موفقیت آمریکا در "افغانستان" افسانه است
خبرگزاری میزان - یک فعال حقوق بشر معتقد است که موفقیت آمریکا در افغانستان افسانهای بیش نیست و جنگ این کشور هیچ صلح، ثبات، دموکراسی و بازسازی در پی نداشته است.
در ماه گذشته میلادی نیروهای آمریکایی طی حمله هوایی دهها غیرنظامی افغان را در ولایت قندوز این کشور بمباران کردند. علاوه بر شهروندان افغانستان، چندین فعال مدنی و پزشکان بدون مرز نیز کشته شدند.
پس از این فاجعه مقامات آمریکایی مدعی شدند که افراد وابسته به گروه طالبان مسلح از ساختمان بیمارستان پزشکان بدون مرز به عنوان مرکزی برای مقابله علیه نیروهای امنیت ملی افغانستان استفاده میکردند.
اما این ادعا بارها توسط مقامات و مسئولان این بیمارستان و پزشکان بدون مرز رد شد و این در حالی است که نیروهای آمریکایی سابقه حمله هوایی ناموفق را در کارنامه خود دارند.
در یکی دیگر از این حملات ناموفق نیروهای آمریکایی در افغانستان، در سال 2009 میلادی یک تانکر مواد سوختی را هدف قرار دادند.
هواپیماهای آمریکایی از سال 2001 میلادی بارها حملاتی را انجام دادند و باعث کشته شدن غیرنظامیان افغان شدندهاند.
جنگ آمریکا در افغانستان که موجب تراژدیهای مکرر شده، جنگی بیپایان است که هر چند وقت بیانیههایی مبنی بر موفقیتآمیز بودن آن از طرف مقامات پنتاگون منتشر میشود.
ژنرال «تامی فرانک» رئیس فرماندهی مرکزی آمریکا در سال 2002 میلادی گفت: طالبان فرار کردند و افغانستان از ظلم و ستم آنان رها گردیده و این سرزمین به کشوری مستقل و دموکراتیک تبدیل شده است و این در شرایطی بود که طالبان تا سال 2008 میلادی هنوز هم تهدیدی جدی برای دولت افغانستان محسوب میشدند.
ژنرال "جفری شلوسر" یکی از فرماندهان آمریکایی در افغانستان گفت: هنوز به هدف مورد نظر در افغانستان نرسیدیم، اما پیشرفت خوبی داشتیم و هر روز زندگی افغانها در حال تغییر است.
"دیوید پتراوس" یکی دیگر از ژنرالهای نظامی آمریکا در سال 2010 میلادی نیز اذعان داشت: پیشرفتهایی در افغانستان داشتیم که این خود نشانه پیروزی در جنگ این کشور است.
با گذشت 14 سال از اشغال افغانستان توسط نیروهای خارجی ژنرال «جان کمپل» فرمانده نیروهای آمریکایی در این کشور اعلام کرد: نیروهای عملیات ویژه آمریکا و نیرویهای امنیت ملی افغانستان تلاش زیادی برای پیشرفت کردهاند و همچنان شاهد آن هستیم.
ژنرال «ویلسون شافنر» معاون ستاد ارتباطات آمریکا در افغانستان مدتی قبل از سقوط ولایت قندوز در شمال این کشور گفت: قندوز در حال حاضر امن است و هیچ خطری مبنی بر حمله طالبان به آن وجود ندارد.
این گفته معاون ستاد ارتباطات آمریکا در حالی صورت گرفت که 1 ماه بعد از آن، قندوز به دست طالبان سقوط کرد.
"آن جونز" یک فعال حقوقبشر میباشد که حدود دو هفته را در خط مقدم جنگ افغانستان سپری کرده است.
وی پس از ارزیابیهایی که در افغانستان انجام داده تأکید میکند: موفقیت آمریکا در افغانستان افسانهای بیش نیست و جنگ افغانستان شکستی است که هیچ صلح، ثبات، دموکراسی و بازسازی را در پی نداشته است.
این فعال حقوق بشر افزود: در خط مقدم جنگ افغانستان، از نزدیک شاهد مسائل وحشتناکی بودم.
وی تاکید کرد: برخی از نظامیان آمریکایی پس از جنگ افغانستان دچار اختلالات روحی و روانی شده بودند.
قرار بود نیروهای آمریکایی در افغانستان به 1000 نفر در سفارت این کشور کاهش یابد که براساس تصمیم جدید اوباما، تعداد 5500 نظامی این کشور تا پایان سال 2016 میلادی باقی خواهند ماند.
همچنین مقامات دیگر کشورهای عضو سازمان ناتو مانند آلمان، ایتالیا، ترکیه و انگلیس نیز اعلام کردند که نیروهای این کشورها در افغانستان حضور خواهند داشت.
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *