیش از همه در این راه قربانی داده است، گفت: محکوم کردن قاطع این جنایت کار بسیار به جایی بود.

حمیدرضا آصفی با اشاره به اقدامات گذشته گروه تروریستی داعش افزود: هدف قرار گرفتن پاریس برای این اقدام نشان می‌دهد که داعش در جایی اقدام می‌کند که امکان بهتر و بیشتری داشته باشد.

وی با بیان اینکه ابزار خشونت و ترور دوست و دشمن نمی‌شناسد، گفت: عضوگیری داعش از ملیت‌های مختلف در فرانسه برایشان بسیار راحت است.

آصفی با تأکید بر برنامه ریزی قبلی برای اقدام تروریستی در پاریس افزود: متوقف شدن داعش در سوریه و افتادن ابتکار عملیات به دست ارتش این کشور، داعش را به استیصال کشاند به طوری که دست به دو اقدام تروریستی در لبنان و فرانسه زدند.

وی با بیان اینکه این اقدام تروریستی برای دولت فرانسه بسیار سنگین بود، گفت: این اقدام همچنین نشان ضعف نیروهای امنیتی فرانسه است و داعش با این اقدام قصد دارد میدان بازی را عوض کند و به نیروهایش روحیه بدهد.

سفیر اسبق کشورمان در پاریس تأکید کرد: هیچ اقدام تروریستی در دنیا نشانه قدرت نیست و تنها نشانه ضعف و استیصال است.

آصفی با بیان اینکه بشار اسد در یک انتخابات قانونی با استانداردهای قابل قبول بین‌المللی انتخاب شده است، افزود: طبیعی است که دولت جمهوری اسلامی ایران از این دولت قانونی دفاع و حمایت کند.

وی تصریح کرد: سعودی‌ها که متعرض بشار اسد و دولتش هستند خود بر اساس انتخابات روی کار نیامدند و از یک دولت اقلیت در بحرین دفاع می‌کنند.

سفیر اسبق کشورمان در پاریس افزود: قطعاً داعش بدون پول برخی کشورهای منطقه به وجود نیامده است و باید برخی دولت‌ها پاسخگوی اقدامات خود باشند.

آصفی همچنین گفت: در پیام تسلیت درباره اقدام تروریستی در ضاحیه بیروت ما کمی تأخیر داشتیم که باید سریعتر اقدام می‌کردیم.

وی تصریح کرد: غربی‌ها به خصوص آمریکایی‌ها از اصرار بر برکناری اسد در سوریه باید دست بردارند و اگر در پی نابود کردن تروریست‌ها هستند باید به دولت قانونی سوریه کمک کنند.

آصفی افزود: داعش و تروریست‌ها از یک وضعیت ناپایدار و جنگ در سوریه استفاده می‌کنند و دست به این اقدامات تروریستی می‌زنند.

وی گفت: غربی‌ها باید به این نتیجه برسند که با تروریسم به شکل ریشه‌ای و غیر تبعیض آمیز برخورد کنند.

*زارعی: مبدأ پیدایش، تقویت و تسلیح تروریست‌های داعشی خود غربی‌ها هستند

اسدالله زارعی کارشناس مسائل منطقه هم در این برنامه تلاقی سیاست و قدرت و سیاست و جنایت را دو روی یک سکه دانست و گفت: مبدأ پیدایش، تقویت و تسلیح تروریست‌های داعشی خود غربی‌ها هستند.

وی افزود: غربی‌ها به اقدامات داعش پوشش مشروعی دادند و اعلام می‌کردند آنان در حال مبارزه با دیکتاتور هستند.

زارعی با اشاره به دیدگاه جمهوری اسلامی ایران از ابتدای بحران سوریه تا کنون، گفت: نفی اشغال توسط غربی‌ها و نفی تروریست توسط افراطی‌ها از جمله سیاست‌های ما بود.

وی با اشاره به اینکه نمی‌شود تروریست‌ها را به خوب و بد تقسیم کرد، افزود: تروریست‌ها در منطقه از یک هرج و مرج تغذیه می‌شوند که بر انکار دولت‌های مبتنی بر حقوق شناخته شده بین‌الملل مبتنی است.

این کارشناس مسائل منطقه با بیان اینکه اقدام تروریستی پاریس را همه جهان محکوم کرد، گفت: حال این سؤال مطرح است که پس از این موج محکومیت جهانی چرا یک مقام مذهبی باید از یک جنگ جهانی صحبت کند.

زارعی افزود: ممکن است غربی‌ها برای بازسازی اعتبار خودشان برنامه ریزی جدیدی را در منطقه صورت دهند.

وی تصریح کرد: ما باید در تحولات منطقه سریعتر و فعالتر عمل کنیم.

انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *