"اعدام سه تبعه ایرانی" در سایه تحجر سعودی
وزارت کشور عربستان، دیروز، یکشنبه حکم اعدام تعزیری را برای سه تبعه ایران اجرا کرد!
پایگاه "سبق" سعودی ضمن اعلام این خبر، مدعی شد: وزارت کشور سه تبعه ایران را در حین قاچاق مقادیر زیادی مواد مخدر به عربستان از طریق دریا بازداشت کرده و پرونده آنها را به دادگاه ارجاع داده است.
بنا به گزارش این رسانه سعودی، دادگاه عربستان برای این سه فرد حکم قتل تعزیری صادر کرد که اجرای آن امروز در منطقه الشرقیه انجام شد.
صحنه اعدام سه تبعه ایرانی به روش گردن زدن، به نقل از
وزارت کشور عربستان در بیانیه ی مزبور اسامی این سه فرد را این طور اعلام کرد «نبی بخش جوس، ومحمد أکرم بلوح، وأومید بولید» و گفته است که این سه نفر ملیت ایرانی داشتند.
در پایان بیانیه وزارت کشور عربستان آمده است که «همچنانکه این وزارتخانه درباره تمایل شدید خادم الحرمین الشریفین در مبارزه با انواع موارد مخدر تاکید میکند، همه کسانی را که به قاچاق مواد مخدر اقدام کنند، از عواقب آن بر حذر میدارد».
***آنچه که دیروز در عربستان گذشته است دارای ابهامات و اشکالاتی است که سعی میشود در گزارش پیش رو به آن حتی الامکان اشاره شود***
بررسی ماجرا از بعد حقوق بین الملل...
در بیانیه ی وزارت کشور سعودی ادعا شده ست که این سه نفر بر روی آب دستگیر شده اند و قصد قاچاق مواد مخدر به این کشور را داشته اند!
هرکشوری بر اساس صلاحیت سرزمینی حق دارد جرمی را که در خاکش مرتکب شود را فارغ از بررسی شرایط مجرم مورد بررسی و محاکمه قرار دهد. کشتی ها نیز بعنوان بخشی از قلمرو حاکمیت محسوب می شوند (در حکم قلمرو حاکمیت هستند) هر زمان جرمی در کشتی ارتکاب پیدا کند براساس صلاحیت سرزمینی در مورد جرم ارتکابی اعمال صلاحیت می شود. دولت صاحب پرچم کشتی صالح به رسیدگی به جرایم کشتی است. وقتی کشتی داخل آبهای ساحلی و داخلی کشور باشد صلاحیت رسیدگی با دولت ساحلی است.
جرايم ارتكابي داخلي كشتيهايي كه در حال عبور از درياي سرزميني هستند.اصولاً تابع قانون كشور متبوع كشتي است. (مطالعات حقوق بین الملل- صلاحيت سرزميني- عزیزاله معیری)
با توجه به توضیحات بالا و با اشاره به این که در بیانیه کشور سعودی اشاره شده است که این سه نفر قصد ارتکاب قاچاق را داشتند باز هم زوایای مبهم این بیانیه بر ملا میشود.
آیا عربستان نیت خوانی کرده و کشتی حامل بار قاچاق را به مقصد کشور خودش متوقف و عاملین آن را بازداشت کرده است؟!
چرا در بیانیه محل دقیق ارتکاب جرم ذکر نشده است!
چه در آب های عربستان و چه در غیر آن، وقتی جرمی صورت نگرفته عربستان به چه مجوزی سه نفر را اعدام کرده است؟!
مگر در حقوق بین الملل کشتی جز خاک کشور صاحب پرچم محسوب نمی شود؟!
در واقع باید گفت با توجه به ابهاماتی که در بیانیه و اصل ماجرا وجود دارد نهایتا بشود این سه نفر را به ارتکاب شروع به جرم قاچاق متهم کرد؛ نه خود قاچاق.
همه ی این ها حاکی از این است که حقیقتی پنهان شده در پستوی جنایات سعودی جای گرفته است.
نکته بعدی که به ذهن هر خواننده ای میرسد این است که فرمان شاه سعودی مبنی بر مبارزه با مواد مخدر نباید کمی مفصل تر و منطقی تر باشد؟! به عنوان مثال آیا نوع مواد مخدر و مقدار آن در قانون به این سفت و سختی نباید ذکر شود؟ و این که اصلا چرا در بیانیه وزارت این کشور، به نوع ومیزان مواد مخدر قاچاق شده اصلا اشاره ای نشده است ؟!
طبیعتا پاسخی برای سوالات بالا پیدا نخواهیم کرد مگر با تشخیص نیت خبیث پنهان شده پشت چهره ی به ظاهر مسلمان به اصطلاح خادمین حرمین شرفین !
***قانونی برای غریبه ها:
دو هفته قبل منابع متعدد لبنانی از جمله خبرگزاری ملی این کشور (NNA)، گزارش دادند که یک شاهزاده سعودی قصد داشته حدود دو تن مواد مخدر از لبنان به عربستان قاچاق کند.
این محموله متعلق به «عبدالمحسن بن ولید بن عبدالمحسن بن عبدالعزیز» بوده است که شامل 24 بسته و هشت چمدان حاوی مواد مخدر از نوع کپتاگون بود و قرار بود به مقصد «منطقه حائل» (در شمال غرب عربستان) قاچاق شود.
تصویر گذرنامه شاهزاده سعودی
وبگاه خبری «العهد» با بیان اینکه این شاهزاده به همراه چهار فرد سعودی دیگر بازداشت شدهاند، نوشت: نیروهای امنیتی لبنان روند بازجویی از این شاهزاده سعودی و چهار تن از همراهانش را که در هواپیما در فرودگاه بیروت دستگیر شده بودند، آغاز کرد.
یکی از افراد بازجویی شده، در پاسخ به مسئولان امنیتی لبنان ادعا کرده که این مواد «برای مصرف شخصی» بوده است.
وبگاه شبکه خبری «بیبیسی عربی» با پوشش این خبر زمزمه تبرئه این شاهزاده را آغاز کرد و در گزارشی خود نوشت: آیا این شاهزاده از وجود این محموله اطلاع داشته است؟
تلویزیون المنار نیز ساعتی پس از اعلام این خبر، در گزارشی از فشارهای سفارت عربستان در بیروت و جریان المستقبل لبنان بر وزرای دادگستری و کشور کابینه به منظور جدا کردن پرونده شاهزاده سعودی بازداشت شده از مواد مخدر کشف شده خبر داد.
به نظر می رسد قانون و علم حقوق در کشوری مانند عربستان یک لطیفه ی خنده دار است که به میل جناب خلیفه انعطاف می پذیرد.
طبق ادعای وزارت کشور عربستان سه ایرانی در زمان بسیار کوتاهی در سکوت خبری گردن زده شدند ولی شاهزاده سعودی با ارتکاب جرم بزرگترین قاچاق تاریخ در کشور کویت لابد الان در عشرتکده اش در حال خوشگذرانی است.
***واکنش وزارت امور خارجه ایران به اعدام سه تبعه ایرانی:
چند ساعت بعد از انتشار خبر اعدام 3 شهروند ایرانی توسط عربستان، وزارت امور خارجه عصر دیروز «احمد المولد»، کاردار این کشور را احضار کرد.
در پی این احضار مراتب اعتراض جمهوری اسلامی ایران به رفتار سعودیها، به اطلاع کاردار عربستان سعودی در تهران رسید.
به هر حال دولت سعودی با این برخورد به هیچ عنوان روابط دو طرفه بین دو کشور را تضمین نمیکند و در روابط بین الملل به نوعی اعلام خصومت محسوب میشود.
به هرحال امیدواریم مراجع بین المللی به این بی قانونی و عدم رعایت حقوق بشر زیر سایه خفقان و قلدری شاهزاده های سعودی برخلاف هر بار دیگری اقدام مثبتی انجام دهند و همچنین پیگیری حقیقت ماجرا از طریق مراجع ذی صلاح ایرانی پیگیری شود...
***به قلم علی حضرتی
/انتهای پیام/: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.