حمام اتوبوسی برای بیخانمانها + عکس
خبرگزاری میزان - گاهی خلاقیت و استفاده از ابزارهایی که دیگر کاربری اصلی خودشان را ندارند، باعث میشود اوضاع زندگی برخی در شرایط بهتری قرار بگیرد.
به گزارش گروه فضای مجازی به نقل از مهر، یکی از مشکلات بزرگی که بیخانمانها در سراسر دنیا با آن روبرو هستند، حمام و دوش گرفتن است، بهترین راهحل استفاده از حمامها و دستشوییهای عمومی است، اما با رشد تکنولوژی تعداد این ساختمانها در همه دنیا کاهش پیدا کرده و جوابگوی نیاز بیخانمانها نیست.
در سانفرانسیسکو در حدود ۶۵۰۰ بیخانمان وجود دارد که تمام عمر خودشان را در خیابانها میگذرانند و بسیاری از آنها ممکن است حتی سالها از حمام استفاده نکنند. از همین رو موسسهای به نام لاوا بر اساس طرحی که یکی از بازاریابهایش داده، به فکر انجام کاری برای تهیه کردن حمام بیخانمانها افتادهاند.
دونیس سندوال که ایده این طرح از او است، ایده شکل گیری چنین موضوعی را اینگونه تعریف میکند: یک روز در خیابان راه میرفتم که زنی از کنارم رد شد که بسیار کثیف بود، در همین حال گریه میکرد و با خودش میگفت من هرگز دوباره تمیز نمیشوم! البته شاید این زن در همان لحظه به تمیز شدن فکر نمیکرده و فقط جملاتی را بیان میکرده است، اما من با خودم فکر کرم اگر چنین فرصتی برایش پیش بیاید، چه اتفاقی میافتد.
اتفاق دومی که برای سندوال افتاد، یکی از سربازان جنگ ویتنام را که میشناخته در خیابان میبیند، او بعد از جنگ حالتهای روانی پیدا کرده بود و در خیابانها زنندگی میکرد، اما در ابتدا اصلا نتوانسته بود او را بشناسد و در شکل خیلی بدی بوده است.
دونیس کارش روی این ایده را سال ۲۰۱۳ با این شعار که «هرکسی حق دارد تمیز باشد» شروع میکند. پروژه در ابتدا با یک اتوبوس که توسط شهرداری سنفرانسیسکو در اختیار آنها قرار میگیرد، شروع میشود. یک اتوبوس که تمام امکانات حمام کردن را دارد در جاده قرار میگیرد و بعد از موفقیت همان یک اتوبوس، تعدادی دیگر هم اضافه میشوند و در نقطههای مختلف شهر قرار میگیرند.
بعد از دو سال از طرح اولیه حال یک تیم قوی از افرادی که باور دارند حمام و دستشویی حتما نباید جای لوکسی باشد، در این موسسه کار میکنند تا به بیخانمانها این شانس را بدهند که تمیز زندگی کنند. بیخانمانها ممکن است کار نکنند و خانه نداشته باشند، اما می توانند تمیز زندگی کنند. اتوبوس آبی آنها میخواهد تمیزی را برای این افراد به ارمغان بیاورد و امروز هر اتوبوس در هفته میزبان ۲۰۰۰ بیخانمان است.
این موسسه به دنبال استفاده از منابع موجود برای تبدیل کردن آنها به وسیلههای قابل بهره برداری است و شاید این دوشها مشکلات اساسی این بیخانمانها را حل نکند، اما موسسه لاوا توانسته به کسانی که به اولین حقوق خودشان دسترسی ندارند، خدمت کند و خودشان به دنبال گسترش این طرح در شهرهای اطراف هم هستند.
/انتهای پیام/
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *