صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نیروگاه‌های قدیمی هم بازنشسته می‌شوند

۱۸ آبان ۱۳۹۴ - ۲۲:۰۰:۰۲
کد خبر: ۹۶۶۰۴
دسته بندی‌: اقتصاد ، اقتصاد ایران
خبرگزاری میزان - معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی گفت: نیروگاه‌های قدیمی با راندمان 20 درصد یا کمتر به‌زودی از مدار تولید خارج شده و بازنشسته می‌شوند.
به‌گزارش ، هوشنگ فلاحتیان امروز (دوشنبه) در اولین نشست تخصصی پانزدهمین نمایشگاه بین المللی صنعت برق ایران که با حضور مدیران بخش خصوصی، انجمن‌ها، سندیکاها و تشکل ها با عنوان «رشد بهره‌وری در صنعت برق» برگزار شد، اظهار کرد: در سال‌های اخیر تلاش کردیم تا به سمت احداث نیروگاه‌های سیکل ترکیبی گام برداریم و در یک دهه گذشته نیروگاه بخار جدیدی را وارد مدار نکرده‌ایم.

وی با بیان اینکه پانزدهمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت برق با افزایش حدود 2 برابری حضور نسبت به سال گذشته مواجه بوده است، اضافه کرد: با فضای ایجاد شده بین تولید کنندگان داخلی و خارجی، امیدواریم در آینده نزدیک شاهد همکاری تنگاتنگ فنی و تجاری بین شرکت‌های ایرانی و خارجی بخصوص شرکت‌هایی که دارای اعتبار صنعتی هستند، باشیم و در افزایش سطح بهبود کیفی تجهیزات داخلی بکوشیم.

فلاحتیان تصریح کرد: استفاده از نیروگاه‌های سیکل ترکیبی بهره‌وری در سوخت و انرژی را به همراه دارد.

تولید توربین‌های بزرگ کلاس F در کشور
وی با اشاره به مذاکره اولیه با با یک شرکت اروپایی برای تولید توربین‌های گازی کلاس f در کشور، افزود: در حال حاضر توربین‌های کلاس E در کشور تولید می‌شود، ولی توربین‌های کلاس F در نیروگاه‌های سیکل ترکیبی قادر است میزان بهره‌وری انرژی را بیش از 50 درصد افزایش دهد.

معاون وزیر نیرو با تاکید بر تبدیل نیروگاه‌های گازی به سیکل ترکیبی گفت: سرمایه‌گذارانی که در این بخش سرمایه‌گذاری کنند به میزان سوخت صرفه‌جویی شده می‌توانند معادل ریالی آن را دریافت کنند.

وی با اشاره به اینکه متوسط راندمان نیروگاه‌های کشور در حال حاضر 37 درصد است، بیان داشت: تا سه سال آینده بیشتر نیروگاه‌های بخش بخار کشور بایستی به سیکل ترکیبی تبدیل شوند تا بتوانیم راندمان نیروگاه‌ها را به 45 درصد افزایش دهیم.

هدف‌گذاری کاهش تلفات برق به 6 درصد
فلاحتیان با بیان این مطلب که در بودجه سال 95 منابع عمومی به بهینه‌سازی شبکه‌های توزیع تخصیص خواهد یافت، افزود: اگر زیرساخت‌های اساسی اجرایی شود، تلفات فوق توزیع از 3 درصد به 2 درصد کاهش خواهد یافت.

معاون برق و انرژی وزیر نیرو در خصوص کاهش تلفات برق در شبکه‌های توزیع گفت: میزان تلفات در سال 92، حدود 15 درصد بود که با تلاش فراوان توانستیم این میزان را در پایان سال 93 به 12.9 و در حال حاضر به 11 درصد برسانیم.

وی اضافه کرد: با مدیریت بهینه در سامانه اندازه گیری قادر خواهیم بود تا سال آینده این رقم را به 5 یا 6 درصد که میزان تلفات کشورهای توسعه یافته است، برسانیم.

فلاحتیان افزود: برای کاهش تلفات از 20 درصد به 15 درصد بیش از 10 سال طول کشید، در حالی‌که در 2 سال گذشته تلفات 15 درصدی به 11 درصد کاهش یافته و این یک موفقیت چشمگیر است.

برنامه هوشمندسازی شبکه برق
وی با بیان اینکه تلاش داریم طرح هوشمندسازی شبکه‌های برق را اجرایی کنیم، افزود: در کشورهای در حال توسعه نیز شبکه هوشمند کامل نداریم.

معاون وزیر نیرو با بیان این مطلب که با تولیدکنندگان کنتور مذاکراتی در خصوص تولید کنتورهای هوشمند داشته‌ایم، افزود: باید کنتورهای هوشمندی طراحی و ساخته شود که قابلیت برقراری ارتباط با یکدیگر را داشته باشند تا چنانچه بنا به هر دلیلی یک پیمانکار نتواند در سال بعد در مناقصه برنده شود، کنتورهای پیمانکار بعدی، با کنتورهای قبلی سازگار بوده و خللی در سامانه توزیع برق ایجاد نشود.

وی گفت: در صدد هستیم از اوایل سال 95 تمام کنتورهای جدید هوشمند باشند و به مرور زمان کنتورهای قدیمی نیز با کنتورهای هوشمند تعویض شود.

فلاحتیان با بیان اینکه در حوزه بهره‌وری انرژی تلاش داریم از تجهیزاتی استفاده کنیم که تلفات‌زا نباشد، ادامه داد: استفاده از ترانسفورماتورهای کم‌تلفات می‌تواند بسیار راهگشا باشد.




ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *