صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تدارک پنتاگون برای جنگ

۱۸ آبان ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۲:۱۴
کد خبر: ۹۶۳۸۱
دسته بندی‌: بین‌الملل- جهان ، عمومی
خبرگزاری میزان - پیروزی های ائتلاف ایران، روسیه، سوریه، عراق و حزب الله لبنان در منطقه نگرانی های آمریکایی ها را آشکارتر کرده و باعث شده تا سران این کشور همپیمانان خود را به باد انتقاد و البته تحقیر بگیرند.
آمریکایی ها در غرب آسیا دل به سران کشورهای عربی منطقه خوش کرده اند، اما آنچه از آنها توقع داشته و دارند برآورده نشده بلکه این کشورها شکست های زیادی را به کاخ سفید تحمیل کرده اند.

این کشورها توانایی برآورده کردن خواسته های آمریکا را در منطقه ندارند به همین خاطر، هم خشم سران آمریکا را برانگیخته اند و هم تحقیر شدن را به جان خریده اند.

اشتون کارتر وزیر دفاع آمریکا گفته است که آمریکا از حضور ایران در منطقه خشنود نیست و در عین حال از بعضی کشورهای حاشیه خلیج فارس انتقاد کرده است که به جای حضور زمینی در ارتفاع ۳۰ هزار پایی هستند!

البته این موضعگیری یک پیام دارد و آن هم این است که ناخشنودی آمریکا از حضور زمینی ایران در کشورهایی همچون سوریه و عراق، ثابت می کند که حضور زمینی جمهوری اسلامی در منطقه کار درست و راهبردی بوده است و باید ادامه یابد و تقویت هم شود.

اما در سخنان وزیر دفاع آمریکا بوی یک توطئه و دسیسه برای بحرانی تر کردن غرب آسیا به مشام می رسد. توطئه ای که اگر از سوی سران کشورهای مرتجع عربی منطقه هوشیاری و عقلانیت دیده نشود، باعث اتفاقاتی در منطقه خواهد شد که بهره آن را آمریکا و رژیم صهیونیستی خواهند برد.

اشتون کارتر، وزیر دفاع آمریکا گفته است؛ دلیل نفوذ ایران در منطقه، حضور نظامی زمینی است و از کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس انتقاد کرده که به اندازه کافی برای گسترش نفوذشان در سوریه و عراق تلاش نمی‌کنند.

این سخن اشتون کارتر گرچه خواسته خود را شفاف مطرح نمی کند اما روشن است که منظور او از این سخن چیست. آنقدر واضح است که به راحتی می توان درک کرد او از کشورهای عربی همپیمان خود چه می خواهد.

کارتر که می بیند اوضاع تحولات منطقه آنگونه که مراد آمریکا بود پیش نمی رود، اکنون سعی دارد تا پای کشورهای عربی منطقه را مستقیم و بی واسطه به بحران های سوریه و عراق باز کند.

آمریکایی ها که تجربه چندین باره مداخله نظامی و حمله به دیگر کشورهای دنیا را دارند و در آنها کشته های زیادی روی دستشان باقی مانده و شکست های زیادی را تجربه کرده اند، نمی خواهند نیروی زمینی خود را در سوریه و عراق درگیر کنند.

از یک سو نفوذ و تأثیر ایران در منطقه آنها را نگران کرده است از سوی دیگر، در مقابل راهبرد ایران در منطقه هم راهکاری ندارند. همچنین از رو در رویی با ایران در منطقه دوری می کنند.

جنگ نیابتی که از آن نام برده می شود اکنون در منطقه شکل گرفته و می رود تا ابعاد تازه تری هم بیابد. اما ابتکار عمل اکنون در دست ایران است. جمهوری اسلامی ایران با حضور مستشاری خود در کشورهای سوریه و عراق با درخواست رسمی دولت های این کشورها مانعی بر سر راه گسترش نفوذ و حضور تروریست ها شده و همین اتفاق آمریکایی ها را نگران کرده است.

ائتلاف ضد تروریستی ضد تکفیری که با حضور ایران، روسیه، سوریه، عراق و حزب الله لبنان به وجود آمده همه معادلات آمریکا را بر هم زده است. آمریکایی ها گرچه به ظاهر خود را سردمدار مبارزه با تروریسم می دانند، اما هیچگاه در چند سال گذشته و از زمان ظهور آنها در منطقه اقدامی علیه تروریست ها انجام نداده  اند و تنها ژست آن را گرفته اند.

اکنون هم که ایران با همراهی کشورهای ضد تروریسم برای مبارزه با آنها پیش قدم شده و دستاوردهای بزرگی را هم در منطقه رقم زده است، خشم آمریکایی ها از این پیروزی ها برانگیخته شده است.

اشتون کارتر باید هم سران کشورهای مرتجع عربی منطقه را تحقیر و استهزاء کند. حمایت های گسترده آمریکا از این کشورها و فروش سلاح های پیشرفته به آنها انتظارات کاخ سفید را از اعراب بالا برده است و اکنون که به آنها نیاز دارد،  سران این کشورها نتوانسته اند اهداف آمریکا را در منطقه پیاده کنند.

رویای فروپاشی دولت قانونی سوریه و استقرار حکومت به اصطلاح خلافت اسلامی در این کشور، 5 سال است که طول کشیده و اکنون ماه ها است که روند شکست های تروریست های تکفیری در این کشور آغاز شده است.

در عراق هم همین وضعیت وجود دارد. پیروزی های ابتدایی تروریست های داعش در این کشور به شکست های سنگین تبدیل شده و این اتفاقات برای آمریکا ناگوار است و خشم آن را بر سر سران کشورهای عربی خالی می کند.

در یمن هم شکست ائتلاف ضد یمین با رهبری آمریکا به خاطر مقاومت ملت این کشور در مقابل تجاوز آل سعود و دیگر کشورهای عربی منطقه، با شکست روبرو شده در حالی که تصور آل سعود این بود که یمن با حملات هوایی در جند روز سقوط می کند و دولت مستعفی، فراری و دست نشانده منصور هادی به اسانی به یمن باز می گردد.

سوریه و عراق دو کشوری هستند که دولت قانونی و مردمی در آنها مستقر است. جمهوری اسلامی ایران هم با دولت ها و ملت های این دو کشور روابط استراتژیک دارد. دولتمردان آنها از جمهوری اسلامی ایران درخواست کرده اند که کشورشان را در مقابل بحرانی که گریبانشان را گرفته یاری کند ضمن این که جمهوری اسلامی ایران به خوبی می داند پس از روشن شدن تکلیف سوریه و عراق و استقرار گروهک های تروریستی تکفیری در این کشورها، آمریکایی ها پروژه بعدی خود را در منطقه دنبال می کنند که همان هدف اصلی است.

جمهوری اسلامی ایران همواره به عنوان یک کشور انقلابی برای آمریکا مشکل ساز بوده است به همین خاطر توطئه های آمریکا همیشه علیه ایران وجود داشته، اما به ثمر نرسیدن اهداف کاخ سفید همراه با توطئه هایی که علیه ایران به کار گرفته شده، از دشمنی های این رژیم علیه ایران کم نکرده بلکه افزایش هم یافته است.

دعوت و ترغیب سران کشورهای عربی منطقه برای ورود نظامی زمینی به بحران سوریه و عراق فراخوانی برای رویارویی این کشورها با جمهوری اسلامی ایران است.

اشتون کارتر در مصاحبه با مجله آتلانتیک گفته است که آمریکا تلاش می‌کند برای کشورهای حاشیه خلیج فارس روشن کند دلیل نفوذ نداشتن آنها در عراق و سوریه این است که این کشورها داشتن جت‌های جنگنده‌ آخرین سیستم را به «کار سخت آموزش و تربیت نیروهای زمینی و نیروهای عملیات ویژه» ترجیح می‌دهند.

رئیس پنتاگون به کشورهای منطقه توصیه کرده است که نیروی زمینی خود را تقویت کنند تا در صورت لزوم از آنها برای اهداف خود استفاده کند. تاکنون آمریکایی ها بر روی نیروی هوایی این کشورها سرمایه گذاری می کردند و از این پس باید شاهد فروش تسلیحاتی باشیم که برای نیروی زمینی این کشورها ارسال خواهد شد. انواع تانک، توپ، موشک های زمین به زمین، سلاح ها انفرادی از این پس به سوی کشورهای حاشیه خلیج فارس گسیل می شود. کارخانه های ساخت سلاح در آمریکا در این زمینه هم پر فروش خواهد شد و سود کلانی را به جیب خواهد زد.

ضمن این که برای آموزش سربازان ارتش های کشورهای عربی منطقه افسران آمریکایی و شاید هم صهیونیستی راهی این کشورها شوند و این نیروها را تحت آموزش های نظامی خود قرار دهند.

آمریکا با این سیاست قصد دارد بازی و رقابت تسلیحاتی را در غرب آسیا افزایش دهد و به اوج خود برساند. دپوی این همه تسلیحات در منطقه خطری بالقوه است.

تنها در سال 2015  کویت که به اندازه یکی از استان های ایران هم نیست، 115 میلیون دلار خرید تسلیحاتی داشته است، بحرین که از کویت هم کوچکتر است 150 میلیون دلار، امارات که مجموع شیخک های خلیح فارس است 845 میلیون دلار و آل سعود بیش از 19 میلیارد دلار سلاح از آمریکا و دیگر کشورهای غربی خریداری کرده است.

با توجه به خرید سنگین تسلیحات جنگی از سوی کشورهای حاشیه خلیج فارس، اما آنها هیچگاه نتوانسته اند حتی از خود دفاع کنند و این آمریکا بوده است که وارد معرکه شده و آنها را حمایت کرده است. حمله آمریکا پس از اشغال کویت از سوی صدام به عراق و بیرون راندن ارتش بعثی از کویت یک نمونه از آن است.

وزير دفاع آمريكا خود اعتراف کرده است که کشورش نمیتواند همیشه درگیر اختلافات در خاورمیانه شود. در حالی که این اختلافات از کاخ سفید دامن زده می شود و تنها کافی است که آمریکا دخالت های خود را قطع کند تا مشکلات غرب آسیا هم بر طرف شود.

به گفته اشتون کارتر كشورهاى عرب خليج فارس انتظار دارند آمريكا به جاى آنها بجنگد. او  با اینکه فروش جنگنده و سلاح به این کشورها را برای اقتصاد آمریکا مهم دانسته اما توصیه کرده که برای مبارزه با گروه هایی مثل داعش، کشورهای عرب باید به جای حملات هوایی، نیروهای ویژه و زمینیشان را تقویت و وارد نبرد کنند. او برای مثال به ایران اشاره کرده که نفوذش در منطقه به دلیل حضور نیروی زمینی اش است.

سیاست ورود نیروی زمینی ارتش های کشورهای عربی منطقه، مبارزه با داعش نیست بلکه در راستای تقویت تروریستها است. برای این است که مقابل گسترش نفوذ ایران در منطقه مانعی دیگر ایجاد شود. اما آمریکایی ها باید تاکنون متوجه شده باشند که حتی تحقیر همراه با تحریک سران عرب نمی تواند آنها را مجاب به چنین واکنشی کند.ضمن این که اگر ذره ای عقلانیت در وجود آنها باقی است، دست به این اشتباه بزرگ نخواهند زد و فریب آمریکایی ها را نخواهند خورد چون می دانند که چه سرنوشتی در انتظار آنها خواهد بود.

و اما نکته آخر که مهم و حساس است. همه این اقداماتی که از سوی آمریکا علیه ایران همچنان دیده می شود، حتی پس از توافق هسته ای یا همان برجام، ثابت می کند که هیچ تغییری در رفتارهای آمریکایی ها پس از توافق هسته ای نسبت به ایران ایجاد نشده بلکه دشمنی های او نسبت به ایران افزایش هم یافته است. برای آنهایی که در سر سودای دوستی آمریکا با ایران را می پرورانند، نشانه خوبی است تا کمی ادراک خود را بالا ببرند.

محمد صفری -




نظرات بینندگان
دارائي نژاد
|
|
۱۱:۱۹ - ۱۳۹۴/۰۸/۱۹
از مسولين تراز اول نظامي وسياسي ومخصوصا مقام معظم رهبري (امنيت فعلي مديون سياستهاي ايشان هستيم ) خواهشمنديم با توجه به اينكه كليه سياست مداران و رسانهاي دنيا ما را محكوم كرده اند به اينكه ايران نيروي نظامي در سوريه دارد اميد داريم اجازه حضور به نيروهاي داوطلب براي جنگ با تروريسم جهاني بدهند، با توجه به كشتار گروهي مردمان سوريه و عراق وديگر ملل كه تروريسمها دارند مرتكب ميشن خواب راحت از گرفته شده بخدا يك لحظه آرامش در خود احساس نميكنيم و مدتهاست خنده و شادي از ما دريق شده بخدا اگر اجازه رفتن ندهيد آن دنيا در مقابل خداوند متعال از شما شكايت ميكنم چگونه ميتوان در آرامش بود در صورتي كه گروه گروه مردمان مضلوم چه پير وجوان و زن وبچه فرقي نميكند تيرباران ميكنند اين سياست احتيات را كنار بگذاريد ما همان رزمندگاني هستيم كه 8 سال با سلاحهاي اوليه در مقابل كليه قدرتهاي بزرگ دنيا ايستاديم نگذاريد دير شود
بی نشان
|
|
۰۲:۴۱ - ۱۳۹۴/۰۸/۱۹
من کاملا با جناب صفری موافقم. انصافا بنده خودم تا قبل از برجام طرفدار آمریکا بودم و همیشه سعی میکردم به آمریکا خوشبین باشم. اما از دولت محترم آقای دکتر روحانی ممنونم که با برجام و توافق با آمریکا روی واقعی آمریکا رو به من و امثال من نشون دادند. حالا با یقین قبول دارم که آمریکا واقعا مظهر و مادر شر و فساد و تباهی و کینه و دشمنی و تفرقه و عداوت و قساوت و جنایت و مکر و حیله و تمامی خصلتهای زشت و پلید در دنیاست. امیدوارم که با یاری خداوند قادر و سبحان و رهنمودها و رهبری های عاقلانه و هوشمندانه رهبر فرزانه و عزیزمون بتونیم بر این ام الفساد واقعی پیروز شویم. انشاالله
فدایی رهبر
|
|
۲۳:۲۷ - ۱۳۹۴/۰۸/۱۸
مرگ بر امریکا.باذن رهبرم جانم رافدای شیعیان میکنم از هر ملیتی که باشند.
حسین
|
|
۲۳:۱۵ - ۱۳۹۴/۰۸/۱۸
اینها هرچی سلاح ومهمات داشته باشند ومرد جنگ نداشته باشند فایده ای برایشان ندارد ما لرها ضرب المثلی داریم که معنی اش اینه تفنگی که بار خر باشه روگرگ میبره
ایرانی
|
|
۱۹:۳۷ - ۱۳۹۴/۰۸/۱۸
جنگ عمل بدی است اما اگر ناجار شدیم جنگ با امریگاه ونوکرانش مزه دارد
ایرانی
|
|
۱۵:۵۴ - ۱۳۹۴/۰۸/۱۸
این مردک یا خره یا خودشو زده به خریت مگه عربستان و صهیونیست ها این همه تجهیزات ندارند چکار تونستند تو یمن یا لبنان بکنند همه سلاخ های دنیا هم دست عربها باشه باز هم در مقابل ایرانی ها و حزب الله نمی تونند کاری کنند
ناشناس
|
|
۱۵:۰۷ - ۱۳۹۴/۰۸/۱۸
انشالله ظهور نزدیک و مرگ ستمگران حتمی است
حمیدرضا
|
|
۱۳:۴۴ - ۱۳۹۴/۰۸/۱۸
مرگ بر شیطان بزرگ ، مرگ بر اسرائیل غاصب
حسين
|
|
۱۲:۵۲ - ۱۳۹۴/۰۸/۱۸
با اذن رهبر آماده هر نوع فداكاري براي شيعه هستيم
روزبه تهرانی
|
|
۱۱:۵۲ - ۱۳۹۴/۰۸/۱۸
حقانیت جمهوری اسلامی ایران در مبارزات ضد امپریالیستی بعنوان یک محور قدرتمند امید به آزادی را در ملت های تحت ستم زنده کرد و وخیم تر شدن اوضاع در منطقه را باید نه تنها بسود غرب و رژیمصیهمنیستی ندانست بلکه برعکس این تسمه ارتجاع اگر سفتر شود واکنش به ان از سوی ملت ها شدیدتر خواهد بود و اگر این تسمه سستتر شود آنوقت خیزش های بیشتری را از سوی مردم منطقه خواهیم دید ما نباید از تحرکات امریکا بترسیم بلکه باید برای بهره برداری اصولی ازین شرایط برنامه ریزی نماییم . حلقه مرکزی ضعف امریکا و متحدانش در ساسر جهان ایجاد اختلال در صدور نفت و گاز عربستان / قطر / امارات / و کویت از خلیج فارس به جهان می باشد و اختلال درین صادرات یعنی فشار بر گلوی اقتصادی اروپا و ژاپن و چین و انفجار در آنها و این برگ برنده ایران درین محدوده می باشد از نظر نظامی نکته قابل توجه آنست که اسرائیل پاشنه اشیل امریکا است در صورت هر تحرک نظامی امریکا در صورتی که امنیت اسرائیل زیر سئوال برود نباید شک کرد که امریکا آماده هر نوع عقب نشینی خواهد بود و بنابرین ایران می بایست در مقابل امریکا و اسرائیل و خصوصا در سوریه از موضع تهاجی قدرتمندتری حرکت نماید . تنها نقطه ضعف ایران عدم داشتن سلاح بازدارنده هسته ای و یا سلاح های شمیائی می باشد تا بتواند جلو هر نوع تهدید اسرائیل را بگیرد باید گفت اسرائیل به گفته وزیر دفاعش هر وقت احساس خطر کند ممکن است ایران را مورد حمله سلاح اتمی قرار دهد همان کاری که امریکا در ژاپن کرد پس درست اینست که برای امنیت ملت ایران ساخت موشک هائی را در دستور کار قرار داد که بتواند قلب امریکا را هدف قرار دهد و از سوی دیگر در دراز مدت ساخت سلاح های اتمی را در دستور کار قرار دهد ، و این به هیچ وجه ناقض فرمایشات مقام معظم رهبری نیست . ملت ایران تا پایان پشت سر رهبر خود ایستاده اند و با تمام دسیسه های دشمنان ایران مبارزه خواهند کرد
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *