مشروح ششمین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده فساد نفتی/ از تکذیب ایمیل وزارت اطلاعات تا درخواست از بانک «م» برای reject پول و پاسخ کارشناس بانک مرکزی به ادعای جدید متهم نفتی+گزارش تصویری
خبرگزاری میزان - ششمین جلسه رسیدگی به پرونده فساد نفتی صبح امروز در شعبه 15 دادگاه انقلاب برگزار شد که در این جلسه بابک زنجانی متهم ردیف اول این پرونده به قرائت ادامه دفاعیات خود پرداخت.
بابک زنجانی: مصوبات بانکهایم از جمله مسایل محرمانه است که نیاز به قرائت در دادگاه نداشته است
بابک زنجانی متهم ردیف اول این پرونده پس از حضور در جایگاه متهم و پیش از قرائت ادامه دفاعیات خود در مورد کیفر خواست مدعی شد یکی از دلایل علنی شدن دادگاه رسیدگی به فعالیتهای من درخواست خودم و وکیلم از قوه قضائیه به ویژه رئیس آن بوده است در حال حاضر هم هر قضاوت و تهمتی از سوی افراد مختلف بیان شود ناراحت نیستم و اتفاقا میخواهم پس از قضاوتها یک جمع بندی درستی انجام شود.
متهم نفتی در خصوص تصویری که از وی و دفاعیات خیلی محرمانهاش پخش شد اینگونه واکنش نشان داد که هیچ چیزی نبوده است که دادگاه آن را نداند در تفکیک مسائل مربوط به خودم برخی مسایل محرمانه بوده و نیازی به قرائت در دادگاه نداشتند که مصوبات بانکهایم از جمله آنها بوده است.
متهم نفتی: در خصوص تفاوت «ال و سی» و «برات» از چهار کانال مختلف استعلام گرفتم
وی در خصوص صحبتهایی که پیرامون تفاوت «ال و سی» و «برات» مطرح شد، اظهار داشت: با اینکه همچنان میدانستم صحبتهایم درست است اما از چهار کانال مختلف در این خصوص استعلام گرفتم و از اتاق بین المللی، بازرگان بین الملل لوکسا، آی سی سی و شرکت سوئیفت استعلام گرفتهام.
زنجانی مدعی شد درخصوص گشایش اعتبارات شرکت «اس تی بنکرز» صحبتهایی صورت گرفت و ایراداتی به نام گشایش گرفته شد و نماینده دادستان اعلام کردند به جای «ال سی» من «برات» گفتهام. باید توضیح دهم که شرکتها مجاز به استفاده از خط سوئیفت هستند و هر شرکتی میتواند از آن استفاده کند. در استعلام شرکت سوئیفت آمده است که برخی شرکتهای ایرانی نیز از این سیستم استفاده میکردند.
وی به استعلام اتاق بازرگانی بین المللی اشاره و تصریح کرد: در پاسخ آنها آمده است هر دوی آنها یعنی «ال سی» و «برات» نامه اعتباری هستند که از سوی شرکت یا بانک صادر میشود، شرکتها به آن برات شرکتی و بانکها برات بانکی و ال سی میگویند.
متهم نفتی به قید شدن نام «برات» در ابتدای برگهها و سندها اشاره کرد و اظهار داشت: اینکه میگویند زنجانی بالای آن برگهها کلمه «برات» ننوشته است باید بگویم در شناسایی «برات» اعلام شده است ننوشتن کلمه «برات» تاثیری در ماهیت آن ندارد.
بابک زنجانی: 11 فقره گشایش اعتبار از طرف «اس تی بنکرز» به بانک مالزی صادر کردم
وی همچنین به استعلامهای اخذ شدهاش از «آی سی سی» و «سوئیفت» اشاره کرد و گفت: «برات» را فرمت «ام تی 700» بانک صادر میکند و در شرکتها خود شرکت یا شرکت دیگری قائم مقام تجاری میشود با این حال هر دوی آنها لازم الاجرا و شرطی است.
میلیاردر نفتی مدعی شد: شرکت ملی نفت براتهایی را با همین فرمت در گذشته برای خرید کالا صادر کرده است و این یعنی همان کاری که من امروز انجام دادم و لیست آن تقدیم دادگاه میشود.
متهم نفتی در ادامه توضیحات خود پیرامون جلسه گذشته دادگاه مدعی شد: 11 فقره گشایش اعتبار با هر نامی که شما بر روی آن میگذارید را از طرف «اس تی بنکرز» به بانک مالزی صادر کردم و این بانک نیز به HK ابلاغ کرده است. در خصوص فرمتهای MT هم باید بگویم این استانداردها فقط مخصوص بانکها نیست و مجوزهای غیر انحصاری با حق امتیاز رایگان برای توسعه بخشیدن این شرکتها و بانکها است.
توضیحات بابک زنجانی در مورد حسابهای بانک مرکزی
بابک زنجانی در خصوص شماره حسابهای اعلام شده از سوی بانک مرکزی و عدم واریز بدهی به این حسابها توضیح داد: بانک مرکزی میداند که شماره حسابها قابل دریافت وجوه نبوده است و ایکاش این شماره حسابها را به دادگاه ارسال نمیکرد. با علم به این مسئله پیش خودم گفتم شاید در این دو سال معجزهای اتفاق افتاده است به همین منظور به این شماره حسابهای اعلام شده توجه کردم.
متهم ردیف اول بزرگترین پرونده فساد نفتی مدعی شد این شماره حساب در خارج از کشور افتتاح شده است و ایران به آن کشورها نفت میفروشد و فقط اجازه واردات از آن کشورها را دارد. بانک مرکزی از حساب خود به آن شرکتها واریز میکند و این پول قابل حواله کردن به خارج از کشور نیست.
وی به صحبتهای یکی از مسئولان رده بالای دولتی اشاره کرد و اظهار داشت: اینکه میگویند این شماره حسابها قابلیت وصول دارد، یا اطلاع ندارند یا چیز دیگری را دنبال میکنند.
زنجانی با بیان اینکه برای اثبات صحبتهایم 2 کار انجام دادم، ادامه داد: از سه کشور مختلف درخواست کردم که افرادم سه تا 50 یورو را حواله کنند پس از آن بانک گیرنده اعلام کرده بود که این حسابها محرمانه است و قابلیت دریافت و جا به جایی وجه را ندارد.
متهم نفتی به صدور بانک گرانتی اشاره کرد و گفت: دو پیام فرستادیم یکی از آنها NT999 در 5 نوامبر به هالک بانک ترکیه فرستادیم و گفتیم که میخواهیم به این شماره بانک مرکزی واریزی را ارسال کرده و یا بانک گرانتی صادر کنیم.
متهم ردیف اول پرونده فساد نفتی در ادامه دفاعیات خود مبنی بر غیر قابل اعتبار بودن شماره حساب بانک مرکزی مدعی شد پیام دوم را در همان تاریخ به کندون چین فرستادیم و با همان درخواست قبلی که برای بانک ترکیهای اعلام کرده بودیم. بانک ترکیهای در جواب پیام ما اعلام کرد نه میتوانیم وجوه و نه بانک گرانتی از شما بگیریم. بانک چینی نیز در تاریخ 5 نوامبر اعلام کرد که امکان دریافت نداریم.
بابک زنجانی مدعی شد: شرکت «HK» از لحاظ پول شویی تحت تعقیب است
زنجانی به صدورضمانت نامهای به نفع شرکت HK اشاره کرد و گفت: من هیچ مدرکی ندارم. همانطوری که اعلام شد برخی گفتهاند میخواهیم ضمانت نامهای برای شرکت تحریمی بفرستیم و امکان همکاری بسیار سخت است با این حال دوستانم قول همکاری دادند.
متهم نفتی به فرآیند تحریم شدنش از سوی اتحادیه اروپا اشاره کرد و گفت: در مصوبهای که اتحادیه اروپا طبق آن مرا تحریم کرده است اعلام شده است نظر به معاهده اتحادیه در 4 مرداد ماه 89 این شورا تصمیم به تحریم افراد ایرانی گرفته است.
وی با بیان اینکه اتحادیه اروپا دو تحریم برای من ایجاد کرد مدعی شد: آنها شخص بابک زنجانی را مورد تحریم قرار دادند و اعلام کردند که من در راستای نقض مفاد اتحادیه اروپا به نهادهای ایرانی کمک کرده و یکی از مهرههای تسهیل کننده معاملات نفتی ایران بودهام.
متهم نفتی اعلام کرد: در دومین حکم تحریم من آمده است که زنجانی در فعالیتهای هستهای و موشکهای بالستیک همکاری داشته است. اولین شرکت من نیز که در لیست تحریمها قرار گرفت بانک «فرست اسلامیک» مالزی بود. در این تحریمها در بندی ذکر شده است که مجموعههای مرا بلوکه کرده و نامهای از طریق اتحادیه اروپا به بانک «اسلامیک مالزی» ارسال شده است و شورا تصمیم گرفته است شرکت شما را برای اقدامات محدود کننده در لیست تحریمها قرار دهد.
بابک زنجانی مدعی شد: در این بند اعلام شده است اگر بخواهیم از وجوه بلوکه شده استفاده کنیم باید از اتحادیه اجازه بگیرید. با این حال برای ضمانت نامه مذکور نیز دو امضاء صادر شده است البته چند نفری هم گفتند برای پول تحریمی ضمانت نامه غیر شرط صادر کنیم. اتحادیه به بانک صادر کننده ضمانت نامه گفته است که شما میتوانید صادر کنید اما زمان برداشت پس از تحریمها است.
وی ادامه داد: معمولا ضمانت نامه ها را با 2 درصد صادر میکنند؛ اما اینها با توجه به اطلاعاتی که گرفتند این درصد را به 6درصد افزایش دادند و این درحالی است که 6 درصد 2میلیارد یورو معادل 120 میلیون یورو می شود که پول بسیار زیادی است.
بابک زنجانی در ادامه دفاعیات خود مدعی شد که امروز 2 سوپرایز برای دادگاه دارد و ادامه داد: شرکت «HK» مشکلی دارد که برخی از آقایان در جریان آن نیستند. این شرکت از لحاظ پول شویی تحت تعقیب است و برای مدیرانش نیز حکم صادر شده است به جرم پولشویی و پولهایی که در حسابهایشان بوده است تحت تعقیب هستند و حکم صادر شده در حال رفتن به پلیس بین الملل و در نهایت دستگیری مدیرانش است.
وی ادامه داد: بانک «فرست اسلامیک» میتواند از «HK» شکایت کند و ما خسارت خود را 10میلیارد یورو از این شرکت خواستهایم. در حال حاضر شرکت «HK» محکوم است و این خسارت 10 میلیارد یورویی من چوبی است که میتوانم علیه آنها بلند کنم اینها را گفتم که آقایان برای همکاری با من به تفاهم برسند.
بابک زنجانی در دادگاه هم دست از تهدید برنداشت
متهم نفتی در خصوص بانک «م» نیز گفت: این بانک پول مرا ریجکت کند چرا که 1میلیارد یورو حکم توقیف برای این بانک گرفتهایم اگر نخواهند به تفاهم برسیم من هم میدانم با چه روشی به پیش بروم.
وی با بیان اینکه قصد فرار رو به جلو نداشتم مدعی شد: نباید جای طلبکار و بدهکار عوض شود بانک مالزی از آن شرکت 2 میلیاردو یورو طلبکار است.
متهم نفتی مدعی شد: 660 میلیون یورو از بدهی را نقداَ پرداخت کرده است
بابک زنجانی در ادامه دفاعیات خود مدعی شد که یک میلیارد و چهارصد و 27 میلیون یورو از بدهی شرکت نفت را در فاز اول پرداخت کرده است و مدعی شد این وزارتخانه دو حساب با ما داشتند. در یکی 1.5 میلیارد یورو مطرح بود که از طرف بانک مرکزی واریز شده بود و دومی نیز حسابهای مربوط به پول نقد بوده است.
وی با بیان اینکه 660 میلیون یورو از بدهی را نقداَ پرداخت کرده است، گفت: در خارج از کشور این مبلغ را نقداَ پرداخت کردم و بازپرس پرونده نیز حین بررسی سندها 40 میلیون یوروی دیگر را نیز استخراج کرد و جمعاَ 700 میلیون یورو پول نقد به وزارت نفت داده ام.
متهم نفتی در خصوص اینکه چه مقدار از اموالش صرف بدهیهای وزارت نفت شده است، گفت: طبق اعلام دادستانی و استعلام آن دو میلیارد و 600 اموال داده ام بنابر این یک میلیارد و 400 میلیون را پرداخت کردهام و میماند یک میلیارد و 100 که پول نفت بوده است که میخواهیم برای آن ضمانتنامه بدهیم.
قاضی صلواتی: معاون دادستان تهران که مسئول ارزشیابی اموال شما بوده در جلسه بعدی حضور خواهد داشت
پس از این گفتهها قاضی صلواتی خطاب به متهم اعلام کرد: معاون دادستان تهران که مسئول ارزشیابی اموال شما بوده است در جلسه بعدی در دادگاه حضور خواهد داشت.
بابک زنجانی: شرکت HK باید به پیمانکاران نفتی مبلغی را میداد
زنجانی در ادامه دفاعیات خود مدعی شد که پرداخت طلب پیمانکاران هیچ ربطی به او نداشته است و اعلام کرد شرکت HK باید به پیمانکاران نفتی مبلغی را میداد. در این حال با توجه به اینکه کارگزار بانک مالزی بوده است پرداخت وجه به پیمانکاران وظیفه شرکت STT BNKRZ نبوده بلکه وظیفه بانک مالزی بوده است و اگر ایرادی وجود دارد باید از بانک مالزی سوال کرد.
کارشناس بانک مرکزی: اینکه آقای زنجانی گفتهاند بانک مرکزی به STT BNKRZ پول ریخته است صحت ندارد
در ادامه ششمین جلسه رسیدگی به اتهامات متهم ردیف اول پرونده نفتی نماینده بانک مرکزی با ارائه توضیحاتی اعلام کرد اینکه آقای زنجانی گفته اند بانک مرکزی به STT BNKRZ پول ریخته است صحت ندارد و این در حالی است که وجه به حساب شرکت «ن» ریخته شده است.
وی در خصوص تفاوت برات و ال سی توضیح داد: هشت نکته اصلی برای آنکه سندی را برات بزنیم وجود دارد. در ایران طبق ماده 45 قانون مالیات مستقیم برای هر سندی باید حق تحریر پرداخت شود. با فرض اینکه ال شما همان برات است آقای بابک زنجانی شما کجا حق دولت را پرداخت کردهاید؟
کارشناس بانک مرکزی: بانک مرکزی نمیآید حسابی بدهد که قابلیت وصول نداشته باشد
نماینده بانک مرکزی همچنین در خصوص ادعاهای بابک زنجانی در مورد معتبر نبودن شماره حساب های بانک مرکزی اظهار داشت: بانک مرکزی هم همچون وزارت نفت یک نهاد دولتی است. بانک مرکزی نمیآید حسابی بدهد که قابلیت وصول نداشته باشد. ما نیز همچون وزارت نفت دوست داریم اموال به بیت المال بازگردد.
وی ادامه داد: متهم طوری حرف می زند که گویا شرکت STT BNKRZ به جای بانک مرکزی نشسته بوده و تمام نقل و انتقالات آن را انجام میداده است.
وی به پیام 999 در سیستم سوئیفت اشاره کرد و گفت: این پیام غیر رمزدار است و پیامهای 199 نیز که از جمله پیامهای غیر رمزدار محسوب میشود اصالت ندارد.
قاضی صلواتی خطاب به متهم: چند پیام سوئیفتی ارسال کردید و مبلغ آن چقدر بوده است؟
پس از پایان تنفس متهم نفتی در جایگاه حاضر شد و در ادامه دفاعیات خود، گفت: در گذشته در سیستم بانکی چنانچه دو بانک میخواستند با هم ارتباط پیدا کند شماره رمز به هم میدادند و پیام منتقل میکردند؛ اما در تکنولوژی جدید که سوئیفت گذاشته شد وضعیت متفاوت است و شرکتهایی که با بانک مرتبط، خط سوئیفتی دارند ارتباطشان همیشه برای مبادلات مالی برقرار است.
وی در پاسخ به سوال قاضی دادگاه مبنی بر اینکه چرا پیام را از بانک خود ندادید و از بانک «الف» ارسال کردید؟ گفت: قانونی در سوئیفت وجود دارد که شما نمیتوانید پیام را به بانک دیگر بدهید. بنابراین من پیام را به بانک «الف» دادم؛ چرا که با بانک دبی قرارداد کارگزار امضا نکردم.
متهم نفتی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه چند پیام سوئیفتی ارسال کردید و مبلغ آن چقدر بوده است؟ گفت: دقیقاَ به خاطر ندارم اما از طریق بانک «الف»، بانک امارات دبی 50 جرثقیل برای ساخت یک پروژه پل سازی در پایتخت و 90 میلیون یورو برای ساخت پلی در قشم آوردم و شاید مبلغ آن حدود 300 یا 400 میلیون دلار باشد.
بابک زنجانی به فرمت MT اشاره کرد و گفت: این فرمتها برای فعالان بازرگانی رایگان است و دلیلی بر جعل بودن فرمتها نیست، هر فرمت کار خاصی را انجام می دهد و پیامی را آماده میکند.
وی ادامه داد: صندوق بازنشستگی برای ما دستور پرداخت میگذاشت اما من وظیفه نداشتم که هر جا پول بفرستم و صلاح کار خودم را میدیدم. طبق قانون میتوانستم آن را ریجکت کنم، صندوق بازنشستگی پیامی به فرمت MT199 داده بود که من به خانم (م.م) گفتم که در جواب بنویسید که نمیتوانیم انجام دهیم، متعاقب آن پیام، نامهای به (و.د) داده شد که این حسابها قابل پرداخت نیست.
متهم نفتی افزود: فرقی نمیکند پیام با سوئیفت یا ایمیل ارسال شود و باید فرستنده نامه مشخص شود، ما دو کد سوئیفتی داشتیم و شعبه امارات ما درخواست کد کرده بود اما هنوز به سیستم سوئیفت متصل نشده بود.
بابک زنجانی تصریح کرد: من میتوانستم به هزاران بانک پیام بفرستم؛ اما با بانک دبی قراردادی نداشتم بنابراین از بانک «الف» خواستم که پیام را بفرستد.
متهم نفتی: شرکت AEG تعیین کننده برقراری ارتباط مالی نیست
متهم نفتی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا مجوز سوئیفت از گروه متحد گرفتهاید؟ گفت: بله مجوز ایران را از گروه متحد گرفتم و شرکت AEG ارائه کننده خدمات سرویس است و حق ندارد برای من تعیین تکلیف کند که با چه کسی در ارتباط باشم.
بابک زنجانی در پاسخ به سوال نماینده بانک مرکزی مبنی بر اینکه یازده ال سی که برای شرکت HK باز کردید به چه طریق به دست شما رسیده است؟ گفت: از طریق ایمیل رسیده است و من تشخیص میدهم که شرکتها چگونه با هم ارتباط بگیرند.
وی خطاب به نماینده دادستان که اعلام کرد: نماینده سوئیفت گفتهاند که شرکت «اس سی تی بنکرز» میتواند به عنوان یک بانک تحت عنوان SUB MEMBER از طریق بانکهای دیگر پیام صادر کند، گفت: ارتباط بین شرکت «اس تی تی بنکرز» و بانک مالزی به گونهای بود که ما برخی موارد را لازم میدانستیم که سوئیفتی باشد و یا از طریق ایمیل و فکس رد و بدل شود بنابراین سوئیفت تنها پیام رسان است.
متهم نفتی: داشتن سوئیفت و خدمت ارزی عمل مجرمانه نیست
در ادامه متهم نفتی در دفاع از متهم خطاب به نماینده بانک مرکزی گفت: کارشناس بانک مرکزی بیان کردند که چون پیام تا یک جایی در سوئیفت تعیین شده؛ اما از این طریق مخابره نشده است بنابراین جعل است اما تا زمانی که دادگاه سوال نکرده کارشناس نباید نظر دهد.
کوهپایه زاده گفت: رابطه موکل من با دولت شاکی و متشاکی است و بانک مرکزی هم قسمتی از وجوه را مطالبه کرده است و شاید چندان موجه نباشد فردی که قسمتی از دولت است لباس کارشناسی بپوشد و دفاع کند چرا که این امر شائبه بی طرفی را از بین میبرد.
قاضی صلواتی خطاب به وکیل متهم: کارشناسان حاضر از مجرب ترین کارشناسان بانک مرکزی هستند و به دعوت دادگاه اینجا حاضر شدهاند
قاضی دادگاه در پاسخ وکیل متهم گفت: در این جا لازم بود بحث سوئیفت باز شود و توضیحاتی داده شود آقایان جزء مجرب ترین کارشناسان بانک مرکزی هستند و به درخواست دادگاه در این جلسه حضور پیدا کردند.
بابک زنجانی مدعی شد: اگر کارهای من به خاطر داشتن سوئیفت و خدمت ارزی عمل مجرمانه بوده است چرا خود بانک مرکزی با من کار میکرده است، چندین بار معاون ارزی بانک مرکزی به دفتر من آمدند و از من خواستند کاری را برایشان انجام دهم بنده به دنبال جرم زایی نبودم، در بانک «م» و «ص» شعبه دبی از طرف مردم الی سیهای زیادی باز شده و بیش از 300 ال سی رسیده بود که بانک «ص» پول نداشت به مردم بدهد و من اسناد آنها را خریدم و اینها کارهایی بود که من برای کشور انجام دادم.
متهم نفتی با بیان اینکه در کیفر خواست اشاره شده که من به فقر علمی مدیران بانک واقف بودم، گفت: 23 بانک طی سه الی چهار سال با بنده کار میکردند و من با آنها دوست بودم؛ آیا به این معنی است که من سر آنها را کلاه گذاشتم از آنها سوال کنید، من روش و راهکار دادم تا پول مردم جابجا شود. آیا پولی را که با کارمزد 7 در 1000 از من میگرفتند و آن را با پول بی مصرف و غیرقابل انتقال عوض میکردند فقر علمی مدیران است یا زرنگی.
بابک زنجانی: خیلی از بانکها هنوز به من بدهکار هستند
بابک زنجانی گفت: در کیفر خواست آمده که زنجانی در فرصت یک شکار بوده است این در حالی است که روش پرداختی من از طریق شرکت آی بان بوده، آیا چون زنجانی 7 در 1000 می گرفته از مردم 20 درصد را نمی گرفته به دنبال شکار بوده است، خیلی از بانکها هنوز به من بدهکار هستند.
وی ادامه داد: 36هزار حواله برای بانکها حواله شده اگر من به دنبال شکار بودم جای بهتری را انتخاب می کردم نه اینکه دنبال حواله مردم باشم، اگر درصد های من غیر متعارف بود چرا بانک مرکزی اینگونه عمل می کرد ضرر این کار کجا بوده که مسئولین بانک مرکزی ناراحت هستند.
بابک زنجانی در رابطه با صدور کارت ومجوز آن گفت: کارت وسیله اعتباری من بوده است و با صدور کارت آی وان به مشتری اعتبار دادم و گفتم شما به اندازه این کارت می توانیدحواله صادر کنید اگر این کار مجوز می خواست چرا بانک مرکزی از آن استفاده می کرد.
نماینده بانک مرکزی: بانک مرکزی هیچ گاه از سیستم آی وان استفاده نکرده است
نماینده بانک مرکزی گفت: بانک مرکزی هیچ گاه از سیستم آی وان استفاده نکرده است؛ اما با فشارهایی که وجود داشت این سیستم در بانک مرکزی نصب شد.
بازپرس خطاب به متهم: آیا اجازه صدور کارت در داخل کشور بر اساس مقررات کشورهای خارجی را داشتید؟
بازپرس پرونده خطاب به متهم نفتی گفت: آیا در داخل کشور اجازه داشتید بر اساس مقررات کشورهای خارجی کارت صادر کنید آیا مجوز این کار را داشتید که بابک زنجانی پاسخ داد این کارتها بیرون چاپ شد و با مجوز خاص وارد کشور شد و برای اینکه نظمی به بانکها بدهیم این کارتها وارد کشور شد و این کارت حساب اینترنتی بانک مالزی را شارژ میکرد و نیاز به مجوز نداشت.
قاضی صلواتی خطاب به متهم: بر اساس مقررات بانک مرکزی شما مجوز نداشتید
قاضی پرونده خطاب به بابک زنجانی گفت: بر اساس مقررات بانک مرکزی شما مجوز نداشتید و متهم نفتی پاسخ داد این کارتها قانونی است و من این کارتها را آوردم تا خدمت کنم و بیش از 2میلیارد یورو از این کارتها استفاده شد.
بابک زنجانی در پاسخ به سوال نماینده بانک مرکزی که گفت این پولها دبیت کارت بوده یا کردیت کارت گفت: دبیت کارت بوده است، پول داخل حساب بوده و وقتی کارت کشیده می شد مبلغ مورد نظر از محل آن خارج میشد.
متهم نفتی گفت: من تعجب می کنم چرا دولت که عوض شد همه می گویند مدیران قبلی فقر علمی داشتند و بلافاصله بعد از آن قاضی بیان کرد شما در چارچوب دفاع کنید و قبلا به این موارد پرداخته اید.
بابک زنجانی گفت: بازپرس از من می پرسد من چه مقدار پول داشتم بنده مبلغ 15میلیارد یورو (سه وام 5 میلیارد یورویی)در بیرون از کشور گرفتم و افرادی از کردیت کارتهای من استفاده کردند و تشکر نیز کردند بنابراین من میدانم که از کجا باید اعتبار کسب کنم.
متهم نفتی گفت: شرکت سوئیفت ورژن جدیدی بنام آی وان طراحی کرد و در آن به جای اینکه نوشته شود فلان بانک در فلان شعبه و فلان مبلغ واریزی است کدی را طراحی کرد و آی وان به خاطر این شکل گرفت که بانکها از پیامهای سوئیفتی کم کم فاصله بگیرند که در این سیستم بانک آی وان گفت بابت هر کار مالی 10 یورو هزینه مالی میشود که در اینجا من به آی وان گفتم که چقدر به من اعتبار میدهد تا در این راستا من حوالههایی ارسال کنم و بعدا 10 یوروها را بفرستم.
بابک زنجانی: آی وان یکی از مجموعه های نرم افزاری شرکت سوئیفیت است
بابک زنجانی در پاسخ به سوال قاضی پرونده مبنی بر اینکه آیا آی وان زیر مجموعه شرکت سوئیفیت است گفت: خیر آقای «الف» نماینده ای در شرکت سوئیفت است و البته حرفهای وی را بنده تایید میکنم اما وی از شرکت سوئیفیت مطلع نیست و آی وان یکی از مجموعه های نرم افزاری شرکت سوئیفیت است.
نماینده بانک مرکزی در پاسخ گفت: بنده 21 سال در حوزه سوئیفت بین الملل فعالیت و مسئوولیت داشتم ودوره های بین المللی سوئیفیتی را در کشورهای دیگر دیده ام، ساختار سوئیفیتی اینگونه است که بخش شمال آفریقای سوئیفیت در دبی مستقر است و دفتر ندارد بنابراین استعلام صورت گرفته از مدیران سوئیفیت بوده است.
نماینده بانک مرکزی: سوئیفیت هیچ گونه عملیات بانکی برای دادن اعتبار به اشخاص ندارد
نماینده بانک مرکزی ادامه داد: طبق استعلامی که صورت گرفته آی وان تو آی وان شرکت نیست و یک استاندارد جهانی است که سوئیفیت متولی آن است و این استاندارد مشخصات دارنده حساب در حساب است؛ اما شما فقط با داشتن شماره حساب نمیتوانید پول رد وبدل کنید و حتی در واریز پول بانک به بانک هم باید منشاء آن مشخص باشد، سوئیفیت هیچ گونه عملیات بانکی ندارد که بخواهد به کسی اعتبار دهد.
متهم نفتی: مبلغ 5 میلیارد یورو از سالهای 88 تا 89 در مجموعه من وجود داشت و مصرف میشد
قاضی پرونده خطاب به بابک زنجانی گفت: در رابطه با 15 میلیارد یورو توضیح دهید که متهم نفتی بیان کرد مبلغ 5 میلیارد یورو از سالهای 88 تا 89 در مجموعه من وجود داشت و مصرف میشد.
وی در پاسخ به سوال قاضی مبنی بر اینکه بازگشت این پول به آن شرکت چگونه بود، تصریح کرد: از کل مبلغ 15 میلیاردی که دریافت کردیم به صورت 5 ساله قابل تمدید بود که توسط دوستانم در بیرون از کشور انجام شد.
بابک زنجانی در پاسخ به سوال بازپرس پرونده مبنی بر اینکه مجوزها، ضمانت نامهها و شیخی که از آن حرف میزنید را بیاورید تا اثبات کند مشاء پول کجا است؟ گفت: بنده آن چیزی را که به شما ربط دارد جواب میدهم باید بروید در دادستانی آن کشور درخواست بدهید و از آن شیخ سوال بپرسید.
قاضی پرونده گفت: شیخی وجود ندارد و منشاء آن نامعلوم است. بنابراین هر گونه مدارکی راجع به شیخ و مبلغ 15 میلیارد یورو دارید در جلسه بعد ارائه دهید.
بابک زنجانی گفت: در کیفرخواست آمده که زنجانی با وزارت اطلاعات ارتباط داشته واسم دو نفر را آورده است؛ اما من معتقدم برای به نتیجه رساندن پرونده نمیشود به همه دنیا تهمت بزنیم، کار واحد اقتصادی وزارت اطلاعات صیانت از کسانی است که کارهای بازرگانی می کنند و مجموعه من هم فارغ از این نبوده است.
متهم نفتی مدعی شد: وزارت اطلاعات بارها به من خبر میدادند که ایمیلها از بیرون چک میشود و من اطلاعاتم را به صورت گزارش با آنها رد و بدل میکردم درواقع گزارش کاری اقتصادی به آنها میدادم در واقع من اطلاعات را بر روی ایمیلی که وزارت اطلاعات خودش درست کرده بود می گذاشتم و با آنها میل مشترک داشتم.
قاضی صلواتی: وزارت اطلاعات هر گونه ارتباط ایمیلی با متهم را تکذیب کرد
قاضی صلواتی با بیان اینکه وزارت اطلاعات هر گونه ارتباط ایمیلی یا دسترسی مشترک با شخص متهم را تکذیب کرده است گفت: فردی بنام (چ) نامه ای از سمت شما به درب مراجعین وزارت اطلاعات برده و خواستار ملاقات با آنها شده است و به آنها گفته در صورتی که بازپرس از شما سوال پرسید پاسخ دهید که هر 15 روز اطلاعات در قالب گزارش برای شما ارسال می شده است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *