صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

گماردن افراد نالایق در پست‌ها خیانت است/ نگرانی از تضعیف نهادها

۲۱ آبان ۱۳۹۴ - ۲۲:۳۰:۰۱
کد خبر: ۹۷۶۵۴
دسته بندی‌: سیاست ، گزارش و تحلیل
خبرگزاری میزان-رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) با انتقاد از روی کارآمدن افراد نالایق در دولت گذشته، گفت: اینکه پست مهمی را بدون بررسی به برخی افراد نالایق سپرده شود، آغاز ظلم و خیانت است.
به گزارش گروه سیاسی میزان، آیت‌الله محمدجواد فاضل لنکرانی پیش از ظهر پنجشنبه در همایش پدافند غیرعامل در آموزه‌های دینی با نگاهی به آیه نفی سبیل که در اداره کل تبلیغات اسلامی استان قم برگزار شد، با بیان اینکه مراقبت باید در بین مسئولان نهادینه شود که خدا ناظر بر اعمال آنهاست، اظهار داشت: جاسوسی، اختلاس و اموری که ممکن است ضربه‌های کاری به یک نهاد و حکومت بزند، از آنجا آغاز می‌شود که مسئولان خدا را ناظر بر اعمال خودشان نبینند.

وی با اشاره به اینکه سطر سطر نامه امیرالمومنین(ع) به مالک اشتر پدافند غیرعامل است، تأکید کرد: برای کسی که می‌خواهد در نظام جمهوری اسلامی مسئول شود واجب است که این عهدنامه را مطالعه کند.

استاد درس خارج حوزه گفت: زمانی گذشت که کارها را به افرادی دادند که صغری را از کبری تشخیص نمی‌دادند. مسئولان مالی همان زمان می‌گفتند که مسائل مالی نظام در اختیار کسانی بود که یک روز کار بانکی نکرده بودند.

آیت‌الله فاضل لنکرانی افزود: امیرالمومنین(ع) در عهدنامه مالک به این مسئله اشاره کردند که پست را نباید همین طوری به افراد بذل و بخشش کرد.

عضو جامعه مدرسین گفت: شما برای اینکه یک ساختمان از نظر زلزله و دیگر حوادث مقاوم باشد دستوراتی دارید، اما بیت‌المال مسلمانان در دست یک آدم نالایق بی‌تقوا افتاده و چه بلایی بر سر مسلمانان آورد.

وی ادامه داد: اینکه صبح از خواب بیدار شدیم، بدون بررسی، فلانی را معاون فلان نهاد بکنیم غلط است. امیرالمومنین(ع) می‌فرماید این آغاز ظلم و خیانت است.

دشمنی دشمن تمام نمی‌شود

آیت‌الله فاضل لنکرانی با تاکید بر لزوم روی کار آمدن انسان‌های باتجربه افزود: یک وقتی در کشور جمهوری اسلامی به عنوان جوان‌گرایی، مسئولیت بالای کشور را به جوانان دادند. در اینکه باید به جوانان میدان داد بحثی ندارد، ولی آیا هر کاری که نیاز به تجربه دارد را باید به دست جوانان داد؟ امیرالمومنین(ع) به مالک فرمود که در انتخاب مسئولان، سراغ افراد ریشه‌دار برود.

وی بر لزوم عدم غفلت مسئولان از دشمنی‌های دشمنان تاکید کرد و افزود: در روایات خیلی به این مسئله تاکید شده و مقام معظم رهبری هم اشاره کردند که فکر نکنیم دشمنی دشمن تمام شده است. این مسئله‌ای است که تا ظهور حضرت حجت(عج) باید به عنوان یک اصل برای ما مطرح باشد.

عضو جامعه مدرسین افزود: امیرالمومنین(ع) در عهدنامه مالک اشتر می فرماید اگر دشمن به شما پیشنهاد صلح داد و شما دیدند رضایت خدا و مصلحت مسلمانان در آن است بپذیرید. بعد از اینکه صلح آغاز شده خیلی باید بیدار باشید. عدو گاهی نزدیک می‌شود تا از غفلت شما استفاده کند. امیرالمومنین می‌فرماید که دوراندیشی کنید و همیشه به دشمن با سوء ظن نگاه کنید.

نگرانی از تضعیف نهادها

آیت‌الله فاضل لنکرانی با ابراز نگرانی از کاهش بکارگیری از نیروهای مفیدتر در نهادها، اظهار داشت: پدافند غیرعامل باید این نکته را بررسی کند که چرا نهادها در جمهوری اسلامی به جای اینکه روز به روز به سمت قوت پیش بروند، تنزل پیدا می‌کنند. یعنی به جای اینکه نیروهای قوی‌تر، محکم‌تر، مفیدتر و مطلع‌تر در دوره‌های جدید وارد نهادها شوند، این مجموعه‌ها افت کرده‌اند.

وی با بیان اینکه باید برنامه‌ریزی شود که در هر دوره، افراد قوی‌تر به کار گرفته شوند، تاکید کرد: اگر بخواهد مجلس شورای اسلامی تشکیل شود، باید دوره موجود با دوره قبل و دوره قبل با دوره اسبق بررسی شود.

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) گفت: سراسر فقه ما برای پدافند غیرعامل مطلب دارد و امیدوارم کار میدانی خوبی در این زمینه انجام و این مسائل از فقه استخراج شود.

آیه نفی سبیل فقه سیاسی را تشکیل می‌دهد

آیت‌الله فاضل لنکرانی با ابراز خراسندی از تلاش‌های زیادی که در مورد پدافند غیرعامل در موسسات و مراکز علمی و حوزوی می‌شود، اظهار داشت: امید داریم که این همایش افق‌های جدید علمی، دینی، فقهی، قرآنی و روایی در موضوع نفی سبیل را بگشاید و در اختیار مسئولان قرار بدهد.

وی تصریح کرد: بر اساس آیه نفی سبیل، فقه سیاسی ما تشکیل می‌شود و این آیه بسیاری از تعاملات بین مسلمانان و کفار را تنظیم می‌کند.

این عضو جامعه مدرسین گفت: خداوند در پایان آیه ۱۴۱ سوره مبارکه نساء می‌فرماید مسلمانان نباید کفار را ولی خودشان قرار بدهند، بنابراین این یک اصل کلی است که هیچ کسی جز خدا و رسول و ائمه نمی‌توانند بر مسلمانان تسلط داشته باشند.

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) با اشاره به بهره‌مندی مختلف فقها از مفاهیم این آیه، تاکید کرد: اسلام دنبال نفی سلطه ولایت کفار بر مسلمانان است. کافر نمی‌شود ولی مسلمان باشد. هر جا پای ولایت و سلطه به معنای ولایت باشد ورود کافر ممنوع است.

آیت‌الله فاضل لنکرانی افزود: درست است که فقهای ما این آیه را برای بطلان نکاح زن مسلمان با مرد کافی می‌دانند ولی برخی از محققان در اینجا تامل دارند، چون آیاتی در قرآن کریم داریم که دلالت بر این دارد که اگر کفار در مقام اذیت و آزار مسلمانان نباشند، مانعی ندارد که با آنها ارتباط انسانی داشته باشیم.

استدلال به دلیل عقل مستقل

وی فضای بحث در مورد آیه نفی سبیل را گسترده دانست و تاکید کرد: این مسئله از حکم جزئی خارج شده و عنوان قاعده نفی سبیل پیدا کرده است.

آیت‌الله فاضل لنکرانی استدلال به دلیل عقل مستقل را یکی از منهج اجتهادی محکم برای نفی ولایت کفار بر مسلمانان دانست و تاکید کرد: اگر آیه شریفه نفی سبیل را قرآن کریم و روایت و آیاتی که دلالت بر نفی ولایت یهود و نصارا بر مسلمانان را نداشتیم، در منهج اجتماعی راهی برای این کار وجود دارد.

وی تاکید کرد: وقتی صحبت از لزوم پیشگیری از آسیب رساندن به منابع مادی و معنوی و حیاتی کشور است، عقل حکم می‌کند که راه‌های نفوذ دشمن آسیب‌شناسی شود.

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) تصریح کرد: نکته‌ای که مقام معظم رهبری در مورد نفوذ دشمن تاکید دارند، یکی از مسائل عمیق دینی ماست.

وی گفت: عقل قطعی بدیعی به صورت قطع می‌گوید که این تدبیر لازم است و همین کافی است که مسئولان این موضوع را محقق بکنند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *